• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Oğlum konusmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

hayaldumyam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Arkadaşlar 4.5 yaş oğlum konuşamıyor 😞2.5 yaşında kızım var kızım doğmadan önce Cat pat ses cikartiyordu ama kızım olduktan sonra TV tablet uzun zaman geçirdi maalesef fazla ilgilenemedim konuşma üzerine duramadim o zamanlar desteksiz çok kaldım 6 ay önce doktordan rapor aldım şuan dil terapistine gidiyor anlamada komut almada problem yok gelişim uzmanı yaşıtlarına göre bazı becerilerinin bir tık geride olduğunu soylemisti bu Kac kelimesi var onun haricinde kelimelei çıkarmada zorlanıyor ben üstüne durdukca sinirleniyor soyleyemeyince çok üzülüyorum telefonu vermiyorum TV arada bakıyor ama dikkatini çok vermiyor televizyona gelişmede yok yani en azından kelime sayısı artabilir ama olmuyor 😟

Ne kadar süredir terapi alıyor, mutlaka devam edin terapist ne derse uygulayın ekranı azaltın ise yarayacak benim oğlum da terapi alıyor

Arkadaşlar 4.5 yaş oğlum konuşamıyor 😞2.5 yaşında kızım var kızım doğmadan önce Cat pat ses cikartiyordu ama kızım olduktan sonra TV tablet uzun zaman geçirdi maalesef fazla ilgilenemedim konuşma üzerine duramadim o zamanlar desteksiz çok kaldım 6 ay önce doktordan rapor aldım şuan dil terapistine gidiyor anlamada komut almada problem yok gelişim uzmanı yaşıtlarına göre bazı becerilerinin bir tık geride olduğunu soylemisti bu Kac kelimesi var onun haricinde kelimelei çıkarmada zorlanıyor ben üstüne durdukca sinirleniyor soyleyemeyince çok üzülüyorum telefonu vermiyorum TV arada bakıyor ama dikkatini çok vermiyor televizyona gelişmede yok yani en azından kelime sayısı artabilir ama olmuyor 😟
Kitap okuyun, hem kucugede faydasi olur (kucuk konusuyor mu?).

hala ekran vermeye devam ediyorsunuz yani.
Kardeşi de var madem ekran açmak yerine tüm ekranları kapatmalısınız. Yaşı da neredeyse beş neden bağımsız anaokuluna göndermiyorsunuz?
Ekran çok nadir oda haberleri izlemek için açıyorum TV bu arada kreş yada anakokunu dil hocası tavsiye etmedi çok geride olduğu için kendini ifade edemez daha çok içine kapanabikr dedi

Ooo Hassas konu. Haftada kaç saat dil terapisine gidiyor sadece devletin verdiği yeterli gelmeyebilir. Özel aldırma şansınız yok mu? Gelişimi bir tık geri demişsiniz özel eğitime ihtiyaç yok mu? Ya da evde desteklemek için size tavsiyelerde bulunmadı mı çocuk gelişim uzmanı? 2 küçük çocuğa birden yetmeye çalışmak çok zor biliyorum ama küçük de laftan anlayacak yaşa gelmiş ikisine birden kitap okusanız birlikte etkinlikler iyi gelmez mi? Bir de genelde okul tavsiye ederler aslında dil gelişimi için siz düşünmüyor musunuz

Kreşin çok faydası olur diyorlar konuşmayan çocuklar için.
Küçük çocuğunuz konuşuyor mu?
Dil terapisti hocası şuan için tavsiye etmedi çok geride olduğu için kendini ifade etme de zorlanabilir içine kapanabilir dedi

Küçük en azından söylediğimi tekrarliyor ama onunda iki kelimeyi yan yana getirmesi lazım
Ha kucuktede sikinti var yani. Tv dahil evde ekrani hic açmayın, surekli kitap okuyup terapistin verdigi egzersizleri aksatmadan uygulayin. Kitap okumak cok onemli ve cocuklarla sürekli konusun

Ayrica kendinizde telefona gomulup cocuklari unutmayın, sessiz bir anne cocuklari konusturamaz bunu aklinizdan cikarmayin, bol bol goz temasi kurarak konusun, hikayeler anlatin, masallar okuyun, uyurken dahi konusun cocuklarla.

Bagirsak temizliği önemli.Hollanda da seymatje diye bir fenomen var.fulvik asit ve zeolit ile çocuğunda yaşadığı gelişmeleri anlatiyo.sayfasinda öne çıkanlardan bakabilirsin.
Arkadaşımın da çocuğu 5 yaşında konuştu.simdi hiç bir sıkıntı yok.o fenomenden görüp aldı deneyimledi.Hergun okulda gördüğüm (Kizimla ayni sinifta oldugu icin hergun goruyorum)çocuk 2 haftalık bi tatilden sonra baktım konuşmaya başlamış. Tabi ben şok.inanin gözümle görmesem o çocuktaki gelişmeyi inanmazdım.Turkiyede misiniz ya da Türkiye de var mı bilmiyorum ama araştırın derim.

