Oğlum kovuldu

Öğretmen yaramaz kelimesini bile hele cocugun yaninda dememeli.. asıl o okula bir daha siz yollamayin.. cocuk bu, uyum sureci diye birsey var..

Canım ben onlarla ilgilenmesin demiyorumki keske beraber bı çözüm arasaydik ama direk kestirip atmak zoruma çok gitti .ben şimdi korkuyorum mesela.ya 4 yaşina girdiğinde de okula almazlarsa diye .bu çocuk hep eve mi tıkalı kalıcak

Ama ben araştırdım duzelebilir birşey elimden geleni yapicam bunun için .Allah dermansız dert vermesin ne diyim
Kesinlikle emin olun dikkat toparlanır sakinleşir onun ıcınde zor dusunsenıze sakin hayat ne huzurlu... suan duyduklarını duygularını kafasında toparlayamıyor egıtım ve tedavi cok ise yarayacak hepiniz ıcın daha ıyı olacak

Ders işleyişini, yapilan etkinligi bozan ogrenciler başka siniflara alinmali ya da ayni sinif icerisine devam edecekse bile duzenli pedagog gorusmeleri olmali diye dusunuyorum. Direkt kovmak yerinr destek alarak devam etmeyi onerselermis keske.

Sinifta sorun yaratan 1-2 ogrenci sinifin geri kalaninin egitimini, etkinligini baltaliyor resmen ama kimse onlarin destek almasini saglamiyor veya uzaklastirmiyordu. Bu da diger cocuklara haksizlik.

Farklı bir uzmana daha görünmenizde fayda var sadece bu kadar gözlemle teşhis konup ilaç verilmesi doğru değil gibi geldi bana. 3 yaşında çocuğa o ilacın olumsuz etkileri bile olabilir. Belki gittiğiniz doktor çok başarılıdır belki yaptığı da çok doğrudur bilemem ama bu kadar hassas bir konuda 2 hatta 3-4 görüş almak gerekir. Kritik yaşlar ve kritik bir konu. Dilerim oğlunuz sizin hassasiyetiniz, ilginiz ve doğru bir doktor yaklaşımıyla çok mutlu ve çok başarılı bir çocuk olarak büyür.

Benim oğlumda 1. Sınıfa gidiyor. Siz ilaç kullanıyor musunuz ? Doktorumuz sizin tercihiniz kullanmayadabilirsiniz dedi. Öğretmenimiz kullanmayın idare ederim severim hareketli çocuğu dedi

Tabiki öyle bir şey olmaz. Sen doktora götür mutlaka, 4 yaşına kadar biraz daha sakinleşir çocuk .

Merhaba, ogretmen tam olarak ne dedi net bir sekilde anlatir misiniz? Çünkü bu cocuk cok yaramaz ugrasamam bir daha getirmeyin ile okul olgunluguna erismesi ve hazırbulunuşluk icin biraz daha zamana ihtiyaci var gibi bir aciklama arasında epey fark var. Her halükarda sizi yonlendirmesi gereken konular ve yerler var. Tam olarak diyalogu anlatabilir misiniz?

Diğer çocuklara zarar veriyorsa eğer bu durumda yapabilir öğretmen galiba yani bana mantıklı geldi..ama tabiki üzücü bir durum ... İlaçla değilde özel eğitimle duzelse daha güzel olur ..

Çünkü yaramaz çocuk kendine her an Zarar verebilir yani onun seviyesinde basit kurallara uyması gerekir tabiki oryantasyon zamanı bu çocuklara anlatılır gösterilir duvara resmederek asılır vs... 1 günde çabuk pesetmis orada haksız ...

En az 5 gün beklemesi daha iyi olabilirdi ..bu oryantasyon zamanında sizde yanında olurdunuz çocuğunuz kendine zarar vermesin diye..

