• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum gidiyor

Sevgilisi dışında hiç arkadaşı yok mu çocuğunuzun? 22 yaşında kendi parasını kazanan bir genç arkadaşlarıyla tatile gitmek ister, gezip dolaşmak ister. Bi yaştan sonra çocukları salmak lazım yaa.

Ona yansıtmamaya çalışın, çünkü biz çocuklar olarak ebeveynlerimizin üzülmesi bizi de etkiliyor sonuçta o da kendine bir düzen kuracak şehir dışında, onun içinde kolay bir süreç değil
En azından gözünün önünde ağlamamaya çalışın
Evde yas havası olmasın
Bir zamanlar çocuğunuzun yerinde olduğum için size böyle tavsiyelerde bulunabilirim
Teşekkür ederim öyle yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince.

Sevgilisi dışında hiç arkadaşı yok mu çocuğunuzun? 22 yaşında kendi parasını kazanan bir genç arkadaşlarıyla tatile gitmek ister, gezip dolaşmak ister. Bi yaştan sonra çocukları salmak lazım yaa.
Arkadaşları var elbette ama öyle sürekli vakit gecirmez arada gezer gelirler maca falan giderler Fazla zamani olmuyor olduğunda da kız arkadasıyla vakit gecirmek istiyor.

Sonuç olarak orda bir ev tutacaktı. Sık sık yanına gidersiniz zamanla alışırsınız. O nun için çok iyi bence..

21 yaşında bir oğlum var kendimi sizin yerine koydum gerçekten çok zor bir durum ama onun için iyi olacak inşallah..
Evet evini tuttu cok şükür.Yaşıt olduğu icin anladıgınızı düşünüyorum, zor gercekten teşekkur ederim.

Arkadaşları var elbette ama öyle sürekli vakit gecirmez arada gezer gelirler maca falan giderler Fazla zamani olmuyor olduğunda da kız arkadasıyla vakit gecirmek istiyor.
Siz herşeyi bizimle yapar yazınca, hiç arkadaşı yok diye düşündüm nedense. İlk zamanlar alışması zor olur bu yüzden ilk zamanlar biraz sık gidersiniz yanına. Zamanla sıklığı azaltır kendi hayatını kurmasını izlersiniz. İlk ayrılışınız olduğu için bu kadar hassassınız muhtemelen, zamanla alışıyorsunuz.

22 yaşında birinden bahsediyorsunuz 2 değil. Ben 23 yaşımda kız başıma Anadolu’nun kuş uçmaz kervan geçmez yerinde öğretmenliğe başladım iyi ki de başlamışım. Ayrıca gelininiz olsam sizden korkarım oğlunuzu kimseyle paylaşamayan kv vaybı var tam sizde..
Ne mutlu size umarım bizde bu sureci güzel şekilde atlatırız.Derdim evladımı paylaşamamak değil asla.Kendininde hic gitmediği bir sehirde yalnız yaşayacak olması.Hicbir tanıdıgı arkadası olmaması.Yani başına bisey gelse tek basina olması.Bunun dısında bir endisem yok.Elbetteki öğrenecek zamanla.

Feci bir kaynana potansiyeliniz var kusura bakmayın. Koca adam yemek yapmayı bile bilmiyor sonra evlenince karılarına eziyet. Prenses erkek yetiştirmeyin böyle. Biraz ayakları üzerinde durmayı öğrensin.
Umarım feci kaynana olmam 🙂.Yemek birazda merakı olması lazım, ögrenmektense hazır söylemek kolayına gidiyor şimdiki genclerin.Elbetteki bende istiyorum ayakları üstünde dursun ögrensin bu sebeple gitme demedim ne karar verirsen arkandayım dedim.Benim tek endişem hic bilmedigi bir sehirde yapayalniz olmasi.Bir arkadasi olsa daha rahat ederdim .

