Oğlum konuşmuyor..

eymentaa

Eymen'im abi oluyor 😍🙏
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
5.579
9.201
198
27 aylık bir oğlum var.. Toplamda 10 tane kelimesi var.. Diğerlerini hep vücut diliyle anlatıyor.. Bultak oyuncak ve puzzle çok güzel oynuyor anında yapıyor.. Alfabe li oyuncağı sayesinde alfabeyi bile öğrendi bütün harfleri söylüyor.. Ama cümle ve çoğu kelime yok.. tek cümlesi anne mama al.. Sırf kızıyla kıyasladığı için üst kat komşumla görüşmüyorum.. Milletin ağzı durmuyor.. Sizce ne yapmalıyım? Başına böyle bişe gelen var mı

Genelde erkekler kizlara gore daha gec konusur. Benim erkek kardesim 3 yasinda konusmaya baslamis. Sorun yok gibi geldi bana.
Ama yinede aklinizda suphe varsa doktora goturebilirsiniz

bolbol çocuklu ortama sokun. benim kızım 4 yasinda yeni yeni konusmaya basladi hergun sokakta veya parktayiz bunun etkisi buyuk

Eğer işaretlerle size istediğini yaptırıyorsa konuşmaya gerek duymaz. BiraZ destekleyin mesela su istediğini anlasanız bile. Su mu istiyorsun? Anlamıyorum oğlum su mu istedin? Su istediysen su demelisin. Gibi telkinlerle biraz destekleyin hırslandırmadan

Ben kızıma 15 ay hiç TV izlemedim radyo açıktı, yapıyorsunuzdur ama eğitici kartları 6.aydan beri gösterdim, kitaplar okudum, çok ilgilendim kısacası ve gayet iyi konusuyor, cpcuktan cocuga degısır fakat yıne de yardımım olur Belkı diye yazmak istedim.. Uzmeyin kendinizi içiniz rahat etsın dıye pedagoga goturun , bence sorun yoktur ama içiniz rahatlamış olur

Iki buçuk yaşında bile değil neyi dert ettiniz ki derdini anlatıyormuş zaten.

Eşimin yeğeni 5 yaşına kadar anne bile dememiş. Şimdi 20 li yaşlarda susturabilene aşkolsun. Üniversitede okuyor ve herhangi bir problemi de yok ayrıca. Her çocuk aynı değildir,sorun etmeyin.

4 yaşına kadar konuşmazsa bir sorun olduğu düşünülüyor. Bu kitaplar, puzzle falan tabiki güzel, önemli. Ama bunlar zihinsel aktiviteler. Konuşmak için çok çok önemli değil. Hiç kitap açmamış çocuklar biliyorum kızımdan önce konuşan.

Şuan 23 aylık kızım. Son 1 aydır birden kelimeleri söylemeye başladı. Hiçbir kelime çıkmazdı ağzından. Şuan papağan gibi tekrarlıyor. Sadece bol konuşma yapın. Nesnelerin ismini sorun. Cevap vermese bile siz söyleyin. Baskı yapmayın. Söyle demeyin. “Aaa neydi bu? Elma. Sende söylemek ister misin?” Böyle böyle konuşmaya ilgi duymaya başlayacak ve birden konuşacak. Takmayın kafanıza hiç.

Cevremde bikac tane çocuk vardı 3 yaşından sonra konuşmaya başladılar bir sorun da yoktu.
Doktora goturup bir problem olmadığını anladıktan sonra rahat olun
Onun cümlelerini tamamlamayın bekleyin bitirsin ama gözünün içine bakıp heyecanlı heyevanlida beklemeyin evet oğlum he falan diye acele ettirmeyin sonra o kaliyo çocuk acele acele konuşmaya çalışıyo
Sohbet edin bol bol konuşun ama gerginnolmayin çocuk hissetmesin bunu. Çok normal bisey sıkıntı yapmayın.

Çok sık konuşun,oyun oynarken ona bol bol soru sorun,hikaye saatiniz olsun mutlaka yaşına göre kitaplar okuyun.ve tv izliyorsa tamamen kesin..Ćok çok faydasını göreceksiniz.

Benim kızım 3 yaşında ve o da konuşmuyor sadece kelimeler ve çok iyi kullandığı beden dili. Biz gelişim testi yaptırdık konuşması dışında herşey normal 4 yaşına kadar bekleyelim sürekli iletişim kurun konuşun ekranı hayatından çıkarın dedi doktor.

bolbol çocuklu ortama sokun. benim kızım 4 yasinda yeni yeni konusmaya basladi hergun sokakta veya parktayiz bunun etkisi buyuk
Sizin durumunuz bana da umut oldu. Kızım da 3 yaşında sadece kelimeler var o da çok değil. Krese gidiyor bütün ihtiyaçlarını kendisi gideriyor. İngilizce şarkılara ilgisi çok fazla. Ama konuşma yönünden sıkıntılıyiz. Gelişim testi yaptırdık. Herşey normal ama konuşmada geri dedi doktor. Sizin kızınız da TV izliyor muydu ve bakiciyla kaldı mı.

32 aylık oğlum. Bir aydır yeni yeni kelimeleri söylemeye başladı. Öncesinde su, baba ve gitti dışında tek kelime etmiyordu. Şimdi renkleri söylüyor, geometrik şekilleri söylüyor. Akrabalarına nasıl hitap edeceğini biliyor. Ama hala cümle yok :) bir de bana anneanne diyor ki anneanneyi ayda bir kez görüyor.

Ben hiç takılmadım buna. Zira 4.5 yaşındaki öğrencim oğlum kadar bile konuşmazken anaokulu ortamında birkaç ayda çözüldü. Kardeşim de üç buçuk yaşına kadar konuşmamıştı. Şimdi bir şirkette müdür yardımcısı. Bir sorun yoktu anlayacağınız.