Cocugum yok evli bile degilim ama bu konuya yorum yapmak istedim.oncelikle ogretmenin suclanmasinda ve uslu cocuk ogretmeni denmesinden rahatsiz oldum .demekki cocugunuzda yasitlarindan farkli bir aktiflik soz konusu bu gecici bir durum olabilir .burada ogretmeni sikayet et diyenler gibi ogretmenle tartismak yerine cocugu doktora goturmeniz takdire sayan sizi tebrik ederim.doktorunuzun yonlendirmesiyle hareket etmeniz ve o bahsettiginiz kurs cok iyi olmus.muhtemelen zorla o okulfa devam etseydi hem arkadaslari hem ogretmeni tarafindan dislanip ilerde hasarli bir psikolojisi olmasina neden olacakti.belki bikac ayda duzelecek bir durum kar topu gibi buyuyerek gelecek hayatinida etkileyecekti.enerjinizi onunla bununla kavga etmek yerine cocugunuzun rahati ve mutlulugu icin harcayarak en iyisini yapmissiniz.

Tabiki.ben kayıt yapmadan önce aradım öğretmen yaşını sordu 3 buçuk yaş dedim telefon da bana dediki aslında 3 yaş almıyoruz falan dedi bende dedim ama öyle yazmışsınız 3.6 yaş onu diyince güldü evet yazdık dedi.sonra tuvalet eğitimi varmı dedi .var dedim.yarin getirin saat 9 sulukta alın kahvaltısinida yaptırın .tamam dedim.ertesi gün götürdüm. Daha giriş yapar yapmaz oğlum oyun alanını görünce ağlamaya başladı hemen oynamak istedi .bizde o sırada kayıt yapıyorduk oğlum durmadı .o sırada gözü üstündeydi çocuğun zaten .( Bence en baştan istemedi yaşından ötürü ) oyun alanına gittik .sonra bana siz vedalasin yavaştan dedi .sonra gittim .saat 12 de almaya gittim oğlum oyun havuzunun içindeydi beni görür görmez hoşgellldiiinn dedi .sonra oğlumu hazirladim tam cikicam öğretmen dediki çocuk çok yaramaz alarm butonuna basti peşinden koşturuyor kapıyı açmaya çalışıyor ben tek kişiyim onunla özel ilgilenemem diğer çocuklarda var .buarada ben 1 çocuk gördüm oda 5 yaşlarda vardır çocuk okadar utangac ki oyun oynamaya bile utanıyor.kac öğrenci var dedim hocam 4 dedi.ben gidişte de gelişte de o çocuğu tek gördüm bilemiyorum yani.hocam dedim daha ilk günü uyum sağlayamamış olabilir biraz daha anlayış gösterseniz .başını yukarı kaldırdı malesef dedi.tek başıma baş edemem . bende dedimki isterseniz size yardimci olabilirim bende kalabilirim.ozman bu eğitim olmaz dedi .ama 4 yaşında buraya yazdiracaktim ozman nolucak dedim ozamana kadar belki biraz daha olgunlasir dedi.peki diyip çıktım.kisacasi getirme dedi yani.olay bu

Teşekkur ederim inşallah hepimiz için en iyisi olur

Benim oğlum başka çocuklardan dayak yemiştir ama vurmaz onlara .hiç görmedim bı çocuğa vurduğunu .onun yaşına yakın yegenlerim var .yeğenlerim ona vurdu ama benim ogl um sadece bana şikayet etti

