- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi Tombulkedi
-
Kemalettin Tuğcu romanı gibi tövbeÇok abartı geldi yazdıklarınız.
Kesinlikle can ama ben çocuğa merhameti olmayanın hayvana da merhameti olacağına inanmıyorum.Niye? Hayvanınki can değil mi? Çocuğun ne gibi üstünlüğü var?
Ay hele son kısım neydi öyleKemalettin Tuğcu romanı gibi tövbe
Ne yapalım toplanıp ağzını burnunu mu kıralım. 5 yaşındaki çocuktan bahsediliyor burda. Bir yetişkinin sorumluluğunda olan bir çocuk bu. Anlayabiliyor musunuz bunun ne demek olduğunuYa halen çocuğu savunanlar var çocuklar çok acımasızlar kiskanmıştir belki de
Belkide bu sefer onu nasil yaptigini görmek istedi. Sans eseri kendi de atlayabilecegini düsünmedi. Her yaz kac cocuk balkonlardan veya camlardan düsüyor. Allah esirgesin
Sorudaki çocuğun çok da bilerek yaptığını düşünmüyorum o konuda hemfikiriz.Ya Allah aşkına 5 yaşındaki çocuk nasıl kötü kalpli olur, lütfen biraz doğru düzgün düşünün ya.
Çocuk anlasa yapmazdı bence. Böyle ceza vererek, kızarak hayvan sevgisi aşılayamazsınız.
Biraz sakin olun.
Anladım kediye üzülmüşsünüz de, bunu yapan da 10-15 yaşında çocuk değil ki.
Biraz aklı selim olun lütfen.
Çocuğa da öfkeyle yaklaşmayın.
Kediyi öncelikle bi veterinere götürün lütfen oynuyor olması iyi olduğunu göstermez. Çocuğunuzun da poposuna vurmak yerine kedilerin de bi canlı olduğunu ve nasıl kendisi düştüğünde canı yanıyorsa onun da yandığını anlatın. Gerekirse veterinere beraber gidin ki yaptığının sonuçlarını görsün.Allah'ın cezası oğlum kedimizi 1.kattan attı. Hemen koştuk getirdik eve hâli iyi gibi oynuyor ama bir ayağının üzerine basarken belli hafif topalliyor. Oğlum 5 yasinda. Dayanamadım poposuna vurdum birkaç kez ağladı.Ekstra baska cezalar da verdim. Çok sinirliyim bu çocuk neden bu kadar kötü kalpli bir çocuk ben inanamıyorum ya
Neden attın oğlum deyince daha önceden atladığı için birşey olmaz zannettim dedi. (eskiden kedimiz balkondan atlamıştı kapıya gelip miyavladi içeri aldık ama kedi kendine göre atlamistir toprağa denk gelmistir acımadı heralde bir tarafi bir şeyi yoktu şimdi betona düşmüş yavrum hemen aşağıya bakınca gördüm)
Çocuğa zarar verilsin demiyorum tedavi görmeli çocuk ve yaptığının kötü olduğunu öğrenmeli. Çocuktur kötü niyetle yapmamıştır demek daha kötü olaylara yol açabilirNe yapalım toplanıp ağzını burnunu mu kıralım. 5 yaşındaki çocuktan bahsediliyor burda. Bir yetişkinin sorumluluğunda olan bir çocuk bu. Anlayabiliyor musunuz bunun ne demek olduğunu
Tedavilik bir şey yok hanım efendi. Çok uçlarda düşünmeye gerek yok. Çocuk kedinin daha önce atladığını bir şey olmadığını görmüş aynısını yapmış. Aile burada belli ki kediye bakacak yetiye sahip değil. Kediyi sahiplendirin ilgisini çocuğa vermeli. Yapılacak bu.Çocuğa zarar verilsin demiyorum tedavi görmeli çocuk ve yaptığının kötü olduğunu öğrenmeli. Çocuktur kötü niyetle yapmamıştır demek daha kötü olaylara yol açabilir
konu sahibinin yazdıkları da abartı. dolayısıyla aynı abartı şekilde konu kendisine cevrilirse belki anlayabilir.Çok abartı geldi yazdıklarınız.
