- 23 Haziran 2023
- 677
- 1.199
- 43
- Konu Sahibi TozsuzPembe
-
Bu birazda karakter meselesi aslında.Yengec burcu ,duygusal.Önce ben fikri yok, yanlış önce kendini düşünmelisin böyle cok yorulur üzülürsün diyorum ama nafile.Kızım cok daha dışa dönük mesela önce kendini düsünür daha rasyonel duygu degil mantık insanı.Ikisinide ben yetistirdim aynı şartlarda,aynı şekilde ama bambaşkalar.Simdi ögrenebilmesi için bir fırsatı olacak bu anlamda seviniyorum tabiki.Zamanla hepsi oturacaktır teşekkür ederimMesajlarınızı okudum
yazmışsınız. İkisi de aynı kapıya çıkıyor. Bu defa da nasıl baş edeceğini öğretemediğiniz duygusal yükünü başkalarına yükleme çabası var. Hatta bu daha ağır. Bir erkeğe 40 yaşından sonra da yemek yapmayı, evini temizlemeyi az çok, iyi kötü ögretirsiniz ama duygusal mücadeleyi en başta öğrenemediyse bir ömür ya anneye ya eşe bağımlı klır.
Banada haber verirsiniz beraber taşlariz benikonu sahibinin müstakbel gelinini ilerde burada konu açarken göreceğimizi seziyorum ...
loading..
22 yıldır neden alamadı sorumluluk o zaman , bunca yıldır öğretemediğiniz şeyi iki günde mi öğrenecek, siz sık sık gidip her işini göreceksiniz gibi görünüyor.Sorumluluk almakta sıkıntısı yok o açıdan endişem yok.Sadece üzüntü de değil icinde hem sevinc hem gurur hem endişe olan bir duygu bendeki.Zamanla hepsi yerini bulacaktır.Yemek ve ütü kampina aldım bende.Pantolonlar şimdilik cift cizgi bakalım bir iki günde teke düşerse sorun yok
Yalniz kalmazdı lafından sadece bunu mu çıkardınız gerçekten.Sizlere nasıl davranıldı neler beklendi bilemem ama benim oğlumun yanında hizmetcisi olsun mantigim hic olmadı olmazda.Bendende bu beklenmedi o sebeple icim rahat.Kız arkadasiyla ayrılacaği icinde cok üzülüyor her bulusmadan gözleri dolu dolu geliyor.Daha güzel bir hayat istiyorsan fedakarlıklar yapmalısın önce bizleri degil kendini düşünmelisin diye ögütler veriyorum..Yalnizliği değil aile hayatını sevdigi icin eşi olsaydı daha az düşünürdüm diyorum bilirdim ki sohbet edecegı paylaşacağı,gülüp oynayacagı gezip tozacagi bir arkadasi olacak.Yakın zamanda bir kaza gecirdi mesela aklıma ilk gelen ya orda olsaydı oldu.Bir kisi yok bilgi alabilecegim ama yaninda biri olsa iletisim kurarım bilirim halini.Onun gibi seyler isteAynen evlenseler kadrolu hizmetçisiyle beraber giderdi, ne güzel olurdu. 22 yaşındaki oğlunuz kendisine bakamaz ama 20-22 yaşındaki kız evi çekip çevirirdi. Oğlunuzun karnını doyurup terleyince sırtına havlu koyardı.
Sonraki mesajlardan birinde kız erkek ayrımı yapmıyorum, kızım gitse aynı şekilde hissederim demişsiniz ama alıntıladığım cümlenizden bambaşka anlamlar çıkıyor.
Yanında akşamdan akşama göreceği bir eşinin olması kimseyi tanımadığı bir şehire gideceği, zor bir iş yapacağı, bilmediği bir yerde yaşayacağı gerçeğini değiştirmeyecekti sonuçta.
Keşke başka şehirde okusaymış oğlunuz ama şimdi gitmesi bile kendisini her anlamda geliştirmesi için çok büyük bir fırsat.
Hem kariyerine faydası olur hem de iki iş öğrenir de ileride elin kızının başına bela, sırtına yük olmaz.
Okulu uzak olsa elbetteki ev kiralayacaktı.Ama tek vesaitle gidebileceği bir okulu varken neden ev kiralamalıydı sizce.Okula giderkende part time calıştı kendi ihtiyaclarini az cok karsiladi bizde destek olduk tabiki.Bugun kac genc sirf tecrube edinmek icin ev kiralayip cikabilir kira fiyatlarindan haberiniz var mi ?.Daha yazin okul bittigi gibi isine basladı.Sabah 7 aksam 7 (trafikle beraber)Ben suan calismiyorum işimi ve yemegimi hazirliyorum .Dogal olarak eve gelip yemegini hazir yiyor birkac gece kiz arkadasiyla bazen arkadaslariyla cikip gelip yatiyor.Birsey ogrenecek farkli seyler deneyimleyecek bir vakti olmadı.Simdi ögrenecek.
