• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum için ne yapabilirim?

babayı hiç umursamıyor daha birkaç aydır benim ısrarlarımla babadan izin almaya başlıyoruz..beni çok seviyor benimle uyumak istiyor..ama sürekli başındayım sanki..hadi oğlum yemek vakti hadi oğlum ilaç vakti bu yemek ve ilaçlar yüzünden iyice geriliyoruz çünkü ben ısrar etmesem hiçbir şey yemeden duruyor..ilaçlarını kullanmamak için inat ediyor..kardeşi var.2.5 yaşında..onunla arası iyi..dışarıda parka falan gittiğimizde aslında problem yok arkadaşlarıyla beraber oynuyor ama misal lunapark a gidelim.üç bilet mi alındı..bir tanesiyle çarpışan arabaya bincem..diğerleriyle sen neyi istersen onda kullanalım diyor..

Bence tercihyapmadıgı durumlarda yapmayın almayın bındırmeyın...yani secmıyorsa ve ıstegını ıfade edemıyorsa elde edemesın hıcbırsey... Zor anne olmak herseyı dusunuyor insan... Aslında kendı haline bırakmak en guzeli ki kendileri elde etmeyı ogrensinler ama yapamıyoruz işte ben de yapamıyorum!!!

size çok teşekkür ederim özellikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için..oğlumla geçen gün bir pedagogla daha görüştük...siz öğretmenlerinin söylediklerine kulaklarınızı kapayın..sizin oğlunuzun hiçbir problemi yok..sadece sizin oğlunuz gibi olgun ve hassas ç0ocuklar çok fazla olmadığı için farklı algılanabiliyor dedi.ne özgüven problemi nede dikkat dağınıklığı var..sadece nerde nasıl davranması gerektiğini biliyor ve ona göre davranıyor dedi.dikkat dağınıkığı içinde şey demişler arkadaşımın çocuğuna..derste ilgisini çekmeyecek bişey yapıyorlarsa dikkatini daha zor toplarmış çocuklar..geçen birkaç günde dikkat ettim.boyama ödevi olduğu zaman hiç yapmak istemiyor..sevmiyorum boyama yapmayı diyor.yaparsa da dinlene dinlene ara ermeden yapmıyor..ama çizimle ilgili ödevi olduğunda hiç problem yaşamıyor..bitirene kadar kalkmıyor başından..belkide öğretmenin kastettiği şey bu..kreş ve anaokulunda boyama çok yapılıyor ya..belkide bu yüzden dikkatini toparlayamıyor demiş olabilirler diye düşünüyorum.
göz konusuna gelince benim oğlum hipermetrop..hiçbir belirti yoktu..oğlumunda bir şikayeti yoktu..göz doktoru şöyle demişti'çocuk yakını görse uzağı göremese bunu ifade eder.yada tam tersi..ama bu çocuk uzağıda yakını da bulanık görüyor.o yüzden şikayet etmiyor'bizim dezavantajımız gözünde kayma olmaması olmuş..normalde hipermetrop çocukların gözünde ilk bir yaşta kaymalar olurmuş aile anlarmış.ama bizde hiç kayma olmadı..
Boyama konusunda aslında bir çok çocuk sanılanın aksine boyama yapmaktan pek hoşlanmazlar. Resim yapmak boyamaktan her zaman daha eğlenceli gelir. Bu yüzden bu konuyu dert etmeyin bence. Bence çocuğunuz ne istediğini bilen gayet olgun bir çocuk ve arkadaşları kendisi gibi olmadığı için onlarla oynamaktan hoşlanmayabilir. Keşke bulunduğunuz yerde tiyatro kursu olsaydı da gonderebilseydiniz müthiş faydasını gorurdunuz. Ancak yokmuş, bana kalırsa çocuğunuza sorumluluklar verin ama yapmak istemediği şeylerde de zorlamayin bence. Çok yapmasını istediğiniz bir şeyi çekici hale getirmeye çalışın. Ve her seyine yetismeyin bazı problemlerle kendisi başa çıksın. Bi birey olduğunun farkına varsın. Luna parkta 3 jetondan birini kullanmak istemiş bırakın öyle yapsın hiç zorlamayin, siz onun yerine karar vermediginizde eminim bir dahaki sefere diğer seçenekleri de değerlendirecektir. Aslında kısaca çocuğunuza çocuk gibi davranmayin, oda bir birey ve ona gore davranın.

Back
X