Oğlum servisten korkuyor ve bu günkü sorun

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Merhaba arkadaşlar, okul başlayınca oğlumu servise verip kendimde servisle gidecektim. oğlum servisten korkuyor. serviste inip binerken kaçırırlar diye çok ağladı. sebebi de dedesiyle(babam) haber bakarken çocuğun servisten kaçırıldığını görmüş (çalıştığım için onlar bakıyordu, dedesi tv kısıtlaması hiç yapmadı sağolsun. bizim evde tv açılmaz) . dedesi de çocuğun yanında ay ben güvenmiyorum servise, küçücük çocuk nasıl gidecekki vs dedi. akşamına oğlum çok ağlayınca madem sen götürürmüsün dedim. tamam dedi o götürüp getirdi.

o süre içinde iş yerinde yer değişikliği oldu. ben oğluma yakın sayılabilecek binaya geçtim. ben götürüp getirmek isterdim ama şoförlüğüm iyi değil. direksiyon çalışmak için izin alacağım, eşimin izin alması için bekliyorum. bayadır bekliyorum çok sinir bozucu.... para durumları sıkışık olduğu için de ücretli kurs alamadım. benimde korkularım var araçla, astım hastasıyım astımı kontrol altına almaya çalışıyoruz, ilaç deniyoruz.

babam benide oğlanla birlikte getirip götürüyor. kendi arabamızla. bu gün oğlanın duş almasını söyledi wcde sorun yaşadı, babam böyle götüremem diyor. oğlum inat böyle gidecem diyor. ev savaş alanına döndü... üzerini ıslak mendille silip ikna ettim. öyle böyle ıslak mendil kullanmadım, paket bitti neredeyse. babam bağırıyor bir çözüm bulsunlar eşi gelsin naparsa yapsın diye. eşim tayin istiyor gelemiyor, ilçede çalışıyor.

düşün düşün yol bulamadım. çocuk servise alışsa ben kendimi iş yerine götürebilirim... nasıl alışır çocuk servise

güncelleme yapayım; annemlerle aynı evde yaşamıyoruz. sabah getirmek için yarım saat, akşam götürürken 15 dk görüyoruz sadece. onun dışında oturmaya vs de gitmiyoz. hoşlanmadıkları için

Son düzenleme:
Oyy bugün benimki de servisle gidip gelmeye başlayacak korkuyorum diye ağlıyor. İçim sıkılıyordu konunuzu okuyunca daha da arttı. Allah yardımcımız olsun

Ödül sistemi ; inatlasan çocuklar için birebir.
Kısa kollu sokağı çıkmak isteyen bir çocuk ve usuyecegini düşünen bir anne varsa çocuk ustaca yonlendirilmeli.
Kisa bir süre kısa kolluyla gezmek çocuğu hasta etmez zaten.
Aşağı indirip " eve kadar yarışalım,kazanan montunu giyer" dediğinizde o çocuk o montu yüksek ihtimalle giyer.
Ancak usutursun,hastalinirsin diyerek dayattiginizda giymeyebilir.
Uyarlayip deneyebilirsiniz.
Ayrıca rumuzunuzu kucukpipi olarak okudugum için kendimden utandim şu an..
Aklı hep pipi'de olan biri de değilim ama bilinçaltı demek ki

Babanız işleri karıştırıp bırakıyor mu hep böyle?
Kaç yaşında çocuğunuz?
Konuşmak hiç işe yaramıyor mu, şoför ve servis ablasıyla tanışsa belki faydası olur.

Hem çocuğu servisten korkutup hem böyle tavır yapması hiç hoş değil. İşinize karışmasaydı bunlar olmayacaktı.
Servis şoförü ile konuşun onunla konuşturun oğlunuzu servise binen diğer çocuklarla tanıştırın onların nasıl güvenle gidip geldiğini gösterin. Birde babanız servise bindirirken yanında olsun bari daha rahat olur çocuğunuz.

Madem babanız sebep olmuş o getirip götürmeli. Ayrıca belgeniz varsa 2-3 ders bile yeterli olur. Bütçeyi zorlayıp kurs alın. Kendinizi geliştirene kadar da dede devralsin.

Babanız biraz sert tepki vermemiş mi?
Götürse ne olur ki. Temizlik sorununa mi takıldı yoksa. Takıntılı olur bazı yaşlılar
evet sert tepki verdi, temizlik problemi...

aslında wc olayında çok büyük birşey yoktu, tek başıma oğlumu ikna edebiliyorum. evde dede vardı anane vardı. öyle olunca oğlum laftan anlamıyor.

Babanız işleri karıştırıp bırakıyor mu hep böyle?
Kaç yaşında çocuğunuz?
Konuşmak hiç işe yaramıyor mu, şoför ve servis ablasıyla tanışsa belki faydası olur.
oğlum 6 yaşında. genelde öyle yapıyor. bakarken de öyleydi, gün boyu okula gönderecektim geçensene, aman çok kalmasın yazık küçük saat 10dan 4 e kadar kalsın dediler. bir süre sonra da biz başedemiyoruz bunla naparsan yap.. geri dönüş yoktu o şekilde ayarlandı okul.. değişmedi. biliyorum başıma geleceğini o nedenle servis istemiştim ama onu da bozdu.

aynen, okulda öğretmeni konuşmuştu. tamam demişti. ama onun yanında konuşunca servisi oğlum istemiyorum diye feryat figan...

Madem babanız sebep olmuş o getirip götürmeli. Ayrıca belgeniz varsa 2-3 ders bile yeterli olur. Bütçeyi zorlayıp kurs alın. Kendinizi geliştirene kadar da dede devralsin.
benim geliştirmem için arabama ihtiyacım var, babam bizim arabayla götürüp getiriyor. oradan ayrı bir konu çıkar, kendi arabası var yakıt ve yıpranmadan dolayı kullanmak istemiyor. sorun etmedik, eşimle izin alıp o sürede servise ikna edip kendimi geliştirmem lazım. özgüvenimi sarsanda babam aslında. ehliyetimi 2008de almıştım. şimdi mahalle arasında rahat kullanabiliyorum ama çarşı trafiğine çıkamıyorum

Neden izin alıyorsunuz ki
Ehliyetiniz varmış siz oturun koltuğa
Babanızda yanınızda olsun

1 aya öğrenirsiniz

babam yanımda olmasaydı öğretmeni ikna etmişti zaten. ama "o ay daha küçük, çocuğu koruyamazlar vs" dedi. zaten korkan oğlum hepten korktu. oğlumu biliyorum binmem derse mümkün değil onun içine sokamam. saç baş her kesi yolar atar.

Anne ve babanızla mi yaşamak zorundasiniz?

Dededen yüz bulmuş çünkü bir kere kural ihlali yapacak açık kapı dede onun için. Babanıza söyleyin o konuşsun ben böyle söyledim ama servise baktım senin servisin güvenli onunla gidip gelebilirsin desin.

Ben de çocukları kreşe götürmek için öğrendim, sabahları tek gittim, akşam bazen bir iş arkadaşım yanında oturuyordu. Babanızi kocanizi falan beklemeyin kendiniz çıkın.

mantıklı, anneme söyledim, akşam keremle konuşuversin dedim. kendim diyemedim kırgınım... hani bazı kvler gelinlerine bi anne olamadın, bi çocuğa bakamadın, vs der ya benim babam yapıyor onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…