- Konu Sahibi TozsuzPembe
-
Aynı şeyi düşündüm. Sonra da acaba ben mi fesatım dedim. Kazık kadar adamın bu yaşa kadar kendini idare edememesi bir yana, annesinin hala çocukmuş gibi acaba yapabilir mi endişesi başka bir yana, benim gözüme takılan burası olduFeci bir kaynana potansiyeliniz var kusura bakmayın. Koca adam yemek yapmayı bile bilmiyor sonra evlenince karılarına eziyet. Prenses erkek yetiştirmeyin böyle. Biraz ayakları üzerinde durmayı öğrensin.
Oğlumu premses büyüttüm, karısı arkasını toplardı diye yorumladım.Evlenseydi hic degilse eşi var yanında tesellisi vardı
Tamam siz yazana kadar göndermeyi düşünmüyordum şimdi okuyunca vazgectim göndereceğimAllah rızası için oğlunuzu bi salın. Ayakları üzerinde duramayan erkeklere bu sefer de eşleri analık yapmak zorunda kalıyor. Kordon bağı doğumda kesildi
Aynı şeyi düşündüm. Sonra da acaba ben mi fesatım dedim. Kazık kadar adamın bu yaşa kadar kendini idare edememesi bir yana, annesinin hala çocukmuş gibi acaba yapabilir mi endişesi başka bir yana, benim gözüme takılan burası oldu
Oğlumu premses büyüttüm, karısı arkasını toplardı diye yorumladım.
Tamam. Öyle diyorsanız öyledir. Teşekkür ederim.Hayır eski mezunların hakkı devam ediyor hala lise mezunu hemşire olarak atanıyorlar dümdüz liste resmi siteden yardımcı yazmıyor
Yazı bir tek bana mı ürkütücü geldi yahu.Merhaba hanımlar.Uzun süredir aranızdayım ancak ilk kez işin içinden çıkamayıp konu açıyorum belki aynı süreçlerden geçenler olmuştur.Oğlum 22 yaşında gecen yıl okulunu bitirdi ve fena sayılmayacak bir mevkide işe başladı.Evcimen, ailesine düşkün , sakin bir çocuk.Uzun süredir kız arkadaşı var onunla vakit gecirir öyle başkaca cıkıp gezeyim demez.Ailece iyi anlaşırız beraber yaparız çoğu şeyi.Benimle arkadaş gibidir evde yardımcıdır, dert ortağıdır.Yakın zamanda farklı bir sehirden iyi bir iş teklifi aldı.Sartları oldukça iyi ona keza riskleride fazlaca bir iş.Düşündükçe denemeye karar verdi.Ilerisi icin iyi olur bu yasta risk almazsam ne zaman alacağim dedi ve işi kabul etti.Gönlüm hic istemesede önüne geçmek istemedim kararı ona bıraktım.Bugüne kadar okul dahil hic ayrı yaşamadık tek yaşama tecrübesi yok, yemek yapmayı bilmez.Zaman yaklaştıkca boğazımdaki yumru büyüdü sanki.Mantığım, büyüdü artık başının çaresine bakmayı öğrenecek, ileride evlenicek ömür boyu yanında olmayacak diyor ama anne tarafım hic bilmediği bir şehirde yapayalnız olmasını kaldıramıyor.Evlenseydi hic degilse eşi var yanında tesellisi vardı ama kız arkadaşınıda bırakıyor burada mecburen.Konuşunca gözleri doluyor oda endişeli görebiliyorum ama denemeden bilemem bir daha böyle fırsatım olmayabilir deyip duygularını bastırıyor.Nasıl alışacağım bilmiyorum odasına girince bile tuhaf oluyorum.Benim gibi bu süreçleri yaşayanlar var mı ? Neler tavsiye edersiniz ?
Pembe Ünal sen misinMerhaba hanımlar.Uzun süredir aranızdayım ancak ilk kez işin içinden çıkamayıp konu açıyorum belki aynı süreçlerden geçenler olmuştur.Oğlum 22 yaşında gecen yıl okulunu bitirdi ve fena sayılmayacak bir mevkide işe başladı.Evcimen, ailesine düşkün , sakin bir çocuk.Uzun süredir kız arkadaşı var onunla vakit gecirir öyle başkaca cıkıp gezeyim demez.Ailece iyi anlaşırız beraber yaparız çoğu şeyi.Benimle arkadaş gibidir evde yardımcıdır, dert ortağıdır.Yakın zamanda farklı bir sehirden iyi bir iş teklifi aldı.Sartları oldukça iyi ona keza riskleride fazlaca bir iş.Düşündükçe denemeye karar verdi.Ilerisi icin iyi olur bu yasta risk almazsam ne zaman alacağim dedi ve işi kabul etti.Gönlüm hic istemesede önüne geçmek istemedim kararı ona bıraktım.Bugüne kadar okul dahil hic ayrı yaşamadık tek yaşama tecrübesi yok, yemek yapmayı bilmez.Zaman yaklaştıkca boğazımdaki yumru büyüdü sanki.Mantığım, büyüdü artık başının çaresine bakmayı öğrenecek, ileride evlenicek ömür boyu yanında olmayacak diyor ama anne tarafım hic bilmediği bir şehirde yapayalnız olmasını kaldıramıyor.Evlenseydi hic degilse eşi var yanında tesellisi vardı ama kız arkadaşınıda bırakıyor burada mecburen.Konuşunca gözleri doluyor oda endişeli görebiliyorum ama denemeden bilemem bir daha böyle fırsatım olmayabilir deyip duygularını bastırıyor.Nasıl alışacağım bilmiyorum odasına girince bile tuhaf oluyorum.Benim gibi bu süreçleri yaşayanlar var mı ? Neler tavsiye edersiniz ?
