• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum Hakkinda...

Uyku saatlerinin duzenli olmasi guzel ve dogru olan, ama bana gore cocuk her ortamda uyumayi ogrenmeli, cunku ilerde askere gitcek mesela, veya yurtta kalcak, yani demek istedigim, cok fazla duzen iyo degil diue dusunuyorum bu konuda. Saat konusunda yuzde yuz haklisiniz, ama orda bi odaya gecip uyutabilirsiniz mesela. Tabi bu hasta ziyaretim kisasi makbul de, ben genel icin söylüyorum, mesela yarin bir gun maddi durumunuz kotulesti calismaniz gerekti, cocuk kendi duzenini ararsa zorlanırsiniz, demek istedigimi anlatabildim umarim.
20 yaşına kadar öğrenir heralde başka bi yerde uyumayı:)

Bende aynı dertten muzdaribim maalesef. Kızım dokuz aylık ve doğduğun dan beri bir düzeni var mesela şuan akşam saat 8:30 da mutlaka yemek yenir pijamalar giyilir ilaç içilir ve uyunur. Bizde aksam gezmelerini buna göre ayarlar ve erken kalkarız ama herkes bir laf eder, bu neymiş böyle kötü alışmışmis hep ona göre olamazmis falan iyice sinir oldum bugünde onlar yüzünden dokuzda kalktık oturmadan ve çok sinir oldum cidden

Merhaba arkadaşlar, 2 yasında bir oglum var önceki konularımda da bahsetmistim, biz sadece KV lerin olduğu şehirde oturuyoruz ,esimin işi dolayisiyla yanımızda KV lerden başka ne esimin ailesinden nede benim ailemden kimse yok. Haliyle giden gelenimiz hiç yok gibi birşey ...

Bende kendime buna gore bir düzen kurdum ,oglum sabah en geç 8-9 da kalkar ,kahvaltı ,diğer işler filan derken öğlen olur 13:30-14:00 gibide öğle uykusuna yatar ,7-8 aylıktan beri ne şartta olursak olalım ,çok ciddi bir yere gitmem gerekmediği surece bu şekilde...

Ama gerek kv nin ( gerci ayni seyi onada anlata ,anlata birakti soylemeyi )gerekse komsularimin yorumlarından cevap verdiğim halde çok biktim inanilmaz hemde, mesela bugün kv ile bir komsumuza bebek gormeye gittik 13:00 gibi, ben 1 saat oturur kalkarim diye düşündüm ,karşı apartmanim zaten gittiğim yer yarım saat sonra oglum mizirdanmaya başladı çay filan getirilince ortaya hem oturmaktan hem uykusuzluktan sıkıldı ,TV filan acalim dediler yok dedim kalkayim uykusu geldi durmaz bu arada oglum itinayla kendini yere atıp ağlamakla meşguldü ...
Zaten lohusa bir kadın var ,uykusuz ,sancılı niye yarim saat fazla oturacagim diye hem milleti rahatsiz edip,hem çocuğumu aglata,aglata oturayim ki ...

Ve o sihirli cumle ; " Aaa çok kötü alistirmissin ,bu sekilde hicbiryere gidemezsinki sen ,birak ağlasın..."

Gayet normal bir sekilde "Çocuğumun uykusu benim gezmemden daha önemli abla " dedim ...

Ama artık dilimde tüy bitti insanlara anlatmaktan evet çok giden gelenimiz yok hatta senede 4-5 kere filan benim kendime gore duzenim var karismayin kardeşim ,ben size karışıyor muyum hayır o senin hayatın ,senin düzenin her gittiğim yerde aynı şey ne yapayim sabah 06:00 da kaldırıp 10:00 da mi yatirayim onu da denedim ama bu sefer haliyle 20:00 de ben uyutmasamda kendi uyuyor sonra sabah 05:00 te kalkıyor banada yazık,cocugumada bana en uyan saatler bunlar ...

Sizin dusuncelerinizide merak ediyorum ,o kadar çok sıkıldım ki artık birisinin istemeden kalbini kiracagim...

duzenımız aynı.benım kızımda 27 aylık..kımsenın lafını tınlamam gereken cevabı verırım..ustelık bırı evıme gelecekse .yakınımsa soylerım 1le 3 arası uyuyor dıye....kızımın duzenınden kıymetlımı yanı....uyku yemek saatlerı duzenlı olmalı bencede

Merhaba arkadaşlar, 2 yasında bir oglum var önceki konularımda da bahsetmistim, biz sadece KV lerin olduğu şehirde oturuyoruz ,esimin işi dolayisiyla yanımızda KV lerden başka ne esimin ailesinden nede benim ailemden kimse yok. Haliyle giden gelenimiz hiç yok gibi birşey ...

