Oğlum kovuldu

Malesef bende öyle yaptım .canım ben cozger raporu alicam sanırım ücretsiz oluyor öyle rapor sonuçta .doktora zaten anlatmıştım durumu kreşe gönderemem maddi durumum yok diye ondan sonra bunu önerdi bana.seninkisi cozger raporu degilmi

Yok ben rapor almiycam
Parası ne ise vericem ilerde bi şekilde karşısına çıksın istemiyorum
Ama ücretsiz olmuyordu benim bildiğim
Sadece 1000 tl kadar sanırım az ödeniyordu yani belirli ders saati veriliyor

Yok ben rapor almiycam
Parası ne ise vericem ilerde bi şekilde karşısına çıksın istemiyorum
Ama ücretsiz olmuyordu benim bildiğim
Sadece 1000 tl kadar sanırım az ödeniyordu yani belirli ders saati veriliyor
Ben onuda sordum doktora ilerde karşısına cikarmi dedim .hayir dedi vericegimiz rapor zaten 1 yıllık 1 yıl sonunda iptal oluyor dedi

Bana da e devlette kalıyor dendi
Birde sildiremeye uğraşanları okumuştum geçmişte bilemiyorum
Gideceği eğitim devlete bağlı mi ozel mi?
İnan onu bilmiyorum daha sağlık kuruluna gidicem onlqr bana gerekeni aktarır heralde varsayalım e devlette kaldı .çok önemli bişi degilki zaten.sadece konuşma eğitimi alicak . doktor bana dedi kendi gibi olan konuşma gecikmesi yaşayan cocuklarin arasında .hani agir engelli falan onlar ayrı eğitim alıyormuş .

Hamileyken çalıştığım okulda otizmli bir öğrencim vardı. Büyük tuvaletini sürekli altına kaçırırdı, sınıfta asla uyumlu değildi. Son vukuatı ise karnımdaki 7 aylık bebeme tekme atmaktı :) hiç aklıma çocuğu uzaklaştırmak gelmedi. Karnıma yediğim tekmeden sonra müdüre gidip "bugüne kadar hiç şikayetçi olmadım talepte bulunmadım ancak şu an ben ve bebeğimin sağlığı söz konusu. O yüzden stajyerlerden birini daimi olarak benim sınıfıma verin lütfen" demiştim. Ve sorun çözülmüştü. Yoğun dikakt gerektiren aktivitelerde ya da onun rahatsız olacağı seviyede ses varsa stajyer ona destek oluyordu. Sonuç itibariyle dönemi tamamladık.

Meslek hayatımda sadece bir öğrenci kaybım oldu onda da annesi istedi almayı. Sebep de sınıf kurallarına uymayan ve gayet "normal" olan çocuğun sürekli "anneme söylerim seni döver", "annem sana gününü gösterir" şeklinde tepkiler vermesi annenin de bu davranışa destek olması sonucunda benim "burası bir sınıf. Oğlunuza özel muamele göstermem mümkün değil. Sınıfın belli kuralları var ve her öğrenci bunlara uymak zorunda. Sizden rica ediyorum evde kurallarla ilgili şikayette bulunduğunda onu desteklemek yerine sınıf kurallarına uyması gerektiğini söylemeniz. Zira bu davranışınız ilerleyen yıllarda daha büyük sıkıntılar yaşamasına sebep olacak. İlköğretimde burada gördüğü tavizin yarısını bile göremeyecek" dedim ve beni ona anneliği öğretmekle suçladı. Çocuğunu da okuldan aldı.

Bunları şu yüzden anlattım. Bazen bir çocuğun gelişim göstermesi sadece öğretmene bağlı olamıyor. Annenin de destek olması gerekiyor. Aksi olduğunda okulla ilişiği kesilebilir. Bunun dışında sırf çocuk hareketli ve uyumsuz diye "ben başa çıkamıyorum" diyerek çocuğu uzaklaştırmak asla kabul edilebilir bir durum değil. Zira birlikte çözüm bulalım, şöyle yaparsak daha doğru olur gibi onlarca seçenek varken en kolayı tercih etmek eğitimciyim diyene yakışmaz.

Bu olaya takılıp kalmayın ve oğlunuzda mevcut bir sorun var ise önce onu çözmek için pedagog desteği alın. Sonra gerekirse uzak dahi olsa farklı bir kuruma gönderin ki konuşma geriliği için ilk tavsiye edilen sosyalleşmedir. Akran iletişimidir.