Bazı çocuklar gelişim parçalarının birinde çok ilerideyse, diğerinde geri kalabilir. Benim oğlumun motor gelişimi çok iyi. Görsel hafızası yaşına göre çok çok iyi. Dil gelişimi ise geride. Bu bana göre sorun değil. Çocukta annenin gözlemlediği bariz gerilik yoksa ki her anne farklı olduğunu anlayabilir. Çok üstüne düşmemek lazım. Hele kıyas en nefret ettiğim şey. Benim yeğenim oğlumla yaşıt ve şakır şakır konuşuyor. O da erkek. Hiç kıyaslamadım, kıyas yapıp oğluma yetersiz damgası vurmaya çalışanlara da carladım. Her çocuk doğru zaman gelince yürüyecektir. Arkadan ittirmeyiniz. Diye bir şey okumuştum. Hemfikirim :) yürümenin yerine her şey konulabilir.

evet benim kizimda gelişim testi yapildi konuşma gecikmesi çıkmıştı okul önerdiler ama maalesef alışamadı benimki cok agladi almak zorunda kaldim eger okula alışsaydı cok cok iyi olurdu eminim.
bakin herşey bizim elimizde suç da biraz bizlerde çocuğunu otistik sanan da var badka rahatsızlığı olanda ama genelde bu çocuklar hep ilgisizlikten . kızım 24 aylıkken 20 kelimesi vardi hep ilgilendim tv hic açmam mesela esim sadece akşamları izler telefonu kısıtlı veririm onda da video izlemez resim falan çeker . onun dışında vermem günün 2 3 saatini sokakta çocuklarla geçirmesini sağladım elimden gelenin fazlasını yaptim konusmasi hep ilerledi ama yavaş yavaş başkalarıyla hic konuşmazdı mesela simdi konusmaya başladı . sizde tüm zamanınızı çocuğunuza ayırın daha küçük bunu düzeltebilirsiniz geçen zamanlar geri gelmiyor maalesef. tüm gününüz çocuğunuzla ilgilenmek olsun bırakın ev işini yemeği inanın ben oyle yaptim simdi karşılığını alıyorum cok sukur.

Sen herseyi anlat canım oğluna.
O zamanla konusmaya baslar takilma hiç her çocuk farklı oluyor şu kiyaslayanlara ifrit oluyorum ya.
Benim oğlumda 30 aylık herkes konuşmasına söylüyor bende ona sinir oluyorum.

Bizim de sanırım biraz ilgisizlikten oldu. Çünkü eşim de ben de çalışıyoruz. Ben öğretmenim eşim sağlık çalışanı o yüzden çok sık nöbetleri olurdu elimden geldiğince ben ilgilendim 9 aylikken bakıcıya verdik 2 sene sonra da kreş. Kreş bizim için çok iyi oldu severek gidiyor çok fazla şey öğrendi oradan son birkaç aydır TV tamamen kapalı. Kreste tiyatro yeteneğinin ve r sim yeteneğinin olduğunu söyledi öğretmeni biz de oradan ilham alarak konuşma çalışmalari yapıyoruz. Benim ev işleri ile çok vaktim gitmiyor. Yemek konusunda da eşim hep anlayışlı olmuştur ama eve iş getirme mecburiyetimden dolayı her daim kızımla ilgilenemiyorum. Ancak okulda boş dersim olduğunda diğer arkadaşlar kahve keyfi yaparken ben işlerimi halledip evde zamanımı kızıma ayırmaya çalışıyorum. Otizm için ilk başlarda şüphelendim çok araştırma yaptim kendi doktoru sürekli takipteydi eşimin de arkadaşı olduğu için taniyordu kızımı kendi kızı da kızımla aynı yaşta ve o da aynı şekilde konuşmuyor. O sakin olun konuşacak bu durumla o kadar cok karşılaşıyoruz ki artık biz ebeveynler olarak her istediklerini daha onlar kelimeye dökmeden yaptığımız için konuşma ihtiyacı duymuyorlar. O da ileri yaslarda kavuşmuş çocuğuna o yüzden istemesem de biz de yanlış davrandık demişti.

dogrudur. evet hemen istediğini verdim veb de oyle yaptim simdi cümle kurana kadar hic bişey vermiyorum 8 li kelimelere kadar cıktı cümleleri cok sukur bu yasa kadar tek kelime etmeyenler var rabbim sağlık sıhhat versin hepsi olur. size önerim sadece ilgilenmek

Söylediklerinizde haklısınız evet ilgi ve konuşma çocuğu geliştirebilir ancak her çocuk farklı gelişim gösteriyor. Benim annem inanılmaz konuşkandır sürekli konuşur. Abim ve ben erken yaşta konuşmuşuz bu yüzden. Kardeşim ise anneme ve evde yaşayan abi ve ablaya rağmen üç buçuk yaşında konuştu. Aramızda en çok ilgiyi gören de oydu. Ben 8 yaşında olduğum halde vaktimin çoğunu onunla geçirirdim. Keza abim de öyle. Buna rağmen konuşmadı. Az konuşmak demiyorum bakın, hiç konuşmadı :) üç buçuk yaşında birden konuşmaya başladı sıpa.Evet siz, iyi niyetle yardımcı oluyorsunuz ama bazen "anne yüzünden konuşmuyor" yaftası o kadar çok oluyor ki çoğu anne kendini yetersiz hissediyor. Acaba suç bende mi diyor. Bazen anne ilgili ve konuşkan olsa da çocuk konuşmayabiliyor.

4 yaşına kadar anne bile dememisim. Sonra bir anda konuşmaya baslamisim. Şimdide susturamiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…