Merhaba hanımlar.Uzun süredir aranızdayım ancak ilk kez işin içinden çıkamayıp konu açıyorum belki aynı süreçlerden geçenler olmuştur.Oğlum 22 yaşında gecen yıl okulunu bitirdi ve fena sayılmayacak bir mevkide işe başladı.Evcimen, ailesine düşkün , sakin bir çocuk.Uzun süredir kız arkadaşı var onunla vakit gecirir öyle başkaca cıkıp gezeyim demez.Ailece iyi anlaşırız beraber yaparız çoğu şeyi.Benimle arkadaş gibidir evde yardımcıdır, dert ortağıdır.Yakın zamanda farklı bir sehirden iyi bir iş teklifi aldı.Sartları oldukça iyi ona keza riskleride fazlaca bir iş.Düşündükçe denemeye karar verdi.Ilerisi icin iyi olur bu yasta risk almazsam ne zaman alacağim dedi ve işi kabul etti.Gönlüm hic istemesede önüne geçmek istemedim kararı ona bıraktım.Bugüne kadar okul dahil hic ayrı yaşamadık tek yaşama tecrübesi yok, yemek yapmayı bilmez.Zaman yaklaştıkca boğazımdaki yumru büyüdü sanki.Mantığım, büyüdü artık başının çaresine bakmayı öğrenecek, ileride evlenicek ömür boyu yanında olmayacak diyor ama anne tarafım hic bilmediği bir şehirde yapayalnız olmasını kaldıramıyor.Evlenseydi hic degilse eşi var yanında tesellisi vardı ama kız arkadaşınıda bırakıyor burada mecburen.Konuşunca gözleri doluyor oda endişeli görebiliyorum ama denemeden bilemem bir daha böyle fırsatım olmayabilir deyip duygularını bastırıyor.Nasıl alışacağım bilmiyorum odasına girince bile tuhaf oluyorum.Benim gibi bu süreçleri yaşayanlar var mı ? Neler tavsiye edersiniz ?
Bu yaşa kadar öğrenmediyse bu yaştan sonra öğrenecek yemek yapmayı, çamaşır yıkamayı. Hatta öğrensin bi zahmet.
Evlenseydi hiç değilse diyorsunuz ama klasik oğlunun arkasını toplasın diye evlenmesini isteyen kaynana vibe aldım sizden.
Koca adam olmuş gidip ayaklarının üstünde dursun derim ben olsam.

Ne mutlu size umarım bizde bu sureci güzel şekilde atlatırız.Derdim evladımı paylaşamamak değil asla.Kendininde hic gitmediği bir sehirde yalnız yaşayacak olması.Hicbir tanıdıgı arkadası olmaması.Yani başına bisey gelse tek basina olması.Bunun dısında bir endisem yok.Elbetteki öğrenecek zamanla.
18’ime yeni basmıştım hiç bilmediğim, hiç tanıdığım olmayan bir şehirde yalnız yaşamaya başladığımda. Oğlunuzla yaşıt kız çocukları bile bu yaşa kadar 10 ülke gezip erasmusla ya da okumaya falan giderek bilmedikleri ülkelerde aylarca, yıllarca yaşadılar. Yaşıtı çocuğu olanlar yazsın demişsiniz ancak bizlerin ya da oğlunuz yaşında ayakları yere basan gençlerin anneleri anne değil mi yani? Fazla abartıyorsunuz. Koca adam başının çaresine bakar. Bağımlı anne sendromu diyorum ben buna.

Merhaba hanımlar.Uzun süredir aranızdayım ancak ilk kez işin içinden çıkamayıp konu açıyorum belki aynı süreçlerden geçenler olmuştur.Oğlum 22 yaşında gecen yıl okulunu bitirdi ve fena sayılmayacak bir mevkide işe başladı.Evcimen, ailesine düşkün , sakin bir çocuk.Uzun süredir kız arkadaşı var onunla vakit gecirir öyle başkaca cıkıp gezeyim demez.Ailece iyi anlaşırız beraber yaparız çoğu şeyi.Benimle arkadaş gibidir evde yardımcıdır, dert ortağıdır.Yakın zamanda farklı bir sehirden iyi bir iş teklifi aldı.Sartları oldukça iyi ona keza riskleride fazlaca bir iş.Düşündükçe denemeye karar verdi.Ilerisi icin iyi olur bu yasta risk almazsam ne zaman alacağim dedi ve işi kabul etti.Gönlüm hic istemesede önüne geçmek istemedim kararı ona bıraktım.Bugüne kadar okul dahil hic ayrı yaşamadık tek yaşama tecrübesi yok, yemek yapmayı bilmez.Zaman yaklaştıkca boğazımdaki yumru büyüdü sanki.Mantığım, büyüdü artık başının çaresine bakmayı öğrenecek, ileride evlenicek ömür boyu yanında olmayacak diyor ama anne tarafım hic bilmediği bir şehirde yapayalnız olmasını kaldıramıyor.Evlenseydi hic degilse eşi var yanında tesellisi vardı ama kız arkadaşınıda bırakıyor burada mecburen.Konuşunca gözleri doluyor oda endişeli görebiliyorum ama denemeden bilemem bir daha böyle fırsatım olmayabilir deyip duygularını bastırıyor.Nasıl alışacağım bilmiyorum odasına girince bile tuhaf oluyorum.Benim gibi bu süreçleri yaşayanlar var mı ? Neler tavsiye edersiniz ?
Korkularınızı anlıyorum,annelik zor zanaat bebekliği ,çocukluğu,yetişkinliği,kendi başına düzen kurma evresi hep bir yürek çarpıntısı hep bir kaygı ...Annelik gerçekten delilik o kaygı telaş hiç geçmiyor sadece bastırmayı çocuğunuzun arkasında durmayı deneyin. Bırakın gitsin düşe kalka öğrenecek, kötü bir şey olsa yanınızda otururken olur. Artık hayatın sorumluluğunu alma zamanı Umarım başarılı ve mutlu olur Sizde zamanla bu duruma alışırsınız....

