- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
Merhabalar
Oğlum 26 aylık artık birçok kelimeyi söylüyor herkesin ismini ya da sıfatını ayırt ediyor hatta kardeşinin ve kendisinin eşyalarını bile ayırt edebiliyordu. Geçen haftalarda ilk defa 2 defa 1 er saatliğine babası ve kardeşiyle kaynanamın yanında durdular hiç te zaruri olmayan bi nedenden dolayı ah öyle pişmanım ki . O günden beri oğlum bana adımla kaynanama da anne diye sesleniyor. Evlerimiz ayrı haftada 1 2 görüşüyoruz sabit bir şey yok istersek gidiyoruz . Daha önce kendi yeğenleriyle ilgili böyle şeyler anlattığı çok oldu . Bu çocuk 2 saatte nasıl kabul etti bu kavram değişikliğini anlamıyorum. İşin diğer tarafı da gerçekten evde bile bana adımla seslenirken telefonda bile ona anne demesine çok üzülüyorum. Anne li şarkılar söylüyorum hep annem diye sesleniyorum resimlerimizi gösteriyorum ama yok olmuyor. Var mı başına gelen nasıl düzelecek bu durum gerçekten çok üzülüyorum .
Şöyle yorumlar okuyunca öyle mutlu oluyorum ki. Mantıklı, açıklayıcı...mükemmel bir yorum. Sizi tebrik ediyorum.Evet uzucu ama unutma o daha cok kucuk. Kim anne kim babaanne cok iyi biliyor aslinda. Ama iki saatin icinde bunu ogretmis olmalari mumkun gelmedi bana. Acaba babasi ona anne dedigi icin taklit ediyor olabilir mi? Sana da adinla seslendigi icin o da aynisini yapiyordur. Benim oglum da bana babasi adımla seslenince o da tekrar ediyor hemen cunku. Bir de ilk anne falan demeye basladiginda o da karistirirdi. Sonra sonra duzeldi. Simdi kim kimdir cok iyi biliyor. Babaanne zor telaffuz edildigi icin kisaca anne diyor da olabilir.
Valla nedense kv öğretti gibi geldi bana. Benim yeğenimde küçükken herkese anne derdi. Şimdi 2 yaşına girecek ayırt ediyor herkesi. 26 aylık bebeğe farklı bir yönlendirme olmuştur bence.Merhabalar
Oğlum 26 aylık artık birçok kelimeyi söylüyor herkesin ismini ya da sıfatını ayırt ediyor hatta kardeşinin ve kendisinin eşyalarını bile ayırt edebiliyordu. Geçen haftalarda ilk defa 2 defa 1 er saatliğine babası ve kardeşiyle kaynanamın yanında durdular hiç te zaruri olmayan bi nedenden dolayı ah öyle pişmanım ki . O günden beri oğlum bana adımla kaynanama da anne diye sesleniyor. Evlerimiz ayrı haftada 1 2 görüşüyoruz sabit bir şey yok istersek gidiyoruz . Daha önce kendi yeğenleriyle ilgili böyle şeyler anlattığı çok oldu . Bu çocuk 2 saatte nasıl kabul etti bu kavram değişikliğini anlamıyorum. İşin diğer tarafı da gerçekten evde bile bana adımla seslenirken telefonda bile ona anne demesine çok üzülüyorum. Anne li şarkılar söylüyorum hep annem diye sesleniyorum resimlerimizi gösteriyorum ama yok olmuyor. Var mı başına gelen nasıl düzelecek bu durum gerçekten çok üzülüyorum .
İsminizle hitap edince duymuyor gibi yapın sadece anne diyince seslendiğini anlıyormuşsunuz gibi yapınBana da artık ismimle hitap ediyor buna takılıyorum. tüm annelere anne dese bizden duyuyor derim ama Anaanne diyebiliyor çünkü hep öyle söyledik.
Hemen de art niyetözellikle öğretmiş olabilir mi?
yani çocuk annesinin kim olduğunu biliyor. hep de 26 aylık kalmayacak sonuçta.
İmkansız değil. İnsanoğlu, her türlü pisliği yapabilir.Yok artık
Bu kadar dert edecek birşey yok. Eşiniz anne dediği için onun adının anne olduğunu düşünmüştür çocuk. Size de aile içinde isminizle hitap edildiği için o şekilde söylüyordur. Benim yiğenim anneme de kendi annesine de anne diyordu. Ama senin annen kim diye sorulunca kendi annesini gösteriyordu. Siz ve eşiniz sizden bahsederken isimle değilde annesi şeklinde söylerseniz kısa sürede çocuk öğrenir. Benim oğlum bana baba diyordu çünkü bi tek o kelimeyi söyleyebiliyordu tabi çok küçüktü ama ben her seferinde efendim annecim diye karşılık veriyordum. Şuan hiç anne bile demez sürekli annecim der bana 3 yaşına girmesine az kaldıMerhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?