Oğlum kovuldu

Oryantasyon için veli-öğrenci yada öğrenci gölge öğretmenle bu saglanabılıyor cogu zaman ama dıger ogrencılerı olumsuz etkılıyor bu durum dedıgınız gıbı. Sınıfta 1öğretmen ve atıyorum 10 öğrenci var ve oryantasyona gelen öğrencinin yanında baska bırı daha var, sureklı neden geldı, neden sen kendı ogretmenınle geldın dıye sorular soruluyor cocuga, zaten sınıftan %75 bagımsız hareket ettıklerı ıcın ben dıger cocukları olumsuz etkılendıgını dusunuyorum. Nıhayetınde ben ogretmen kımlıgımı bır kenara koyuyorum suan özel eğitim alması gereken cocugumu boyle bır okula gonderıp uyum saglamasını bekleyerek ne cocugumun kotu etkılenmesını ısterım ne de baska cocukların hakkına gırmek ısterım

Ben acıkcası çok zalim bir öğretmenden cıkma ogrencıyım hatta o ogretmen yuzunden okuldan nefret ettim acık soyleyeyım bir okul travmam ve ogretmen onyargım var anaokul arayısındayken cocuklugumda anılarım deprestı

Benim bıle bu konuda ogretmene diyecek hıc bir lafım yok ıyıkı boyle bırsey soyledı de doktora gittiniz size gore cocugunuz sadece hareketliydı en azından bu kadar basıt olmadığını gordunuz

İşiniz zor gayet ıyı anlıyorum sakin bir cocugum var ona ragmen hışım cikiyor sızı tahmin ediyorum ama daha bılınclı anne olursak cocuklarımız ve biz daha az yıpranırız şikayetlenmek yerıne bayramdan hemen sonra cocuk ıcın bir uzman psikolog ile gorusun derim destek alın okula ortama geleceğe bizsiz baslayacagı hayata sımdıden hazırlayın

2. Sınıfa geçen bir erkek çocuk annesiyim. Oğlumda öğrenme güçlüğü ve dikkat dağınıklığı var. 4 yaşında bende anaokuluna gönderdim ama sınıfındaki hiperaktif bir çocuk varmış. oğlum geldi yüzüne tokat attığını çocuğun söyledi. Öğretmenine anlattım çocuğun annesi tarih öğretmeni çok bilinçli aslında vs dedi. Sonra bigün boğazında parmak iziyle geldi ip bizde koptu. Eşim ve ben delirdik. Ertesı gün okuldan aldım. Her yere şikayet ettim. Öğretmeni beni aradı özür diledi ilk defa böyle bişey başıma geliyor vs dedi. 5 yaşına geldiğinde aynı okula başka bir öğretmene verdim ve ben şikayet ettim diye kayıtlar doldu diye istemediler. O ara benden sonra gelen birine kayıt açınca farkedip yine şikayet ederim diye aldılar. Ama oğlum o süreçte çok yıprandı okula gitmekten korktu. Oğlumda ki öğrenme güçlüğünü bile algılayamadılar. Ben araştırıp okuyup oğlumu hastaneye götürdüm. Oğlunuz temiz bir öğrenme güçlüğü dedi. Rapor çıkarılacaktı ama muayene eden psikolog biz uyarmak zorundayız. Yıllar sonra gelip oğlum polis olacak ama rapor gözüküyor demeyin dedi. Bize okulda alacağı 1 saatlik eğitimi evde 2 saat verin ama rapor olayı riskli dedi. Biz rapordan vazgeçtik çünkü sildirme işlemide kolay olmuyormuş çocukta hiç bir belirti kalmaması gerekirmiş. Bu süreç 1.sınıfta yaşandı ben de azmettim kendim pandemide oğlumun öğretmeni oldum. Sonuç oğlum arkadaşlarıyla aynı zamanda okumaya geçti. Matematiği çok seviyor. Bunlar benim yaşadıklarım size tavsiyem çocuğunuzu başka bir doktora götürün çünkü çocuğunuzun davranış ve konuşma problemi bana dikkat dağınıklığından daha öte geldi. Ben burdan şu demek istemem çok rehabilitasyon merkezi gezip çok araştırdım. Öğretmeni aslında uğraşmamak için değil çocuğunuzun problemini görmüş ve yaşıtlarıyla olamayacağı için size böyle bir tepki vermiş. Kimse çocuğunun hasta olmasını kabullenmek istemiyor. Ama hemen kolları sıvarsak geç kalmayız hiçbirşeye.