Bende kendime buna gore bir düzen kurdum ,oglum sabah en geç 8-9 da kalkar ,kahvaltı ,diğer işler filan derken öğlen olur 13:30-14:00 gibide öğle uykusuna yatar ,7-8 aylıktan beri ne şartta olursak olalım ,çok ciddi bir yere gitmem gerekmediği surece bu şekilde...

Ama gerek kv nin ( gerci ayni seyi onada anlata ,anlata birakti soylemeyi )gerekse komsularimin yorumlarından cevap verdiğim halde çok biktim inanilmaz hemde, mesela bugün kv ile bir komsumuza bebek gormeye gittik 13:00 gibi, ben 1 saat oturur kalkarim diye düşündüm ,karşı apartmanim zaten gittiğim yer yarım saat sonra oglum mizirdanmaya başladı çay filan getirilince ortaya hem oturmaktan hem uykusuzluktan sıkıldı ,TV filan acalim dediler yok dedim kalkayim uykusu geldi durmaz bu arada oglum itinayla kendini yere atıp ağlamakla meşguldü ...
Zaten lohusa bir kadın var ,uykusuz ,sancılı niye yarim saat fazla oturacagim diye hem milleti rahatsiz edip,hem çocuğumu aglata,aglata oturayim ki ...

Ve o sihirli cumle ; " Aaa çok kötü alistirmissin ,bu sekilde hicbiryere gidemezsinki sen ,birak ağlasın..."

Gayet normal bir sekilde "Çocuğumun uykusu benim gezmemden daha önemli abla " dedim ...

Ama artık dilimde tüy bitti insanlara anlatmaktan evet çok giden gelenimiz yok hatta senede 4-5 kere filan benim kendime gore duzenim var karismayin kardeşim ,ben size karışıyor muyum hayır o senin hayatın ,senin düzenin her gittiğim yerde aynı şey ne yapayim sabah 06:00 da kaldırıp 10:00 da mi yatirayim onu da denedim ama bu sefer haliyle 20:00 de ben uyutmasamda kendi uyuyor sonra sabah 05:00 te kalkıyor banada yazık,cocugumada bana en uyan saatler bunlar ...

Sizin dusuncelerinizide merak ediyorum ,o kadar çok sıkıldım ki artık birisinin istemeden kalbini kiracagim...

duzenımız aynı.benım kızımda 27 aylık..kımsenın lafını tınlamam gereken cevabı verırım..ustelık bırı evıme gelecekse .yakınımsa soylerım 1le 3 arası uyuyor dıye....kızımın duzenınden kıymetlımı yanı....uyku yemek saatlerı duzenlı olmalı bencede

Kmsu kadınmı dedi.. aaa ona nee sallaa

Aaa kendimi gördüm:-)

Burda sadece kv ler var.kızım evine,yatağına düzenine alışkın başka yerde uyutmaz,çabalasamda.. Bende aynı cümleleri duyuyorum.

Ama benim kızımın düzeni,rahatı,mutluluğu onların ne söylediğinden daha önemli.

Boşverin,hiç duymayın..

Yüz gülup geçiyor ,ama içim bi validelerini ziyaret etmiyor değil :-D

Sanki beni anlatmıssın ya kendılerı cocukları buyuk oldugundan yada yenıdogan kucuk bebegı olanlar anlamıyolar bızı valla hergun evde bı duzenı var saatlerı bellı ve mesela sokaktaysak bıle arabasında sallanırken otomatk o saatte uyur ama bır yere mısafırlıge gıttıgımde eger o saatte uyuyamadysa ustune cok dusulur sevılr sıkılırsa falan aglarda aglar huysuzlanır herkez mı aynı olur hepsı de kotu alısmıs boyle olur mu senden ayrılmıyo yabancı ıstemıyo gec yatır bıraz bugunde uyumayıversın yada mesela evıme de boyle akraba geldıgınde uyuyo odaya koyuyorum mesela bzmkı 9.ayına gırdı bı sesten hemen 5dk snra kalkıyo ya daha uyuyamadan hemen a uyandı deyıp atlayp hemen uykusunu acıp kucaklarına almıyolarmı delırıyorum allahtan esım ve ben artık onun aılesıyle gorusmuyoruzda kurtuldum kaynana cadısından.benımde aılem burada degıl zaten arada ben gıderım onlarada valla cocuk olduktan sonra herkzden onemlısı kendı canın ne yalan soylıym hıc takma bosver sen oyle soylye soylye alısır bı sure snra susar tavrın hep boyle net olsun duzenlerı habıre bozulunca cok hysz oluyolar evde bız cekıyoruz snra onlar degıl bzmde canmz var hadı bır ıkı olur ıstısnada nezamandr syluyosanız anlamıyosa daha kesın soylersınz yuzune bdha beraber byre gtcgnz zaman

