- 7 Ağustos 2017
- 9.951
- 37.165
- 548
- 29
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
E nabizina baktığımda hiperaktif falan vs bişi yazmıyor belki tanı bile koymamistir hoca.sadece reçetede yazıyordu .oğlum icin zaten şurup verildi kullanıyoruz .arkadaş demiş hala oraya yazdircam falan diyor konu sahibi .tedavisini olduktan sonra elbette yazdıricam doktorumuz ztn eb başta bunu istemişti biz yollayamadik kreşeallahım sana gelıyorum
bence cocuktan once sız destek alın asla soylenenlerı dogru anlamıyorsunuz dırekt savunmaya gecıyorsunuz kımsenın sıze kotu bırsey dedıgı yok engellı dıyen de yok ozel cocuk demek engellı demek degıl ozel durumu var demek cocugunuzun ozel durumu var yok mu ? var
bu cocuklar ıcın ona durumuna da ozel okullar var
gercekten benı anlayacagınızı umut edıyorum
sadece konusma gecıkmesı de yok hıperaktıvıte ve dıkkat dagınıklıgı + konusma gecıkmesı var
Bende çözüm aradım öğretmenle lütfen sizde beni anlayın artık ben çok istiyorum çocuğumun akranlarıyla olmasini .iki yeğenim var yemin ediyorum benim çocuktan beter ama o anaokuluna yazdirildilar ve o okuldan sonra ikisinde de gelişme oldu .işte bende bu yüzden orayı çok istiyorum .yaz etkinligini ben yanlış anlamışım bir haftalikmis böyle olduğunu bilsem öğretmene zaten bukadar dil dokmezdim çözüm için .ben yaz bitene kadar diye dusundumOkuldan atilmamis yahu sanki eline tasdikname verilip sanayiye cirak verin denmis gibi davranıyorsunuz.
Birkac gunluk etkinlik grubunda düzeni bozup diger çocuklari etkiledigi ve tek basina olan ogretmen cocugunuzla ilgilenmekten diger çocuklarla ilgilenemedigi icin getirmeyin denmis. Diger çocuklara zarar illa fiziksel mi oluyor? Etkinligi, akisi, duzeni, egitimi bozmasi da zarardır.
Sizin cocugunuzun etkinliklerini baska çocuk bozsa, kapiyi acip cikmaya çalışsa burada "ogretmen onun pesinden kosmaktan bizim çocuklara bakamiyor, ya ogluma bir sey olursa" diye feveran ediyor olurdunuz.
Not: sanayi ve cirak tamamen mubalagadir, lutfen kucucuk oglumu sanayiye mi vereyim gibi lafi sonundan anlayıp bir de uc saat onun aciklamasini yaptırmayın.
sızın ıkna olmanız ıcın e nabızda yazması sart mı ?E nabizina baktığımda hiperaktif falan vs bişi yazmıyor belki tanı bile koymamistir hoca.sadece reçetede yazıyordu .oğlum icin zaten şurup verildi kullanıyoruz .arkadaş demiş hala oraya yazdircam falan diyor konu sahibi .tedavisini olduktan sonra elbette yazdıricam doktorumuz ztn eb başta bunu istemişti biz yollayamadik kreşe
Ben inanıyorum 4 kadar oğlum biraz daha uysallasicak. Surup şimdiden işe yaradi .konuşma eğitiminide alınca hers y cozulucek .ki zaten oğlumun buaralar maşallahı var konuşuyorsızın ıkna olmanız ıcın e nabızda yazması sart mı ?
