- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Sımdı burda hangı veli ister ki cocugu pür dikkat etkinlik yaparken diğer çocugun köşe köşe gezip oyuncakla oynamasını yada etkinliğine müdahale etmesini?
Aslında güzel fikir ama bı konuda kaybettik :) blendir den çok korkuyor benim çocuk onu calistirdigimda ağlıyor kaçıyor .matkap falan boyle şeylerden de korkuyor.ama bunun bazı kısımları değiştirip bişiler yapabiliriz elbette .bulaşıkları makinaya dizerken eline veriyorum oda kaşıkları diziyor bundanda çok hoşlanıyor .yoğurt zeytin peynir bunları biliyormesela şunu da yapın tamamen ornek ıcın yazıyorum
dondurma ıstedı ya
yerınde durmadıgı ıcın sandalyeye cıksın dıyemem yere ortu serın
suzme yogurt-bal -çilek veya muz damla cıkolata veya badem
blander
bunları yere koyun yoguru gosterıp bu yogurt neymıs bakım (onun soylemesıne tesvık edın yogurt dedıkten sonra) tek tek sıze versın bırlıkte kasıkla sıyırarak hepsını blander rondo neyse ona koyun toz kakao falan da ekleyebılırsınız bırlıkte kıvam alana kadar cekın o da bastırsın o gurultu cıkınca cocuklar sevıyor
sonra dondurma kalıplarına bırlıkte koyun onu buzlukta dondurun dondurmanızı bırlıkte yapmıs halıyle etkınlık yapmıs olursunuz
konusturmus olursunuz bırlıkte paylasımınız olur ve oglunuz kendısı yapmıs olur
bırlıkte oturur yersınız ve cok ıyı ıs cıkardıgını soylersınız
heveslenır boyle seylerı sevıyor cocuklar
kurabıye yapın bırlıkte o kalıpla sekıllerı cıkarsın mıncıklasın elının seklını cıkarın o elının seklındekı hamuru pırısın kurabıyesını yapıncok egleneceksnız ve konusacak bırseyı olacak dıkkatını cekecegı bırseyler olacak
bırseyı ısaret ettıgınde hemen anlamayın soyle dersınız soylemesını ısteyın
eltımın oglu 3 bucuk yasında sadece anne baba mama mıyav falan dıyor cunku cocugun her ısaret ettıgını anlıyorlar bır fırsat vermıyorlar kı cocuk konussun
e halıyle bırsey anlatamayınca sınırlenıyor tepkı gosterıyor hareketıne yansıyor sonra da dıyorlar kı vay efendım bu cocuk hıc durmuyor
dursun dıye elıne telefon verıyorlar tum gun cocugun elınde telefon eltımı ne zaman arasam cocugu acıyor eee dıye
anne nerede dıyorum mama dıyor mutfakta o sırada heralde
buraya geldıklerınde sadece 3 saat vakıt gecırdık bırlıkte kek yaptık cocuk gercekten o kadar akıllı kı aslında ogrenmeye cok acık sadece ozel ılgı ıstıyor bakınca dısardan bu cocukta sorun var dıyenler olabılır halbukı sorun cocukta degıl
Ama çok üzüldum gerçekten ben ne yaramaz çocuklar gördüm en yakın benim yeğenlerim o okulda . Benim oğlum onlara göre daha uysal belkide yaz etkinliği olduğu için ogretmende tek diye uğraşmak istemedi..normal okul açık olsaydı boyle olmazdiitamam yani sonuç olarak özel eğitime ihtiyacı var ki çözger alması gerektiğini düşünmüş doktor.
bu bağlamda özel eğitime ihtiyacı olan çocuğun gönderdiğiniz okuldaki öğretmeni ilgilenmiyor kovdu demememiz lazım.
Daha dün bende buna şahit oldum 15 yaşında ki oğlan kendi akrani olan kızla aralarında bişi geçti sanırım küfür olmuş .bunlar kavga ettiler erken olan kıza gözüne vurdu .kız çökmüş agladi oğlanın annesi geldi ağlayan kızı suçladı ben burda sinir küpü oldum.sonra kız ağlaya ağlaya eve gittiÇocukları ilkokula özellikle hazır gönderilmeli. O zamana dek davranışsal özel eğitim gereken psikolojik ne sorunu varsa ailesi işin uzmanlarıyla işbirliği yaparak çözmeli. Öğretmen bakıcı değil . Eğitim öğretim deniyor adına ama öğretim olmuyor bu çocuklar yüzünden. Devlette bir birim olmalı hatta 3 yaşından sonra çocukları denetleyen sorunlu çocukları tespit edip ailelerine yol gösteren ücretsiz psikolog vs e kolayca ulaştıran. Apartmanımda arabaların bijulerini söken lastiklerini indirmeye çalışan çiviyle onları çizen 9 yaşında kendi arabalarını gizlice anahtarı alıp sürmeye çalışan. Tüm çocukların oyuncak bisiklet vs kıran zarar veren okulun duvarlarına hasar veren çocuk var. Annesi ne yapıyor gülüyor sadece yahuuu. Bu çocukları istemeyince okulda mahallede suçlu bizmiyiz? Dayak yesin çocuğumuz biz de gülelim mi? Ondan sonra da dışlıyorlar deniyor. Başka çaremiz mi var?
