- 11 Mart 2016
- 13
- 0
- 1
- 63
- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
Uykusu derin olan çocuklarda daha fazla rastlanmakta.acaba sorun burada olabilir mi?
çocuk yeterince uyuyamıyorsa çok yorgun oluyordur (6 yaş, 10 saat civarı gece uykusu uyumalı)
yorgun olan çocuk da çişi gelse de uyanamaz
benim oğlum, gerçi henüz 4 yaşında ama, çok yorgun olduğunda uyanamıyor çiş için
fakat normal zamanda yattıysa, çok yorgun değilse, uyanabiliyor
Ebeveynlerin yanlışları
Çocuğun gece uyandırılması:
Bu en sık rastlanan yanlıştır. Çocuğun gece uyandırılması, sorumluluğun çocuktan ebeveyne aktarılmasıdır. Çocuklar mesanelerindeki basınçtan bağımsız bir şekilde mesanelerini boşaltırlar. Öğrenme süreci yoktur ve uyku sırasında mesanelerini boşaltmaya alışırlar. Çocuğun kuru kalabilmesi için sorumluluğu alması önemlidir.
Sıvı kısıtlaması
Uykudan önceki sıvı kısıtlaması mesaneyi az miktardaki sıvı ile işlevini görmeye alıştırır. Tedavi edici özelliği yoktur.
acaba sorun burada olabilir mi?
çocuk yeterince uyuyamıyorsa çok yorgun oluyordur (6 yaş, 10 saat civarı gece uykusu uyumalı)
yorgun olan çocuk da çişi gelse de uyanamaz
benim oğlum, gerçi henüz 4 yaşında ama, çok yorgun olduğunda uyanamıyor çiş için
fakat normal zamanda yattıysa, çok yorgun değilse, uyanabiliyor
Genetik FaktörInsallah genetik degildir ve gecer.
Kuzenimin 7 yasindaki oglu hala ara ara altina kacirir. Yine sukrediyoruz ona.
Cunku baba tarafindan dedesi evliyken bile altina kacirirmis, yani dusunun askere gittiginde bile. Cok saskinim bunu duyduktan snra. Askerde neler cekti acaba bu sebepten dolayi. Herkesin yaninda yerin dibine girmistir her seferinde.
Sıvı kısıtlaması
Uykudan önceki sıvı kısıtlaması mesaneyi az miktardaki sıvı ile işlevini görmeye alıştırır. Tedavi edici özelliği yoktur.
Tüm iyi niyetimize rağmen biz ebeveynler hata yapabiliyoruz.
Ebeveynlerin yanlışları
kızlar, 6 yaşına yeni girmiş bi oğlum var. tuvalet eğitimi verdiğimde çişini 4 yaşına girmek üzereydi 6 ay kadar bırakmıştı geceleri de yapmıyordu... bu 6 ay gibi sürenin sonunda oğlum yeniden altını ıslatmaya başladı. hemen hemen her gün... geçtiğimiz yıl nörolojiye götürdüm ama 5 yaşını tamamen doldurmadan bir şey yapamayız demişlerdi. sonra geniz eti neden olabilir dediler, oğlumda geniz eti var demişlerdi. geçenlerde ameliyat ettirecektik bi başka dr da ameliyat gerektirecek kadar büyük değil bence nedenide o değil dedi. ayda bi kaç kez kuru kalkıyor , kalanı hep ıslak... kışın bu yüzden hep hasta. çişini yaptırıp yatırmama rağmen hep yapıyor. ne yapmalıyım bilmiyorum.
Büyümüş geniz eti ve poliplerin alınması yatak ıslatmanın tedavisine yardımcı olur mu?benim oğlumunda geniz eti sorunu vardı, hiç yasamadık idrar kaçırma
Therapee"‘nin üstünlüklerialarmlı iç çamaşırları varmış çocuklar için ama ne derece sağlıklı bilmiyorum en kötü ihtimalle onlardan temin etsem bi zararı olur mu acaba kullanan var mı ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?