• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum geceleri altına kaçırıyor....

Benim oğlumda aynı, iki aydır arada bir yapmıyor geri kalan her gece altına kaçırıyor. Bende artık çok sinirlenmeye başladım. Oğluma da belli etmiyorum sinirlendiğimi. Doktora götürmedim, son iki aydır kaloriferlerimiz yanmamıştı, belki soğuktandır diye ama havalar ısındı hala daha aynı. Bende ne yapacağım bilmiyorum. Çok bunalttı beni de bu durum.

2 yıldır anaokuluna gidiyor. ilk zamanlar üzülüyordu arkadaşların yapmıyor dediğimde ama bu ara çok önemsemiyor.

arkadaslar gece cocuklarınızı kaldırın ılk 2 veya 3. saat ama uyandırın yanı gozler kapalı olmasın tuvalete goturun bakalım gene kacıracaklarmı?

bence çocuğunuzla bir konuşun okulda neler yaptıkları hakkında anlatamadığı birşeylerde olabilir korktuğu için. bir de gece bez bağlayın bütün gece ıslak kıyafetlerle yatmasın
okuldan eve döndüğünde düzenli olarak konuşuyoruz tüm gün neler yaptıklarını anlatıyor. olumlu da olumsuzda olsa. saklamadan söylüyor . uyandıkça üzerini değiştiriyorum ama zaman zaman kalkamadığımda oluyor olmasına ama gece bezleme konusu çok iyi bir fikir gibi gelmedi bana bir süre sonra buna alışırsa rahat gelir ona kolaya kaçıp bırakmak için çaba sarfetmez sanki.

Öncelikle Çocuğunuzun uyku düzenini sağlamaya çalışın o yaşta bir çocuk en geç 21.30 da yatakta olmalıdır. Uyku düzeni oturduktan sonra akşam 19.00 dan itibaren Sıvı vermeyin su da dahil. Uyuduktan iki saat sonra mutlaka uyandırıp tuvalete götürün Çiş yapmasını sağlayın. Sabahları Uyandığında işaretleyecek bir takvim oluşturun eğer Islak olarak uyanmazsan Güneş ya da Gülen yüz eğer Islak kalkarsan üzgün yüz işareti koyun, buna Çocuğunuzu da dahil edin. Eğer bir hafta içinde Güneşli gün sayısı Islak günden fazlaysa küçük bi ödül kazansın sonra hedef haftada 5 gün kuru kalmak sonra hep kuru kalmak şeklinde devam etsin. Bu şekilde iki ay düzenli uygulayıp hala sonuç alamazsanız mutlaka çocuk nefrolojisine götürün. Vazopressin diye bir hormon var eğer o eksikse yerine koyma tedavisi uygulanır,geçmiş olsun

Öncelikle Çocuğunuzun uyku düzenini sağlamaya çalışın o yaşta bir çocuk en geç 21.30 da yatakta olmalıdır. Uyku düzeni oturduktan sonra akşam 19.00 dan itibaren Sıvı vermeyin su da dahil. Uyuduktan iki saat sonra mutlaka uyandırıp tuvalete götürün Çiş yapmasını sağlayın. Sabahları Uyandığında işaretleyecek bir takvim oluşturun eğer Islak olarak uyanmazsan Güneş ya da Gülen yüz eğer Islak kalkarsan üzgün yüz işareti koyun, buna Çocuğunuzu da dahil edin. Eğer bir hafta içinde Güneşli gün sayısı Islak günden fazlaysa küçük bi ödül kazansın sonra hedef haftada 5 gün kuru kalmak sonra hep kuru kalmak şeklinde devam etsin. Bu şekilde iki ay düzenli uygulayıp hala sonuç alamazsanız mutlaka çocuk nefrolojisine götürün. Vazopressin diye bir hormon var eğer o eksikse yerine koyma tedavisi uygulanır,geçmiş olsun
açıklaman için çok tşk ederim bunu uygulayayım ben. bir de alarmlı iç çamaşırları varmış .onlardan alsam işe yarar mı acaba ??