sureklı sıze ınsanların aslında ne demek ıstedıgını ayrıca anlatmak zorunda kalıyoruz farkında mısınız
sımdıde gunun talıhlısı o arkadas onu da yazayım
sız eve en yakın o ,ona gıtmesını ıstıyorum ona gondermekten baska carem yok dedıgınız ıcın oyle yazdı
sımdı dıyorsunuz tedavıden sonra gıdecek dıye
ayrıca bu grıp degıl ıyılesınce okula gıtsın bır surec bakalım sızın planladıgınız gıbı gıdecek mı
doktorunuz krese gıtsın yasıtlarıyla vakıt gecırsın dedıgınde sızın anlamanız gereken yasına uygun ve ortamı uygun kres-oyun alanları olmalıydı okul degılNeyi kabul edeyim doktorumuz zaten en başta kreşe gitmesini istemisti bı problem olsa bunu demezdi degilmi ? Ben doktora kreslerin çok pahalı olduğunu bu yüzden yollayamadigimizi.yasida küçük oldugu için devlet okulunjn almadığını söyledim doktorda bize yardımcı olmak için cozger raporu almamizi konuşma eğitimi almasını istedi hepsi bu
Ben inanıyorum 4 kadar oğlum biraz daha uysallasicak. Surup şimdiden işe yaradi .konuşma eğitiminide alınca hers y cozulucek .ki zaten oğlumun buaralar maşallahı var konuşuyor
sevınırım bazı seylerın yoluna gırmesıne , bu surecte bol bol cocuklarla etkılesımde bulunması sızınle bırebır ev etkınlıklerınde bulunması da guzel olur oyun parkları anne cocuk etkınlıklerı var onları da takıp edın kendınıze gore bır yer emın olun bulacaksınız cocugunuzun yasına ve durumuna gore arastırın ınstagramda paylasıyorlar burada su saatde etkınlık var dıye sehrınızden haberler alabılecegınız sayfalar vardırBen inanıyorum 4 kadar oğlum biraz daha uysallasicak. Surup şimdiden işe yaradi .konuşma eğitiminide alınca hers y cozulucek .ki zaten oğlumun buaralar maşallahı var konuşuyor
Öyle yapıyorum elimden geldiğince .zaten bişi isterken adını söylüyor dondurma yemek .bişi döktüğünde anne su döktüm yada anne bunu kırdım dışarı çıkmak istediğinde gidelim .anne motor hadi gidelim .vs böyle şeyler söylüyor .yada dışarda gördüğünde araba .kirmizi araba .kaykay salıncak vs. Böyle şeyler aklıma şimdi gelenler bunlar.bilmedigini öğretmeye calisiyorumKonuşma eğitimini desteklemek için bol bol kitap okuyun
Kitaplar hakkında sohbet edin
Kitap sevmiyorsa tv çizgi film izlemek istiyorsa onunla beraber izleyin
Çizgi film hakkında sohbet edin
Evet hayır sorusu dışında açık uçlu sorular sorun
Cevaplamasını bekleyin
Günlük rutinler hakkında sürekli sohbet edin
Yemek yaparken mesela ne yaptığınızı ona da anlatın
Sizi gösterip eee ee demişti sanırım. Uyumak mı istiyorsun? Vs şeklinde sürekli sürekli sohbet edin
Bir şeyi eliyle gösterdiğinde hemen vermeyin. Ne yapmamı istiyorsun söyler misin? Diye sorun.
Bir şekilde konuşmaya teşvik edin. Alacağı eğitimi sizin de evde desteklemeniz lazım
Öyle yapıyorum elimden geldiğince .zaten bişi isterken adını söylüyor dondurma yemek .bişi döktüğünde anne su döktüm yada anne bunu kırdım dışarı çıkmak istediğinde gidelim .anne motor hadi gidelim .vs böyle şeyler söylüyor .yada dışarda gördüğünde araba .kirmizi araba .kaykay salıncak vs. Böyle şeyler aklıma şimdi gelenler bunlar.bilmedigini öğretmeye calisiyorum
İnşallah .bakarım varsa neden olmasın .zaten hergun beraber çıkıyoruz onunla parka dondurma yemeye falansevınırım bazı seylerın yoluna gırmesıne , bu surecte bol bol cocuklarla etkılesımde bulunması sızınle bırebır ev etkınlıklerınde bulunması da guzel olur oyun parkları anne cocuk etkınlıklerı var onları da takıp edın kendınıze gore bır yer emın olun bulacaksınız cocugunuzun yasına ve durumuna gore arastırın ınstagramda paylasıyorlar burada su saatde etkınlık var dıye sehrınızden haberler alabılecegınız sayfalar vardır
Ama ozaman çocuğum bu kadar iyi değildi konuşmada ben 3 yaşına az kalmıştı götürmüştüm o zaman bu tanı kondu .simdi daha iyi konuşuyor .Konuşma geriliği ile ilgili teşhis neden kondu? Baya baya kurduğu cümle var çünkü.