Çocuk böyle eğitilmez. Empati duygusu aşılamanız lazım. Biz odadaki örümceği bile plan yaparak zarar vermeden dışarı çıkarıyoruz.Allah'ın cezası oğlum kedimizi 1.kattan attı. Hemen koştuk getirdik eve hâli iyi gibi oynuyor ama bir ayağının üzerine basarken belli hafif topalliyor. Oğlum 5 yasinda. Dayanamadım poposuna vurdum birkaç kez ağladı.Ekstra baska cezalar da verdim. Çok sinirliyim bu çocuk neden bu kadar kötü kalpli bir çocuk ben inanamıyorum ya
Neden attın oğlum deyince daha önceden atladığı için birşey olmaz zannettim dedi. (eskiden kedimiz balkondan atlamıştı kapıya gelip miyavladi içeri aldık ama kedi kendine göre atlamistir toprağa denk gelmistir acımadı heralde bir tarafi bir şeyi yoktu şimdi betona düşmüş yavrum hemen aşağıya bakınca gördüm)
TVde gördüm bu yaz 5 çocuk düşmüş, biri ölmüş. Bebeler oynicaz diye balkona çıkıyorlar işte, aşağı bakıcam derken denge kaybediyorlar, uçayım diye atlıyorlar sonrası felaket.
Daha önce bin kez anlattım demiş çocuğun annesi. Daha önce düştüğünde illa acıdı vs diye yaninda konuşmuşlardir. Çocukları çok küçümsüyorsunuz bence. Gayette kötü olabiliyorlar bazı çocuklar Dovelim demiyorum ama tedavi görmeli çocuk bu yaptığının kötü olduğunu anlamaliTedavilik bir şey yok hanım efendi. Çok uçlarda düşünmeye gerek yok. Çocuk kedinin daha önce atladığını bir şey olmadığını görmüş aynısını yapmış. Aile burada belli ki kediye bakacak yetiye sahip değil. Kediyi sahiplendirin ilgisini çocuğa vermeli. Yapılacak bu.
Ya ama şimdi o kadar dramatize etmeye gerek var mıydı? Bence yoktu. Evet herkes bir şekilde tepkisini gösteriyor ama sizin yazdıklarınız da ne bileyim . Yok zavallı çocuk kalbi yere atılmış falan.konu sahibinin yazdıkları da abartı. dolayısıyla aynı abartı şekilde konu kendisine cevrilirse belki anlayabilir.
çocuğun niyeti her ne olursa olsun, kedinin düşmesi zarar görmüş olmasını telafi etmiyor, bahanesi olamaz, çok üzücü. ama sonra neden yaptın diye sormuş, çocuk da aslında kötü niyetli olmadığını gösteren bir cevap vermiş. ortada zaten zarar görmüş bir canlı varken, digerini de aslinda kastetmedigi bir olay yüzünden zarara ugratmak mantıklı mı sizce? olay kötü bir olay, başıma gelse ben de sakin kalamam, ama üstüne vurmuş, üstüne de gelmiş allahin cezası çocuk diye konu açmış. kedi çocuğu tirmalasa, zarar verse, aynı şekilde kediyi de lanetler ona da ceza verir miyiz? vermeli miyiz?
çözüm filan denmiş, zaten yazılmış. kedi var, çocuk var. balkon bu kadar ulaşılabilir olmamalı. ha oldu bitti. o zaman da sakinlesmeye çalışıp, sonrasında çocuğa güzellikle izah edilse kedinin durumu anlatilsa ben daha iyi olur diye düşünüyorum. ha sürekli duygusal istismara maruz kalmış bir çocuksa, gerçekten kötü kalpli ise (bu kadar realist düşüncede değilim) o zaman da psikolojik destek almalı çocuk için. bağırıp çağırmak, dövmek, ceza vermek, allahin cezasi diye çocuğu ötelemek yalnızca daha da kötülesmesine sebep olur
Kötü kalpli değil ki çocukcağız yahu nasıl olabilir? Tek başına bırakmışlar balkonda kediyle. Hadi o atlıyor diye kendisi de atlasaydı. Bunu düşüneceğine.Çocuğunuza Allah in cezası diyen bir anne oldugu için kötü kalpli bir çocuk olabilir mi?
Ya halen çocuğu savunanlar var çocuklar çok acımasızlar kiskanmıştir belki de
Daha önce anlattıysa kediyle hem de balkonda çocuğu neden tek bırakıyor?? Bunu düşünmesi gereken o mu çocuk mu??Daha önce bin kez anlattım demiş çocuğun annesi. Daha önce düştüğünde illa acıdı vs diye yaninda konuşmuşlardir. Çocukları çok küçümsüyorsunuz bence. Gayette kötü olabiliyorlar bazı çocuklar Dovelim demiyorum ama tedavi görmeli çocuk bu yaptığının kötü olduğunu anlamali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?