Oğlum kaynanama anne demeye başladı

Valla eltimin oğlu bildim bileli anneannesi ine anne annesine abla diyor...
O da çok takılıyor buna da geçici bir şey.
Ömür boyu sürecek değil ama evet insanı ciddden üzer.
Kayınvalideni kesinlikle bilerek yapmış

Eşiniz anne anne diye seslendiği için oğlunuz da öyle demiştir. Amcaları annesine yenge dediği için annesine yenge diyen birini tanıyorum.

Kocanız oğlunuzun yanında annesine 'anne' diye sesleniyorsa yavrucak da babasını tekrarlıyor olabilir. Herkesi tekrar etme, etrafı inceleme yaşı onun. Düzelir herhalde.

Şöyle yorumlar okuyunca öyle mutlu oluyorum ki. Mantıklı, açıklayıcı...mükemmel bir yorum. Sizi tebrik ediyorum.

Çocuğa öğretmiş heralde ne ayıp bir şey.
Gitmeyij sizfe sık sık. Anne bu çocuk bıraktık böyle oldu diye de sorun. Rahatsiz olduğunuzu belirtin

2 saat içinde ögretilebilecek bir şey asla değil,elinde sihirli değnek yoksa...Arkadaşlarında söylediği gibi babası anne dediği için onu taklit ediyor.Sonuçta size kimse anne diye seslenmiyor,isminizi söylüyorlar.O da doğrusunun bu olduğunu düşünüyor...Kalıcı bir durum değil,endiselenmeyin.Hele gidip kayınvalideye böyle bir şey asla söylemeyin.

Eskiden bir dönem,eşimin yeğenleri bir kaç gün bizde kalmisti.Kizim da bana "dusduru yenge" demeye başlamıştı Ama pek tabi çok uzun sürmedi.

Benim oğlumda 27 aylık daha anne bile demiyor üzülüyorum bunca zamandır bekliyorum bakalım ne zaman diyecek
arada bir ağzından çıkıyor ama yanıma gelipde bana özel olarak demiyor
Konuşacağı günleri merakla bekliyorum inşâAllah... Sizin durumunuza gelince bende olsam üzülürdüm bana anne demeyip babaannesine demesi ama biraz daha büyüsün demez. Benim arkadaşımın kızı küçükken annesine hep adıyla seslenirdi annesi dışındakilere de anne derdi ama büyüdü şuan tabiki sadece annesine anne diyor sen oğlunla daha fazla vakit geçirmeye çalış eğer kv'nin sana zarar verdiğini düşünüyosan bence oğlunu tek başına daha yollama onun evine beraber gidin

Valla nedense kv öğretti gibi geldi bana. Benim yeğenimde küçükken herkese anne derdi. Şimdi 2 yaşına girecek ayırt ediyor herkesi. 26 aylık bebeğe farklı bir yönlendirme olmuştur bence.

Benim 3 yaşındaki yeğenime(ablamın oğlu) annesi anneme nene desin diye öğretti o da hep nene diyor anneme
küçük çocuklar için nene demek kolaydır
benim oğlum bile daha konuşmamasına rağmen ağzından nene çıkıyor bazen
yani diyeceğim şu ki babaanne zaten diyemez çocuğa nene diye öğretebilirlerdi

ayyy aklıma geldi

benım kızımda ilk anne dedi diye ayy kv bildigin delirdi ,

birgün kendi baktıgı zaman ( kısa bir süreliğine baktı zorla ) aksama kadar bıza baba demeyı ögretecem dedi ,
aksam kızı almaya gittik çocuk baba baba diye dolanıyor ortalıkta ,

bakkk söylettim dedi

ee herhalde söyleyecek ama önce ANNE dedi önemli olan o hayallerim gerçekleşti benim , dedim
kesti çenesini oturdu ,

ben anne o nene diyeceksin bunu günlerce tekrarlat ,bir daha bir araaya geldiginizde nene desin ,

bende nene deditterek öcümü almıştım

Bencede nene diye öğret sende çocuğuna sürekli anne değil o nene de bi süre sonra alışır benim yeğenim dediğim gibi anneme hep nene der anneminde hoşuna gider

Bu kadar dert edecek birşey yok. Eşiniz anne dediği için onun adının anne olduğunu düşünmüştür çocuk. Size de aile içinde isminizle hitap edildiği için o şekilde söylüyordur. Benim yiğenim anneme de kendi annesine de anne diyordu. Ama senin annen kim diye sorulunca kendi annesini gösteriyordu. Siz ve eşiniz sizden bahsederken isimle değilde annesi şeklinde söylerseniz kısa sürede çocuk öğrenir. Benim oğlum bana baba diyordu çünkü bi tek o kelimeyi söyleyebiliyordu tabi çok küçüktü ama ben her seferinde efendim annecim diye karşılık veriyordum. Şuan hiç anne bile demez sürekli annecim der bana 3 yaşına girmesine az kaldı

bi keresinde kucukken de yegenm bana anne demişti. ilk yegen oldugu için hala olmann heyecaıyla ilgim fazlaydı.. ama bana ne zaman anne dese ben hep hayır ben hala anne orada dedim .. ve her defasında halacım diyeee yaklştım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…