Oğlum gidiyor

Sevgilisi dışında hiç arkadaşı yok mu çocuğunuzun? 22 yaşında kendi parasını kazanan bir genç arkadaşlarıyla tatile gitmek ister, gezip dolaşmak ister. Bi yaştan sonra çocukları salmak lazım yaa.

Teşekkür ederim öyle yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince.

Arkadaşları var elbette ama öyle sürekli vakit gecirmez arada gezer gelirler maca falan giderler Fazla zamani olmuyor olduğunda da kız arkadasıyla vakit gecirmek istiyor.

Evet evini tuttu cok şükür.Yaşıt olduğu icin anladıgınızı düşünüyorum, zor gercekten teşekkur ederim.

Arkadaşları var elbette ama öyle sürekli vakit gecirmez arada gezer gelirler maca falan giderler Fazla zamani olmuyor olduğunda da kız arkadasıyla vakit gecirmek istiyor.
Siz herşeyi bizimle yapar yazınca, hiç arkadaşı yok diye düşündüm nedense. İlk zamanlar alışması zor olur bu yüzden ilk zamanlar biraz sık gidersiniz yanına. Zamanla sıklığı azaltır kendi hayatını kurmasını izlersiniz. İlk ayrılışınız olduğu için bu kadar hassassınız muhtemelen, zamanla alışıyorsunuz.

Ne mutlu size umarım bizde bu sureci güzel şekilde atlatırız.Derdim evladımı paylaşamamak değil asla.Kendininde hic gitmediği bir sehirde yalnız yaşayacak olması.Hicbir tanıdıgı arkadası olmaması.Yani başına bisey gelse tek basina olması.Bunun dısında bir endisem yok.Elbetteki öğrenecek zamanla.

Feci bir kaynana potansiyeliniz var kusura bakmayın. Koca adam yemek yapmayı bile bilmiyor sonra evlenince karılarına eziyet. Prenses erkek yetiştirmeyin böyle. Biraz ayakları üzerinde durmayı öğrensin.
Umarım feci kaynana olmam .Yemek birazda merakı olması lazım, ögrenmektense hazır söylemek kolayına gidiyor şimdiki genclerin.Elbetteki bende istiyorum ayakları üstünde dursun ögrensin bu sebeple gitme demedim ne karar verirsen arkandayım dedim.Benim tek endişem hic bilmedigi bir sehirde yapayalniz olmasi.Bir arkadasi olsa daha rahat ederdim .

Bu yaşa kadar öğrenmediyse bu yaştan sonra öğrenecek yemek yapmayı, çamaşır yıkamayı. Hatta öğrensin bi zahmet.
Evlenseydi hiç değilse diyorsunuz ama klasik oğlunun arkasını toplasın diye evlenmesini isteyen kaynana vibe aldım sizden.
Koca adam olmuş gidip ayaklarının üstünde dursun derim ben olsam.

18’ime yeni basmıştım hiç bilmediğim, hiç tanıdığım olmayan bir şehirde yalnız yaşamaya başladığımda. Oğlunuzla yaşıt kız çocukları bile bu yaşa kadar 10 ülke gezip erasmusla ya da okumaya falan giderek bilmedikleri ülkelerde aylarca, yıllarca yaşadılar. Yaşıtı çocuğu olanlar yazsın demişsiniz ancak bizlerin ya da oğlunuz yaşında ayakları yere basan gençlerin anneleri anne değil mi yani? Fazla abartıyorsunuz. Koca adam başının çaresine bakar. Bağımlı anne sendromu diyorum ben buna.

Korkularınızı anlıyorum,annelik zor zanaat bebekliği ,çocukluğu,yetişkinliği,kendi başına düzen kurma evresi hep bir yürek çarpıntısı hep bir kaygı ...Annelik gerçekten delilik o kaygı telaş hiç geçmiyor sadece bastırmayı çocuğunuzun arkasında durmayı deneyin. Bırakın gitsin düşe kalka öğrenecek, kötü bir şey olsa yanınızda otururken olur. Artık hayatın sorumluluğunu alma zamanı Umarım başarılı ve mutlu olur Sizde zamanla bu duruma alışırsınız....

Ailem beni 18 yaşında az buçuk dil bilgimle yurtdışına gönderdi. 22 yaşındaki birisinin bu yasa kadar bağımsız olmayı öğrenmesi gerekiyordu zaten. Keşke az biraz ev işi, yemek öğretseydiniz. Kız erkek fark etmez bir insan yumurta bile kiramiyorsa durum bana göre çok vahim.

yemek yapmayı bilmiyorsa da öğrenir ne var ki yemek yapmakta? internette tonla tarif var zaten bakar yapar. 22 yasında üniversite mezunu sonucta belli bir birikime sahip. cok abartıyorsunuz. ama yok diyorsanız ki başlayacağı işin hayati riskleri var, o zaman bir sey diyemem ama tek yasayacak olması onun ileride ilişkisi için de çok daha iyi olacaktır

Teşekkür ederim,umarım herşey güzel olur

Eskiden dogu koylerinde 18-20 yaslarinda ise yeni baslamis ebeler olurdu. Hala var mi bilmiyorum.

Evet internetten bakarım olmadi tarif edersin görüntülü ararım diyor Savunma sanayi üzerine , riskleri yüksek ama denemeden bilemez bizede destek olmak düşüyor mecburen.

Hiç sağlıklı bi düşünce değil, oğlunuzuda böyle drama yaparak strese sokuyorsunuz. Aksine sen yaparsın gidersin diye destek vermeniz gerekir. 18 yaşında kuzenlerim kaç saat uzakta üni okuyorlar (şuan 20-21 yaş) ve biri yurtdışına gidicek sizin oğlunuzdan küçük.
Neden hiç iş yaptırmadınız bu yaşa kadar, gidip sorumluluk alacak olması iyi olmuş.
Gelecekteki geline şimdiden sabır diliyorum.

Evet internetten bakarım olmadi tarif edersin görüntülü ararım diyor Savunma sanayi üzerine , riskleri yüksek ama denemeden bilemez bizede destek olmak düşüyor mecburen.
allah yolunu açık etsin, oğlunuzdan bu şansı esirgemeyin. etrafımda ailesinden ayrı yaşayan ne kadar tanıdığım varsa hepsi kendini keşfetmiş, hem özel hem de iş anlamında başarılı insanlar. iyi düşünün her şey iyi olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…