Uyarilarin icin cok sagol canim...
Oglumun en sevdigi oyun zaten teknik lego ve resim yapmak :)
Veee göz kontagi gercekten kücük bir detay ama cok önemli..
Egitmensin sanirim ;-) ayni doktorumuz gibi yazilarin canim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben daha yeni Almanya'ya gittiniz sandim.
Cok dikkatimi cekti. Almanya'da dogup buyumus cocugunuza neden Almanca ogretmediniz? Hic mi yasitlariyla bir araya getirmediniz oynasin, konussun diye? Simdi okul cagina gelince hem Almanca, hem normal dersler... Yazik degil mi? Cat pat kendini kurtarabilecek kadar konusmasi olur sey mi artik? Almanca kursuna gidiyor olmasi olagandisi bir durum bence.
Kendinizi niye bu kadar yasadiginiz ulkeden soyutladiniz ki? Simdi cocugunuz zorluk cekecek tabii ki ne bekliyordunuz... Hem yeniden bir dili, hem de yasitlari gibi okulu kavramaya calisiyor. Uzuldum cocugunuza acikcasi. Cift dille de degil, sadece o ulkede kullanilmayan bir dille buyumus, simdi insan icine cikinca afallamistir. Ne buyuk bir hata. Simdi Turkiye'ye donmek isteyeceksiniz tabii ki, madem Turkiye'ye gore buyuttunuz. Cocugunuz Turk okulu icin hazir olabilir ama anlasilan Alman okulu icin degil.
Yani uzuldum durumunuza, ama kusura bakmayin hata sizde. O cocuk okulunun dilini anlayabilse bu problemler yari yariya inerdi. Dil bilmeyen cocuk yasitlariyla ayni hizda ilerleyemez, dersleri anlayamaz zaten ilk hetapta. Size surpriz olmus, ama bunlar tahmin edilmeyecek seyler degil.
Bu arada arkadaslar oglum nisan dogumlu yani daha yeni 6 oldu sayılır ... acaba yasina göre beklentimiz fazla mı ? Zaman mi lazim bilemiyorum...
Oglumun el becerisi ve kendi kendine oyun kurma gibi durumlarida var öyle saldirgan bir cocuk degil ama hareketli dürtüleri bazen cok fazla ...
Kafam allak bullak oldu ...
Burda pedagoglar cocugun ana dili ile büyümesini tavsiye ediyorlar ama gel gelelim okul da almanca lazim sart yani ve suan dil sorunuda var kendisini kurtaracak kadar konusa biliyor ama tabii yeter li degil ve nedense göcmen ailelerin cocuklarina kesinlikle tolarans taninmiyor
Inanin sirf bu yüzden türkiye ye dönme planlari yapiyoruz esimle...
sanirim siz arkadasin problemini yanls anlamissiniz, sorun cocugun almanca konusamamasi degil, sayilari ogrenememesi, 1den 10a kadar sayilari yazamiyor diyor,
bu arada bence cocuguna turkce ogretmekle cok dogru bir is yapmis, bizde yurt disinda yasiyoruz ve sizing gibi kaygilarla cocuklarina turkce degilde yabanci dil ogretenler sonra turkceyi konusturmakta cok zorlaniyorlar, cocuk yasadigi ulkenin dilini ana dili benimsiyor, turkceyi konusmuyor,halbuki o ulkenin dlini okulda birkac ay icinde kolaylikla ogreniyorlar, benim buyuk kizim 5 yasindaydi buraya yerlestigimizde, turkceden baska bir dil bilmiyordu, okulda birkac ay icinde ogrendi, su anda 8yasinda ve sinif birincisi ve ben evde hala sadece turkce konusuyorum, turkiyeye gittigimizde de kizlarimin duzgun turkceleri herkesi sasirtiyor :)
Tabiki çoçuk sonunda ögreniyor ama neler yasiyor ögreniyorken. Bende avrupada dogup büyüdüm.
Annemler buranin dilini bilmedigi için bende zorluklar çektim. Ki ben yine sansliydim, komsularim Türk degildi ve ben mecburen
buranin dilini ögrenmek zorunda kaldim. Hatta çogu Türkler çoçuklarini Türklerin yogun oldugu okullara yazdirirken,
ben pek Türk olmayan okullara yazildim. Bu kosullarin sayesinde ben buranin dilini kusursuz bir sekilde konusuyorum simdi.
Elbette çoçuk Türkçe ögrenmesi gerekiyor. 1 dil bir insandir fakat buranin dili her zaman daha önemlidir.
Türkiyede düzgün bir sekilde dil konusmasi, burada okulunda yardim etmez. Ilerde is aradiginda aksanli konustugunda yardim etmez.
Yani neticede buranin dilini ögrenmesi aslinda daha önemli.