Çok demişsin bence bildiğin bebek şu reelside atayım rezilliğimiz görünsün
Sizin sorumluluk anlayısınız sadece yemekten mi ibaret acaba.Onun dışında ben sorumluluk alamaz yazmışmıyım ? Aile evinde yasayıp okuldan yada isten geldiginde evde yapilan yemegi yemek onu sorumsuz yapmaz.Istisnalar oldugunda yemek yoksa elbetteki karnini doyuracak kadar seyler yapar yapıyor.Yalniz yaşama tecrübesi yok demek hic birsey bilmiyor hic birsey yapmıyor demek deği.Siz ögretmezsiniz ben ögretirim.Derli toplu ve takım giymesi gereken bir mevkide olacak. Alternatifler yaratabilir kuru temizleme ütü gibi ama kendiside gerektiğinde yapabilmeli düzen kurana kadar bilirse idare edebilir.22 yıldır neden alamadı sorumluluk o zaman , bunca yıldır öğretemediğiniz şeyi iki günde mi öğrenecek, siz sık sık gidip her işini göreceksiniz gibi görünüyor.
Bahsettiğiniz endişeleri anlarım ama asıl gaye bunlar olsa gitmesine iki gün kalmış çocuğuma ütü yemek falan öğretmem , gidince nasılsa öğrenir bir şekilde deyip bol bol vakit geçirir sohbet ederdim şahşen.
Ben şaşırmıyorum kimseyi mutlu etmek içinde zorunluluğum yok beğenmeyen beğenmeyebilir.Anlattıklarımız karşıdakinin anlayabildiği kadar neticede.Zaten yazının başında yaşıt cocugu olup bu sürece atlatanların beni daha iyi anlayabilecegini belirtmistim.Teşekkür ederimTozsuzPembe ben sizi çok iyi anladım, neden bu kadar eleştirildiğinizi pek anlamadım.
kızını oğlunu evlendiren ebeveynler de bu endişeleri yaşayabilir ya da üniversiteye gönderen ya da askere gönderen...
siz sadece endişenizi paylaşmışsınız ama konu nerelere gelmiş.
kız kardeşim 25 yaşındayken Türkiye'den 12 saat uzaklıktaki bi ülkeye yaşamaya gitti, mesela bence benim annem babam da fazla rahatlardı, sadece özlemek kısmıyla ilgilendiler, orda başına bi iş gelirse nasıl ulaşırız nasıl yetişiriz demediler, nasıl iş bulacak nasıl çalışacak demediler. onlarınki mi doğru sizinki mi fazla bilemedim..
Yok artık abartın biraz dahaÇok iyi yaa özetlemiş resmen ülkeyi. Benim de kalima bir erkek geldi direkt
Öğretmek için geç kalmışsınız işte ,22 yıldır aile evinde diye bir pantolon ütülemeyi bilmez mi insan, bir pantolon ütüledi diye de okuldan falan geri kalmazdı kimse.Sizin sorumluluk anlayısınız sadece yemekten mi ibaret acaba.Onun dışında ben sorumluluk alamaz yazmışmıyım ? Aile evinde yasayıp okuldan yada isten geldiginde evde yapilan yemegi yemek onu sorumsuz yapmaz.Istisnalar oldugunda yemek yoksa elbetteki karnini doyuracak kadar seyler yapar yapıyor.Yalniz yaşama tecrübesi yok demek hic birsey bilmiyor hic birsey yapmıyor demek deği.Siz ögretmezsiniz ben ögretirim.Derli toplu ve takım giymesi gereken bir mevkide olacak. Alternatifler yaratabilir kuru temizleme ütü gibi ama kendiside gerektiğinde yapabilmeli düzen kurana kadar bilirse idare edebilir.
