Oğlum gidiyor

3 yıllık fakülte yok . Fakülteler en az 4 yıllık.

20 yaşında ebe değildir.. muhtemelen stajyer ebedir. Ya da sağlık meslek mezunudur ve sml mezunları ebelere yardımcı olarak çalışırlar.

Özel hastanede ebe yetersizse bu meslek lisesi mezunlarına ebelik yaptirabilirler buna bi şey diyemem.

Ebelik mezunları hemsire olarak okudukları üniversitenin hastanesinde kpss süreci olmadan çalışırlar. Ebe olarak devlet hastanesi ve asm lere atanmak için kpss şartı var.

Ben ögretmenim. 8.siniflara lise tercihi yaptırdım. Biliyorum işleyişi.

Ailemden 13 yaşında ayrılan ben

Büyük oğlum 19 yaşında. Geçen Eylül ayına kadar hiç yanımızdan ayrılmışlığı yoktu. Evcimen bir çocuk. Dışarı hayatı hiç olmadı. Biz onu eğitim için Almanya’ya gönderdik. Üstelik kendi başına gitti. İki buçuk ay dilini bilmediği bir ülkede tek başınaydı. Dün döndü. Bir süreliğine yanımızda yine. Ama eğitimini orada devam etmek istiyor. Gider mi kalır mı bilemem ama şunu çok iyi biliyorum. Benim oğlum büyümüş

3 yıllık Aktüarya bölümü mevcut idi bir düzenleme gelmediyse. bunlar maalesef lisans ve önlinsan programlarının arasına sıkışan belirsiz bölümler oluyor. ben de ebeliğin bir dönem böyle olduğunu hatırlıyorum nedense.
gittiğimiz hastane de üniversite hastanesi falan değildi. çok iyi biliyorsunuz ama bizim yaşadığımızı da yalanlayamazsınız herhalde :)

Aslında olmasi gerekenden çok olani yazdım. Yani Türkiyede ebe olma konusundaki durum bu şu an.

Ama kişisel olarak hala aynı fikirdeyim, lise mezunu bir çocuğa emanet edilmek istemem, 4 senelik fakülte mezuniyeti halen daha benim için bir şeyler ifade etmeye devam ediyor. Sizin için aksi durum olabilir, bu düşüncenizi çürütme çabam yok.

Görüşünüz için teşekkür ederim.

ben de aile evinden lise için ayrıldım. ailemin öyle kolay kolay gelemeyeceği bir yere gittim ve bir daha da aile evine dönmedim.
Benim annemde kız çocuğum var diyip konu sahibi gibi drama yapmadı o yüzden 17-18imde bile dünyanın bi ucuna gitsem orada tek başıma ayakta dururum özgüveni vardı. Anne tavrı çok önemli gerçekten

Hayır. Böyle bir çabam yok. Öyleyse öyledir. Ben ülkedeki durumdan bahsettim. Aksini görmüş olmanız ebelerin ,ebelik fakültesi okuduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Hayır. Böyle bir çabam yok. Öyleyse öyledir. Ben ülkedeki durumdan bahsettim. Aksini görmüş olmanız ebelerin ,ebelik fakültesi okuduğu gerçeğini değiştirmiyor.

konuya yardımı olacaksa en çok siz biliyorsunuz. en iyisini siz söylersiniz. biz kim köpekleriz ki zaten?
gerçekten saçma bir tavır

Yapmayın Allah aşkına koca adam olmuş, millet çocuğunu liseye yatılı gönderiyor.yemek yapmayı bilmez derke açlıktan ölecek değil ya. Bırakın kendi başının çaresine baksın.

Evet tam olarak öyle.Oglumu paylaşamamak gibi bir düşünce degil bazılarının anladığı gibi o bir ruh hastalıgı bana göre.Şuan evlilik çağında değil hic gitmediği bir şehirde yaşamaya başlayacak ve bir tane bile tanıdığı yok.Evlilik çağı olsa eşiyle giderdi benim içim daha rahat olurdu eşi var yanında derdim.Yeni bir ortam ,yalnız yaşam bunlar kolay değil.Alışma sürecinde yaşayabilecekleri konusunda endişeliyim sadece.Anladığınıza sevindim

Iki güne gidiyor maalesef vaktimiz yok ani gelişen bir durum.Yani cız bız şeyleri yapabilir sanırım.
Görüntülü konuşursunuz, yanınızda gibi hissedersiniz bir nebze..Arada siz yanına gidersiniz arada o gelir. Youtube'dan yemek videosu seyrederek yemek yapamayan olmaz merak etmeyin. Başta ona basit tarifler atarsınız , YouTubedan bulup whatsaptan gönderirsiniz o da alışır kendi bulur yapar sonraları, açlıktan kim ölmüş mutlaka doyurur karnını. Ama anne kalbi tabii ayrılık zor gelir. Mutlu olun, bu yaşta iş güç sahibi olmuş , hayatının dizginlerini eline alıyor. Allah'a emanet olsun, canınızı sıkmayın

Ne mutlu size.Umarım bende yakın zamanda bu evreye gelebilirim

Yalnız bu sistem yeni geldi 99lu arkadaşım lise mezunu hemşire atandı daha önce 2 yıllık bile vardı şuan hala lise mezunu sağlıkçı atanıyor

Yapmayın Allah aşkına koca adam olmuş, millet çocuğunu liseye yatılı gönderiyor.yemek yapmayı bilmez derke açlıktan ölecek değil ya. Bırakın kendi başının çaresine baksın.
Bakacak zaten mecbur.Nefis yemek tariflerinden bak bak yap güzel olursa banada yaparsın gelince diyorum

Yalnız bu sistem yeni geldi 99lu arkadaşım lise mezunu hemşire atandı daha önce 2 yıllık bile vardı şuan hala lise mezunu sağlıkçı atanıyor
Evet lise mezunu sağlıkçılar atanıyor. Ama ebe olarak değil. Ebe ya da hemsire yardımcısı olarak atanıyorlar .

Çokk teşekkür ederim , güzel dilekleriniz için

Ben aile evinden 18 olmadan ayrıldım bi kere hastalandım acilde veli istediler 2 ay tabii sadece siz neden çocuğa
İş öğretmediniz 20 yaşında erkek kardeşim var kendi yaşıyor bana geldiğinde yemek vs yapıyor

Allah rızası için oğlunuzu bi salın. Ayakları üzerinde duramayan erkeklere bu sefer de eşleri analık yapmak zorunda kalıyor. Kordon bağı doğumda kesildi

Evet lise mezunu sağlıkçılar atanıyor. Ama ebe olarak değil. Ebe ya da hemsire yardımcısı olarak atanıyorlar .
Hayır eski mezunların hakkı devam ediyor hala lise mezunu hemşire olarak atanıyorlar dümdüz liste resmi siteden yardımcı yazmıyor

Eklentiler

• 1000000932.webp
    71 KB · Görüntüleme: 17
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…