oglum hiperaktif mi :(

xnazx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2007
1.608
139
173
44
Almanya
Merhaba arkadaslar ,

6 yasinda bir oglum var ve son zamanlarda birazda sıkıntımız var ...oglum bu sene yaz tatilinden sonra okula baslıcak ve bu yil hergün 1 saat almanca kursuna gitti ve 2 ay daha gidecek.. sunu da belirteyim almanya da yasiyoruz..

Sıkıntım oglum unutkan ve konsantrasyon bozuklugu yasiyor h sinifta hala dogru düzgün 1 den 10 a kadar sayamiyor rakamlarin cogunu resim olarak taniyor ama her ögretmeye kalktigimda 2 dakika önce söyledigim örnek 2 sayisini tekrar sordugumda unutuyor

Bu durumu doktorumuz ile de paylastik bizi teste yönlendir di teshis konulmasi icin fakat korkum cocuguma ilaclari dayamalari ve sagliginin bozulmasi ...
Ne yapmaliyim bilmiyorum ne olur akil verin bana arkadaslar aranizda böyle biseyi yasayan var mi yasayipta ilac tedavisinden Memnun kalan oldu mu

Bu arada arkadaslar oglum nisan dogumlu yani daha yeni 6 oldu sayılır ... acaba yasina göre beklentimiz fazla mı ? Zaman mi lazim bilemiyorum...

Oglumun el becerisi ve kendi kendine oyun kurma gibi durumlarida var öyle saldirgan bir cocuk degil ama hareketli dürtüleri bazen cok fazla ...

Kafam allak bullak oldu ...

Burda pedagoglar cocugun ana dili ile büyümesini tavsiye ediyorlar ama gel gelelim okul da almanca lazim sart yani ve suan dil sorunuda var kendisini kurtaracak kadar konusa biliyor ama tabii yeter li degil ve nedense göcmen ailelerin cocuklarina kesinlikle tolarans taninmiyor
Inanin sirf bu yüzden türkiye ye dönme planlari yapiyoruz esimle...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim siz ne zamandir ordasiniz egwr almancayi yeni ogreniyorsa cocugunuz bu durum cok normal, almanlar da hemen problemli cocuk damgasini yapistiriveriyorlar, cocugunuz turkce de rakamlari biliyor mu? Kendini nasil ifade ediyor bunlarda onemli

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Türkçe rakamlarda nasıl?

6 yaş erken değil çok küçük yaşta sayıları öğrenenler var sonuçta anaokulunda...
Çocuklar çok daha kolay öğrenebiliyolar. İki dakikada unutuyosa bence dikkatini vermiyodur

Canim ben almanya dogumluyum oglumda öyle ...
Oglumun türkce kelime hazinesi cok fazla ve iyi derecede hatta cogu göcmen cocuguna göre ileri derecede ... yanardaglar yer cekimleri bunlari sorgulaya bilen bir cocuk ama rakamlara gelince türkce de cok iyi sayilmaz ya unutuyor ya sirasini karistiriyor ama sadece sayarken sekil olarak taniyor hepsini ...

Evet ne yazik ki almanya da yabanci cocuklar hemen damgalaniyor...

Ögretmenleri ile sürekli iletisim halindeyim henüz bizimle ugrasmiyorlar daha dogrusu tam takmis degiller ama tabii en kötüsünü de düsünerek cocugu mu zihinsel ve bedensel özürlü okuluna vermeye kaldiklari an cüüüüüüs almanya ....

Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği'nin kendi içinde de tipleri var. Uzmanların yapacağı araştırmalar sonucu ancak teşhiş konulabilir.

Şu konuda bir şey söylemek istiyorum, eğer çocuğunuzun ilaca ihtiyacı olursa bundan korkmayın. Çünkü küçük yaşta yapılmayan, ya da alınmayan takviyeler sebebiyle okullarda pek çok sınıfının gerisinde başarı gösteren çocuk var.

Ben rehber öğretmenim, okulumda bu öğrencilerin takibini ben yapıyorum. Bazı öğrencilerim ilaç kullanmadan katiyyen öğrenemiyorlar hiçbir şeyi. Siz bu çocuğa 10 öğretmen de tutsanız özel olarak sonuç aynı. İyi araştırmalar sonucu, gereken zamanlarda ilaç kullanılabilir yani.

Ancak dikkatimi çeken sizin çocuğunuzun dil problemi de var. Bundan kaynaklı bir sıkıntı da olabilir, iyi araştırmak lazım.

