Oğlum gidiyor

Herşeyi ısıtıp önüne verdiniz.
Ütülediniz dolabına astiniz.
Bulaşık nak doldurdu mu?
Çamaşır mak çalıştırdı mı?
Kendi utulerini kendi yaptı mı?
Eve süpürge tuttu mu?
Eline birşey alıp tamir etti mi?
Markete gidip hiç siz söylemeden ihtiyaç aldı mı eve de şu lazım olur deyip.
Hayır tabi ki de.
Aslan oğlum paşa oğlum.
Sonra el kizindan bekliyor. Prens gibi yetistiriyorsunuz. El kızı çekiyor cefasini.

Feci bir kaynana potansiyeliniz var kusura bakmayın. Koca adam yemek yapmayı bile bilmiyor sonra evlenince karılarına eziyet. Prenses erkek yetiştirmeyin böyle. Biraz ayakları üzerinde durmayı öğrensin.
Aynı şeyi düşündüm. Sonra da acaba ben mi fesatım dedim. Kazık kadar adamın bu yaşa kadar kendini idare edememesi bir yana, annesinin hala çocukmuş gibi acaba yapabilir mi endişesi başka bir yana, benim gözüme takılan burası oldu
Evlenseydi hic degilse eşi var yanında tesellisi vardı
Oğlumu premses büyüttüm, karısı arkasını toplardı diye yorumladım.

Yazı bir tek bana mı ürkütücü geldi yahu.

Pembe Ünal sen misin

Bilemedim ürkütücü mü
Ürkütücü olmasından çok rahatsız edici.

Yani sizi ele almadan konuşalım, ben kız çocuğu olarak 18 yaşımda evden ayrıldım. Başka bir şehirde okumak için. Ama kimse benim için böyle endiselenmedi.

Şimdi bu durumda siz neden endişe ediyorsunuz. Söyleyeyim. Çocuğunuz erkek oldugu için.

Bakın asla kız erkek ayrımi yaptığınızı iddia etmiyorum. Yaptığınız şey, kız çocuklarını iyi kötü kendi işini kendi yapacak kadar eğitmek/ ögretmek. Ama konu erkek cocugu olunca kendini idare edecek kadar ögretmemek.

18 yaşında yemek yapmayı bilmeyen bir kiz için kimse endişe etmez ama erkek için edilir? Neden?

Neden ben 8 aylık hamileyken yengem sehirdisinda olduğu için her akşam dayımi is çıkışı yemeğe çağırdım mesela? Neden dayım evde yokken yengemi yemeğe çağırmadım?

Ya da dayımı yemeğe çağırmam gayet normalken yengemi çağırmam anormal olurdu?

Ben erkekler su böreği açsın, manti büksün, icli köfteler, vişneli asma sarmaları döktürsün demiyorum, ben neden bir erkek soğan yağ ve salça uclusune bir patates bezelye koyup yemek yapamaz diyorum?

Ya da bir erkek yapamazken neden bir kız başına is düştüğü zaman yapar ya da yapması beklenir diyorum.

Annelerin gözünde cocuklar büyümezmiş ya ona mı döndü bu iş Yaş yazmasada detaylarda 14 olmayacağı var yahu haksızlık etmeyin
Ben de anneyim de dert ortagi olmamalı çocuk bir defa . Onların ebeveyni olmalıyız arkadaşlari zaten var. Ve kendini , kapasitesini keşfetmesine izin vermeliyiz. Şuan mesela oğlunuz sizi tanidiginicin kaygılı olduğunuzu biliyir. Kaldıki agliyorsunuzfur falan zaten siz kesin. Şimdi sizin oğlunuz teknik olarak bir sorun yaşasa hayatında size anlatmaz annem çok üzülür der. Ama ben istiyorum ki çocuğum ayakları üzerinde kendinden emin Dursun, kendini kesfetsin tanisin sevsin. Bir derdi olursa da benden saklamak yerine ilk bana gelsin.

Bizim ebeveynleriniz de sizin gibi ebeveyndi. Çocuğa duygusal yük . Tabi biz kız olduğumuz için her işi yaptırdılar iş görme kapasitemiz o nedenle yüksek.

Oğlunuz hayatinda ev bile kiralamamis , sorumluluk almamış , çok yazık . Evlenince de eşi annelik edecek muhtemelen. Halbuki en çok hata yapıp ders çıkaracağı denemeler yapıp sorumluluklar alacağı risklere gireceği yaşlar üniversite yaşları. Oğlunuz onu da eş geçmiş .

Ya bu çocuk orda çalışmayacak mi ? İllaki iş arkadaşları vs olacak abartmayın bu kadar...sanki 5 yaşında çocuk tek olsa ne olacak ? acik konuşayım gelininize acıdım, ben karışmam deyip duygu sömürüsü yapar gibi bir haliniz var, yani çok açık oldu ama ben de anneyim bazı anneleri anlayamıyorum, bu kadar muhtaç yetiştirmeyin, gidip başka bir şehirde birbsure yaşamakya abartılacak ne var

Hayır. Ebeler artık 4 yıllık ebelik fakültesi okumak zorunda. Sağlık meslek lisesinden mezun olup ebelik yapmak yok artık. Doğru olan da bu. Lise mezunu çocuğa can emanet edilir mi ya neler görmüşüz
Benim tanıdığım bir abla zamanında o şekilde ebelik yapmış, dusunsenize 18 yaşında doğuda bir köye atanmış, telefon yok ,iletişim yok ailesiyle sadece muhtarın ordaki telefondan konusurmus, ailesi için ne kadar zor, lojmanda tek kalirmis, köyün bazı aileleri kızlarını yanına gönderirmis onunla kalsın korkmasın diye ki o zamanlarda da terör varmış, hepsi bir yana doğum yaptrmak çok çok stresli bir iş ve kucucuksun tek basinasin ay çok korkunç ya bir de bu konudaki endişeye bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…