açıklaman için çok tşk ederim bunu uygulayayım ben. bir de alarmlı iç çamaşırları varmış .onlardan alsam işe yarar mı acaba ??
hayır canım senın derdın onun ıslak kalması olmamalı
bu sorunu ortadan kaldırması olmalı cunku kucuk degıl
acıkcası benım cocuk gece kendısı tuvalete kalkıyor tuvalet odasının karısıdna bızım odamız daha uzak kalıyor
bunu oda ogrenmelı ve ogrenebılır cunku henuz cok kucuk muhtemelen bır takım yanlıslardan dolayı bu sekılde bır hal almıs bu durum

okuldan eve döndüğünde düzenli olarak konuşuyoruz tüm gün neler yaptıklarını anlatıyor. olumlu da olumsuzda olsa. saklamadan söylüyor . uyandıkça üzerini değiştiriyorum ama zaman zaman kalkamadığımda oluyor olmasına ama gece bezleme konusu çok iyi bir fikir gibi gelmedi bana bir süre sonra buna alışırsa rahat gelir ona kolaya kaçıp bırakmak için çaba sarfetmez sanki.
tüm gün bezli olmayacak tabiki ama her gece kalkıp en az 1 kere tuvalete götürmeniz gerekir.saat kurun her gece saat 3 te mesela tuvalete götürün ben üşütmesin diye bez demiştim ama gece tuvalete kaldırıp götürmeniz de olabilir gibi

bu konu benim alanım. Yazıldı mı bilmiyorum öncelikle çocuk druna götürüp idrar tahlili ve ultrason baktırmalısınız temizse psikolojik tedavi yöntemini anlatayım

cnm te
cnm temiz onlarda herhangi bir sıkıntı çıkmadı.

tamam o halde anlatıyorum bugüne kadar %90 başarılı olduğum bir yöntem. Öncelikle ailelere verdiğim çıktıyı buraya yapıştırayım:

TAKVİM YÖNTEMİ KULLANILIRKEN UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1- Akşam yemeğinden sonra sıvı alımı yasak. (Su, süt, meyve suyu, kola, ayran vb…)

1- Yatmadan tuvalete götürelim.

2- Akşam 22.00 de uyutalım.

3- İkişer saat aralıklarla çocuğu uyandıralım. (Saat 00.00 ve 02.00 da) Her gün aynı saatte kaldırmamız çok önemli!

4- Uyandığında çocuğa uyanık olduğundan emin olmak için bir tane soru soralım. (Kaç kardeşsiniz, babanın adı ne vb.) Tuvalete yürüyerek gitmesini sağlayalım.

5- Tuvalete girmeden ellerini ve yüzünü soğuk suyla yıkamasını sağlayalım. (Uyanmasını sağlamak için)

6- Bu süreç içinde yatağa naylon vb. sermek, alt bezlemek yok. Çünkü altındaki naylon her kımıldadığında ses çıkaracağından çocuğa bu sorunu hatırlatır ve bu sorundan kurtulamamasına neden olur. Ayrıca çocuğa güvenmediğiniz hissini verir. Bez çocukta özgüven eksikliği yaratır. Sarı renk bir nevresim kullanabilirsiniz, yatak koruyucu kullanabilirsiniz.

7- 1 aylık tablo neticesinde çocuğa ödül vaat ederseniz geceleri kalkmak için daha istekli olacaktır.

8- İki hafta sonra tablo ile birlikte kontrole gelinecek.

tamam o halde anlatıyorum bugüne kadar %90 başarılı olduğum bir yöntem. Öncelikle ailelere verdiğim çıktıyı buraya yapıştırayım:

TAKVİM YÖNTEMİ KULLANILIRKEN UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1- Akşam yemeğinden sonra sıvı alımı yasak. (Su, süt, meyve suyu, kola, ayran vb…)

1- Yatmadan tuvalete götürelim.

2- Akşam 22.00 de uyutalım.

3- İkişer saat aralıklarla çocuğu uyandıralım. (Saat 00.00 ve 02.00 da) Her gün aynı saatte kaldırmamız çok önemli!

4- Uyandığında çocuğa uyanık olduğundan emin olmak için bir tane soru soralım. (Kaç kardeşsiniz, babanın adı ne vb.) Tuvalete yürüyerek gitmesini sağlayalım.

5- Tuvalete girmeden ellerini ve yüzünü soğuk suyla yıkamasını sağlayalım. (Uyanmasını sağlamak için)

6- Bu süreç içinde yatağa naylon vb. sermek, alt bezlemek yok. Çünkü altındaki naylon her kımıldadığında ses çıkaracağından çocuğa bu sorunu hatırlatır ve bu sorundan kurtulamamasına neden olur. Ayrıca çocuğa güvenmediğiniz hissini verir. Bez çocukta özgüven eksikliği yaratır. Sarı renk bir nevresim kullanabilirsiniz, yatak koruyucu kullanabilirsiniz.

