Oğlum hakkında..

Artık ingilizce türkçe kadar her yerde ,çocuklar sünger gibi olur bu yaşta ne duyarsa ne görürse kapar. Yeğenlerim (3 ve 7 yaşında) ve arkadaşları birçok şeyin ingilizcesini de biliyor ve türkçe-ingilizce karışık kullanıyor(renkler, hayvanlar, objeler, basit cümleler) o yaşta çocuk ne konuşursa. Extra hiç bir şey yapılmayan çocuklar, büyük devlet ilkokuluna gidiyor, heyecanınızı söndürmek istemem ama bana normal geldi.

Artık ingilizce türkçe kadar her yerde ,çocuklar sünger gibi olur bu yaşta ne duyarsa ne görürse kapar. Yeğenlerim (3 ve 7 yaşında) ve arkadaşları birçok şeyin ingilizcesini de biliyor ve türkçe-ingilizce karışık kullanıyor(renkler, hayvanlar, objeler, basit cümleler) o yaşta çocuk ne konuşursa. Extra hiç bir şey yapılmayan çocuklar, büyük devlet ilkokuluna gidiyor, heyecanınızı söndürmek istemem ama bana normal geldi.
heyecanlı olacak bişi yok

Benim kızım da telefonda türkçe eğitici video açtığımda kendi yandakilere basıp ingilizceleri izliyordu ve sayıları renkleri hepsini öğrenmişti.kızım iki buçuk yaşında bu arada...kendi tıklıyor videoları

Dedim ya tv var ama ben kesinlikle açmıyorum o anlamda yok demiştim ailece tv siz bir yaşama alıştık. Çocuklara kötü örnek olduğu için beyin yıkandığı için.bunun yerine çocuklarımla oyun oynuyorum

Ama cep telefonu veriyorsun eline. Arada ne fark oluyor o zaman? :KK14:

Bu konu bana pek inandirici gelmedi acikcasi. Önce tv konusunuda degistiriyorsun. Ve 3 yasindaki cocuk gün boyu konusulan ana dilini konusmuyor fakat water ve cheese diyor öyle mi? Bana fazlasi ile sacma geldi kusura bakmayin. Konu gercek ve baze seyler abartilmista olabilir, bilemiyorum.

Neyse, bu ilk ve tek yorumum olacak. Konun gercekligini üzerine tartismak istemiyorum. Ben diyecegimi dedim.

Ama cep telefonu veriyorsun eline. Arada ne fark oluyor o zaman? :KK14:

Bu konu bana pek inandirici gelmedi acikcasi. Önce tv konusunuda degistiriyorsun. Ve 3 yasindaki cocuk gün boyu konusulan ana dilini konusmuyor fakat water ve cheese diyor öyle mi? Bana fazlasi ile sacma geldi kusura bakmayin. Konu gercek ve baze seyler abartilmista olabilir, bilemiyorum.

Neyse, bu ilk ve tek yorumum olacak. Konun gercekligini üzerine tartismak istemiyorum. Ben diyecegimi dedim.
Evet olabilir konu gercek ve bu konuda neden bu denli şüpheli yaklaştığınızı anlamadım. Ayrıca cvp yazma gibi bir zorunluluğunuz yok bende inandırmak zorunda değilim ben sadece görüş talep ettim. Herkes görüş yazmak zorunda değil

Merhaba herkese. Kafamı günlerdir kurcalayan bir konu var. 3 yaşındaki oğlum daha 6 ay öncesine kadar cümle dahi kuramayan bir çocuktu. Cümle kurmaya başlar başlamaz harfleri sayıları ve renkleri ingilizce okumaya başladı. Evde ingilizce konuşan ve bilen yok evde tv bile yok. Nasıl olmuş diyorum bazen telefondan öğrenmiş olsa dahi nerde nasıl ne ara öğrendi kimsenin yardımı olmadan öğrendiğine eminim. Size sadece şunu sormak istiyorum bilen biri olur muhakkak ilgilenilmeye değer mi yoksa sıradan bir durum mu.? Cevap yazan elleriniz dert görmesin.
Böyle durumlar olağan olmasada var benim bir tanıdığım kaç yaşındayken hatırla mıyorum(çok küçük) yazı yazmaya başlamış hatta bende o zaman olur mu öyle şey biz okulda 1 sene yazı yazmayı öğrendik falan demiştim şimdi yapmanız gereken ingilizceyi unutmamasını sağlamak ingilizce çocuk kanallar açın izlesin sakın yok okulda öğrensin gibi düsünmeyin bu bir nasıl desem lütuf gibi düşünün ...

