- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Tezgahtarları da tenzih et bence, az sonra siz tezgahtarları mı aşağılıyorsunu, o tezgahtar degıl satıs danısmanı bır kereciler gelir
Oryantasyon için veli-öğrenci yada öğrenci gölge öğretmenle bu saglanabılıyor cogu zaman ama dıger ogrencılerı olumsuz etkılıyor bu durum dedıgınız gıbı. Sınıfta 1öğretmen ve atıyorum 10 öğrenci var ve oryantasyona gelen öğrencinin yanında baska bırı daha var, sureklı neden geldı, neden sen kendı ogretmenınle geldın dıye sorular soruluyor cocuga, zaten sınıftan %75 bagımsız hareket ettıklerı ıcın ben dıger cocukları olumsuz etkılendıgını dusunuyorum. Nıhayetınde ben ogretmen kımlıgımı bır kenara koyuyorum suan özel eğitim alması gereken cocugumu boyle bır okula gonderıp uyum saglamasını bekleyerek ne cocugumun kotu etkılenmesını ısterım ne de baska cocukların hakkına gırmek ısterımevet, sıkıntı yaşayan bir çocuk olmasa istediği yere göndersin ama belli ki özel ilgi isteyen bir çocuk. böyle bir çocukla diğerlerini hemen bir araya getirip kaynaştırmak da ne kadar mümkün olabilir mesela ?
gerçekten bilmediğimden soruyorum. çocuklar en acımasız sözleri söylerler aslında rahatlıkla. burada onlardan daha farklı davranan bir çocuk varken o çocuklar ne kadar anlayışlı olup ona göre davranabilir ?
O nasıl bişi ya çocuğum canavarmis gibi diğer çocukların günahı ne yazmışsınız.benim çocuğum başka çocuklara zarar veren bı cocuk değil vurmaz etmez .alt tarafı beraber oynayacaklardi hepsi bu
Oryantasyon için veli-öğrenci yada öğrenci gölge öğretmenle bu saglanabılıyor cogu zaman ama dıger ogrencılerı olumsuz etkılıyor bu durum dedıgınız gıbı. Sınıfta 1öğretmen ve atıyorum 10 öğrenci var ve oryantasyona gelen öğrencinin yanında baska bırı daha var, sureklı neden geldı, neden sen kendı ogretmenınle geldın dıye sorular soruluyor cocuga, zaten sınıftan %75 bagımsız hareket ettıklerı ıcın ben dıger cocukları olumsuz etkılendıgını dusunuyorum. Nıhayetınde ben ogretmen kımlıgımı bır kenara koyuyorum suan özel eğitim alması gereken cocugumu boyle bır okula gonderıp uyum saglamasını bekleyerek ne cocugumun kotu etkılenmesını ısterım ne de baska cocukların hakkına gırmek ısterım
Sımdı burda hangı veli ister ki cocugu pür dikkat etkinlik yaparken diğer çocugun köşe köşe gezip oyuncakla oynamasını yada etkinliğine müdahale etmesini?aynen öyle. kimse çocuğunda bir problem olduğunu kolay kolay kabul etmek istemez. ancak bunlar aşılamayacak şeyler değil. sadece sabır ve özveri lazım.
ayrıca çocuğun iyiliğini istiyorsak da aldığımız uyarıları yine başka uzmanlarla değerlendirip göz önüne almamız lazım.
Öğretmenlere saygım tarifsiz.Farkındaysanız ne diyeceğiz diye sonunda soru işareti olan bir cümle kurmuşsunuz. Ona istinaden cevap yazdım. Polemiğe girmeyeceğim ama konunun ayrıntılarını bilmeden direkt şikayet edin diyemezsiniz. Belki de size uyup şikayet edecek masum bir insanın hakkına gireceksiniz. İftira en kolay şey zaten. Size aynısı yapılsa hoşunuza gidecek mi?
Arabanızı emanet ettiğiniz valeye gösterdiğimiz saygının birazını çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlere göstersek sıkıntı kalmayacak.
3 yaşındaki çocuğu neden kabul etmişler ozaman?Öncelikle TELAFİ EĞİTİMİ ne demek ve amacı ne onu öğrenin isterseniz.
Buradaki çocuk daha eğitim almamış ki telafi eğitimi olsun.
