oglum hiperaktif mi :(

Sagol arkadasim hepinize cok tsk ederim derdimi paylastiniz beni rahatlattiniz ;-)

Dedigin gibi cocuklar farkli oluyor bahsettigim oglum 3 yasina yakin konusmaya basladi ama kücük oglum suan 2 yasinda ve konusuyor...

Ogretmenler zaten az cok anladilar caresiz olmadigimi onlarin dediklerine boyun egmedigi mi cocugum icin mucadele ettigi mi...

Bugün ogretmeni kücük ama saglam adimlarla ilerliyor oglunuz dedi ve zamanla daha da iyi olucagini söyledi... ;-)

Insallah diyorum hepimizin cocugu icin ALLAH zihin acikligi herseyinde hayirlisini versin ;-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Zaten okula basladiktan sonra gözlemlemeye devam edicem eger gercekten o zaman bir sorun olusursa ogretmenlerden ve cocugumdan yana durumu degerlendirip uzman doktorlardan yardim alicam...
Sanirim zaman en iyi ilac olucak ;-)
Belirttigim gibi henuz yeni 6 yasina girdi cok fazla bunaltmakta istemiyorum

hiperaktiflikten şüpheleniyorsanız GDO'lu ve işlenmiş hazır gıda yedirmeyin.Rafine şekerden uzak durun.B grubu vitaminlerini,omega 3'ünü ,çinko,magnezyum minerallerini yeterli almasını sağlayın

hiperaktiflikten şüpheleniyorsanız GDO'lu ve işlenmiş hazır gıda yedirmeyin.Rafine şekerden uzak durun.B grubu vitaminlerini,omega 3'ünü ,çinko,magnezyum minerallerini yeterli almasını sağlayın

Tsk ederim yorumunuz icin..
Bende her anne gibi cocuklarimi saglikli beslemeye calisiyorum ama su seker ile fena sıkıntı yasiyoruz bazen...

Cocugumu büyütürken evet evde hic almanca konusmadim önce kendi ana dilini ögrenmesi gerekliydi cünkü yeterince de ögrendi... sokakta tanimadigim türk vatandaslarin övgüsünü alicak sekilde hatta ...

Oglum 3 yasinda anaokuluna basladi bu sene son senesi yeterince sosyal bir cocuk ;-)

her anne baba gibi cocuklarina özenen ilgili onlari en dogru sekilde yetistirme cabasinda olan bir aileyiz...
Tabii ki de kitaplar masallar cocuk sarkilari bunlarin hepsi mevcut ...

Gecmis yillari geri alma gibi bir cabamda zaten yok ...

Telasim sıkıntım tekrar belirteyim yabanci dilde rakamlarin yerini karistirmak veya unutmak hiperaktif belirtisi mi yoksa dikkat bozuklugu mu ?

Sen sykma canini onlar ogrenmesi gerektiginde cok guzel ogreniyorlar canim ayrica doktorunu degistirmeni tavsiye ederim zira hiperaktif diye hemen ilac önermesi cok sacma bu haliyle senide düsundüruyor ve huzursuz ediyor anlasilanki boyle bir konu acmana yol acmis

Hersey evlatlarimiz icin ama onlarada biraz zaman vermemiz gerekiyor sanirim bana hastaneden bunu onermislerdi zaman zaman zamani gelince hersey olacaktir

Sunuda belirtmek isterimki cocuklarin birbirinden farkli oldugunu zaten soylemissin kendimden ornek verim
Oglum 6.5 yasinda yeni yeni almancayi sökmüsken kizim 4 yasinda ve cok daha iyi almanca konusuyor

Sunuda belirtmek isterimki cocuklarin birbirinden farkli oldugunu zaten soylemissin kendimden ornek verim
Oglum 6.5 yasinda yeni yeni almancayi sökmüsken kizim 4 yasinda ve cok daha iyi almanca konusuyor

Aynen canim huzursuzlugumu anlamisin ...

Suan icin bende zamana birakiyorum önümüzde 1 yildan fazla bir sürec var...
Vorklasse nin da oglum icin faydali olucagini düsünüyorum insallah ...

Yorumun beni cok rahatlatti sagol canim ;-)

bence mücadele et

en son ilaç tedavisine başla

tekerlerleme öğretin

bilmeceler sorun birbirinize

bulmacalar yapın

bunların mutlaka birileri ilgisini çekecek

oğlum 2 yıl yüzdü kendini orda başarılı buldukça mutlu oldu fakat sonra hastalanınca yüzmeyi bıaktık

spora yönlendirin bırak çocuğu zaten ömür boyu okuyacakkkkkkk

şu 12 yaşında ve yani normal bir çocuk

çok zorluklar çektimm

sonuçta çocuk

sakın sizolunoğlunuz çocuk olduğunu unutmayın

dersleri ne iyi ne kötüü

70-80 arasında puanları değişiyor ama sevdiği derslerde genelde 90-100 alırrr

kesinlikle pes etmeyin mutla bir gün karşılığını alacaksınızzzzz

Sonuna kadar canim kesinlikle pes etmek yok ..

