Oğlum kovuldu

Sımdı burda hangı veli ister ki cocugu pür dikkat etkinlik yaparken diğer çocugun köşe köşe gezip oyuncakla oynamasını yada etkinliğine müdahale etmesini?

evet, zaten bunu farkeden öğretmenin de uyarması normal. çocuğun kendini bulması için de bu gerekli değil mi zaten ?

Aslında güzel fikir ama bı konuda kaybettik :) blendir den çok korkuyor benim çocuk onu calistirdigimda ağlıyor kaçıyor .matkap falan boyle şeylerden de korkuyor.ama bunun bazı kısımları değiştirip bişiler yapabiliriz elbette .bulaşıkları makinaya dizerken eline veriyorum oda kaşıkları diziyor bundanda çok hoşlanıyor .yoğurt zeytin peynir bunları biliyor fark ettimde benim oğlum baya konuşuyormuş .acaba konuşma eğitimi derken nasıl bı eğitim vericekler

Ama çok üzüldum gerçekten ben ne yaramaz çocuklar gördüm en yakın benim yeğenlerim o okulda . Benim oğlum onlara göre daha uysal belkide yaz etkinliği olduğu için ogretmende tek diye uğraşmak istemedi..normal okul açık olsaydı boyle olmazdii

Daha dün bende buna şahit oldum 15 yaşında ki oğlan kendi akrani olan kızla aralarında bişi geçti sanırım küfür olmuş .bunlar kavga ettiler erken olan kıza gözüne vurdu .kız çökmüş agladi oğlanın annesi geldi ağlayan kızı suçladı ben burda sinir küpü oldum.sonra kız ağlaya ağlaya eve gitti

birincisi bu posttan öncesinde ben genel olarak buradaki annelerin tutumlarından bahsediyordum.
ikincisi bir durumu kabul etmek için bunun illa büyük bir hastalık vs olması gerekmiyor. doktorunuz birşey önermiş sonuç olumsuz olmuş. gidip anlatınca da rapor almanızı söylemiş.
raporu siz bu okula vermeden mi almanızı söyledi ? okuyunca bu problemden sonra istedi gibi duruyor.

AA yok daha okul falan yoktu ozaman ondan önce konuşma eğitimi alsın diye .kreşe gönderemedik doktorda bize yardımcı olmak için bı kaç ay önce tamam madem öyle cozger raporu alalim. Hem konuşma eğitimi görmüş olur hemde akranlarinin içinde olur dedi

o zaman keşke o raporu alıp öyle gönderseymişsiniz hatta biraz konuşma eğitimi aldıktan sonra.
bundan sonra öyle ilerleyin yada. çocuğunuza her türlü faydası olur eminim.

o zaman keşke o raporu alıp öyle gönderseymişsiniz hatta biraz konuşma eğitimi aldıktan sonra.
bundan sonra öyle ilerleyin yada. çocuğunuza her türlü faydası olur eminim.
Çok şükür konuşmasında ilerleme var ama o eğitimi yine alsın istiyorum doktor yönlendirdi .ama ondan önce bı uyede yazmış başka bı doktorada göturucem hiç farklı bı uzman görmedi onu hep aynı doktor bakalım o ne diyicek . hepimiz için hayırlısı olur inşallah

Hiç üzülmeyin aynı durum eylülde başıma geldi devlet okulu sorumsuzluğu malum. Daha sonra özele ve iyi hocaya denk gelince çok güzel uyum sağlıyorlar

İşte bunlar yaşanmadan küçük yaşta tedbirleri almalıyız. Senin çocuğun daha çok küçük. Rahatlıkla gerekenleri yapabilirsin yardım alarak

direk sikayet et. o yaşta bir çocuk ailesinden ayrı kaldığı için ,ağlayabilir, korkabilir,hiç konuşmayıp bir yere saklanabilir- bir sürü cocuk görüp korkabilir ,şımarabilir, yaramazlık yapabilir. sonuçta 10-15 gün bir uyum süreci vardır çocukların direk istemiyorum diyemez. adı üstünde cocuk bunlar kurmalı oyuncak değil. o kreş görevlisini kınıyorum hakkınızı arayın

Hiç önceki tanıları söyleme bence
Ya da en azından şüphelerinden bahsedebilirsin

Ne kreşi? Kreş e falan gitmedi çocuk

Kınamanız işleme sokuldu

Evde nasıl bir çocuk peki? Bazı aileler çocuğu ne kadar yaramazlık yaparsa, çocuktur yapar diyor. Belki de onun sonucudur. Benim yeğenim 1,5 yaşından beri kreşe gidiyor, normalde yaramaz ama her istediğini yapmazlar mesela.

Bedensel engelli bir kızım var. Bu sene okula başlaması lazımdı. Kaydı çıktı okula götürdük. Özel eğitim sınıfında eğitim görecekti okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmen kızımın yanında bizi karşısına alıp okula kayıt yapmak istemediklerini zaten özel eğitimi sınıfının en üst katta olduğunu çıkarıp indiremeyeceğimizi söyledi. Bu arada özel eğitim sınıfının bilerek en üst kata yapıldığını düşünüyorum. Bahane edilmek için. En nihayetinde kayıt yaptırmadık. Yani bırakın özeli devlet okullarında bile bu tarz insanlarla uğraşıyoruz. Bu sene okul arıyoruz. Umarım merhametli insanlarla karşılaşırız.

Ben kımseye engelli demedim. Özel eğitim alan çocukların hepsi de engelli değildir ayrıca. Özel eğitimin tanımına bir bakın isterseniz. Ben başka bir yorumda da yazdım aynı şeyi, kendi çocuğum da olsa aynı şekilde davranırdım, ben de anneyim anlayabiliyorum yani. Siz çocuğum eğitim hakkı diye bas bas bağrınırken diğerlerininkine engel olmaya çalışıyorsunuz zaten ki bu zorunlu bir eğitim de değil. Çocuğunuz bu ve benzeri kurumlardan değil, kendisine en yararlı olan kurumdan eğitim almalı. Sapla samanı ayırın lütfen. Aldırıp aldırmayacağınız size kalmış, yazılan yorumlarda buna yönelik zaten ama sizin sadece suçlama amaçlı yazdığınız konu başlığından belli oluyor zaten kimseye kulak kesildiğiniz yok, iyi forumlar.

Ben inanıyorum 4 kadar oğlum biraz daha uysallasicak. Surup şimdiden işe yaradi .konuşma eğitiminide alınca hers y cozulucek .ki zaten oğlumun buaralar maşallahı var konuşuyor
Doğru düzgün test yapilmadan gozlemlenmeden neden ilacı dayiyo bu doktorlar anlamıyorum açıkçası çok saçma bence. Ztn 7 yaşına kadar hiperaktivite bozukluğu tanısı konulmuyo diye biliyorum. Oğlunuzu sersemletecek ilaçları vermeyin bırakın hareketli olsun her yaramaz çocuk ilaç alsaydı ohooo , Eylül'de normal anaokuluna verirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…