ama şimdi tamamen gardınızı almış yorumları taraflı okumaya başlamışsınız

arkadaş "diğer çocukların günahı ne" derken "sizin çocuğun annesi olacak, onların olmayacak" durumuna dair bir yorum yapmış

hemen "benim çocuğum başka çocuklara zarar vermiyor" demişsiniz de arkadaş onu dememiş ki, sadece sizinkinin annesi yanında olursa diğerleri üzülür demiş

ilk sayfalarda sordum bir çok beğenmedim aldım ama tekrar sorayım

çocuğunuz komut alıyor mu, yap ya da yapmayı dinliyor mu

söylenenin tam tersini mi yapıyor ya da tutturuyor mu

çok basit, bu düğmeye basılmaz deyince basıncaya kadar şansını deniyor mu

konu kovulma vs değil, henüz yaşı yahut okulsal gelişimi uygun değil, ortamımız da uygun değil demiş

siz yaramaz diyorsunuz ya, bu yaramazlık dediklerinizin içeriği ne

iletişim sıkıntısı olduğu için her türlü hırçınlığına ev ortamında göz yumuluyor mu

bakın bunları kötü sorular diye düşünmeyin, kendiniz değerlendirin

bir arkadaşın oğlu vardı sizinki gibi küçük değil bayağı ilkokul 2 ya da 3 e gidiyordu

arabada gidiyoruz, arkada üç çocuk, bir şeyler yediler

ıslak mendil var mı dedi, baktık yok dedik, arabanın sahibi de "bagajda vardı, inince veririz" dedi

neyse arabadan indik ama arabayı kullanan arkadaş arabayı park edeyim diye hamle yaptı

ve bu çocuk direkt bagaja atladı, kadın arabanın içinde araba ile manevra yapacaktı, çocuk başkasının ilk defa bindiği arabasında bagajı açtı

ne olduğunu dahi anlayamadım, ne oldu vs dedim, ıslak mendil alacağım dedi

olmaz içeride yıkarız dedim, çektim götürdüm öbür tarafa

ama belki ben de olmasam ezilecek, başka zamanlarda da böyle ani hareketleri var

çünkü dürtüsel

temizlik takıntıları da varmış, o an aklına taktığını yapmak istiyor, bir adım sonrasını düşünmüyor, muhakeme etmiyor

bana yahut belki çevresine zararı yok ama ya başına bir şey gelse

yani bu tarz eğitimler, tedaviler vs çocuğun iyiliği için, çocuğunuz için düzenli takibe devam edin

öyle öğretmen bunu dedi diye kolundan tutup doktora götürmek yerine madem konuşma problemleri de düzenli bir takiple ilgi ile aşın bu durumları

aynen öyle. kimse çocuğunda bir problem olduğunu kolay kolay kabul etmek istemez. ancak bunlar aşılamayacak şeyler değil. sadece sabır ve özveri lazım.
ayrıca çocuğun iyiliğini istiyorsak da aldığımız uyarıları yine başka uzmanlarla değerlendirip göz önüne almamız lazım.

Sımdı burda hangı veli ister ki cocugu pür dikkat etkinlik yaparken diğer çocugun köşe köşe gezip oyuncakla oynamasını yada etkinliğine müdahale etmesini?

Öğretmenlere saygım tarifsiz.
Ama ben hep iyi öğretmenlerle karsılasmısım onu anladım konudan.
Konu sahipleri 25 sayfa sonra yazıyrlar bazen ayrıntıları,25 sayfa okuyacak vaktimiz yoktur belki?
Konudaki öğretmen telafi eğitiminde olmasa ben sikayet ederdim.
Sadece orası beni durdurdu.
Acık alanda cocukların erisebileceği yerde duran alarma bastı diye,cocuk gelmesin deme lüxü yok bence bir ögretmenin.
Daha da uzatmayacagım.

Benim kuzenimde disleksi var. Ilkokulda ogretmeni bir sorun oldugunu fark etti. Zeki bir cocuk olmasina ragmen dersleri sinifla beraber gitmiyor, geri kaliyor, bence ogrenme guclugu olabilir bir uzmana goturun dedi.
Bizimkiler once klasik, benim oglumda olmaz oyle sey, ogretmen sinifa yetemiyor, her cocuk aynı hizda mi olmak zorunda dedi. Sonra baktilar cocuk gercekten kötü. Gunluk hayatta zehir gibi olan cocuk ders anlayamiyor, aklinda kalmiyor vs.
Aldilar goturduler uzmana disleksi cikti. Uzman neyi nasil ogreteceklerini, nasil yaklaşmalari gerektiğini anlatti.
Yengem oturdu saatlerce ders calisti kuzenimle, anlatti acikladi ogretti.
Bir sure sonra cocuk sinifi yakaladi, bir daha da herhangi bir gucluk cekmedi.

Simdi bizimkiler ilk bastaki ogretmeni suclayip cocuga toz kondurmama evresini geçmemiş olsalar berbat karnelerle başarısız, okulu sevmeyen zorla okuyan bir cocuk olacakti.

Çocukta herhangi bir sorun olmasi cok dogal. Dogal olmayan inkar asamasini gecemeyip saga sola kabahat bulmak. Boyle olunca cocuga iyilik yapilmis olmuyor ki.

