- 23 Haziran 2023
- 677
- 1.200
- 43
- Konu Sahibi TozsuzPembe
-
Üzüntümü buraya yazdığım gibi oğluma yansıttığımı düşündünüz sanırım.Öyle değil, düşüncesini soylediginde hayat senin hayatın ne karar verirsen arkandayız dedik ve üzüntümü onunla paylaşmıyorum.Ama bu içten üzülmeme engel degil.Üzülmeden cok endişe diyelim.Elbetteki evdede sorumluluklar alıyor ama yalnız yaşam tecrübesi yok.Benim endişem bunları yapamamasi değil hic bilmedigi bi yerde yalnız yaşayacak olması.Hiç sağlıklı bi düşünce değil, oğlunuzuda böyle drama yaparak strese sokuyorsunuz. Aksine sen yaparsın gidersin diye destek vermeniz gerekir. 18 yaşında kuzenlerim kaç saat uzakta üni okuyorlar (şuan 20-21 yaş) ve biri yurtdışına gidicek sizin oğlunuzdan küçük.
Neden hiç iş yaptırmadınız bu yaşa kadar, gidip sorumluluk alacak olması iyi olmuş.
Gelecekteki geline şimdiden sabır diliyorum.
Teşekkür ederim, umarım öyle olurallah yolunu açık etsin, oğlunuzdan bu şansı esirgemeyin. etrafımda ailesinden ayrı yaşayan ne kadar tanıdığım varsa hepsi kendini keşfetmiş, hem özel hem de iş anlamında başarılı insanlar. iyi düşünün her şey iyi olacaktır
Konuşunca gözleri doluyor yazmışsınız sizce bu normal mi? Dünyanın öbür ucuna gitmiyor teknoloji var her şey var, kendisininde bu derece duygulanması sizden kaynaklı bence.Üzüntümü buraya yazdığım gibi oğluma yansıttığımı düşündünüz sanırım.Öyle değil, düşüncesini soylediginde hayat senin hayatın ne karar verirsen arkandayız dedik ve üzüntümü onunla paylaşmıyorum.Ama bu içten üzülmeme engel degil.Üzülmeden cok endişe diyelim.Elbetteki evdede sorumluluklar alıyor ama yalnız yaşam tecrübesi yok.Benim endişem bunları yapamamasi değil hic bilmedigi bi yerde yalnız yaşayacak olması.
Hayır. Ebeler artık 4 yıllık ebelik fakültesi okumak zorunda. Sağlık meslek lisesinden mezun olup ebelik yapmak yok artık. Doğru olan da bu. Lise mezunu çocuğa can emanet edilir mi ya neler görmüşüzEskiden dogu koylerinde 18-20 yaslarinda ise yeni baslamis ebeler olurdu. Hala var mi bilmiyorum.
hic bilmedigi bi yerde yalnız yaşayacak olması.
Gerçekten öyle, mesela ben hemşirelik mezunuyum liseden ve 17 yaşında mezun oldum işe başladığımda reşit değildimHayır. Ebeler artık 4 yıllık ebelik fakültesi okumak zorunda. Sağlık meslek lisesinden mezun olup ebelik yapmak yok artık. Doğru olan da bu. Lise mezunu çocuğa can emanet edilir mi ya neler görmüşüz
Evet , cok eskiden saglik meslek lisesi mezunlarini koylere ebe diye gonderiyorlardi. Annemin dedigine gore iclerinde 18 yasini doldurmamis olan bile vardi. Simdi dusununce insan inanamiyor.Hayır. Ebeler artık 4 yıllık ebelik fakültesi okumak zorunda. Sağlık meslek lisesinden mezun olup ebelik yapmak yok artık. Doğru olan da bu. Lise mezunu çocuğa can emanet edilir mi ya neler görmüşüz
Hayır. Ebeler artık 4 yıllık ebelik fakültesi okumak zorunda. Sağlık meslek lisesinden mezun olup ebelik yapmak yok artık. Doğru olan da bu. Lise mezunu çocuğa can emanet edilir mi ya neler görmüşüz
Sadece bizlik mevzu değil bu.Sanırım kız arkadaşıda üzüntüsünü paylaşıyor onada üzülüyor ayrılacağiz diye.Görüntülü konuşursunuz git gel yaparsınız diye teselli ediyorum.Burada yazdıklarım sizinle paylaştıklarım, onunla değil.Endişelerimde her annenin evladi icin endiseleri gibi .Gecen ay kaza yapti arabası pert oldu duyar duymaz koştum gittim mesela şoktaydı hala.Uzak olunca ister istemez olumsuz bir durum olursa diye endişe ediyor insan .Konuşunca gözleri doluyor yazmışsınız sizce bu normal mi? Dünyanın öbür ucuna gitmiyor teknoloji var her şey var, kendisininde bu derece duygulanması sizden kaynaklı bence.