7- 1 aylık tablo neticesinde çocuğa ödül vaat ederseniz geceleri kalkmak için daha istekli olacaktır.

8- İki hafta sonra tablo ile birlikte kontrole gelinecek.

çok tşk ederim ilginiz için . bunu mutlaka deneyeceğim, umarım başarılı oluruz.

Şimdi dikkat etmeniz gereken en önemli şeyleri söylüyorum: Eğer 22.00 de uyuyorsa akşam yemeği en geç 19.30 de yemiş olmalı ve akşam yemeğinden sonra bir şey yiyip içmemeli çok susarsa biraz su içebilir 2-3 yudum. İkinci önemli şey, aynı saatlerde uyumalı ve aynı saatlerde uyandırmalısınız. Saat 22.00 de uyandıysa tam 00.00 de uyandırmanız gerek 00.30 bile olmamalı. Tıbbi açıdan akşam yemeğinden sonra da bir şey içmediği için 2 saat içinde yapmaması gerekir. Uyandırdığınızda MUTLAKA uyanık olacak, gözü açık olacak, yatağa mı tuvalete mi yapıyor farkında olacak yoksa hiçbir işe yaramaz. Bez/naylon zaten kullanmıyosunuz sanırım? Bir de güneş bulut tablosu veriyorum çocuğa, uyandığında çiş yapmamışsa güneş boyuyor. Tüm kurallara uyulduğunda 1-3 ay arasında tamamen iyileşmesini bekliyoruz.

kızlar, 6 yaşına yeni girmiş bi oğlum var. tuvalet eğitimi verdiğimde çişini 4 yaşına girmek üzereydi 6 ay kadar bırakmıştı geceleri de yapmıyordu... bu 6 ay gibi sürenin sonunda oğlum yeniden altını ıslatmaya başladı. hemen hemen her gün... geçtiğimiz yıl nörolojiye götürdüm ama 5 yaşını tamamen doldurmadan bir şey yapamayız demişlerdi. sonra geniz eti neden olabilir dediler, oğlumda geniz eti var demişlerdi. geçenlerde ameliyat ettirecektik bi başka dr da ameliyat gerektirecek kadar büyük değil bence nedenide o değil dedi. ayda bi kaç kez kuru kalkıyor , kalanı hep ıslak... kışın bu yüzden hep hasta. çişini yaptırıp yatırmama rağmen hep yapıyor. ne yapmalıyım bilmiyorum.
Esinizde kucukken gece yatagini islatiyor muymus? Bu sorunda genetik onemlidir. Babada da ayni sorun varsa cocugunuzun normal cocuklardan 7 kat daha fazla altini islatma durumu var. Eger siz cocuklugunuzda oyleysenizde 4 kat daha fazla risk grubunda.

benim yiğenim uzun süre altına kaçırmıştı.sonrasında kilo alımına baglı şeker hastalığı çıktı.aklınızda bulunsun.sonradan da çıkabiliyor

Şimdi dikkat etmeniz gereken en önemli şeyleri söylüyorum: Eğer 22.00 de uyuyorsa akşam yemeği en geç 19.30 de yemiş olmalı ve akşam yemeğinden sonra bir şey yiyip içmemeli çok susarsa biraz su içebilir 2-3 yudum. İkinci önemli şey, aynı saatlerde uyumalı ve aynı saatlerde uyandırmalısınız. Saat 22.00 de uyandıysa tam 00.00 de uyandırmanız gerek 00.30 bile olmamalı. Tıbbi açıdan akşam yemeğinden sonra da bir şey içmediği için 2 saat içinde yapmaması gerekir. Uyandırdığınızda MUTLAKA uyanık olacak, gözü açık olacak, yatağa mı tuvalete mi yapıyor farkında olacak yoksa hiçbir işe yaramaz. Bez/naylon zaten kullanmıyosunuz sanırım? Bir de güneş bulut tablosu veriyorum çocuğa, uyandığında çiş yapmamışsa güneş boyuyor. Tüm kurallara uyulduğunda 1-3 ay arasında tamamen iyileşmesini bekliyoruz.
bez naylon kullanmıyoruz ama yatağında yatak koruyucusu ile ekstra çarşafı var. yaptığında değişebileyim diye. yatma konumuzda sıkıntılı malesef gece 24,00 den önce uyutamıyoruz. biz ne zaman yatarsak ancak o zaman yatıyor.

Back
X