Konuşma gecikmesi vardı oğlumda şuan konuşuyor biraz. doktor konuşma eğitimi alsın diye istedi.hatta başta böyle bişi istememisti .kreşe yollayın akranlarıyla olsun demişti .devlet okulu zaten almadi yaşından dolayı özel de maddi durumdan dolayı gönderemedik .tekrar gittim doktorun yanina durumu anlattım .oda madem öyle cozger raporu alalim eğitim görsun dedi

3 yaşındaki çocuğu neden kabul etmişler ozaman?
Kuralların dışına çıkmasalardı kabul etmeselerdi?
Benim anladııgım devlette olmus cocuk istiyorlar sanırım.
Yiğenim 3,5 yasında özel bir krese basladı.
Sallanarak uyumaya alıstıgı icin,ögle uykusunda ayagında sallıyor ablalar
Bıraktırmaya calısıyor suan annesi,hatta okula da sallamayın öyle uyusun dedi.
Günde defalarca wpdan foto atıyor ögretmeni,iyi merak etmeyin diye.
O ögretmene yazık günah değil mi?

Okulda sadece öğretmeni vardı .kayıtta o yaptı. Bu zaten yaz etkinligiydi. Müdür falan başka öğretmenler güvenlik yoktu. Sadece o ogretmen eğitim vericekti

Ay hatırladım sizi
Ücretinizi alabildiniz mi?

D damdan oğlum komutları aliyor. Ama sadece benim ve babasının . başkalarını takmıyor umursamıyor. Benim doktorun yanına gitme sebebim biran o ve bunun için bişi yapabilmemiz .zaten doktorumuz cozger raporu önermişti konuşma eğitimi alması için bunun dışında bı sorun yoktu. E devlete baktığımda hip.dik bozukluğuylq ilgili bı tanı yok sadece psikiyatri muayene tanısı yazılmış reçetede hip ve dik bozukluğu yazıyordu.bende oğlumun sorununlarina kendimce çare olmaya çalışiyorum hepsi bu

Ay hatırladım sizi
Ücretinizi alabildiniz mi?
yok ya vermediler, cimere yazdım İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi yazdı ancak her hangi bir bağlantı bulamadım nereye gittiğine dair bir sonuç yok mesaj e posta bekledim gelmedi babaannesi geldi İstanbula belki o verir dedim o da vermedi hakkım haram olsun başka bir şey demiyorum

Ya siz neyi anlamıyorsunuz.cocuk engelli falan değil sadece konuşma gecikmesi var .doktorumuz başta kreş önerdi gönderemedik maddi durumdan dolayı anlattım durumu oda madem öyle cozger raporu alal eğitim görsun dedi.dpktor başta akranlarıyla olsun okulda olsun demişti .vallahi cildiricam hala o çocuk günah bu çocuk günah benim çocuğum günah degilmi. Sonrada çıkar engelli hakkını savunursunuz ama konu kendi çocuklarınıza gelince hemen bı dışlama.benim çocuğum zihinsel engeli yok başka çocuklara zarar vermez 3 saat bı okula uyum sağlayamadı diye de okuldan atılmaz .biraz bizim tarafimizdan düşünün bizim yerimizde sizde olabilirdiniz

allahım sana gelıyorum

bence cocuktan once sız destek alın asla soylenenlerı dogru anlamıyorsunuz dırekt savunmaya gecıyorsunuz kımsenın sıze kotu bırsey dedıgı yok engellı dıyen de yok ozel cocuk demek engellı demek degıl ozel durumu var demek cocugunuzun ozel durumu var yok mu ? var
bu cocuklar ıcın ona durumuna da ozel okullar var

gercekten benı anlayacagınızı umut edıyorum

sadece konusma gecıkmesı de yok hıperaktıvıte ve dıkkat dagınıklıgı + konusma gecıkmesı var

Neyi kabul edeyim doktorumuz zaten en başta kreşe gitmesini istemisti bı problem olsa bunu demezdi degilmi ? Ben doktora kreslerin çok pahalı olduğunu bu yüzden yollayamadigimizi.yasida küçük oldugu için devlet okulunjn almadığını söyledim doktorda bize yardımcı olmak için cozger raporu almamizi konuşma eğitimi almasını istedi hepsi bu

Okuldan atilmamis yahu sanki eline tasdikname verilip sanayiye cirak verin denmis gibi davranıyorsunuz.

Birkac gunluk etkinlik grubunda düzeni bozup diger çocuklari etkiledigi ve tek basina olan ogretmen cocugunuzla ilgilenmekten diger çocuklarla ilgilenemedigi icin getirmeyin denmis. Diger çocuklara zarar illa fiziksel mi oluyor? Etkinligi, akisi, duzeni, egitimi bozmasi da zarardır.

Sizin cocugunuzun etkinliklerini baska çocuk bozsa, kapiyi acip cikmaya çalışsa burada "ogretmen onun pesinden kosmaktan bizim çocuklara bakamiyor, ya ogluma bir sey olursa" diye feveran ediyor olurdunuz.

Not: sanayi ve cirak tamamen mubalagadir, lutfen kucucuk oglumu sanayiye mi vereyim gibi lafi sonundan anlayıp bir de uc saat onun aciklamasini yaptırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…