Örneğin renkleri biliyor mu? Hayvanları tanıyor mu? Büyük-küçük kavramını algılıyor mu? Yaşı küçük olduğundan ayırıcı olarak gözlemlenebilir bunlar. Tabii ben de uzman değilim, sadece deneyimlerimden bazı tahminlerde bulunabiliyorum.

canım sen neden bu soruyu bana sormuyorsun ya doktorun burda ben okul öncesi öğretmeniyim .Anlattıkların hiperaktiviteyi değil dikkat eksikliğini gösteriyor...Sayıları almanca öğreniyor değil mi yani 1 yıldır 1 saat bu sayılara mı çalışıyor ...birde öğretmeni ile konuştunuz mu bu konuda ne söylüyor...evde sen sayıları nasıl öğretiyorsun bu da önemli...sayıları somut olarak anlatman lazım birde oyun sekline dönüştürürsen üstesinden gelirsin....mesela ben doğuda görev yapıyorum öğrencilerim okula yeni başladıkların da sayıları hiç bilmiyorlardı simdi 1 den 10 a kadar yazabiliyorlar 4 ve 5 yas öğrenci gurubum ..ee tabi yazamayanlar da var onların da aileleri ilgisiz ve cocugun birinde öğrenme güçlüğü var

Malesef burda anaokullarin da egitim denilen bisey yok oyundan baska daha cok bu tür isler ailelere düsüyor canim ...

Evet sanirim dikkatini vermiyor yeterince birde sıkılıyor hemen nerdeyse sirf o ögrensin diye takla ata ata sayicaz ki eglenceli olsun :)

Simdilik zamana birakicam galiba ilk okulu direk 1. Sinif olmayacak önce 1 yıl hazirliga gidecek

Türkçe konuşma da çok iyi ama Türkçe sayılarda da kötü yani...peki ben sunu anlamadım şekil olarak tanımak ne demek ? sayıyı gösterince okuyabiliyor bir sayı söyleyip yazmanızı istediğinde mi zorlanıyor ? benim sınıfım da da ha kötüleri var ben aileyle görüştüm annesi Türkçeyi zar zor konuşuyor okuma yazması yok o yüzden cok görmüyorum çocuğa da...ama senin oğlun her alan da iyiyse sadece rakamları öğrenemiyorsa öğretme yöntemi yanlış olabilir

birde bize sürekli yurt dışını örnek gösterirler eğitim de ileri diye hey Allahımmm bak ben okulöncesi eğitimde Fen matematik etkinliği ,müzik etkinliği ,türkçe dil Etkinliği ,okuma yazmaya hazırlık etkinliği,oyun etkinliği gibi etkinlikler yapıyorum ...matematikte 10 a kadar yazmayı öğretiyorum saymada sınırlama yok ... öğretirken her türlü yolu deniyoruz çünkü her çocuğun öğrenme yöntemi farklıdır....matematik soyut kavram olduğu için somut anlatmak lazım sen ne kadar takla atsan da yöntem uygun değilse öğrenmez çocuk yani

Almanya da ilac tedavisi gören cocuklar hemen damgalaniyor ( sorunlu cocuk diye ) sans tanınmıyor etrafımdan gözlemledigim...

Türkiye de olsak bu kadar sorun etmicem kendime acikcasi...

Bu arada evet almanca renkleri hayvanlari büyük kücük her türlü sembolleri biliyor sadece rakamlarda sorun yasiyor ve buda bizim icin eksi puan okulda

Evet canim sayiyi gösterince okuyor taniyor ama seri bir sekilde sayamiyor ve ya yaz dedigim zaman yazamiyor...

Egitim türkiye de canim burda degil...

Peki sen ne tavsiye edersin nasil daha kolay daha eglenceli bir hale getirebiliriz ki

bence çok büyük sorun yok oğlunda canım..yani ilaçtan felan bahsetmişsin de dediğim gibi burda ana dilde söylediklerini yapamayan çocuklar var hiçde ilaç felan kullanmıyorlar... akşam ayrıntılı konuşuruz artık

Zeka testi yaptırdın mı?

Bana çok bir sorun yok gibi geldi. Böyle durumlarda çocuklara zaman ve şans vermek gerekir.

Sonuçta herkes birbirinin aynısı değil, bazen çok basit bir konuda bile çocuklar takılabiliyorlar, sonradan çözülüyorlar.

Ancak oradaki eğitim sistemi çok şans tanımıyor çocuklara.

Belki burdaki okul öncesi öğretmeni arkadaşlar pratik ve eğlenceli öğrenmesini sağlayacak tekniklerde yardımcı olabilirler.

Hayırlısı olsun hakkınızda.

Cok sagolun arkadaslar bir nebze olsun rahatladim ;-)

Cok sagolun arkadaslar bir nebze olsun rahatladim ;-)

Bence de bi sorun yok gibi zaten o yasta cocuklar sirasiyla sayamiyorlarki 10 dan 30 atliyabiliyolar normal yani bizler biraz sabirsiz oluyoruz hemen ogrensinler diye ama ogrenir merak etme :)

Yaptirmadim canim yaptirmaliyim mi ?

Yaşı kaç oğlunuzun ana okuluna gidiyorsa Türkiye'de 60 aylık ilk okula başlıyor Almanya'da sanırım 7 yaş ilkokul oğlunuz 6 yaşında mı?

6 yasinda canim nisan dogumlu sistem haziranin son ayina kadar dogan cocuklar 6 ,temmuzun basindan senenin sonuna kadar dogan cocuklar 7 yasinda okula basliyor ama benim oglum 1 yıl hazirliga gidecek oda egitim bakanliginin teklifi ya anaokulu 7 yasina kadar ya da hazirlik..

Bende hazirligi sectim cünkü anaokulunda egitim yok daha cok oyun var burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…