Oğlum kedimizi balkondan attı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye? Hayvanınki can değil mi? Çocuğun ne gibi üstünlüğü var?
Kesinlikle can ama ben çocuğa merhameti olmayanın hayvana da merhameti olacağına inanmıyorum.
O kedi de muhtemelen bir hevesle alındı ama birgün sıkılıncada hiç acımadan sokağa ya da en iyi ihtimalle bir barınağa terk edilecek

Hanımefendi de burada yansıtmaya çalıştığı kadar yoğun bir hayvan sevgisi olsa zaten 5 yaşındaki çocuğa "Allahın cezası" demez ve şiddet uygulanmaz.

Nice evinde hayvan besleyen insan gördüm o hayvanların öz evladı gibi üzerine titriyorlar AMA AYNI ZAMANDA ÇOCUKLARININDA ÜZERİNE TİTRİYORLAR
Merhamet olunca her canlıya karşı oluyor olnayıncada hiçbir canlıya merhameti olmuyor

Ya halen çocuğu savunanlar var çocuklar çok acımasızlar kiskanmıştir belki de
Ne yapalım toplanıp ağzını burnunu mu kıralım. 5 yaşındaki çocuktan bahsediliyor burda. Bir yetişkinin sorumluluğunda olan bir çocuk bu. Anlayabiliyor musunuz bunun ne demek olduğunu

Belkide bu sefer onu nasil yaptigini görmek istedi. Sans eseri kendi de atlayabilecegini düsünmedi. Her yaz kac cocuk balkonlardan veya camlardan düsüyor. Allah esirgesin

TVde gördüm bu yaz 5 çocuk düşmüş, biri ölmüş. Bebeler oynicaz diye balkona çıkıyorlar işte, aşağı bakıcam derken denge kaybediyorlar, uçayım diye atlıyorlar sonrası felaket.

Sorudaki çocuğun çok da bilerek yaptığını düşünmüyorum o konuda hemfikiriz.

Ama birçok sosyopat zaten çocukluktan itibaren belirti veriyor. 5 yaşındaki çocuk nasıl kötü kalpli olur demek çok da doğru değil. Görünce yazmak istedim.

Kediyi öncelikle bi veterinere götürün lütfen oynuyor olması iyi olduğunu göstermez. Çocuğunuzun da poposuna vurmak yerine kedilerin de bi canlı olduğunu ve nasıl kendisi düştüğünde canı yanıyorsa onun da yandığını anlatın. Gerekirse veterinere beraber gidin ki yaptığının sonuçlarını görsün.

Ne yapalım toplanıp ağzını burnunu mu kıralım. 5 yaşındaki çocuktan bahsediliyor burda. Bir yetişkinin sorumluluğunda olan bir çocuk bu. Anlayabiliyor musunuz bunun ne demek olduğunu
Çocuğa zarar verilsin demiyorum tedavi görmeli çocuk ve yaptığının kötü olduğunu öğrenmeli. Çocuktur kötü niyetle yapmamıştır demek daha kötü olaylara yol açabilir

Çocuğa zarar verilsin demiyorum tedavi görmeli çocuk ve yaptığının kötü olduğunu öğrenmeli. Çocuktur kötü niyetle yapmamıştır demek daha kötü olaylara yol açabilir
Tedavilik bir şey yok hanım efendi. Çok uçlarda düşünmeye gerek yok. Çocuk kedinin daha önce atladığını bir şey olmadığını görmüş aynısını yapmış. Aile burada belli ki kediye bakacak yetiye sahip değil. Kediyi sahiplendirin ilgisini çocuğa vermeli. Yapılacak bu.

Çok abartı geldi yazdıklarınız.
konu sahibinin yazdıkları da abartı. dolayısıyla aynı abartı şekilde konu kendisine cevrilirse belki anlayabilir.

çocuğun niyeti her ne olursa olsun, kedinin düşmesi zarar görmüş olmasını telafi etmiyor, bahanesi olamaz, çok üzücü. ama sonra neden yaptın diye sormuş, çocuk da aslında kötü niyetli olmadığını gösteren bir cevap vermiş. ortada zaten zarar görmüş bir canlı varken, digerini de aslinda kastetmedigi bir olay yüzünden zarara ugratmak mantıklı mı sizce? olay kötü bir olay, başıma gelse ben de sakin kalamam, ama üstüne vurmuş, üstüne de gelmiş allahin cezası çocuk diye konu açmış. kedi çocuğu tirmalasa, zarar verse, aynı şekilde kediyi de lanetler ona da ceza verir miyiz? vermeli miyiz?