Aynen öyle bende tek olduğumdan dolayı hep TV sesiyle müzikle filan uyutmaya çalıştım ama insan gurultusuyle bir olmuyor ne kadarda olsa tek basinasiniz çünkü benim oglumda kalkar hemen ve evde çığlık çığlığa koşan başka bebeler varsa KV normalde cuma gunleri kuran a katılır her cuma birinde okurlar geçen bende gittim.yemin ediyorum herkes geldi hoşgeldiniz ,nasılsınız filan derken saat 13:30 oldu oğlumu aldım odaya gittim 16:00 ya kadar ayagimda salladim ,nasıl çocuk gurultusu buyuk insan olsa yine uyuyamaz hadi onlar çocuk anlamaz dersin ,ama koca koca kadinlar da çocuk uyuttugumu bile bile kapının dibinde bagira bagira konuşunca sinirlendim açıkçası hiçbirşey anlamadim bi dahada gitmem dedim.

Senden başka kimseyi görmeyen çocuk başı bos mu dolasacakmis öyle olsada hiç cekinmiyor derler insanlara bahane çok ,çocuk benim ,duzen benim,keyif benim ben mutluyum ,cocugum mutlu sanane sanaannee diyesim geliyor

Sevmiyorum bu elinde örgü ağzında sakız modunda duvar dibi kadınlarını...O akıl verenlerin kaçı uyku eğitimini biliyor yada ek gıdaya geçtilerinde özene bezene çocuğuna yeme hazırladı?...Onlar gibi değil artık anneler ama anlatamazsın kendini yorma.Çocuk senin ve düzenini kurmakta senin sorumluluğun herkes konusacak konu arıyor aldırma...

Ona ayrı bir illetim eskiden bez mi varmış soba yakılırmış soğukta bez yikarlarmis ,kaynatırlarmis ,ac olsa yer bilmem ne ...

O zamanın şartlarının onu gerektirmesi benim suçum mu elimde imkanlarim varken bende mi öyle olayım ...

Gerikafalilik gerçekten başka birşey değil yada ozur dilerim işlerine öyle geldiği için salaga yatmak başka birşey değil ,gözde erdoganin kitabını aldim kendi kendine uyuyorduda gayet ama gectigimiz ramazan bir gün arkadaşım iftara cagirmisti oraya gittik, herzaman cikamadigim için sohbet tatlı geldi ve oglumu ( kendimce) bir defaya mahsus ayağıma aldim hala ayagimda uyutuyorum ...

Eskiden kitap yoktu ama şimdi var gayette mantıklı ise yarar konular ama anlatamazsinki

Alıntıladım ama eklendımı anlayamdm telefondan gırıyorum oyle valla hc umrmda degıller ılgılensen habıre cocuk sana baglanıyo derler ılgılenmesen suna bak hıc ılgılenmıyo cocukla uyutmasan bıraksan aglasa cocuga bakmıyo aglatıyo baksan uyutma aglasın bıraz bırak ınsanları anlamak zor bırı ak dıyo bırı b. Anlyamadm gıttı

Uyku saatlerinin duzenli olmasi guzel ve dogru olan, ama bana gore cocuk her ortamda uyumayi ogrenmeli, cunku ilerde askere gitcek mesela, veya yurtta kalcak, yani demek istedigim, cok fazla duzen iyo degil diue dusunuyorum bu konuda. Saat konusunda yuzde yuz haklisiniz, ama orda bi odaya gecip uyutabilirsiniz mesela. Tabi bu hasta ziyaretim kisasi makbul de, ben genel icin söylüyorum, mesela yarin bir gun maddi durumunuz kotulesti calismaniz gerekti, cocuk kendi duzenini ararsa zorlanırsiniz, demek istedigimi anlatabildim umarim.

