Oğlum kedimizi balkondan attı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğu savunanlar mı puahahajahahhajajaja küçücük bebeği linçleyecek değiliz herhalde. Koca adam değil.
Linçleyelim demiyorum ama mutlaka kötü niyetle yapmamıştır anlayışı sonra daha kötü sonuçlara yol açabilir

Bir veterinerde şahit olduğum bir durum geldi aklıma. Bir anne yanında küçük kızıyla birlikte veterinerle konuşuyordu. Kedi sahiplenmek istiyorlar. Veteriner ben tavsiye etmiyorum. Çocuk 7 yaşına gelene kadar sahiplenmeyin çünkü farkında olmadan eziyet eder hayvana, yanlış tutar, canını yakar bilmez demişti.

Kendi evladınıza Allahın cezası diyebilmekde çok can yakıcı bir durum....

5 yaşında ki yeğenim de köpeğimizi ıslatır mesela. Ben anlatırım rahatsız oluyor yapma etme diye ama o dönüp diyor ki serinlesin diye yapıyorum .

Tabi ki öyle. Çok normal. kediyi köpeği sıkıp boğabilirler de çünkü acıdığının da farkında değiller. Anlata anlata 4-5 yaşından itibaren gelişmeye başlıyorlar bu tip duygular ama 7 yaşından önce bu kavramların oturmasını beklemek haksızlık olur.
Uçabilecek mi diye denemiş bile olabilir. Belki bir çizgi filmden kitaptan etkilendi ya da tamamen hayal ürünü.
Sırf bu yüzden öz çocuğuna Allah’ın cezası demek çok kötü ya.

Oglunuz kotu kalpli, 2 cocukla 4 kedi (simdi 2 tane kaldi) ve 1 kopek buyuttum. Hicbirini asagi atmayi dusunmediler, aksine cama falan yaklasan olursa (ki tel var) onu ordan uzaklastirdilar. Cocugu pedagoga, kediyi de veterinere acil goturun

Evet bu yaşlarda sıkıp boğabilirler de ya Allah korusun

Aynı yaşta oğlum var ve çocuğa nasıl davranılması gerektiğini iyi biliyorum. 5 yaşındaki çocuğa kötü diyen bir zihniyet ile tartışacak bir şeyin yok bu saatten sonra
çocuğun önüne TV aç, ne bulursa izlesin, youtube'da asla yaşına uygun olmayan içeriklere baksın. akşamları da kafa kesmeli filmlerde dizilerde anne babasina eslik etsin, hatta benzerlerini yapınca anasi babasi alkış tutsun kahraman vs diye. zaten dayak, hakaret, ihmal.. sonra çocuklar kötü kalpli. (konu sahibi için demiyorum. kötü diye lanse edilen çocuklar için diyorum)

Henüz bir şey olmamış .muhtemelen iç kanama geçirmiştir.
Konu sahibinin anneliği gözlerimi yasartti.... 'Ben pokemonum!' diye atlayan çocukları hatırlatırım. Oğlu kendi başına balkona cikabiliyorsa kendi başına balkona sandalye çıkartıp kaşla göz arasinda 'ucuyorum' diye atlayabilir. Ki tonla örnekleri var . Çocuğa vurunca çocukta hayvan sevgisi asilanmiyor. Tepkisini duygusunu vurarak ifade etmeyi öğreniyor. Şiddet döngüsü devam ediyor o da işte daha güçsüzlere böyle siddet uyguluyor..bir de konu sahibi evim 40m2 demişti. O kadar küçük alanda nasıl çocuk balkona çıktı kucağında kediyle de attı. Hadi yayla gibi evi olsa , çocuk çatıkatindaki balkondan atsa yine anlayacağım

Kediye gosterdiginiz sefkati ve sevgiyi oglunuza da gosterin hic bir sorun kalmaz.

Ya halen çocuğu savunanlar var çocuklar çok acımasızlar kiskanmıştir belki de
Siz kıskanan coçuklari ne yapıyorsunuz. ? Bu sorumluluk ve bilinç size annenizden doğar doğmaz mi verildi , yoksa sonradan mı öğrendiniz? Çocuk neyi biliyor da neyin acımasızlığını yapsın. Biz çocuklar yanında birini diğerinden çok bile sevmiyoruz ki aman birbirlerini kiskanmasinlar. İlerde anladıkları zaman zaten onlar da iyi bir birey olacaklar . Kıskançlık nedir şimdiden bu tarz duygulara düşmesinler diye. Bu tarz şeyleri ebeveynler öğretmez mi ? Anlatırsınız çocuk da alır. 1 de almaz 10 da almaz 100 de almaz ama 1000. Defa da alır . Hemen anlamadı diye o cocuk acımasız ve kotü mü ? O yüzden kötü kalpli olan da , acimasiz olan da siz ve sizin zihniyetiniz!

Allahin cezasi oglum mu dediniz? Hem de sadece 5 yasindaki birine?
Konuyu oyle bir anlatmissiniz ki, o kedi oglunuzdan daha degerliymis gibi bahsetmissiniz.
Tum bu yazdiklarinizi, sinirlerinizin bozulmus oldugu icin duzgun dusenemediginize veriyorum

Şaşırırsınız ama cocuklar gayet kötü kalpli oluyor şimdiki 5 yaşinda cocuklarda neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar size tavsiyem balkona ağ germeniz rahat edersiniz oğlunuza yorumum yok bazısı doğuştan böyle seri katiller cocukken hayvanlara eziyet ederek başliyorlar bu işe gözünüz üstünde olsun geçmis olsun

dört kedi sahibi olarak başlığı görünce içim cız etti. keşke birazcık tedbir alınsaydı, birinci kat diye çok özenilmiyor ama ters durumlarda neler olur nelerr... neyse ki bu defa ciddi bir şey yok gibi gözüküyor, kedilerin en güzel huylarından biri çabuk iyileşmesi. ciddi bi kırık vs yoksa topallaması geçecektir. ama çocuk için aynı şeyi söyleyemem kendisi de kedi gibi uçacağını falan zannedip atlayabilir bir gün.

bir de elbette nasıl yetiştireceğiniz size bağlı hep de el bebek gül bebek olmaz ama bunun yanlış bir şey olduğunu anladığından emin olun lütfen. sağlıklı günler diliyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…