kusura bakmayın ama burada yarattığınız drama bana şu sahneyi hatırlatıyor:

1763061613261.webp

Ailem beni 18 yaşında az buçuk dil bilgimle yurtdışına gönderdi. 22 yaşındaki birisinin bu yasa kadar bağımsız olmayı öğrenmesi gerekiyordu zaten. Keşke az biraz ev işi, yemek öğretseydiniz. Kız erkek fark etmez bir insan yumurta bile kiramiyorsa durum bana göre çok vahim.

yemek yapmayı bilmiyorsa da öğrenir ne var ki yemek yapmakta? internette tonla tarif var zaten bakar yapar. 22 yasında üniversite mezunu sonucta belli bir birikime sahip. cok abartıyorsunuz. ama yok diyorsanız ki başlayacağı işin hayati riskleri var, o zaman bir sey diyemem ama tek yasayacak olması onun ileride ilişkisi için de çok daha iyi olacaktır

Korkularınızı anlıyorum,annelik zor zanaat bebekliği ,çocukluğu,yetişkinliği,kendi başına düzen kurma evresi hep bir yürek çarpıntısı hep bir kaygı ...Annelik gerçekten delilik o kaygı telaş hiç geçmiyor sadece bastırmayı çocuğunuzun arkasında durmayı deneyin. Bırakın gitsin düşe kalka öğrenecek, kötü bir şey olsa yanınızda otururken olur. Artık hayatın sorumluluğunu alma zamanı Umarım başarılı ve mutlu olur Sizde zamanla bu duruma alışırsınız....
Teşekkür ederim,umarım herşey güzel olur 🙏

22 yaşında birinden bahsediyorsunuz 2 değil. Ben 23 yaşımda kız başıma Anadolu’nun kuş uçmaz kervan geçmez yerinde öğretmenliğe başladım iyi ki de başlamışım. Ayrıca gelininiz olsam sizden korkarım oğlunuzu kimseyle paylaşamayan kv vaybı var tam sizde..
Eskiden dogu koylerinde 18-20 yaslarinda ise yeni baslamis ebeler olurdu. Hala var mi bilmiyorum.

yemek yapmayı bilmiyorsa da öğrenir ne var ki yemek yapmakta? internette tonla tarif var zaten bakar yapar. 22 yasında üniversite mezunu sonucta belli bir birikime sahip. cok abartıyorsunuz. ama yok diyorsanız ki başlayacağı işin hayati riskleri var, o zaman bir sey diyemem ama tek yasayacak olması onun ileride ilişkisi için de çok daha iyi olacaktır
Evet internetten bakarım olmadi tarif edersin görüntülü ararım diyor 🙂 Savunma sanayi üzerine , riskleri yüksek ama denemeden bilemez bizede destek olmak düşüyor mecburen.

Hiç sağlıklı bi düşünce değil, oğlunuzuda böyle drama yaparak strese sokuyorsunuz. Aksine sen yaparsın gidersin diye destek vermeniz gerekir. 18 yaşında kuzenlerim kaç saat uzakta üni okuyorlar (şuan 20-21 yaş) ve biri yurtdışına gidicek sizin oğlunuzdan küçük.
Neden hiç iş yaptırmadınız bu yaşa kadar, gidip sorumluluk alacak olması iyi olmuş.
Gelecekteki geline şimdiden sabır diliyorum.

Evet internetten bakarım olmadi tarif edersin görüntülü ararım diyor 🙂 Savunma sanayi üzerine , riskleri yüksek ama denemeden bilemez bizede destek olmak düşüyor mecburen.
allah yolunu açık etsin, oğlunuzdan bu şansı esirgemeyin. etrafımda ailesinden ayrı yaşayan ne kadar tanıdığım varsa hepsi kendini keşfetmiş, hem özel hem de iş anlamında başarılı insanlar. iyi düşünün her şey iyi olacaktır

Back
X