cocugunuzun hic bir sorunu yok
lutfen sorunlu gibi davranmayin bazi konularda biraz daha zamana ihtiyaci var
ogretmenlere karsi caresiz durmayin dikkate alin ama hemen damga yapistirmalarina musade etmeyin
kusura bakmayin ama siz bu soruyu sorarken biri cikip
benim cocugum 6 aylikken cisini soyluyordu 9 aylikken TAM konusuyordu derse
ben samimi bulmam
9 aylikken nasil TAM konusulur?
benim iki kizim 9 aylikken yurumeye basladilar bir kizim 1.5 yasinda digerinden daha erken kelimeleri ogreniyor
uc yasindaki cocugum ise cok fazla hareketli oldugundan unutuyor cogu seyi ve duzgun konusamiyor
her cocuk farklidir
oglunuz 6 yasinda olsun daha ilk okula baslamadi
ustelediginizi anlarsa kendini sikismis hisseder
zeka sorunuda yok konsantrasyon sorunu olabilir onuda arastirarak zamanla bir teknigini bulursunuz
Okula başlamasını bekleyin ve bunaltmayın çocuğu.Doktorunuzda abartmış bence.Bi okula başlayıp sayı sayma zamanına gelsin o zaman düşünürsünüz.Sayı saydırmayı bırakında okula başlayana kadar doya doya oyun oynasın lütfen.Daha sonra bunlara zamanı olmayacak çünkü.
hiperaktiflikten şüpheleniyorsanız GDO'lu ve işlenmiş hazır gıda yedirmeyin.Rafine şekerden uzak durun.B grubu vitaminlerini,omega 3'ünü ,çinko,magnezyum minerallerini yeterli almasını sağlayın
Elbette bir dil'in güçlü olmasi çoçuga yarar, yani tercümeleri daha iyi yapar fakat bu demek degilki diger dili hiç duymasin, ögrenmesin diye.
Almanyada ana okullari yokmu? Keske yollasaydiniz, böylece hem daha sosyallesirdi, hem dili daha iyi olurdu. Elbette tolerans olmaz dil eksikligine. Sonuçta Almanlar için oglun Alman olmus oluyor. Yani orda dogup büyüdü ve din konusunda engel olmamasi lazim. Ki haklilarda aslinda.
Fazla sert olmak istemem fakat sanki daha önce hiç egitimi ile ograsmamis gibi fakat okuldan dolayi birden bire telasa binmis gibisiniz.
Yani oglunuz ile daha önce hiç beraber kitab okumadinizmi? Sayilar ile ograsmadinizmi? Sanki bu kisa dönemde geçmis kaç yili geri almaya çabasindasiniz.
Sen sykma canini onlar ogrenmesi gerektiginde cok guzel ogreniyorlar canim ayrica doktorunu degistirmeni tavsiye ederim zira hiperaktif diye hemen ilac önermesi cok sacma bu haliyle senide düsundüruyor ve huzursuz ediyor anlasilanki boyle bir konu acmana yol acmis
Hersey evlatlarimiz icin ama onlarada biraz zaman vermemiz gerekiyor sanirim bana hastaneden bunu onermislerdi zaman zaman zamani gelince hersey olacaktir
Sunuda belirtmek isterimki cocuklarin birbirinden farkli oldugunu zaten soylemissin kendimden ornek verim
Oglum 6.5 yasinda yeni yeni almancayi sökmüsken kizim 4 yasinda ve cok daha iyi almanca konusuyor
Onerilerin icin sagol canim suan aynen oglumun odasinda kocaman kocaman rakamlar yaziyor :)
Iste benim de sıkıntım cocuga hiperaktif teshisi koyulursa ve o ilaclari kullanmak zorunda biraktirilirsam ki cevremden biliyorum aileye baski uygulaniyor ( iste sen cocugunun iyi olmasini istemiyormusun ) diye...
Bende boyle bir durumla karsi karsiya kalirsam sonuna kadar mücadele ederim sizin gibi ;-)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bence mücadele et
en son ilaç tedavisine başla
tekerlerleme öğretin
bilmeceler sorun birbirinize
bulmacalar yapın
bunların mutlaka birileri ilgisini çekecek
oğlum 2 yıl yüzdü kendini orda başarılı buldukça mutlu oldu fakat sonra hastalanınca yüzmeyi bıaktık
spora yönlendirin bırak çocuğu zaten ömür boyu okuyacakkkkkkk
şu 12 yaşında ve yani normal bir çocuk
çok zorluklar çektimm
sonuçta çocuk
sakın sizolunoğlunuz çocuk olduğunu unutmayın
dersleri ne iyi ne kötüü
70-80 arasında puanları değişiyor ama sevdiği derslerde genelde 90-100 alırrr
kesinlikle pes etmeyin mutla bir gün karşılığını alacaksınızzzzz
sonuna kadar canim kesinlikle pes etmek yok ..