Neyi kabul edeyim doktorumuz zaten en başta kreşe gitmesini istemisti bı problem olsa bunu demezdi degilmi ? Ben doktora kreslerin çok pahalı olduğunu bu yüzden yollayamadigimizi.yasida küçük oldugu için devlet okulunjn almadığını söyledim doktorda bize yardımcı olmak için cozger raporu almamizi konuşma eğitimi almasını istedi hepsi bu
AA yok daha okul falan yoktu ozaman ondan önce konuşma eğitimi alsın diye .kreşe gönderemedik doktorda bize yardımcı olmak için bı kaç ay önce tamam madem öyle cozger raporu alalim. Hem konuşma eğitimi görmüş olur hemde akranlarinin içinde olur dedibirincisi bu posttan öncesinde ben genel olarak buradaki annelerin tutumlarından bahsediyordum.
ikincisi bir durumu kabul etmek için bunun illa büyük bir hastalık vs olması gerekmiyor. doktorunuz birşey önermiş sonuç olumsuz olmuş. gidip anlatınca da rapor almanızı söylemiş.
raporu siz bu okula vermeden mi almanızı söyledi ? okuyunca bu problemden sonra istedi gibi duruyor.
AA yok daha okul falan yoktu ozaman ondan önce konuşma eğitimi alsın diye .kreşe gönderemedik doktorda bize yardımcı olmak için bı kaç ay önce tamam madem öyle cozger raporu alalim. Hem konuşma eğitimi görmüş olur hemde akranlarinin içinde olur dedi
Çok şükür konuşmasında ilerleme var ama o eğitimi yine alsın istiyorum doktor yönlendirdi .ama ondan önce bı uyede yazmış başka bı doktorada göturucem hiç farklı bı uzman görmedi onu hep aynı doktor bakalım o ne diyicek . hepimiz için hayırlısı olur inşallaho zaman keşke o raporu alıp öyle gönderseymişsinizhatta biraz konuşma eğitimi aldıktan sonra.
bundan sonra öyle ilerleyin yada. çocuğunuza her türlü faydası olur eminim.
İşte bunlar yaşanmadan küçük yaşta tedbirleri almalıyız. Senin çocuğun daha çok küçük. Rahatlıkla gerekenleri yapabilirsin yardım alarakDaha dün bende buna şahit oldum 15 yaşında ki oğlan kendi akrani olan kızla aralarında bişi geçti sanırım küfür olmuş .bunlar kavga ettiler erken olan kıza gözüne vurdu .kız çökmüş agladi oğlanın annesi geldi ağlayan kızı suçladı ben burda sinir küpü oldum.sonra kız ağlaya ağlaya eve gitti
direk sikayet et. o yaşta bir çocuk ailesinden ayrı kaldığı için ,ağlayabilir, korkabilir,hiç konuşmayıp bir yere saklanabilir- bir sürü cocuk görüp korkabilir ,şımarabilir, yaramazlık yapabilir. sonuçta 10-15 gün bir uyum süreci vardır çocukların direk istemiyorum diyemez. adı üstünde cocuk bunlar kurmalı oyuncak değil. o kreş görevlisini kınıyorum hakkınızı arayınKızlar dünden beri okadar üzgün okadar mutsuzum ki anlatamam. Oğlum 3 yaş 7 aylık . Anaokulunda yaz etkinliği başlamıştı.bende yazdırdım hemen sadece 1 gün daha doğrusu 3 saat orda kaldı.yavrum okadar sevinmiştiki o oyuncakların içinde .hatta ben onu almaya gittiğimde gülümseyerek hoşgeldin dedi bana .sonra olan oldu .öğretmen istemedi çocuğumu çok yaramazmis. Bende biliyorum yaramaz ama bı gundede çocuğun uyum sağlamasını bekleyemezsinizki ? Kosturuyormus okul icinde alarma falan basmış .nekadar dil doktuysem banamisin demedi .şuan anlatırken bile bogazim düğüm düğüm oluyor..oğlum o bı günde bile çok sevmisti orayı .aynı gün psikiyatri ye götürdum durumu anlattım oğlum bı günde kovuldu dedim doktorda şaşırdı güldü falan. Aktivite ve dikkat bozukluğu tanısı koydu ve şurup yazdi.benimle benzer durumu yaşayan varmı .şimdi benim oğlum böyle diye hiçbir yerde barinamayacmi