Oglumun da dürtüleri bazen cok fazla onuda simdilik bir sekil hallediyoruz ;-)

Izin sonrasi mutlaka okul ile beraber bir aktiviteye katilmasi lazim dedigin gibi yüzme olabilir tennis olabilir aslinda kendi istegi karete :)

Evet canim iste bazen ben cocuk oldugunu unutuyorum sanirim

eğer istediği spor olursaaa

daha başarılı olurrr

onun da fikirini alll benceee e

yanlış anlaşılmasıı

o kadar çok öğretmen vaar birde öğretmenim diye geçinenler varrr

benim şanslığım öğretmenlerden yana şamsım olamyışı

ilk öğretmen ufak ufak ilaç tedavisne başla diye aklı verdi

son öğretmende benim emekliğiğme 3 yıl kaldı ister öğrensin ister öğrenmesin diyen bir zihniyetti

bende 3 sınıf 2 döneminde özel okula aldırdımmmmmm

şimdi 6 sınıfta maşşalah eski hareketliliğimiz unutkanlığımız kalmadııııı

Darisi bize insallah canim :)

Benim oglumda bu bahsettigim kursa ilk donemde cok kötü bir ögretmene denk geldi (bütün cocuklar ) cocuklara sözlü hakaret hatta bazilarini yakalarindam tutup savurmak gibi ...
Tabii veliler sikayetci olunca ögretmen okuldan uzaklastirildi...
Simdi ki ogretmenimiz iyi ama birde matematik ögretmeni var sayiliari karistiriyor diye biraz sikayetci...
Bende zamani ihtayici var düzene illa ki giricek diye tepkimi gosteriyorum ( ve diger cocuklarin hepsi 7 yasinda ) 1 yil bile cocuklar icin cok önemli cocuk herseyi hafizaya alir ve birden dökülebilir bunu da unutmamak lazim ;-)

Özel okuluda arastirdim burda canim cocuktan neredeyse okuma yazma bekleniliyor

Otur otur, kalk kalk, sus , konus vs...
Iste benimde anlayamadigim bu madem herseyi cocuktan aileden bekliyorsunuz okul ne icin var ?

malasef durum öyle canım

artık herşeyi ailden bekler oldu öğretmenlerr

bu konuda çok haklsın

eğer imkanın var ise oğlunu bir yıl geç gönder okula

o kadar fark verkiii

yeğenim 8 yaşında hatta ağıstosta 9 a girecek 2 sınıftaa geç gönderdikk

bütün sorumluluğunu biliyorrrrrrr

ha sende oğluma küçük küçük sormluluklar verrr sabır anlayışla bekle

seni anlayabiliyorum bazen sabrını zorlar

ama yapacak bişi yook evlat bizim

Canim oglumu aslinda 1 yil gec verme gibi bir imkanim vardi bu teklif bana sunulmustu...

Ama ben hazirligi tercih ettim okul hayatina daha güclü adimlarla baslamasi icin
Iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum ...

ben 9 yasimda saati okuyup soyleyemiyordum

kendimi bir kapana kisilmis hissediyorum

ama fransiz ve resim dersim felaket iyiydi

ben 9 yasimda saati okuyup soyleyemiyordum

kendimi bir kapana kisilmis hissediyorum

ama fransiz ve resim dersim felaket iyiydi

Cocuk iken benim de matematigim kötüydü gec anliyordum bazen de düsünmüyor degilim acaba oglum bana mi cekti diye

Merhaba oglum 2.5 yasinda biraz gec konusmasina ragmen suan hersey telafuz edebiliyor 1 yasindan itibaren yapboz yapabiliyor belleginde herseyi tutabiliyor kisileri birbirine benzetiyor ve herseyin adini biliyor ama nasil oluyosa tuvalet bildigi halde soylemiyor

İlgisiz bir anne olmadığınız belli ve çocuğunuz için elimden gelen bu diyerek boşvermediğiniz için yazıyorum. Çocuğunuz için en iyisini bulmak adına ne kadar farklı düşünce duyarsanız o kadar iyi en azından ben öyle düşünürdüm.

Bence bu durumun sebebi çocuğunuza kritik dil öğrenme çağında (3-4 yaş, maalesef kesin çizgileri yok) türkçeye öncelik tanımanız, bu sizin tercihiniz kimse yargılayamaz tabii ki ama sebep olarak gösterdiğiniz "kendi ana dili ile büyen cocuklar ve kelime hazinesi ne kadar genis olursa yabanci bir dili ögrenmeleri de o kadar mükemmel olur." cümlesi doğru fakat sadece ikinci dil öğrenimi için geçerli, anadil edinimi değil, çocuğunuz kritik dönemde almanca ile türkçeye birbirine yakın seviyelerde maruz kalsaydı ikisi de anadili olurdu. Çocukların zekasını hafife almayalım. Almanca şu an onun için yabancı dil ve anadili olmadığından istemsizce öğrenmiyor biraz daha fazla güçlük çekmesi çok normal. Rakamların özel bir durumu olabilir çünkü soyut kavramlar. İsim - nesne ilişkisinden daha farklı bir konumları var. Ama zamanla oturacaktır. İlgili ve sorun çözücü bir yaklaşımınız var, türkçe rakamlarda bir problem olmaması, şuanki durumun da aşılamaz olmadığına bir işaret. Üstünde durmuyormuş gibi yapıp - her öğretmeye kalktığımda ifadenizi baz alıyorum, seveceği türden aktivelerle ilaç kullanmaksızın bu durumun üstesinden gelebileceğinize eminim.

Benim oğlumuda doktora götürdük geçenlerde hiperaktiviteden şüphelendi yakında pedagoğa gidiyoruz bakalım sonuç ne olacak insanı hayattan soğutma derecesinde haraketli ,hiç söz dinlemeyen bir çocuk.

5-6 yasindaki cocuklar asiri cabuk ögreniyorlar. Sayilari
Gösterdiginiz Halde unutuyorsa bu benide düsündürürdü.
Her cocuk Ayni degil tabiki ama cizgi Film bakarken bile
Cocuklar sayi ve bircok seyi hemen ögreniyorlar.
Belki sizinki daha hazir degildir, yinede üzerinde durun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…