Bence çoçuk egitiminde en iyi yöntem mesela anne'nin Türkçe konusmasi ve babanin yasadigi ülkenin dilini konusmasi.
Iki dilde kitap okumak, çizgi film izlemek,.. yani çoçuk iki dilidi duysun alissan. Yoksa konu sahibin çoçuguna dönüsür.
O çoçugun ilk günü nasil olacagini düsünebiliormusunuz? Tanimadigi ortama girmek, tanimadigi çoçuklar, organizasyon ve bunun üstüne bide kendini ifade edememek, yaninda annesi yok,... bana sorarsan biraz travmalik bir olay. En azindan çoçuk ana okuluna gitmis olsaydi hem düzeni ogrenmis olurdu, hem dili ögrenmis olurdu. Konu sahibi sadece oyun oynuyorlar diyorda, o oyunlarda mesela makas kullanmayi ögretiyorlar, sosyal olmalarini ögretiyorlar,... yani o anaokuluna giden çoçuklar, konu sahibin çoçugundan 2-0 önden basliyorlar ne yazikki.
sanirim siz arkadasin problemini yanls anlamissiniz, sorun cocugun almanca konusamamasi degil, sayilari ogrenememesi, 1den 10a kadar sayilari yazamiyor diyor,
bu arada bence cocuguna turkce ogretmekle cok dogru bir is yapmis, bizde yurt disinda yasiyoruz ve sizing gibi kaygilarla cocuklarina turkce degilde yabanci dil ogretenler sonra turkceyi konusturmakta cok zorlaniyorlar, cocuk yasadigi ulkenin dilini ana dili benimsiyor, turkceyi konusmuyor,halbuki o ulkenin dlini okulda birkac ay icinde kolaylikla ogreniyorlar, benim buyuk kizim 5 yasindaydi buraya yerlestigimizde, turkceden baska bir dil bilmiyordu, okulda birkac ay icinde ogrendi, su anda 8yasinda ve sinif birincisi ve ben evde hala sadece turkce konusuyorum, turkiyeye gittigimizde de kizlarimin duzgun turkceleri herkesi sasirtiyor :)
Ben daha yeni Almanya'ya gittiniz sandim.
Cok dikkatimi cekti. Almanya'da dogup buyumus cocugunuza neden Almanca ogretmediniz? Hic mi yasitlariyla bir araya getirmediniz oynasin, konussun diye? Simdi okul cagina gelince hem Almanca, hem normal dersler... Yazik degil mi? Cat pat kendini kurtarabilecek kadar konusmasi olur sey mi artik? Almanca kursuna gidiyor olmasi olagandisi bir durum bence.
Kendinizi niye bu kadar yasadiginiz ulkeden soyutladiniz ki? Simdi cocugunuz zorluk cekecek tabii ki ne bekliyordunuz... Hem yeniden bir dili, hem de yasitlari gibi okulu kavramaya calisiyor. Uzuldum cocugunuza acikcasi. Cift dille de degil, sadece o ulkede kullanilmayan bir dille buyumus, simdi insan icine cikinca afallamistir. Ne buyuk bir hata. Simdi Turkiye'ye donmek isteyeceksiniz tabii ki, madem Turkiye'ye gore buyuttunuz. Cocugunuz Turk okulu icin hazir olabilir ama anlasilan Alman okulu icin degil.
Yani uzuldum durumunuza, ama kusura bakmayin hata sizde. O cocuk okulunun dilini anlayabilse bu problemler yari yariya inerdi. Dil bilmeyen cocuk yasitlariyla ayni hizda ilerleyemez, dersleri anlayamaz zaten ilk hetapta. Size surpriz olmus, ama bunlar tahmin edilmeyecek seyler degil.
Kaç yaşında oğlunuz ve çocuğunuzla çok konuşun büyük kızım 1999 da ki depremde 3 aylıktı ve deprem sabahı 3 aylıkken konuştu çevremizde herkez şait oldu buna bazıları kıyamet alameti diye adlandırdılar kocaelinde setenay adlı bir çocuk doktoru vardı ona götürdüm kızımı kızım tek başına cümle kurup konuşmuyordu fakat biz ne söylersek 2 kelimelik cümleleri tekrar ediyordu konuştuğumuzda sadece dudaklarımıza bakıyordu ve ne dersek onu tekrar ediyordu doktor çok şaşırmıştı ve korkmuştuda işin gerçeği o zamanlar Reha Muhtar haber sipikeriydi doktor kanalı aramış böyle bir durumdan bahsetmiş kızımla beni doktor hanımı davet etmişler doktor bana söyledi haberlere çıkacağız bu çocuktan bütün dünyanın haberi olmalı diye o zamanlar etrafımdakilerin deprem alameti diye etrafa yaymaları tanımadığımız onlarca insanın evimize gelmesi beni ve eşimi çok bunaltmıştı çok kızdım iznim olmadan nasıl böyle bir işe kalkıştınız diye sonra kanal defalarca aradı reddettim Rabbim bir mucize vermişti ve ben bunun üstünde para kazanamazdım hiçte pişman olmadım
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
malesef burda anaokullarin da egitim denilen bisey yok oyundan baska daha cok bu tür isler ailelere düsüyor canim ...
