Oğlum kaynanama anne demeye başladı

Ayni aylik oglum var bakicisina anne diyor, bana da anne diyor. Hatta disarida gordugu kadinlara da anne diyor. Gecici birseydir kafaniza takmayin

özellikle öğretilmiş diye düşünüyorum. yeğenim bana teyze derken diğer teyzesi "ona teyze deme ismini söyle" dedi bir kaç defa. yeğenim hala bana ismimle hitap eder, teyze dediği zamanlar da bile değiştirir ismimi söyler

Merhabalar
Oğlum 26 aylık artık birçok kelimeyi söylüyor herkesin ismini ya da sıfatını ayırt ediyor hatta kardeşinin ve kendisinin eşyalarını bile ayırt edebiliyordu. Geçen haftalarda ilk defa 2 defa 1 er saatliğine babası ve kardeşiyle kaynanamın yanında durdular hiç te zaruri olmayan bi nedenden dolayı ah öyle pişmanım ki . O günden beri oğlum bana adımla kaynanama da anne diye sesleniyor. Evlerimiz ayrı haftada 1 2 görüşüyoruz sabit bir şey yok istersek gidiyoruz . Daha önce kendi yeğenleriyle ilgili böyle şeyler anlattığı çok oldu . Bu çocuk 2 saatte nasıl kabul etti bu kavram değişikliğini anlamıyorum. İşin diğer tarafı da gerçekten evde bile bana adımla seslenirken telefonda bile ona anne demesine çok üzülüyorum. Anne li şarkılar söylüyorum hep annem diye sesleniyorum resimlerimizi gösteriyorum ama yok olmuyor. Var mı başına gelen nasıl düzelecek bu durum gerçekten çok üzülüyorum .
Günah almayın belki cocuk babaane demeye çalışırken diyemiyodur anne kolayına geliyodur.Benim oğlumda 28 aylık nerdeyse 8 aydır anneanne diyor ama babaane demek zor geliyor bazen anneanne bazen baba bazen anne hatta bazen de annebaba diyor 😀 tabi kayinvalidenizin karakterini bilmiyorum özellikle dedirtiyor sa da bosverin sonsuza kadar anne diyecek değil en fazla 1 sene sonra düzelir siz üstüne gitmeyin inatlasmayin çocukla :)

Merhabalar
Oğlum 26 aylık artık birçok kelimeyi söylüyor herkesin ismini ya da sıfatını ayırt ediyor hatta kardeşinin ve kendisinin eşyalarını bile ayırt edebiliyordu. Geçen haftalarda ilk defa 2 defa 1 er saatliğine babası ve kardeşiyle kaynanamın yanında durdular hiç te zaruri olmayan bi nedenden dolayı ah öyle pişmanım ki . O günden beri oğlum bana adımla kaynanama da anne diye sesleniyor. Evlerimiz ayrı haftada 1 2 görüşüyoruz sabit bir şey yok istersek gidiyoruz . Daha önce kendi yeğenleriyle ilgili böyle şeyler anlattığı çok oldu . Bu çocuk 2 saatte nasıl kabul etti bu kavram değişikliğini anlamıyorum. İşin diğer tarafı da gerçekten evde bile bana adımla seslenirken telefonda bile ona anne demesine çok üzülüyorum. Anne li şarkılar söylüyorum hep annem diye sesleniyorum resimlerimizi gösteriyorum ama yok olmuyor. Var mı başına gelen nasıl düzelecek bu durum gerçekten çok üzülüyorum .
Ozellikle öğretmiştir sana bunu yapmaya utanmayan kadina bence rezil et bi kavga cikar papucun ucuz olmadigibi anlasin susup oturunca kendini yersin

benim kizimda anneme gelince anneannesine anne der bana ismimle seslenir bu donemde oluyor sanirim boyle şeyler
cunku ben anne anne diye sesleniyorum o bana ismimle sesleniyor oyuzdendir

Bile isteye öğretmiş kesinlikle. Benim kaynanam da inadına inadına annecim annecim deyip duruyo.
Anne deme babannecim ya da söyletmek istediğin sıfatı söyle çocuğa eğer sana anne derse unutana kadar göstermem dedim. O an babannecim dedi peşinden yine annecim annecim.
Eşime de söyledim çok sinir oluyorum söyle annene söylemesin diye ama diyemedi tabi. Şimdi bu konuyu okuyunca iyice delirdim bidaha annecim derse fena bozacam kadını iyice bilendim

Benim kızımda anneme anne diyor ama kv deme dese bozulurdum sanırım 🤣 bence kv kişisi bilerek öğretmiş. Yoksa bu kavram kolay kolay değişmez

Merhabalar
Cazip geliyordur simdi farklı söylemek ona
2yas sendromu malum
Ama ben olsam kvdeyle ciddi bi konusma yaparım.