??Pembe Ünal sen misin
Bilemedim ürkütücü müYazı bir tek bana mı ürkütücü geldi yahu.
Aslında asıl endişemin sebebini defalarca yazdım tekrarına gerek görmüyorum anlayanlar anladı.Herkes aynı pencereden bakacak diye bir kural yok.Yinede teşekkür ederimYazı bir tek bana mı ürkütücü geldi yahu.
Evet yaa 22 yaşında bebek gibi anlatmışsınız. Yaş yazmasaniz 14 yaşında diye düşünürümBilemedim ürkütücü mü
Ben de 17 yaşında üniversite okumaya gittim bir dha da dönmedim evlendim başka şehre yerleştimBenim annemde kız çocuğum var diyip konu sahibi gibi drama yapmadı o yüzden 17-18imde bile dünyanın bi ucuna gitsem orada tek başıma ayakta dururum özgüveni vardı. Anne tavrı çok önemli gerçekten
Annelerin gözünde cocuklar büyümezmiş ya ona mı döndü bu işEvet yaa 22 yaşında bebek gibi anlatmışsınız. Yaş yazmasaniz 14 yaşında diye düşünürüm
Mutluluklar dilerim.Mutlu olsun yeterki bizimde tek isteğimiz o.Anneniz illaki endişe etmiştir heleki 17 yaşında .Ben de 17 yaşında üniversite okumaya gittim bir dha da dönmedim evlendim başka şehre yerleştim
Ürkütücü olmasından çok rahatsız edici.Bilemedim ürkütücü mü
Ben de anneyim de dert ortagi olmamalı çocuk bir defa . Onların ebeveyni olmalıyız arkadaşlari zaten var. Ve kendini , kapasitesini keşfetmesine izin vermeliyiz. Şuan mesela oğlunuz sizi tanidiginicin kaygılı olduğunuzu biliyir. Kaldıki agliyorsunuzfur falan zaten siz kesin. Şimdi sizin oğlunuz teknik olarak bir sorun yaşasa hayatında size anlatmaz annem çok üzülür der. Ama ben istiyorum ki çocuğum ayakları üzerinde kendinden emin Dursun, kendini kesfetsin tanisin sevsin. Bir derdi olursa da benden saklamak yerine ilk bana gelsin.Annelerin gözünde cocuklar büyümezmiş ya ona mı döndü bu işYaş yazmasada detaylarda 14 olmayacağı var yahu haksızlık etmeyin
Yani orasını hiç bilmiyorum. Ama siz fazla endişelisiniz biraz rahat olunMutluluklar dilerim.Mutlu olsun yeterki bizimde tek isteğimiz o.Anneniz illaki endişe etmiştir heleki 17 yaşında .
Ya bu çocuk orda çalışmayacak mi ? İllaki iş arkadaşları vs olacak abartmayın bu kadar...sanki 5 yaşında çocuk tek olsa ne olacak ? acik konuşayım gelininize acıdım, ben karışmam deyip duygu sömürüsü yapar gibi bir haliniz var, yani çok açık oldu ama ben de anneyim bazı anneleri anlayamıyorum, bu kadar muhtaç yetiştirmeyin, gidip başka bir şehirde birbsure yaşamakya abartılacak ne varUmarım feci kaynana olmam.Yemek birazda merakı olması lazım, ögrenmektense hazır söylemek kolayına gidiyor şimdiki genclerin.Elbetteki bende istiyorum ayakları üstünde dursun ögrensin bu sebeple gitme demedim ne karar verirsen arkandayım dedim.Benim tek endişem hic bilmedigi bir sehirde yapayalniz olmasi.Bir arkadasi olsa daha rahat ederdim .
Benim tanıdığım bir abla zamanında o şekilde ebelik yapmış, dusunsenize 18 yaşında doğuda bir köye atanmış, telefon yok ,iletişim yok ailesiyle sadece muhtarın ordaki telefondan konusurmus, ailesi için ne kadar zor, lojmanda tek kalirmis, köyün bazı aileleri kızlarını yanına gönderirmis onunla kalsın korkmasın diye ki o zamanlarda da terör varmış, hepsi bir yana doğum yaptrmak çok çok stresli bir iş ve kucucuksun tek basinasin ay çok korkunç yaHayır. Ebeler artık 4 yıllık ebelik fakültesi okumak zorunda. Sağlık meslek lisesinden mezun olup ebelik yapmak yok artık. Doğru olan da bu. Lise mezunu çocuğa can emanet edilir mi ya neler görmüşüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?