Yaşayabilir neden yaşayamasın neyden endişe ediyosunuz tam
abartMerhaba hanımlar.Uzun süredir aranızdayım ancak ilk kez işin içinden çıkamayıp konu açıyorum belki aynı süreçlerden geçenler olmuştur.Oğlum 22 yaşında gecen yıl okulunu bitirdi ve fena sayılmayacak bir mevkide işe başladı.Evcimen, ailesine düşkün , sakin bir çocuk.Uzun süredir kız arkadaşı var onunla vakit gecirir öyle başkaca cıkıp gezeyim demez.Ailece iyi anlaşırız beraber yaparız çoğu şeyi.Benimle arkadaş gibidir evde yardımcıdır, dert ortağıdır.Yakın zamanda farklı bir sehirden iyi bir iş teklifi aldı.Sartları oldukça iyi ona keza riskleride fazlaca bir iş.Düşündükçe denemeye karar verdi.Ilerisi icin iyi olur bu yasta risk almazsam ne zaman alacağim dedi ve işi kabul etti.Gönlüm hic istemesede önüne geçmek istemedim kararı ona bıraktım.Bugüne kadar okul dahil hic ayrı yaşamadık tek yaşama tecrübesi yok, yemek yapmayı bilmez.Zaman yaklaştıkca boğazımdaki yumru büyüdü sanki.Mantığım, büyüdü artık başının çaresine bakmayı öğrenecek, ileride evlenicek ömür boyu yanında olmayacak diyor ama anne tarafım hic bilmediği bir şehirde yapayalnız olmasını kaldıramıyor.Evlenseydi hic degilse eşi var yanında tesellisi vardı ama kız arkadaşınıda bırakıyor burada mecburen.Konuşunca gözleri doluyor oda endişeli görebiliyorum ama denemeden bilemem bir daha böyle fırsatım olmayabilir deyip duygularını bastırıyor.Nasıl alışacağım bilmiyorum odasına girince bile tuhaf oluyorum.Benim gibi bu süreçleri yaşayanlar var mı ? Neler tavsiye edersiniz ?
açıkçası bu bir tek türkiyede böyle ve bencr sebebi işsizliği azaltmak.Hayır. Ebeler artık 4 yıllık ebelik fakültesi okumak zorunda. Sağlık meslek lisesinden mezun olup ebelik yapmak yok artık. Doğru olan da bu. Lise mezunu çocuğa can emanet edilir mi ya neler görmüşüz
Öğrenir elbetteki .Öğrenene kadar ki endişelerimde hakkım olsunabart22 yaşında. herkes nasıl öğreniyorsa tek yaşamayı senin oğlun da öğrenir
Uzak olunca ister istemez olumsuz bir durum olursa diye endişe ediyor insan .
Neyseki etrafında değilsinBir premses dünyaya açılıyor Allah etrafindakilere sabır versin
Evet bu konuda size tamamen hak veririm bir şey olsa uzaktayız endişesi bu çok insani hele bir anne için. Diğer yemek ev işi+sorumluluklar kısmına katılmıyorum abartı buluyorum sadece.Sadece bizlik mevzu değil bu.Sanırım kız arkadaşıda üzüntüsünü paylaşıyor onada üzülüyor ayrılacağiz diye.Görüntülü konuşursunuz git gel yaparsınız diye teselli ediyorum.Burada yazdıklarım sizinle paylaştıklarım, onunla değil.Endişelerimde her annenin evladi icin endiseleri gibi .Gecen ay kaza yapti arabası pert oldu duyar duymaz koştum gittim mesela şoktaydı hala.Uzak olunca ister istemez olumsuz bir durum olursa diye endişe ediyor insan .
Zamanla hepsi olacaktır tabi ki.Sadece zaman lazım hepmize alışmak için , teşekkür ederimEvet bu konuda size tamamen hak veririm bir şey olsa uzaktayız endişesi bu çok insani hele bir anne için. Diğer yemek ev işi+sorumluluklar kısmına katılmıyorum abartı buluyorum sadece.
Ondada şöyle düşünün Allah can sağlığı versin gerisi boş yani olacak olan yanınızdada olabilir zaten kaza yapmış mesela belki kalsa başına bi şey gelecek ama kalmadığı için kurtulacak. Yani bu kısımda böyle düşünüp içinizi rahatlatın. İnşallah çok güzel dostları olur ailesi gibi can dostlar edinir. O zaman sizde rahatlarsınız.
İlk doğum vakamı 20 yaşında köy evinde yaptırmıştımebelik, hatırladığım kadarıyla üç yıllık bir fakülte idi. ayrıca İstanbul'daki birçok özel hastanenin doğum servislerine gittiğinizde henüz 20 yaşında ebe ve hemşirelerle karşılaşıyorsunuz. 37 yaşında ilk bebeğini doğuran ve dolayısıyla emzirmeyi beceremeyen arkadaşıma sıksa kendi kızı olacak yaşta bir hemşire yardım etti. aslında çok da başarılı oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?