27 yaşındayım anneme de babama da genelde ismi ile hitap ediyorum.
Evimizide bir kere bile sorun olmadı . Ne kadar önemsiz şeylere değer veriyorsunuz ya , ona desin ne olacak yani?
Herkesin aile iliskileri farkli. Sizinki boyle demek ki. Ben babama ya da anneme adiyla seslensem terligi yerdim kafama heralde. 🤭 Anne ve baba sonucta onlar. Adiyla seslenilir mi? Benim dogurdugum bana niye adimla seslensin yahu? Annesiyim ben onun. Arkadasim mi da o bana adimla seslensin?
Bakin bizim aile iliskilerimizde de bu boyledir. Abla abi anne baba vardir. Isim yoktur. Herkes de farkli. Yani herkes icin onemsiz degil bu durum.😊

Yazan yorum yapan herkese teşekkürler 🙏 kaynanamın bilerek söyletmesiyle babasını örnek aldığını düşünceleri arasında ince çizgideyim ama Tavsiyeleri aldım babası gelince uygulamaya başladım bile 🙏 kadınlar kulübü Bdv iyi ki varsın.

Herkesin aile iliskileri farkli. Sizinki boyle demek ki. Ben babama ya da anneme adiyla seslensem terligi yerdim kafama heralde. 🤭 Anne ve baba sonucta onlar. Adiyla seslenilir mi? Benim dogurdugum bana niye adimla seslensin yahu? Annesiyim ben onun. Arkadasim mi da o bana adimla seslensin?
Bakin bizim aile iliskilerimizde de bu boyledir. Abla abi anne baba vardir. Isim yoktur. Herkes de farkli. Yani herkes icin onemsiz degil bu durum.😊
Insanlar unvanlara degil duygulara takılırsa daha derin ve güzel ilişkiler kurulur diye düşünüyorum.
Babalık isim degil bir histir bence . O yüzden çocuğum bana anne demiş dememiş zerre umrumda olacak bir konu değil .
Ne istiyorsa onu soylesin.

kocanizi ornek aliyor olabilir. annesine anne derken duymustur size ismiyle seslendiğini.
babasi gibi olmak istiyordur takilmayin gecer bi sure sonra. bunu oglunuzu babaannesine gondermemek icin mazeret yapmayin

Canm esimin ailesinde butun torunlar anneanne ve babanneye anne dedelerine baba die seslenyrlar bnm kizimda su anda 25 aylk cvrnda bnm kizimda dillenmeye basladgnda anne dediginde oda annem die cvp veriyordu babannesi bir iki derken snra baktm kizima annem soyle annem boyle demeye basladi ve bnm sabrim tasti tabi aldim karsima annesi senmisin bnmiyim cocugun bastan dogru ogrenmesi lazm dedm ve biz ayni evde yasiyoruz sonrasinda kizim her seslendiginde o babanne dedim ve oda anne dedginde babannem die cvp verdi su anda babanne diyor ve bna annem diyor cok sukur uyarmaniz lazm bu durm bnide cok rahatsiz etmsdi bide ben kizima hic sut veremedim o yuzden daha cok yaraladi bni kendimi cok eksik hissettim

Insanlar unvanlara degil duygulara takılırsa daha derin ve güzel ilişkiler kurulur diye düşünüyorum.
Babalık isim degil bir histir bence . O yüzden çocuğum bana anne demiş dememiş zerre umrumda olacak bir konu değil .
Ne istiyorsa onu soylesin.
Iste bana gore de o duygu anne baba diyerek olusuyor. Yani anneme ayse babama ali dersem bende o duygu olusmaz. Annem babamda da olusmaz his falan.
Benimki bana anne desin. Zaten diyor su an catpat annii diye. Icim eriyor o an. O bana hep anne desin. 😊

Bile isteye öğretmiş kesinlikle. Benim kaynanam da inadına inadına annecim annecim deyip duruyo.
Anne deme babannecim ya da söyletmek istediğin sıfatı söyle çocuğa eğer sana anne derse unutana kadar göstermem dedim. O an babannecim dedi peşinden yine annecim annecim.
Eşime de söyledim çok sinir oluyorum söyle annene söylemesin diye ama diyemedi tabi. Şimdi bu konuyu okuyunca iyice delirdim bidaha annecim derse fena bozacam kadını iyice bilendim
Ne gerek var bu kadar nefrete terslemeye. Onun annecim demesiyle annesi olacak hali yok. Sizsiniz çocuğun annesi çocuklar zaten bunu doğar doğmaz öğreniyorlar. Yani ne bileyim bu görmemişin oğlu olmuş tutmuş koparmış gibi oluyor.

Bebeğinizi asla onlarla paylasilmamasi gereken çok değerli eşya gibi görüp/ gösterirseniz onlar da bu tür hırslara yenik düşüyorlar. Bırakın desin ne olacak? Çocuğun psikolojisi mi bozulacak.? Sizin bozulmuş bile psikolojiniz ama merak etmeyin bebeğinize birşey olmaz. Siz umursamazsanız kayinvalideniz bu çabasından, bebeğiniz de size isminizle ona anne diye hitap etmekten vazgeçer. Rahat olun.

Babası ve amcası anne diyor diye kaptı sanırım. Benim oğlum da babama sürekli baba derdi. Ama biz hep dede diye düzelttik. Orda ‘anne’ dediğinde gülüp sevdilerse bebeğiniz bunu oyun algılamış olabilir.

Back
X