Konuşma Problemleri Oğlum "R" ve "L" harflerini söyliyemiyor...

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

seclusion

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2007
551
5
oğlum 5buçuk yaşında "r" ve "l"harflerini söyliyemiyor... seneye ilkokula başlıcak..acaba bi uzmana götürmelimiyiz.. kardeşimde söyliyemiyordu 8-9 yaşlarında geçmişti kardeşiminki.. geçici bişeymi bi uzmana götürelimmi.. karar veremedim doğrusu.. bide götürürsek nereye götürmek gerek onuda bilmiyorum açıkçası???:sm_confused:
 
Bence bir uzmana götürmenizde fayda var yapılan çalışmalarla bunlar aşılabiliyor...
İşinde uzman olan birinden eğer gerekiyorsa alınacak konuşma eğitimi ile bunlar ortadan kalkabiliyor.
kime gideceğiniz konusuna gelince ilk olarak bir Pedagog ile görüşmelisiniz o size bu konuda daha detaylı bilgi ve yöntemler önericektir..
 
benim kardeşim ilkokula başladıktan sonra söyleyebiliyodu r harfini..
konuştukça açılır merak etmeyin :))
şu an endişelenmeniz için erken diye düşünüyorum..
 
İlerledikçe konuşmasının düzelmesi ihtimali mutlaka var ama endişelenmek için erken olduguna katılmıyorum normal grip oldugunda nasıl ki çocuklarımızı bir uzmana götürüyorsak bu tarz konularda da goturmelıyiz...Çünki nekadar erken çözülürse okadar iyidir yani neden 8-10 yaşına gelmesi beklensin ki. Bu sesleri çıkartmak için çeşitli egzersizler var evde oyun sırasında annesinin çalıştırabileceği egzersizler..uzmanlar yönlendiriyor zaten yapılması gereken hakkında.
 
bu tür egzersizleri (açev in kursuna gidiyorum) evde yapıyoruz oyun gibi... ama endişeleniyorum... yinede bir bilene sorayım ben arkadaşlar en iisi.. teşekkür ederim ilginize...
 
X