Oğlum kaynanama anne demeye başladı

Endişelenmeyin lütfen. En küçük kardeşim de genellikle ben baktığım için bir süre bana anne demişti. Biz üstüne gitmedik, bak anne bu demedik. Sonra annenin kim olduğunu öğrendi kendiliğinden. Ki ona ben bakıyordum, sizin kaynananız bakmıyor, daha çabuk düzelecektir durum.

Durum öyle gösteriyor ama bu çok fena bi şey değil mi? Hiç mi aklına gelmez çocuğun kafası karışır diye .

2 yaşını geçmiş çocuk yukarıda saydıklarınızdan daha fazlasını yapabilir ve anne ile babaanneyi ayırt edebilir.
3,5 aylıktan itibaren oğluma kv baktı ama oğlum bir kere bile babaannesine anne demedi.
size hala isminizle hitap ederken kısa süreli yanına gittiği babaannesine anne demesi bir öğretiden ziyade çocuğunuzun mental gelişimi ile ilgili bir sorunu işaret ediyor olabilir.
kaldı ki babaanne o tabi ki gidecekler hatta kalacaklar çocuklar sorun bu değil keşke bensiz gitmeselerdi demeniz manalı değil.
ben bir pedagoga götürmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Asla korkmam çocuklarım söz konusu ise ama öyle fesat ki benim yanımda ben babaanneyim diyor. Sözde uyarıyor ama durum ortada yani.
Senin yanında ne dediği suan cokta önemli degıl, cocuga ogretmıs iste.
Biz burdan anladık, sız o yastakı cocuk kendiliğinden mi basladı kadına anne demeye diye dusunuyorsunuz?

Google ‘ a serçe parmağım kaşınıyor yazınca 3 günlük ömrünüz kaldı diye cevap almak gibi bir yorum olmuş sizinki . Teşekkürler

Benim de 27 aylık kızım var 3 gündür babamlar bizde ve ben baba dediğim için arada kızım da dede yerine baba diyor. Bence çok normal bir durum. Kayın validenize ters birşey söyleyip kalbini kırmayın eşiniz size adınızla, kayinvalidenize ise anne diye hitap ettiğinden olmuş. Size karşı adınızi kullandiginda eşiniz hayır sen anne diyeceksin diye uyarsın.

Bende aynı fikirdeyim. Yani çocuğunuz babasının kaynananıza anne diye seslenmesini duyduğu için ona anne demiştir. Aynı şekilde size de eşiniz adınızla hitap ettiği için..çocuk duyduğunu söylüyor...kaynananızın bi suçu yok bence..
Benim oğlumda küçükken babannesine annii, bana da annima derdi çok gülerdik... sonra geçti tabi..

Kızımda diyordu öyle ben Anneyim anne dersen ilgilenirim seninle dedim adımı söyledi duymazdan geldim öyle öyle alıştı. Babannesi bakıyor ben çalışıyorum o yüzden normal dedim ama şimdi bana anne ona babanne diyor 3, 5 yaşında

benim oglum da anneme donem donem anne diyor anneannesi oldugunu bildigi ve soyleyebildigi halde. bence takilacak bir durum yok.
Ananesine anne demesi normal olabilir cünkü anneye yakın bir kavram benim oğlumda öyleydi tamamlayamadığı için anne diyordu ama babaneye neden anne desin baba derdi kadın bildiğin öğretmiş

Küçük çocuklar o ayda herkese anne diyor babanesine herkes anne dediğiiçin ona oyle diyor sizede herkes isminizle hitap ettigi icin size oyle diyor zamanla gecer bu durum

Fazla takılmayın derim benim de 25 aylık kızım var hem ananesine hem babanesine hem de bana anne diyor. Ben çalıştığım için onlar bakıyor. Veya biryerde kadin gördüğü zaman anne diyor. Şuan onlar için kadin eşittir anne. Ayrıca eşiniz annesine anne diye hitap ettiği size de isminizle hitap ettiği için de çocuk öyle modellemis olabilir. Düzelir boşuna üzmeyin kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…