Bilmiyorum ya rapor işine soğuk bakıyorum simdilik ilerde fikrim değişirse bilemem...ya zaten ne hikayeler dinledim varya orda ☹ bizimkilerin hic olmazsa düzelme şansı var deyip stres yapmadan eğitimine odaklanmak lazım
1 2 güne şoku atlatıp kendine gelirsin üzülme çok olur mu ☺

Karpuz ne yazık ki haklı değilsin.
Eğitim hakkını elinden alınıyor şeklinde dramatize etme olayı, zorunlu örgün eğitim değil bu.
Getirdiğin öneri de yersiz. Sence çocuğunun başında durman diğer çocuklara nasıl hissettirir? Onun annesi var bizim yok. Bencilce yaklaşıyorsun. Bir de güvenlik açığıdır bu.
Diğer çocukları da riske atıyorsun. Allah korusun o alarm çaldığında öğretmen kontrolü kaybetse, kucaklayıp çocukları çıkarmaya çalışırken çocuklar yola falan fırlasa araba çarpsa...
Allah korusun.
Çocuklar o yaş grubunda birbirini etkiliyor, çocuğunun yaramazlığı en fazla 2 hafta sonra diğer 3 çocuğun da çok yaramaz olacağının göstergesi. Çünkü yaramaz çocukla daha çok ilgilenecek öğretmen, diğerleri de daha çok ilgi görmek için yapacak aynısını.
Uyumlu olmayı, belli başlı kurallara uymayı öğrenecek yaşta artık oğlun. Tabi ki hareketli olacaklar, yaramazlık yapacaklar ama bu huy olmamalı.

Okulu boşver sonra gider, eğitimine doktoruna odaklan.

Doktor oğlumuza dikkat eksikliği ve hiperaktivite teşhisi koymuş , bu durumlar 1 günde oluşmaz . Evdeyken de mi söz dinlemiyor , koşturuyor? Bı de ilaç vermiş doktor demekki durum ciddi. Artık siz okul neden kabul etmediyi değil , çocuğunuza konulan bu teshislerle ilgili neler yapabilirim onu düşünmeniz lazım. Özel okullarda ve devlet okullarında çok uyumsuz çocukların kabul edilmediğini gördüm çünkü oradaki düzeni ve diğer çocukların huzurunu bozuyorlar. Bence siz oğlunuzun tedavisine odaklanın bunlar çok ciddi hastalıklar.

Doktorumuz da ilk onu tavsiye etmişti kreşte akranlariyla olsun falan .devlet okulu 4 yaş aliyor .yaz etkinliği 3.6 yas oda olmadı zaten.simdi doktorun yönlendirmesiyle özel eğitim alicaz son çaremiz bu kaldı

Doktorumuz ilk onu önermişti kreşi .o olmayınca özel eğitime yönlendirdi .şuan onun için ugrasicam.yapicak bisiyim kalmadı .yoksa doktorumuzda akranlarıyla bir arada kreşte olsun istemisti

Hep öyleydi .bende onun gibiyim oyuzden bana tuhaf gelmiyordu bende yerimde duramam kıpır kıpırim oğlumda

Keşke daha erken goturseydiniz doktora. Benim kızımın sinifinda vardı yaramaz(aslında fazla hareketli de denebilir) bir çocuk. Bir gün benim kızımı isisrirdi sonraki gün başka çocuğa vururdu. En son o da atıldı. Aile de bazı eğitimler tamamlanmadan çocuk bu tür yerlere yazdirilmamali. Sizin çocuğunuz için krese gitmesi iyi olsa da diğer çocuklara fiziki ya da manevi zararı oluyor.

kapasitesinin yetmeyeceğini durustce kabul edip soyleyen ogretmene kızmayın kırılmayın bence... kenarda kendı halinde bırakıp umursamayıp size durumu soylemeyebılırdı tum cocuklara ilgili ve kendi kapasitesini bilen bırıymıs sızde bu sayede daha kapsamlı cocugunuz ıcın daha ıyı bir yerde Cocugunuza daha uygun bir yerde egıtım imkanı saglayabıleceksınız
Hıperaktif cocuklar ıcın onlara ozel okullar olmalı onlara gitmesi daha dogru olacaktır

İlk kez duydum bunu da.Tamam bazı çocuklar zorlayabilir başlarda ama bir kaç gün denenir ondan sonra , düzgün bir üslupla söylenir, gerekli yönlendirme yapılır .Direk kovmak nedir yanii.
Dehb genetik bir hastalık aslında ve büyüdükçe normal yaramazlıklarla karıştırılsa da cok fark var
Iyisi de var kötüsü de...cocuk yapma komutunu alsa da asla vazgecmiyor
Israrla eğitmek gerekiyor
Eşimin ailesinden korkunc dönütler aldım mesela şunun çocuğu da şöyleydi böyleydi diye aile icerisinden
Kimi tedavi oldu kimisi olmadi
Evet şu an iyiler ama olmayadabilirlerdi
Toplum icerisinde yer edinmeyebilirlerdi
Dikkatli olup karıştırmamak lazım

Oha. Hic uzulmeyin. 1 gunde cocuk yaramaz diyen kres zaten cocuklarin masa basinda oturup durmasini bekliyordur. Kizimin kresinde ki ogretmenler dikkat eksikligi olan cocuklarla ozellikle daha ozenli ilgileniyor ki toparlasin.

Haklısın.ozel eğitim görecek bitek bu kaldı elimizde.randevular dolu sağlık kuruluna gidip cozger raporu almam gerekiyor bunun için. Her şerde bir hayır vardir .belki oğlum için en hayırlısı buydu .olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…