Benim kuzenimde disleksi var. Ilkokulda ogretmeni bir sorun oldugunu fark etti. Zeki bir cocuk olmasina ragmen dersleri sinifla beraber gitmiyor, geri kaliyor, bence ogrenme guclugu olabilir bir uzmana goturun dedi.ama şimdi tamamen gardınızı almış yorumları taraflı okumaya başlamışsınız
arkadaş diğer çocukların günahı ne derken sizin çocuğun annesi olacak onların olmayacak durumuna dair bir yorum yapmış
hemen benim çocuğum başka çocuklara zarar vermiyor demişsiniz de arkadaş onu dememiş ki, sadece sizinkinin annesi yanında olursa diğerleri üzülür demiş
ilk sayfalarda sordum bir çok beğenmedim aldım ama tekrar sorayım
çocuğunuz komut alıyor mu, yap ya da yapmayı dinliyor mu
söylenenin tam tersini mi yapıyor ya da tutturuyor mu
çok basit, bu düğmeye basılmaz deyince basıncaya kadar şansını deniyor mu
konu kovulma vs değil, henüz yaşı yahut okulsal gelişimi uygun değil, ortamımız da uygun değil demiş
siz yaramaz diyorsunuz ya, bu yaramazlık dediklerinizin içeriği ne
iletişim sıkıntısı olduğu için her türlü hırçınlığına ev ortamında göz yumuluyor mu
bakın bunları kötü sorular diye düşünmeyin, kendiniz değerlendirin
bir arkadaşın oğlu vardı sizinki gibi küçük değil bayağı ilkokul 2 ya da 3 e gidiyordu
arabada gidiyoruz, arkada üç çocuk, bir şeyler yediler
ıslak mendil var mı dedi, baktık yok dedik, arabanın sahibi de bagajda vardı inince veririz dedi
neyse arabadan indik ama arabayı kullanan arkadaş arabayı park edeyim diye hamle yaptı
ve bu çocuk direkt bagaja atladı, kadın arabanın içinde araba ile manevra yapacaktı, başkasının ilk defa bindiği arabasında bagajı açtı
ne olduğunu dahi anlayamadım, ne oldu vs dedim, ıslak mendil alacağım dedi
olmaz içeride yıkarız dedim, çektim götürdüm öbür tarafa
ama belki ben de olmasam ezilecek, başka zamanlarda da böyle ani hareketleri var
çünkü dürtüsel
temizlik takıntıları da varmış, o an aklına taktığını yapmak istiyor, bir adım sonrasını düşünmüyor, muhakeme etmiyor
bana yahut belki çevresine zararı yok ama ya başına bir şey gelse
yani bu tarz eğitimler, tedaviler vs çocuğun iyiliği için, çocuğunuz için düzenli takibe devam edin
öyle öğretmen bunu dedi diye kolundan tutup doktora götürmek yerine madem konuşma problemleri de düzenli bir takiple ilgi ile aşın bu durumları
Konuşma gecikmesi vardı oğlumda şuan konuşuyor biraz. doktor konuşma eğitimi alsın diye istedi.hatta başta böyle bişi istememisti .kreşe yollayın akranlarıyla olsun demişti .devlet okulu zaten almadi yaşından dolayı özel de maddi durumdan dolayı gönderemedik .tekrar gittim doktorun yanina durumu anlattım .oda madem öyle cozger raporu alalim eğitim görsun dedişunu asıl konu içeriğine de yazar mısınız lütfen?
sizi anlıyorum çocuğunuzun akranlarıyla birlikte olmasını istiyorsunuz ama zira çözger raporu istendiyse çocuğun özel eğitimine gereksinimi var demektir ve her öğretmenin de onu anlaması/uyması beklenemez. zaten o okul kabul etse bir kaç gün içerisinde oğlunuz orada faydadan çok zarar görebilir yanlış yönlendirilerek.
oğlunuz için bu rapora uyumlu eğitim kurumları ile iletişim kurmalısınız.
Benim anladııgım devlette olmus cocuk istiyorlar sanırım.3 yaşındaki çocuğu neden kabul etmişler ozaman?
Kuralların dışına çıkmasalardı kabul etmeselerdi?
Okulda sadece öğretmeni vardı .kayıtta o yaptı. Bu zaten yaz etkinligiydi. Müdür falan başka öğretmenler güvenlik yoktu. Sadece o ogretmen eğitim vericektiIyıde okula kayıt ıcın en azından mudurle konusmadınız mı oyle alıp Cocugu goturup okula mı bıraktınız ki ustelık ilk gorusmede buyuk ihtimal yası Kucuk oldugu ıcın zaten gonullu de degıllermıs
Kızım 5 bucuk yasında
Mudurle ayrı mudur yardımcısıyla ayrı gorustum biraz zaman istedim gozlemlerınız onemlı daha once hıc krese gıtmedı bence hevesli ama sizce yarım gunmu tam gun mu gelsin okul ıcın nasıl hazırlık yapalım bize kitap ne onerırsınız gıbı sorular sordum cunku cocuguma ve okuyacağı ortamdan alacagı verim ıcın maksimum fayda istiyorum kimsenin isine engel olmamak ogretmenı yormamak okul ortamına alıstırmak ıcın anaokul oncesı krese yazdırdım 3 hafta gidecek
Hıperaktif cocugunuz var sızın ekstra sorular ekstra bilgilerle konusmanız gerekti zaten mudurle en basta net konussaydınız mudur en basta yonlendırme yapardı
Daha neden okul acık onu bile bilmiyorsunuz once Bızım veli olarak duruma hakim olmamız gerek
Ay hatırladım siziBazı çocuklar cidden fena ama öğretmenlere de acıyın, 7 yaşında bir kız çocuğuna 1 2 ay bakmıştım kendimi zor kurtardım çocuk beni dövüyordu resmen tokat bile attı bana hiç dinlemiyordu beni kalem batırmalar, sürekli peşinde koşturmalar... ama hayır benim çocuğum öyle şeyler yapmaz diyorsanız da suçlu olan okul bence
yok ya vermediler, cimere yazdım İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi yazdı ancak her hangi bir bağlantı bulamadım nereye gittiğine dair bir sonuç yok mesaj e posta bekledim gelmedi babaannesi geldi İstanbula belki o verir dedim o da vermedi hakkım haram olsun başka bir şey demiyorumAy hatırladım sizi
Ücretinizi alabildiniz mi?