Aslında haklısın.insanlar bile şaşırıyor bu çocuk konuşuyor dhaa ne konuşsun nasıl eğitim istediler falan diyorlar .randevu alicam tekrar farklı bı psikiyatri ye bide başka bı doktor görsün bakalım ne diyicek
Ne kreşi? Kreş e falan gitmedi çocukdirek sikayet et. o yaşta bir çocuk ailesinden ayrı kaldığı için ,ağlayabilir, korkabilir,hiç konuşmayıp bir yere saklanabilir- bir sürü cocuk görüp korkabilir ,şımarabilir, yaramazlık yapabilir. sonuçta 10-15 gün bir uyum süreci vardır çocukların direk istemiyorum diyemez. adı üstünde cocuk bunlar kurmalı oyuncak değil. o kreş görevlisini kınıyorum hakkınızı arayın
pardon anaokuluNe kreşi? Kreş e falan gitmedi çocuk
Kınamanız işleme sokuldudirek sikayet et. o yaşta bir çocuk ailesinden ayrı kaldığı için ,ağlayabilir, korkabilir,hiç konuşmayıp bir yere saklanabilir- bir sürü cocuk görüp korkabilir ,şımarabilir, yaramazlık yapabilir. sonuçta 10-15 gün bir uyum süreci vardır çocukların direk istemiyorum diyemez. adı üstünde cocuk bunlar kurmalı oyuncak değil. o kreş görevlisini kınıyorum hakkınızı arayın
Ben kımseye engelli demedim. Özel eğitim alan çocukların hepsi de engelli değildir ayrıca. Özel eğitimin tanımına bir bakın isterseniz. Ben başka bir yorumda da yazdım aynı şeyi, kendi çocuğum da olsa aynı şekilde davranırdım, ben de anneyim anlayabiliyorum yani. Siz çocuğum eğitim hakkı diye bas bas bağrınırken diğerlerininkine engel olmaya çalışıyorsunuz zaten ki bu zorunlu bir eğitim de değil. Çocuğunuz bu ve benzeri kurumlardan değil, kendisine en yararlı olan kurumdan eğitim almalı. Sapla samanı ayırın lütfen. Aldırıp aldırmayacağınız size kalmış, yazılan yorumlarda buna yönelik zaten ama sizin sadece suçlama amaçlı yazdığınız konu başlığından belli oluyor zaten kimseye kulak kesildiğiniz yok, iyi forumlar.Ya siz neyi anlamıyorsunuz.cocuk engelli falan değil sadece konuşma gecikmesi var .doktorumuz başta kreş önerdi gönderemedik maddi durumdan dolayı anlattım durumu oda madem öyle cozger raporu alal eğitim görsun dedi.dpktor başta akranlarıyla olsun okulda olsun demişti .vallahi cildiricam hala o çocuk günah bu çocuk günah benim çocuğum günah degilmi. Sonrada çıkar engelli hakkını savunursunuz ama konu kendi çocuklarınıza gelince hemen bı dışlama.benim çocuğum zihinsel engeli yok başka çocuklara zarar vermez 3 saat bı okula uyum sağlayamadı diye de okuldan atılmaz .biraz bizim tarafimizdan düşünün bizim yerimizde sizde olabilirdiniz
Doğru düzgün test yapilmadan gozlemlenmeden neden ilacı dayiyo bu doktorlar anlamıyorum açıkçası çok saçma bence. Ztn 7 yaşına kadar hiperaktivite bozukluğu tanısı konulmuyo diye biliyorum. Oğlunuzu sersemletecek ilaçları vermeyin bırakın hareketli olsun her yaramaz çocuk ilaç alsaydı ohooo , Eylül'de normal anaokuluna verirsinizBen inanıyorum 4 kadar oğlum biraz daha uysallasicak. Surup şimdiden işe yaradi .konuşma eğitiminide alınca hers y cozulucek .ki zaten oğlumun buaralar maşallahı var konuşuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?