oglum için dogum günü ....

Birşey diyeyim S Sargoz sanırım ben oğlumun doğum günü var şu saate buyurun derdim. anneme dyrı derim kv'mede !
Bir zahmet her iki taraf ve diğer gelecekler aralarındaki kırgınlığı dışarda bırakıp gelsinler evime, oğlumun doğum gününe
Ne o öyle her iki tarafta ayrı kutlama yahu ! buna can dayanmaz ekstra masraf ve temizlik of çok fena şimdiden düşüncesi bile kastı beni.İyi yaşları olsun yavrunuzun.....
Amin benim ailem biz torunumuz için geliriz diyor ama kaynana özür bekliyor ailemden galiba yapmayacağım bişeu gelen pastasını aşsın gelsin dedi eşim biz ufak bir pasta alıp 3müz kutlwyacagız

Kutlamaya gelince çok düşünceli kv,merak ettim hediye konusunda da o kadar ince mi düşünüyor.Çocuğun seveceği ,istediği birşey mi alıyor,uyduruktan bir hediye mi?:cool:Bu arada görümcenizle çocuğunuzun aynı gün doğması ne tesadüfmüş.:confused:.Ben bu sene kimseyi çağırmadan aile arasında kutladık,çok rahat oldu,ne yorgunluk ,ne sıkıntı.:KK69:
Ne hediyesi daha bişeylerin i göremedik

Bence oğlunun doğum gününün zehir olmasına izin verme. Normal bu yemek hazirla sonra pasta alın iyi ki doğdun yapın ama oğlunun doğum günü olan asıl günde oğluna arkadaşlarıyla doğum günü partisi yap istediği pasta dan alırsın. Gorumcen de yeni evliymis belki ilk doğum gününü kocasıyla başbaşa kutlamak isticek

Amin benim ailem biz torunumuz için geliriz diyor ama kaynana özür bekliyor ailemden galiba yapmayacağım bişeu gelen pastasını aşsın gelsin dedi eşim biz ufak bir pasta alıp 3müz kutlwyacagız

OF of olan olmuş konularınızda kim haklı kim haksız bilemem ama herkes keşke politik davransa
Hani gene özel hayatta konuşmayın ama böyle günleri de berbat etmeyin yani...

eşinize de kv.nize de
halasının ilk evladı özenerek birşeyler yapmak ister emrivaki yapmayalım ben istemiyorum deyin...
hele birde ilk doğumgünüyse diğer çocuğun ilk doğum günü hevesi falan vardır... karıştırmayın beni kadına da emrivaki yapmayın deyin... onu düşündüğünüzü ima edin...
Görümceme yapılacakmış 24 yaşında ve evli

Görümceyle iletişiminiz nasıl? Eğer iyise, anlayacaksa "annen böyle teklif etti, ben birşey söylemedim ama sizin başbaşa kutlamak istediğinizi düşünüyorum" deyip ordan konuya girebilirsiniz. Bazen görümceler, kayınvalide emrivakilerini ve davranışlarını frenleyen taraf olabiliyorlar. Belki görümce "anne biz eşimle kutlayacağız, bırak onlar da kendi aralarında kutlasınlar" der...

AmaçTE="deynepnaz, post: 46156031, member: 720527"]Hımmm.Yani doğum günü bahane gezmek şahane deniliyor.Hediye almasa bile para dahi verilmeli,neye ihtiyacı varsa sen al diye.:63:[/QUOTE]
Amaç aile olarak bişey yapmayalım inana bana bazen delirecek gibi oluyorum eşim de istemiyor ama acayip ve insan ı bıktıran bir ısrar ve dayatma var geçen yıl çagırmadık pat diye çıkıp geldiler