Ya siz neyi anlamıyorsunuz.cocuk engelli falan değil sadece konuşma gecikmesi var .doktorumuz başta kreş önerdi gönderemedik maddi durumdan dolayı anlattım durumu oda madem öyle cozger raporu alal eğitim görsun dedi.dpktor başta akranlarıyla olsun okulda olsun demişti .vallahi cildiricam hala o çocuk günah bu çocuk günah benim çocuğum günah degilmi. Sonrada çıkar engelli hakkını savunursunuz ama konu kendi çocuklarınıza gelince hemen bı dışlama.benim çocuğum zihinsel engeli yok başka çocuklara zarar vermez 3 saat bı okula uyum sağlayamadı diye de okuldan atılmaz .biraz bizim tarafimizdan düşünün bizim yerimizde sizde olabilirdinizHala daha oraya yazdırcam onlarla kotu olamam dıye sıkayet etmıyor, cunku ortada sıkayet edılecek bır durum yok. Aynı sekılde kayıtlı olarak da baslasaydı yıne aynı problemlerden velıyle konusma yapılacaktı yanı. Cocuk bu ve türevi okulların öğrencisi olamaz zaten, özel eğitim alması gerekiyor ama konu sahibi ısrarla oraya yazdırcam yakın da bılmem ne de dıye ısrarcı. Hayır sımdı bu cocuga ıyılık mı kotuluk mu? Dıger cocukların egıtım hakkı yok o zaman.
allahım sana gelıyorumYa siz neyi anlamıyorsunuz.cocuk engelli falan değil sadece konuşma gecikmesi var .doktorumuz başta kreş önerdi gönderemedik maddi durumdan dolayı anlattım durumu oda madem öyle cozger raporu alal eğitim görsun dedi.dpktor başta akranlarıyla olsun okulda olsun demişti .vallahi cildiricam hala o çocuk günah bu çocuk günah benim çocuğum günah degilmi. Sonrada çıkar engelli hakkını savunursunuz ama konu kendi çocuklarınıza gelince hemen bı dışlama.benim çocuğum zihinsel engeli yok başka çocuklara zarar vermez 3 saat bı okula uyum sağlayamadı diye de okuldan atılmaz .biraz bizim tarafimizdan düşünün bizim yerimizde sizde olabilirdiniz
Neyi kabul edeyim doktorumuz zaten en başta kreşe gitmesini istemisti bı problem olsa bunu demezdi degilmi ? Ben doktora kreslerin çok pahalı olduğunu bu yüzden yollayamadigimizi.yasida küçük oldugu için devlet okulunjn almadığını söyledim doktorda bize yardımcı olmak için cozger raporu almamizi konuşma eğitimi almasını istedi hepsi buaynen öyle. kimse çocuğunda bir problem olduğunu kolay kolay kabul etmek istemez. ancak bunlar aşılamayacak şeyler değil. sadece sabır ve özveri lazım.
ayrıca çocuğun iyiliğini istiyorsak da aldığımız uyarıları yine başka uzmanlarla değerlendirip göz önüne almamız lazım.
Okuldan atilmamis yahu sanki eline tasdikname verilip sanayiye cirak verin denmis gibi davranıyorsunuz.Ya siz neyi anlamıyorsunuz.cocuk engelli falan değil sadece konuşma gecikmesi var .doktorumuz başta kreş önerdi gönderemedik maddi durumdan dolayı anlattım durumu oda madem öyle cozger raporu alal eğitim görsun dedi.dpktor başta akranlarıyla olsun okulda olsun demişti .vallahi cildiricam hala o çocuk günah bu çocuk günah benim çocuğum günah degilmi. Sonrada çıkar engelli hakkını savunursunuz ama konu kendi çocuklarınıza gelince hemen bı dışlama.benim çocuğum zihinsel engeli yok başka çocuklara zarar vermez 3 saat bı okula uyum sağlayamadı diye de okuldan atılmaz .biraz bizim tarafimizdan düşünün bizim yerimizde sizde olabilirdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?