- 7 Mart 2014
- 513
- 230
- 133
- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
Allah korusun dilerim böyle birşey olmaz. yeğeninize de acil şifalar.benim yiğenim uzun süre altına kaçırmıştı.sonrasında kilo alımına baglı şeker hastalığı çıktı.aklınızda bulunsun.sonradan da çıkabiliyor
saatleri yatma saatine göre ayarlayın o zaman, yattıktan 2 saat sonra toplam 2 defa kaldırmanız yeterli.Ama dediğim gibi MUTLAKA uyanık olmalı, gözü kapalı hatta sürüklenerek gidip tuvaletini yapması sadece günü kurtarır, iyileşmesini sağmalaz. Sabah kalktığında hatırlamalı gece uyandığını. Elini yüzünü soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Rica ederim iyi akşamlarbez naylon kullanmıyoruz ama yatağında yatak koruyucusu ile ekstra çarşafı var. yaptığında değişebileyim diye. yatma konumuzda sıkıntılı malesef gece 24,00 den önce uyutamıyoruz. biz ne zaman yatarsak ancak o zaman yatıyor.
bizde yok ama eşimin kuzeninde varmış bildiğim kadarıyla 20 li yaşlara kadarda yapmış.Esinizde kucukken gece yatagini islatiyor muymus? Bu sorunda genetik onemlidir. Babada da ayni sorun varsa cocugunuzun normal cocuklardan 7 kat daha fazla altini islatma durumu var. Eger siz cocuklugunuzda oyleysenizde 4 kat daha fazla risk grubunda.
tamam o halde anlatıyorum bugüne kadar %90 başarılı olduğum bir yöntem. Öncelikle ailelere verdiğim çıktıyı buraya yapıştırayım:
TAKVİM YÖNTEMİ KULLANILIRKEN UYULMASI GEREKEN KURALLAR
1- Akşam yemeğinden sonra sıvı alımı yasak. (Su, süt, meyve suyu, kola, ayran vb…)
1- Yatmadan tuvalete götürelim.
2- Akşam 22.00 de uyutalım.
3- İkişer saat aralıklarla çocuğu uyandıralım. (Saat 00.00 ve 02.00 da) Her gün aynı saatte kaldırmamız çok önemli!
4- Uyandığında çocuğa uyanık olduğundan emin olmak için bir tane soru soralım. (Kaç kardeşsiniz, babanın adı ne vb.) Tuvalete yürüyerek gitmesini sağlayalım.
5- Tuvalete girmeden ellerini ve yüzünü soğuk suyla yıkamasını sağlayalım. (Uyanmasını sağlamak için)
6- Bu süreç içinde yatağa naylon vb. sermek, alt bezlemek yok. Çünkü altındaki naylon her kımıldadığında ses çıkaracağından çocuğa bu sorunu hatırlatır ve bu sorundan kurtulamamasına neden olur. Ayrıca çocuğa güvenmediğiniz hissini verir. Bez çocukta özgüven eksikliği yaratır. Sarı renk bir nevresim kullanabilirsiniz, yatak koruyucu kullanabilirsiniz.
7- 1 aylık tablo neticesinde çocuğa ödül vaat ederseniz geceleri kalkmak için daha istekli olacaktır.
8- İki hafta sonra tablo ile birlikte kontrole gelinecek.
Benim oğlum gece vakti kendisi kalkar giderdi tuvalete, şimdi böyle neden anlamıyorum.arkadaslar gece cocuklarınızı kaldırın ılk 2 veya 3. saat ama uyandırın yanı gozler kapalı olmasın tuvalete goturun bakalım gene kacıracaklarmı?
çoğunlukla yatmadan bi kaç saat önce bir şey içirmemeye özen gösteriyorum ama olmuyor, çok da geç yatıp erken kalkıyor. yatmadan öncede muhakkak tuvaletini de yaptırıyorum yine de olmuyor...
Benim ki de 3. 5 yaşında 12 kere tuvalete gidiyor buna rağmen her seferinde ucunu kaciriyo hep kilodu islak oluyo sürekli değiştirmekten yoruldum gece de iki kere kaldırıyorum k aldirmazsam altına yapiyo idrar testi yaptırdım temiz neden olabilir fikri olan varmi
Daha geçen hafta aynı sorundan 3,5 yaşındaki kızımı doktora götürdüm. Bizim gece değil gündüz problemimiz vardı ve artık bütün çişini üstüne yapmaya başlamıştı öyle ucundan kaçırmak falan da değil yani.Benim ki de 3. 5 yaşında 12 kere tuvalete gidiyor buna rağmen her seferinde ucunu kaciriyo hep kilodu islak oluyo sürekli değiştirmekten yoruldum gece de iki kere kaldırıyorum k aldirmazsam altına yapiyo idrar testi yaptırdım temiz neden olabilir fikri olan varmi
Ben de oğlumu 3,5 yaşındayken doktora götürmüştüm. Çünkü tükenmiştim. 2,5 yaşında başladım tuvalet eğitimi vermeye, 6 ay altı açık gezdirdim, bana mısın demedi, öğrenmedi.Daha geçen hafta aynı sorundan 3,5 yaşındaki kızımı doktora götürdüm. Bizim gece değil gündüz problemimiz vardı ve artık bütün çişini üstüne yapmaya başlamıştı öyle ucundan kaçırmak falan da değil yani.
Gittiğim doktor idrar tahliline bile gerek duymadı. 5 yaşına kadar çok normal,tuvalet eğitimini tamamladığımız halde neden böyle oluyor diye düşünmeyin dedi. Her seferinde anlayışla yaklaşacaksınız,tuvaleti onun için konforlu bir hale getireceksiniz ve en önemlisi tuvaleti gelsin veya gelmesin 2 saatte bir muhakkak tuvalete oturtacaksınız dedi. Kızım da yanımdaydı doktor anlatırken ve 10 gündür çok şükür minik bir kaçırma dahi yaşamadık. Dediklerini harfiyen uygulamanın yanında bir de ödül koydum barbie alacağım ona :) acayip motive ediyor tavsiye ederim.
bizde yok ama eşimin kuzeninde varmış bildiğim kadarıyla 20 li yaşlara kadarda yapmış.
çocuğun olgunluk durumuna göre 4-5 yaştan itibaren başlanabiliyor.çok tşk ederim cnm. 7-8 yaşından önce tedaviye başlanılmıyormuş anladığım kadarıyla.
Genetik Faktörbizde yok ama eşimin kuzeninde varmış bildiğim kadarıyla 20 li yaşlara kadarda yapmış.
Yatmadan evvel sıvı aldırmayın, saati kurup mutlaka çişe kaldırın, çiş yapıp üstünde öylece uyuduğu zamanda üşür ve daha çok çiş kaçırır, mutlaka saati kurup kaldırmalısınız, lütfen kuzmayın, o çok üzülüyor kaçırdığında... Mutlaka alışır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?