Tabi bu arada arkadasim kesinlikle telefon tablet televizyon gibi uyaranlardan uzak tuttu.sifir ekran diyebilirim.

8 yaşındaki oğlum akranlarına göre geç konuşmuştu ama 3 yaşında cümle kurabiliyordu kendini ifade edebiliyordu
Kuzenimin oğluda böyleydi, 5.5 yaşinda bir sabah konuşmaya başladi ama onun babasıda geç konuşmuş.
Sadece tabletle alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum ben zaten bir sebep vardır, tabletde üzerine eklemiştir belki.

Ooo Hassas konu. Haftada kaç saat dil terapisine gidiyor sadece devletin verdiği yeterli gelmeyebilir. Özel aldırma şansınız yok mu? Gelişimi bir tık geri demişsiniz özel eğitime ihtiyaç yok mu? Ya da evde desteklemek için size tavsiyelerde bulunmadı mı çocuk gelişim uzmanı? 2 küçük çocuğa birden yetmeye çalışmak çok zor biliyorum ama küçük de laftan anlayacak yaşa gelmiş ikisine birden kitap okusanız birlikte etkinlikler iyi gelmez mi? Bir de genelde okul tavsiye ederler aslında dil gelişimi için siz düşünmüyor musunuz
Ayda 8 saat devletin verdiği yeterli gelmiyor tabi bn evde etkinlikler yapıyorum katılıyor oğlum sosyal sevimli bi çocuk ama gel gelelim dediklerimi soylemede kaçıyor dikkatini farklı yöne veriyor kendime çekmekte zorlaniyorum

Ekran çok nadir oda haberleri izlemek için açıyorum TV bu arada kreş yada anakokunu dil hocası tavsiye etmedi çok geride olduğu için kendini ifade edemez daha çok içine kapanabikr dedi
Haberleri de izlemeyeceksiniz hanımefendi. Oğlum sekiz yaşında hala o uyumadan bir şey açıp izlemeyiz. Televizyon bizim için her akşam çocukla açılıp ortak yarım saat bir şey izlemekten ibaret. Haftasonu da bir film izleriz iki üç saat. Aynı şekilde ekranda ödevi yoksa tablet de olmaz. Haftasonu sadece tablet bir iki saat serbest. Yani 8 yaş çocuk haftaiçi yarım saat bir şeyler izliyor. Haftasonu da iki saat film üç dört saat de tablet hakkına sahip.
Yani kurallar koyacaksınız ve en başta siz fedakarlık yapacaksınız.
Ayrıca çocuk seneye zorunlu anaokulu yaşında. İki sene sonra da ilkokul bir. O zamana kadar çözemezsiniz okula mı gitmeyecek? Bu bir çözüm mü sizce?

Kuzenimin oğluda böyleydi, 5.5 yaşinda bir sabah konuşmaya başladi ama onun babasıda geç konuşmuş.
Sadece tabletle alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum ben zaten bir sebep vardır, tabletde üzerine eklemiştir belki.
2 yaşındayken bi kac kelimesi vRdi Küçük kızım doğunca hep bıraktı konuşmayı sanki

2 yaşındayken bi kac kelimesi vRdi Küçük kızım doğunca hep bıraktı konuşmayı sanki
Siz su sureci bi bastan anlatir misiniz?

Onceden konusan cocugun sonradan susmasi normal degil, mesela bunu ilk goturdugunuz uzmana (kimdi o uzman mesela cocuk gelisimci mi, gelisimsel pediatri mi, psikiyatr mi?) anlattıniz mi?

Hic konusmamis 4.5 yasindaki cocukla bir donem konusup sonra susan cocuk farklı sorunlara sahiptir.

Ayda 8 saat devletin verdiği yeterli gelmiyor tabi bn evde etkinlikler yapıyorum katılıyor oğlum sosyal sevimli bi çocuk ama gel gelelim dediklerimi soylemede kaçıyor dikkatini farklı yöne veriyor kendime çekmekte zorlaniyorum
Çocuklar papağan misali söylediklerimizi tekrarlayarak konuşmuyor. Göz teması,yönerge alma, ortak dikkat, ortak ilgi, taklit, sıra alma becerisi, vb beceriler geliştikten sonra yansıma sözcükler hece tekrarları vb geliyor.

İki çocukta da böyle bir sorun varsa sizin bir yerlerde bir yanlışınız olmalı mutlaka.
Üç kardeşler anladığım kadarıyla ortak bir kutu oyunu, çizme boyama, oyun hamuru gibi bin tane şeyle oyalanabilir aslında.
Bol bol konuşmalısınız. Gün içinde parka bahçeye götürüp akran iletişimi sağlayın bari. Neredeyse beş yaşında çocuk okuldan bu gerekçeyle de uzak kalmamalı bence.
Çocuklarımızın yaş döneminde sınıfta her çocuk 3-4 yaşında okula başlıyor. Yani siz okuldan uzak tuttuğunuzda iyice geride kalmasına sebep oluyorsunuz. Birinci sınıfta üç sene anaokuluna gitmiş çocuk makas tutacak, harf ses yazacak. Sizin yerinizde olsam önce okula yönelirdim

Back
X