Evet sanirim dikkatini vermiyor yeterince birde sıkılıyor hemen nerdeyse sirf o ögrensin diye takla ata ata sayicaz ki eglenceli olsun :)
simdilik zamana birakicam galiba ilk okulu direk 1. Sinif olmayacak önce 1 yıl hazirliga gidecek
nazar degmesin cocuklariniza, hayretle okudum ve cok da merak ettim simdiki durumlari ne acaba? simdi 15 yasinda olduguna gore hangi okullarda okuyor, ozel bir egitim aldirdiniz mi?
Merhaba arkadaslar ,
6 yasinda bir oglum var ve son zamanlarda birazda sıkıntımız var ...oglum bu sene yaz tatilinden sonra okula baslıcak ve bu yil hergün 1 saat almanca kursuna gitti ve 2 ay daha gidecek.. sunu da belirteyim almanya da yasiyoruz..
Sıkıntım oglum unutkan ve konsantrasyon bozuklugu yasiyor h sinifta hala dogru düzgün 1 den 10 a kadar sayamiyor rakamlarin cogunu resim olarak taniyor ama her ögretmeye kalktigimda 2 dakika önce söyledigim örnek 2 sayisini tekrar sordugumda unutuyor
Bu durumu doktorumuz ile de paylastik bizi teste yönlendir di teshis konulmasi icin fakat korkum cocuguma ilaclari dayamalari ve sagliginin bozulmasi ...
Ne yapmaliyim bilmiyorum ne olur akil verin bana arkadaslar aranizda böyle biseyi yasayan var mi yasayipta ilac tedavisinden Memnun kalan oldu mu
Daha ilkokula başlamamış bir çocuğun saymayı bilmemesi gayet doğal.Zaten uzmanlarda okula başlamadan öğretilmemesi taraftarı.Ayrıca bu durumun ilaçla ne alakası var onuda anlayamadım.Benimde 10 yaşında çok hareketli bi oğlum var.Yani yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım açıkçası.Zamanı gelince okumayıda saymayıda illa ki öğrenecek neden bu kadar telaş yaptınız? Bence siz çocuğu çok üstüne düşerek bunaltmışsınız.Zamanına bırakın 2 sayısını 2 dakika sonra ancak önümüzdeki sene hatırlayacaktır.
bence ilaç tedavisinden önce
evde dikkat toplayacı oyunlar oynayınn
örneğin odasına
rakamları kocaman kocam yazınn
akaşm yatarken çocuğa sorunn
sabah kalktımı ya oğlum bu neydi diye sorunnn
o kdar güzel eğitici oyunlar var bu konuda
ben çok araştırdım
öğretmenler
dikkat dağınıklığı var dediler
hiperaktiv dedilerrr
öğrenme güçlüğü çekiyor dedier
dediler dedilerr
ama ben hiç pes etmeden
ona okumayı bile kendim söktürdüm
evet yerinde duramayan bir çocuktu
ama hiperaktiv ddeğildi sedace çocuktu yapacağını yapardııı
önce psikolğa götürdüm
yaışştırdılar hemen dikkat eksikliği ve hiperaktiv dedilerr
dayadılar r.......... Adlı ilacı (kötülemek içindeğil )ama araştırın önce lütfennnnnn
sadece çeyrek verdim sonra attım çöpe hepsini
sonra ünv has profösör buldumm beni o kadar güzel aydınlattıki
çocuğunuz ne hiperaktiv ne dikkat eksikliği ne başka birşeyi var dedi
sadece rahat bir çocuk dediiiii
Canim benim telasa düsmem acaba cocugumda hiperaktiflik mi var da rakamlari unutuyor...
Doktorumuz rakamlari unutan cocugun hiperaktif belirtisi olabilcegini söyledi ve devam ederse ilac tedavisinden falan bahsetti...
Benimde buraya yazma amacim acaba boyle sorunlarla karsilasan aileler var mi ne gibi yöntem uygulabilir ...
Bende sizinle ayni fikirdeyim hersey zamani gelince oluyor tabii ki cocuga birseyleri zorla ogretip onu sıkma bunaltma taraftari ise hic degilim...
Sunu anladim ki genel anlamda cocugun ögrenme yasi 7 ve nette 7 yas ile ilgili uzman pedagoglarin yazilarini da okudum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?