Yalan mı soyleyeyim aklıma gerçekten evde karısı annesi olmayan erkek canlandı. Acı bir gerçek buYok artık abartın biraz daha
Annem bana gelirken aynı bu cümleleri kuruyor babam için ya da erkek kardeşlerim için. Üstelik babam da kardeşlerim de yemek yapabilen insanlar. Ama annem alıp yiyemezler aç kalırlar vs vs aynı yaa işte cümlelerYok artık abartın biraz daha
Önden çizgili kumaş pantolon mu giyiniyor bu çocuk? En resmi yerlerde bile kumaş pantolon, takım elbise zorunluluğu yok artık. Hadi var diyelim, benim eşim 25 senedir takım elbise giyer 13 senedir evliyiz hiç pantolon ütülemedik. Gerektiğinde pantolonlar, takım elbiseler kuru temizlemeye gider, temizlenir ütülenir alınır. Bir insan neden kumaş pantolona çizgi yapmak için uğraşsın ki? Hem ömrünü kısaltır, hem evdeki ütüyle ütülenmez kumaş pantolonlar, parlama yapar.Sorumluluk almakta sıkıntısı yok o açıdan endişem yok.Sadece üzüntü de değil icinde hem sevinc hem gurur hem endişe olan bir duygu bendeki.Zamanla hepsi yerini bulacaktır.Yemek ve ütü kampina aldım bende.Pantolonlar şimdilik cift cizgi bakalım bir iki günde teke düşerse sorun yok
Ürtiker problemi var maalesef polyester karisimli seyler ve bazı kozmetik ürünler cildinde kabarmalar yapıyor.Yıllardır alerji ilacları kullanıyor ama pek caresi yok tam tedavisi mümkün olmadı.Kırışmayan ürünlerse genellikle polyester oranı yüksek ürünler.Gömlekler de öyle.O sebeple keten, pamuk gibi ürünler kullanıyoruz onlarda çok fazla kırışıyor.Iyi bir markanın likralı bir pantolonunu aldık mesela oldukca kaliteli görünüste kırışma burşma yok ama giydigi gün aksam cıkardıki bacaklaŕ kıpkırmı olmuş.Buda bizim şanssızlığımız .Yani ütü yapan yerler kuru temizlemeler vardır illaki ama oldu ya ilk zaman veremedi yapamadı biraz merkeze uzak bir yerdeymis ben gidip görmedim daha. Giymesi gerekti acil şekilde ütüyü bilirse yapar hemen.Kravat baglamayida bilmiyor mesela bende bilmiyorum gerektiğinde baba baglardi simdi ögrenecekÖnden çizgili kumaş pantolon mu giyiniyor bu çocuk? En resmi yerlerde bile kumaş pantolon, takım elbise zorunluluğu yok artık. Hadi var diyelim, benim eşim 25 senedir takım elbise giyer 13 senedir evliyiz hiç pantolon ütülemedik. Gerektiğinde pantolonlar, takım elbiseler kuru temizlemeye gider, temizlenir ütülenir alınır. Bir insan neden kumaş pantolona çizgi yapmak için uğraşsın ki? Hem ömrünü kısaltır, hem evdeki ütüyle ütülenmez kumaş pantolonlar, parlama yapar.
Aç kalmayacagini biliyorum bogazina düşkün.Evdeki gibi sağlıklı beslenemez tabiki at tavaya et tavuk en fazla.Disardan bolca dürüm kokorec döner .Merakı olsa yapar ama mutfak merakı yok hiç.Hazırdan bıkarsa yeni seyler dener ögrenir belki bende meraktayım göreceğim.Annem bana gelirken aynı bu cümleleri kuruyor babam için ya da erkek kardeşlerim için. Üstelik babam da kardeşlerim de yemek yapabilen insanlar. Ama annem alıp yiyemezler aç kalırlar vs vs aynı yaa işte cümleler
Ay inanılmaz gerçekten. Bi otobüse binip kuru temizlemeye mi gidemeyebilir ilk günler? Nasılsın koskoca adamin kravatını babası bağlarken utanmıyor mu? Hic z kuşağına falan laf etmeyin arkadaşlar, sebep ortada.Ürtiker problemi var maalesef polyester karisimli seyler ve bazı kozmetik ürünler cildinde kabarmalar yapıyor.Yıllardır alerji ilacları kullanıyor ama pek caresi yok tam tedavisi mümkün olmadı.Kırışmayan ürünlerse genellikle polyester oranı yüksek ürünler.Gömlekler de öyle.O sebeple keten, pamuk gibi ürünler kullanıyoruz onlarda çok fazla kırışıyor.Iyi bir markanın likralı bir pantolonunu aldık mesela oldukca kaliteli görünüste kırışma burşma yok ama giydigi gün aksam cıkardıki bacaklaŕ kıpkırmı olmuş.Buda bizim şanssızlığımız .Yani ütü yapan yerler kuru temizlemeler vardır illaki ama oldu ya ilk zaman veremedi yapamadı biraz merkeze uzak bir yerdeymis ben gidip görmedim daha. Giymesi gerekti acil şekilde ütüyü bilirse yapar hemen.Kravat baglamayida bilmiyor mesela bende bilmiyorum gerektiğinde baba baglardi simdi ögrenecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?