çözüm filan denmiş, zaten yazılmış. kedi var, çocuk var. balkon bu kadar ulaşılabilir olmamalı. ha oldu bitti. o zaman da sakinlesmeye çalışıp, sonrasında çocuğa güzellikle izah edilse kedinin durumu anlatilsa ben daha iyi olur diye düşünüyorum. ha sürekli duygusal istismara maruz kalmış bir çocuksa, gerçekten kötü kalpli ise (bu kadar realist düşüncede değilim) o zaman da psikolojik destek almalı çocuk için. bağırıp çağırmak, dövmek, ceza vermek, allahin cezasi diye çocuğu ötelemek yalnızca daha da kötülesmesine sebep olur

Çocuk böyle eğitilmez. Empati duygusu aşılamanız lazım. Biz odadaki örümceği bile plan yaparak zarar vermeden dışarı çıkarıyoruz.
Kediyi ve çocuğu beraber götürün veterinere. Gözüyle görsün orada kediye yapılan müdahaleleri. Veteriner tek tek anlatsın hayvana ne olduğunu nasıl canının yandığını. Eve gelince de kediye beraber bakın, ilacı falan varsa oğlunuzun yanında verin.
Hayvanın kırık kemiği varsa yumuşak dokuyu zedeler iç kanama oluşur. Ayrıca bence de file taktırın balkona. Yarın bir gün kendi de atlamaya kalkar.

TVde gördüm bu yaz 5 çocuk düşmüş, biri ölmüş. Bebeler oynicaz diye balkona çıkıyorlar işte, aşağı bakıcam derken denge kaybediyorlar, uçayım diye atlıyorlar sonrası felaket.

Bu konuda paronyak gibi hep balkon kapilari ve camlari kapali tutarim, yada kontrol altinda tutarim. Esim bir kere bir cocugu tedavi etti hastanede. Cocuk daha 3 yaslarda felandi. Cocuk odasinda cami anne acik birakmis, cocuk da tek basina oynuyormus. Cocuk yataga cikip ordan camdan düsüyor. Sansindan hayatda kaldi ama 3. Kat oldugu icin kiriklar cok. Yani cocuklari suclarken bir dönüp biz nerde birseyleri ihmal ediyoruz onu da düsünelim

Daha önce bin kez anlattım demiş çocuğun annesi. Daha önce düştüğünde illa acıdı vs diye yaninda konuşmuşlardir. Çocukları çok küçümsüyorsunuz bence. Gayette kötü olabiliyorlar bazı çocuklar Dovelim demiyorum ama tedavi görmeli çocuk bu yaptığının kötü olduğunu anlamali

Ya ama şimdi o kadar dramatize etmeye gerek var mıydı? Bence yoktu. Evet herkes bir şekilde tepkisini gösteriyor ama sizin yazdıklarınız da ne bileyim . Yok zavallı çocuk kalbi yere atılmış falan.

Ya halen çocuğu savunanlar var çocuklar çok acımasızlar kiskanmıştir belki de

Ne istiyorsunuz ? Çocuğa tam olarak nasıl bir yaptırım uygulamamızı bekliyorsunuz ? Yaşadığım mahallede çocuklar ilk geldiğimde hayvanlara zarar veren tiplerdi, anlata anlata göstere göstere, kahvaltılarından ayırıp hayvanlara veren çocuklar oldular. Hayvan da çocuk da boş bir disk gibidir, biz doldururuz. Düzgün yetiştirilememiş bir hayvan da en az çocuk kadar zarar verebilir. Yetişkinler olarak sorumluluk almaktan kaçıp "benim kedim/köpeğim saldırgan, benim çocuğum acımasız" diyemeyiz.

Daha önce anlattıysa kediyle hem de balkonda çocuğu neden tek bırakıyor?? Bunu düşünmesi gereken o mu çocuk mu??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…