Oglumun da dürtüleri bazen cok fazla onuda simdilik bir sekil hallediyoruz ;-)
ızin sonrasi mutlaka okul ile beraber bir aktiviteye katilmasi lazim dedigin gibi yüzme olabilir tennis olabilir aslinda kendi istegi karete :)
evet canim iste bazen ben cocuk oldugunu unutuyorum sanirim
eğer istediği spor olursaaa
daha başarılı olurrr
onun da fikirini alll benceee e
yanlış anlaşılmasıı
o kadar çok öğretmen vaar birde öğretmenim diye geçinenler varrr
benim şanslığım öğretmenlerden yana şamsım olamyışı
ilk öğretmen ufak ufak ilaç tedavisne başla diye aklı verdi
son öğretmende benim emekliğiğme 3 yıl kaldı ister öğrensin ister öğrenmesin diyen bir zihniyetti
bende 3 sınıf 2 döneminde özel okula aldırdımmmmmm
şimdi 6 sınıfta maşşalah eski hareketliliğimiz unutkanlığımız kalmadııııı
darisi bize insallah canim :)
benim oglumda bu bahsettigim kursa ilk donemde cok kötü bir ögretmene denk geldi (bütün cocuklar ) cocuklara sözlü hakaret hatta bazilarini yakalarindam tutup savurmak gibi ...
Tabii veliler sikayetci olunca ögretmen okuldan uzaklastirildi...
Simdi ki ogretmenimiz iyi ama birde matematik ögretmeni var sayiliari karistiriyor diye biraz sikayetci...
Bende zamani ihtayici var düzene illa ki giricek diye tepkimi gosteriyorum ( ve diger cocuklarin hepsi 7 yasinda ) 1 yil bile cocuklar icin cok önemli cocuk herseyi hafizaya alir ve birden dökülebilir bunu da unutmamak lazim ;-)
özel okuluda arastirdim burda canim cocuktan neredeyse okuma yazma bekleniliyor
otur otur, kalk kalk, sus , konus vs...
ıste benimde anlayamadigim bu madem herseyi cocuktan aileden bekliyorsunuz okul ne icin var ?
malasef durum öyle canım
artık herşeyi ailden bekler oldu öğretmenlerr
bu konuda çok haklsın
eğer imkanın var ise oğlunu bir yıl geç gönder okula
o kadar fark verkiii
yeğenim 8 yaşında hatta ağıstosta 9 a girecek 2 sınıftaa geç gönderdikk
bütün sorumluluğunu biliyorrrrrrr
ha sende oğluma küçük küçük sormluluklar verrr sabır anlayışla bekle
seni anlayabiliyorum bazen sabrını zorlar
ama yapacak bişi yook evlat bizim
ben 9 yasimda saati okuyup soyleyemiyordum
kendimi bir kapana kisilmis hissediyorum
ama fransiz ve resim dersim felaket iyiydi
Siz konuyu yanlis anlamisiniz ben cocugum almanca bilmiyor demedim ki henüz mükemmel derece evet konusamiyor ama arkadaslari ile cok güzel iletisim kurabiliyor cocugum zaten 3 yasindan beri anaokula gidiyor ve 5 yasinda almanca konusmaya basladi...
Kendimi tabii ki yasadigim ülkede soyutlamadim almanya yasiyorum diye de cocugumu bir alman cocugu gibi yetistiremem dimi ? Ben her zaman önce kendi kültürümüzü asıladim cocuguma ve bunun da yanlis oldugunu düsünmüyorum kagit üzerinde benim cocugum alman olabilir aman özünde o bir TÜRK ...
Ayriyetten bizim sıkıntımız almanca rakamlar dil egitimi degil acaba ögrenip unutmasi hiperaktif belirtisi mi yoksa dikkat eksikligi mi ?
Sunu da eklemek istiyorum ben ve esim cocugumuzu hep pedagog yardimi alarak büyüktük ( dil konusunda ) kendi ana dili ile büyen cocuklar ve kelime hazinesi ne kadar genis olursa yabanci bir dili ögrenmeleride o kadar mükemmel olur... evet türkce konusmasinda hic bir sıkıntı yok ve hatta ileri derece ve gercekten bununla gurur duyuyorum en azindan oglum türkiye ye gittigimiz zaman büyükleri ile kuzenleri ile ( sen ne diyo ben seni anlamiyo demek zorunda kalmiyor )
Cocugumu büyütürken evet evde hic almanca konusmadim önce kendi ana dilini ögrenmesi gerekliydi cünkü yeterince de ögrendi... sokakta tanimadigim türk vatandaslarin övgüsünü alicak sekilde hatta ...
Oglum 3 yasinda anaokuluna basladi bu sene son senesi yeterince sosyal bir cocuk ;-)
her anne baba gibi cocuklarina özenen ilgili onlari en dogru sekilde yetistirme cabasinda olan bir aileyiz...
Tabii ki de kitaplar masallar cocuk sarkilari bunlarin hepsi mevcut ...
Gecmis yillari geri alma gibi bir cabamda zaten yok ...
Telasim sıkıntım tekrar belirteyim yabanci dilde rakamlarin yerini karistirmak veya unutmak hiperaktif belirtisi mi yoksa dikkat bozuklugu mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?