Sizin durumunuz bana da umut oldu. Kızım da 3 yaşında sadece kelimeler var o da çok değil. Krese gidiyor bütün ihtiyaçlarını kendisi gideriyor. İngilizce şarkılara ilgisi çok fazla. Ama konuşma yönünden sıkıntılıyiz. Gelişim testi yaptırdık. Herşey normal ama konuşmada geri dedi doktor. Sizin kızınız da TV izliyor muydu ve bakiciyla kaldı mı.bolbol çocuklu ortama sokun. benim kızım 4 yasinda yeni yeni konusmaya basladi hergun sokakta veya parktayiz bunun etkisi buyuk
evet benim kizimda gelişim testi yapildi konuşma gecikmesi çıkmıştı okul önerdiler ama maalesef alışamadı benimki cok agladi almak zorunda kaldim eger okula alışsaydı cok cok iyi olurdu eminim.Sizin durumunuz bana da umut oldu. Kızım da 3 yaşında sadece kelimeler var o da çok değil. Krese gidiyor bütün ihtiyaçlarını kendisi gideriyor. İngilizce şarkılara ilgisi çok fazla. Ama konuşma yönünden sıkıntılıyiz. Gelişim testi yaptırdık. Herşey normal ama konuşmada geri dedi doktor. Sizin kızınız da TV izliyor muydu ve bakiciyla kaldı mı.
Sen herseyi anlat canım oğluna.27 aylık bir oğlum var.. Toplamda 10 tane kelimesi var.. Diğerlerini hep vücut diliyle anlatıyor.. Bultak oyuncak ve puzzle çok güzel oynuyor anında yapıyor.. Alfabe li oyuncağı sayesinde alfabeyi bile öğrendi bütün harfleri söylüyor.. Ama cümle ve çoğu kelime yok.. tek cümlesi anne mama al.. Sırf kızıyla kıyasladığı için üst kat komşumla görüşmüyorum.. Milletin ağzı durmuyor.. Sizce ne yapmalıyım? Başına böyle bişe gelen var mı
Bizim de sanırım biraz ilgisizlikten oldu. Çünkü eşim de ben de çalışıyoruz. Ben öğretmenim eşim sağlık çalışanı o yüzden çok sık nöbetleri olurdu elimden geldiğince ben ilgilendim 9 aylikken bakıcıya verdik 2 sene sonra da kreş. Kreş bizim için çok iyi oldu severek gidiyor çok fazla şey öğrendi oradan son birkaç aydır TV tamamen kapalı. Kreste tiyatro yeteneğinin ve r sim yeteneğinin olduğunu söyledi öğretmeni biz de oradan ilham alarak konuşma çalışmalari yapıyoruz. Benim ev işleri ile çok vaktim gitmiyor. Yemek konusunda da eşim hep anlayışlı olmuştur ama eve iş getirme mecburiyetimden dolayı her daim kızımla ilgilenemiyorum. Ancak okulda boş dersim olduğunda diğer arkadaşlar kahve keyfi yaparken ben işlerimi halledip evde zamanımı kızıma ayırmaya çalışıyorum. Otizm için ilk başlarda şüphelendim çok araştırma yaptim kendi doktoru sürekli takipteydi eşimin de arkadaşı olduğu için taniyordu kızımı kendi kızı da kızımla aynı yaşta ve o da aynı şekilde konuşmuyor. O sakin olun konuşacak bu durumla o kadar cok karşılaşıyoruz ki artık biz ebeveynler olarak her istediklerini daha onlar kelimeye dökmeden yaptığımız için konuşma ihtiyacı duymuyorlar. O da ileri yaslarda kavuşmuş çocuğuna o yüzden istemesem de biz de yanlış davrandık demişti.evet benim kizimda gelişim testi yapildi konuşma gecikmesi çıkmıştı okul önerdiler ama maalesef alışamadı benimki cok agladi almak zorunda kaldim eger okula alışsaydı cok cok iyi olurdu eminim.
bakin herşey bizim elimizde suç da biraz bizlerde çocuğunu otistik sanan da var badka rahatsızlığı olanda ama genelde bu çocuklar hep ilgisizlikten . kızım 24 aylıkken 20 kelimesi vardi hep ilgilendim tv hic açmam mesela esim sadece akşamları izler telefonu kısıtlı veririm onda da video izlemez resim falan çeker . onun dışında vermem günün 2 3 saatini sokakta çocuklarla geçirmesini sağladım elimden gelenin fazlasını yaptim konusmasi hep ilerledi ama yavaş yavaş başkalarıyla hic konuşmazdı mesela simdi konusmaya başladı . sizde tüm zamanınızı çocuğunuza ayırın daha küçük bunu düzeltebilirsiniz geçen zamanlar geri gelmiyor maalesef. tüm gününüz çocuğunuzla ilgilenmek olsun bırakın ev işini yemeği inanın ben oyle yaptim simdi karşılığını alıyorum cok sukur.
dogrudur. evet hemen istediğini verdim veb de oyle yaptim simdi cümle kurana kadar hic bişey vermiyorum 8 li kelimelere kadar cıktı cümleleri cok sukur bu yasa kadar tek kelime etmeyenler var rabbim sağlık sıhhat versin hepsi olur. size önerim sadece ilgilenmekBizim de sanırım biraz ilgisizlikten oldu. Çünkü eşim de ben de çalışıyoruz. Ben öğretmenim eşim sağlık çalışanı o yüzden çok sık nöbetleri olurdu elimden geldiğince ben ilgilendim 9 aylikken bakıcıya verdik 2 sene sonra da kreş. Kreş bizim için çok iyi oldu severek gidiyor çok fazla şey öğrendi oradan son birkaç aydır TV tamamen kapalı. Kreste tiyatro yeteneğinin ve r sim yeteneğinin olduğunu söyledi öğretmeni biz de oradan ilham alarak konuşma çalışmalari yapıyoruz. Benim ev işleri ile çok vaktim gitmiyor. Yemek konusunda da eşim hep anlayışlı olmuştur ama eve iş getirme mecburiyetimden dolayı her daim kızımla ilgilenemiyorum. Ancak okulda boş dersim olduğunda diğer arkadaşlar kahve keyfi yaparken ben işlerimi halledip evde zamanımı kızıma ayırmaya çalışıyorum. Otizm için ilk başlarda şüphelendim çok araştırma yaptim kendi doktoru sürekli takipteydi eşimin de arkadaşı olduğu için taniyordu kızımı kendi kızı da kızımla aynı yaşta ve o da aynı şekilde konuşmuyor. O sakin olun konuşacak bu durumla o kadar cok karşılaşıyoruz ki artık biz ebeveynler olarak her istediklerini daha onlar kelimeye dökmeden yaptığımız için konuşma ihtiyacı duymuyorlar. O da ileri yaslarda kavuşmuş çocuğuna o yüzden istemesem de biz de yanlış davrandık demişti.
dogrudur. evet hemen istediğini verdim veb de oyle yaptim simdi cümle kurana kadar hic bişey vermiyorum 8 li kelimelere kadar cıktı cümleleri cok sukur bu yasa kadar tek kelime etmeyenler var rabbim sağlık sıhhat versin hepsi olur. size önerim sadece ilgilenmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?