Şuan da küçücük bebek benim için ki okula giden bir çocuğun bile en geç 21:30 da yatması gerek akşamları...

Ben belirlemedim bu saatleri çocuğun bünyesi ona alışkın hasta olmadığı surece sabah kendi kalkiyor beni uyandırıyor öğlen uykusu gelince yastığını alıyor anne eee diyor öyle anlasip gidiyoruz ,aksi halde hircinlasiyor ,agliyor .

Buyudukce öğlen uykusu kalkacak zaten ,o zamanda okul saatlerine gore uyuması gerekecek fazlası iyi değil ama şuan yaptığımın yanlış olduğunu dusunmuyorum.

benim oğlumda öyle milletin gezme saati oğlumun uyku saati oluyor haliyle biz biryere gidene kadar 4 oluyor bende uykusunu bölüp gitmem uzak biryere gidersem bebek arabamı alırım içinde uyur, bazende kalabalıktaysak uykusu gelmez hırçınlaşmaz oynarsa eve gelince uyutuyorum ama ona göre hareket ediyorum

öyle ben kaç komşunun mevlütüne 4 te gittim oğlum yeni uyandı kusura bakmayın dedim pilav yemeye gitmiş gibi oldu ama napim değer verip gelmedi demezler en azından:)

Bizde 6. Aydan sonra hep düzenli gittik. Hiçççç takma. Herkes kendi kurallarıyla büyürsün biz disiplinize olduk de gec. Allah bağışlasın

Hiickimseyi dinleme. Senin yaptigin en iyisi. Son zamanlarda özgürlük altinda ebeveynler cok yalnis kararlar aliyorlar. Evet özgürlük önemli fakat kurallar, ritmde bir o kadar cok önemlidir. Halen görüyorum dügünlerde cocugu masalarda uyutan, misafirlikte koltukta uyutan. Ne gerek var buna? Cocuga temiz temiz pijamalarini giydir, sevdigi yatakta yatir..

Yani kulaklarini tika, hic dinleme.

Özgürlük bana gore belli bir sınır içindedir mesela kıyafet yada yemek konusunda iki seçenek sunarım kendi istediğini seçer belli bir yasa kadar böyle ,bazı özgürlüğün sonuçlarında altından kalkamayacagi sonuclari kimse yaşamak istemez...

Yaşadığım şehirden istanbula dayımın kızının düğününe gittik 22:00 de mizirdanmaya başlayınca esimle beraber kalktik eve döndük ,annemler kaldı dediğim gibi çok zor durumda kalmadığım zaman asla uyku düzenini bozmam dediğiniz gibi ne gerek var bangır bangır müzikli yerde masa üstlerinde uyutmaya...

Sen bu düzenden memnunsan millet halt yesin. Bizim insanımız bayılır herşeye karışmaya yorum yapmaya, sen zaten cevabı sakınmayıp veriyosun. Hiiiççç kulak asmaaa

Kızım 1 buçuk yaşına geldi hala aynı şeyleri duyuyorum.
Çocuklar rutin şeyleri düzeni severler.öyle daha mutlu ve huzurlu olurlar.
Benim kızım 5:30 -6 gibi kalkar akşam en geç 8-8:30 gibi de yatar.
Kendi yatağı dışında bi yerde uyumak istemez. Bende bu yüzden hiç bir yere gidemiyorum. Gitsemde kalkıyorum mecbur. Ama zerre kadar umrumda değil. Ben iki dedikodu yapıcam diye ufacık çocuğa uykusuzluk çektiremem. Yazık günah ya hu. Uyku çocuğu daha bunlar uyurken büyürler.
Benim bi anne olarak ondan daha mühim neyim olabilir ki.
İlla ki uykuya olan ihtiyaçzları azalacak. Ve biz de rahat edicez. Ben umursamıyoken dert etmiyokrn başkalarına ne oluyo?
Ben gayet memnunum düzeninden özellikle böyle alıştırdım diyorum. Hiç takmayın.

Benim içinde cocugumun dışında hiçbirşey umrumda değil ,düzeni bu şekilde ogrenecekler ,bu yaşlarda yoksa gece 2 lerde 3 lerde zorla yatırmaya çalışacağım ...

Back
X