bu bir dert degil lakin eşimin ailesiyle benim ailem görüşmüyor
bu sebebten geçen 2 dogum gününde de ayrı iki kutlama ve pasta aldık
parasında degilim ama huzursuz oluyorum
sırf bu sebepten bu sene küçük bi pasta alıp üçümüz kutlayalım diye düşünürken
eşimin ailesi halasıyla beraner kutlayalım dediler sizin evde (görümcem ve oglum arasında 1 gün var ) hadi dedim sorun degil ama
bu sefer benim ailemede ayrı bi kutlama yapmak gerekecek geçen yıl oglum küçüktü ve farkında degildi bu sene farkında herseyin
nasıl yaparda sıyrılırım bu işten bilmiyorum
eşime desem hemen yanlış anlayacak tır işte bacımdan dolayı istemiyorsun diye (görümcem 24 yaşında ve yeni evli )
mecbur hazırlık ve ikramlık yapılacak eltim sagolsun lafını eder böyle şeylerin
e yapsak ailem yapmasak eşim de bende rahatsız olacagız
bir araya gelin desek olmayacak
geçen yıl markette satılan pastalardan 2 ayrı alıp atlatmıştık ama
bu sene oglum örümcek adamlı pasta istiyor arkadasları da gelsin istiyor vs yaparım sorun bu degil beni geren eltimin yorumları kaynananın emri vakisi ve 2 ailenin arasındaki gerginlik ne yapsamda eşimi kırmadan bu olaydan kurtulsam
Valla hiç kimse kusura bakmasın o çocuk büyüyecek hep böyle mi devam edecek. Gelsinler bir araya doğru düzgün sen ailene eşin ailesine söylesin herkes gelip efendice çenesine sahip çıksın çocuk ta aile ortamı görerek büyüsün. Çocuk örümcek adamlı pasta istiyor sen şimdi özel pastayı kimle kessen diğer taraf üzülecek. Hem o ne öyle toplu sünnet gibi toplu doğum günü. Herkes kendi ailesi ile konuşsun muhim olan çocuğun böyle günlerde aile bireylerini birlik içinde görerek büyümesi. Buna taş koyan olursa bu yıl birdahaki sene senin tarafın bile olsa cağırma

Görümceyle iletişiminiz nak ğer iyise, anlayacaksa "annen böyle teklif etti, ben birşey söylemedim ama sizin başbaşa kutlamak istediğinizi düşünüyorum" deyip ordan konuya girebilirsiniz. Bazen görümceler, kayınvalide emrivakilerini ve davranışlarını frenleyen taraf olabiliyorlar. Belki görümce "anne biz eşimle kutlayacağız, bırak onlar da kendi aralarında kutlasınlar" der...
Görümcem beni pek sevmez eşiyle de severek evlenmedi fırsat bulsa bogacak eşim zamanı gelince bakarız germe beni dedi ama daraldım inanın

Siz de doğum günü hediyesi olarak lunapark olur,sinema olur,oraya götüreceğiz ,kutlama yapmayacağız deyin,evde olmayacağınızı,isterse görümce kutlarsa davet edilirseniz ,ayıp olmasın diye uğramaya çalışırım deyin:KK66:

Uf aynı sorun benim de beynimi yiyo hazirana ne kaldı... Allah yardımcın olsun arkadaşım bişey diyemiyorum kelin merhemi olsa hesabı...

Siz de doğum günü hediyesi olarak lunapark olur,sinema olur,oraya götüreceğiz ,kutlama yapmayacağız deyin,evde olmayacağınızı,isterse görümce kutlarsa davet edilirseniz ,ayıp olmasın diye uğramaya çalışırım deyin:KK66:
Eşim şimdiden stres e girdi bende acayip bir yapıları var nasıl anlatsam rest çekmek için eşiminde benden yana olmasi lazim ama görümce faktör u var eşimin tek lız kardeşi yeni evli ve eşim hiç Kıyamaz

Görümcem beni pek sevmez eşiyle de severek evlenmedi fırsat bulsa bogacak eşim zamanı gelince bakarız germe beni dedi ama daraldım inanın
Seni anlıyorum. Benzer bir sorunu ben de yaşamıştım. Ailelerin de dahil olduğu bir tartışma yaşamıştık ve her iki taraf da birbirine karşı limoniydi. Kızımın doğum gününü evde yaptık, herkesi de çağırdık, ailelerden arkadaşlardan da çok gelenler oldu. Birbirlerine laf etmezlerdi ama edecek dahi olsalar ortam müsait değildi.
Olay bir kriz haline gelmiş ve bu krizi düzgün bir şekilde çözerseniz eşinle aranızdaki bağ da kuvvetlenecek.
Sadece ailelerin değil de başka kişilerin de olduğu bir kutlama bence sorunsuz atlatılabilir. Kimin kiminle konuşup konuşmadığı da sizi çok ilgilendirmesin. Siz çocuğunuzu mutlu edin, misafirlerinizi güzel ağırlayın bence gerisine karışmayın.
Laf edecek olurlarsa da torunlarınn en güzel gününü berbat eden de onlar olur.

Kendi evinizde çocuğunuzun istediği pasta ile küçük bir kutlama yapın, iki aileyi de çağırın, kendine güvenen gelsin, daha da kurcalamayın bence..

Görümce ile kutlamayı da çocuğunuzun üzerine atın, pastası farklı olsun, özel olsun diye istedi deyin. Eşinize de güzellikle anlatırsanız anlar neden olmasın..

Görümce zaten yeni evliymiş, gitsin kendi doğum gününü ayrı kutlasın eşiyle, ne alaka yani..

Birebir olmasa da aynı sorun bende de var, birkaç ay sonra dert olacak yine başıma doğum günü meselesi

Back
X