Böyle durumlar olağan olmasada var benim bir tanıdığım kaç yaşındayken hatırla mıyorum(çok küçük) yazı yazmaya başlamış hatta bende o zaman olur mu öyle şey biz okulda 1 sene yazı yazmayı öğrendik falan demiştim şimdi yapmanız gereken ingilizceyi unutmamasını sağlamak ingilizce çocuk kanallar açın izlesin sakın yok okulda öğrensin gibi düsünmeyin bu bir nasıl desem lütuf gibi düşünün ...
Tesekkür ederim söyledikleriniz benim için kıymetli

Yok valla bide benim oğlum türkçe bilmiyor şimdilik

Öyle şeyler anlatmışsınız ki olsa olsa reenkarnasyon vakası olur.
Evde hiç İngilizce bilen yok,tv yok,ingilizce izlenmiyor ama çocuk Türkçe konuşmadan İngilizceyle başlıyor.
Bu zeka filan değil.Zeka olsa Türkçe başlar,arada duyduğu İngilizce kelimeleri söyler.
İngilizce bilen biriyle konuşturun.Bakalım karşılıklı konuşabiliyor mu ve adını da sorsun bence.

O değerli yorumlarınız ve yönlendirme yaptığınız için teşekkür ederim hepinize sanırım bu kadarı benim için kafi. O kıymetli vaktinizden ayrırıp cvp yazdığınız çok tesekkür ederim konumu kapattırmak istiyorum. Daha fazla vaktinizden çalmış olmayayım

Öyle şeyler anlatmışsınız ki olsa olsa reenkarnasyon vakası olur.
Evde hiç İngilizce bilen yok,tv yok,ingilizce izlenmiyor ama çocuk Türkçe konuşmadan İngilizceyle başlıyor.
Bu zeka filan değil.Zeka olsa Türkçe başlar,arada duyduğu İngilizce kelimeleri söyler.
İngilizce bilen biriyle konuşturun.Bakalım karşılıklı konuşabiliyor mu ve adını da sorsun bence.
Çocuk diyalog kuramıyor dedim ya daha yeni cümle kurmaya başladı. Ayrıca biz evimizde türkçe konuşmuyoruz kendi ana dilimizi konuşuyoruz sadece kızım okulda türkçe konuşuyor ve biliyo. Tabiki bizde. Ben demiyorum ki bu çocuk kendi kendine öğrendi vahiy gelmedi tabiki. Öğrenme becerisi yüksek olabilir mi ilgilenmeye değer mi diye sormak istedim

Çocuk diyalog kuramıyor dedim ya daha yeni cümle kurmaya başladı. Ayrıca biz evimizde türkçe konuşmuyoruz kendi ana dilimizi konuşuyoruz sadece kızım okulda türkçe konuşuyor ve biliyo. Tabiki bizde. Ben demiyorum ki bu çocuk kendi kendine öğrendi vahiy gelmedi tabiki. Öğrenme becerisi yüksek olabilir mi ilgilenmeye değer mi diye sormak istedim

Evde Türkçe konuşmadığınızı ta 6. sayfada söylüyorsunuz.
Peki o zaman sizin anadilinizi konuşabiliyor mu ? Okulda İngilizce öğretiliyor mu ?

Konuyu açarken yazdıklarınız çok eksik.O yazdıklarınızdan anca reenkarnasyon çıkıyor.
Siz detay verdikçe mantıklı bir açıklamaya ulaşılabilir.Belki çoklu dil karmaşası yaşıyordur.Bu yüzden konuşması kilitlenen çocuklar bile var.Belki İngilizce daha kolayına gidiyordur.

Evde Türkçe konuşmadığınızı ta 6. sayfada söylüyorsunuz.
Peki o zaman sizin anadilinizi konuşabiliyor mu ? Okulda İngilizce öğretiliyor mu ?

Konuyu açarken yazdıklarınız çok eksik.O yazdıklarınızdan anca reenkarnasyon çıkıyor.
Siz detay verdikçe mantıklı bir açıklamaya ulaşılabilir.Belki çoklu dil karmaşası yaşıyordur.Bu yüzden konuşması kilitlenen çocuklar bile var.Belki İngilizce daha kolayına gidiyordur.
Evet haklı olabilirsiniz. Elbette kendi ana dilini konuşabiliyor söylediklerinizi ciddiye alacağım.

Sadece merak ettiğim için soruyorum. Hangi dili kullanıyorsunuz evde?

Cocugunun ingilizce duymadan konusmasi garip
Benimde 3 yasinda Oglum var
Ben evde turkce konusuyorum herseyi anliyor àma konusmuyor her seyi bana El kol isaretiyle anlatiyor
Okulda ise fransizca ve ingilizce konusuyor evde benimle konusmayan cocuk ogretmenin dedigine gore cok iyi anliyor vé konusuyor
Evde surekli youtube den ingilizce cizgifilm izledigi icin ingilizceside iyi sarkilar, sayilar herseyi biliyor konusuyor
Àma sizin ki tuhaf geldi bana
Illa bir yerden duymustur cocuk uydurmadi ya

Back
X