Benim oğlumda 1. Sınıfa gidiyor. Siz ilaç kullanıyor musunuz ? Doktorumuz sizin tercihiniz kullanmayadabilirsiniz dedi. Öğretmenimiz kullanmayın idare ederim severim hareketli çocuğu dedi
Biz ilaç kullanmıyoruz. Dışarda hareketli çocuk ama evde o şekilde değil. Okulda da öyle durmayan ,dinlemeyen bir çocuk değil. Bizim sıkıntımız sinirlenince kapatıyor kendini duymuyor nerdeyde ,sakinleşince hemen geçiyor. Mesela rekabet içeren oyunlarda yapamayacağını düşünürse girmek istemiyor eğer girmek zorunda olursa ve kaybederse sorun çıkarıyor. Ders içinde geçerli mesela öğretmen kelime bulmayı hizli söyleyen gibi bişey yapıyor o an bulamadı ondan önce biri söyledi ben bunu yapmak istemiyorum diyor. Matematikte çıkarma işleminde biraz düşünüyor e ondan hizli yapan olunca bozuluyor bir daha yapılacaksa istemiyorum diyor. Ama evde en cok sıkıntımiz sürekeli olmasada mesela 4 gündür bu var ders calisiyor yanlis yapınca söyleyince ağlıyor sorun çıkarıyor. Şuanda piskologla korku ve öfkeye çalışıyoruz. Onda öfke için mesela dedi bir hafta boyunca seni öfkelendiren seyleri yaz. Bunu yapmıyor kendini oraya yazmak istemiyor. Şuna öfkelendim demek ona ağır geliyor rezil mi olayim diyor. Mesela geçen sıkıldım dedi Bende şunları yap dedim sinirlendi bunu kağıda su sekilde yazmiş sıkıldığim icin kavga cikti. Böyle yüzeysel yaziyor neden olduğunu o duyguyu yazamıyor. Daha önce de cevrendeki kişilerin korku, öfke, mutluluj ve şaşırtan olaylarini yaz dedi. Onun öfkelendigi bisey vardi yazdi ama iki isimli ikisini ayni anda diyoruz ama kendi ikinci siradakini yazdi bu baska mete dedi ben değilim sanar dedi. Gidince kağıdı verdik ama hic konuşmadı ben değilim demiş biz zaten öncesinde demiştik. Kendi duygunu yaz dedi 1 hafta oldu sadece 2 sey yazdi ama onda da cok acik soyle oldu kavga cikti.

Siz hiç 4 küçük çocuğa baktınız mı, siz 1 tanesine zor bakıyorsunuz ve zaten o sizin çocuğunuz . Neden acaba diğerleri alarm butonuna basmadı , neden öğretmen onlarla ilgili bişey demedi . ?? Açıkça ben başedemem demiş , orda öğretmen takip edemediği için oğlunuzun başına bisey gelse, ya da sürekli oglunuzla ilgilenmek zorunda kaldığı için diğer çocuklara bişey olsa? Devlet okulu sonuçta , sizin çocuğunuz gelmesi başka çocuk gelecek , öğretmeni işten kaçamaz yani. Siz oğlunuzun tedavisine odaklanın . Belki özel eğitim ve evde yapacağınız şeylerle daha uyumlu bir çocuk olur

Devlet okulu ise okul müdürü ile görüşün olmadı milli eğitim ile gidin görüşün. Okul illa alacaktır ama bence o okul yerine milli eğitime gidip durumu anlatıp başka bir okul için ricacı olun.

Oğlunuz şu an çok da okula gitme yaşında değil anladığım kadarıyla
Şahsen öğretmen çok yaramaz (ki bunu siz zaten biliyorsunuz) ve ilgilenemiyorum dese ben çocuğumun güvenliği için göndermek istemezdim
Sonuçta zorunlu eğitim değil bu gittiği şu an
Allah korusun öğretmen diğer çocuklarla ilgilenirken tehlikeli bi şey yapsa, başına bi şey gelse ilk öğretmenden hesap soracaksınız sonuçta
Bence de özel durumuna yoğunlaşıp oradan ilerlemeye kat etmeye çalışın
Öğretmeni şikayet et diyen arkadaşlara da anlam veremedim
Kadın açıkça söylemiş
Söylemeyip oyalasa daha mı memnun kalırdınız?
Çocuğun örgün eğitim yaşı değil sonuçta şu an

Öğretmen 4 dedi ama dediğim gibi benim ve 5 yaşlarında bı cocuk vardı.ayrica alarmın üstü camla kapalı.olmasi gerekmiyor mu her çocuk aynı degilki .benim oğlum meraklı gözünden bişi kaçmaz onun. Ve ben iki çocuğu baktım bakıcılık yaptım üstüne evde temizledim herseylerini yaptım zorlandimmi tabiki zorlandım ama bu benim işim diyip geçtim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…