Tabikide canım gerçekten öyle .Karpuz lafım kesinlikle sana değil ama bu konu çocuk rızkıyla gelir diyenlere ders olsun, her adım masraf gördüğüm kadarıyla.
Devlet okulu da kaliteli hatta daha yüksek puanla atanmış öğretmenler orada. Velilerin yüzde 70 i gayet uyumlu ilgili. Ama o kalan yüzde 30 veli ve onların davranış bozukluğu olan çocukları yüzünden okul cehennem oluyor diğer çocuklara. Çocuklarına toz kondurmazlar psikoloğa psikiyatr a asla götürmezler rehberlikle işbirliği yapmazlar. Ders bile işlenemiyor yahuu bunlar yüzünden. Küfür şiddet psikolojik şiddet uyumsuzluk diz boyu. Çocuk yapmakla anne baba olunmuyor kimse kusura bakmasın. Başarılı azimli çocuklara ket vuruyorlar öğretmenin performansını etkiliyorlar. Sonra da devlet okulu mecbur idare edilecek deniyor. Ailesi ilgilenmeyen tedavi edilmeyen çatesi bulunmayan çocuğu bir veli olarak başta ben istemiyorum sınıfta yahu. Bize de yazıkbu aslında bizim sosyal yaramız. ne yazık ki öğretmenler ve öğretmenlik çok değersizleştirildi. eskiden veli öğretmenden 10larca yaş büyük bile olsa saygı duyar ve çocuğunu öyle yetiştirirdi. şimdi veliler sanki mağazadan mal alıyor gibi davranıp öğretmene tezgahtar muamelesi yapıyor.
*elbette düzgün, aklı başında velileri tenzih ediyorum.
mesela şunu da yapın tamamen ornek ıcın yazıyorumİnşallah .bakarım varsa neden olmasın .zaten hergun beraber çıkıyoruz onunla parka dondurma yemeye falan
Karpuz beni yanlış anlıyorsun amaAma ozaman çocuğum bu kadar iyi değildi konuşmada ben 3 yaşına az kalmıştı götürmüştüm o zaman bu tanı kondu .simdi daha iyi konuşuyor .
Aslında haklısın.insanlar bile şaşırıyor bu çocuk konuşuyor dhaa ne konuşsun nasıl eğitim istediler falan diyorlar .randevu alicam tekrar farklı bı psikiyatri ye bide başka bı doktor görsün bakalım ne diyicekKarpuz beni yanlış anlıyorsun ama
Hem dehb hem de konuşma geriliği tanısı ile ilgili sıfırdan bir uzmana götürsen keşke
Maddi durum sıkıntı olabilir evet ama iki tanıda da içime sinmeyen noktalar var
Konuşma gecikmesi vardı oğlumda şuan konuşuyor biraz. doktor konuşma eğitimi alsın diye istedi.hatta başta böyle bişi istememisti .kreşe yollayın akranlarıyla olsun demişti .devlet okulu zaten almadi yaşından dolayı özel de maddi durumdan dolayı gönderemedik .tekrar gittim doktorun yanina durumu anlattım .oda madem öyle cozger raporu alalim eğitim görsun dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?