Oğlum servisten korkuyor ve bu günkü sorun

Ben de çocukları kreşe götürmek için öğrendim, sabahları tek gittim, akşam bazen bir iş arkadaşım yanında oturuyordu. Babanızi kocanizi falan beklemeyin kendiniz çıkın.
ben arabayı bulabileydim... maddi olarak sıkışıktık. araç müsaitti yazın. daha önceki işlerim uzaktı baya. servisi ücretsiz olunca para tatlı gelmişti. şimdi burnumdan geliyor.

Siz biraz sorunlu gibisini cocugu servise bindiremeyiz banyo yapmaz babamla araba suremem trafige cikamam vs va bir suru seye itiraziniz var farkindamisiniz? Bir hafta ders alacak buyce ayarlayabilirsiniz sonucta arabayada benzin aliyorsunuz degilmi ayrica anane ve dedeyi evden uzaklastirin oglunuzun inadini kiracak bir yol bulun olmaz olmazlarla nekadar devam edebilirsiniz

Gereksiz özgüven vermeyeyim şimdi ama mahalle arası kullanıyorsanız başkasına ihtiyacınız yok yani.
Tek başınıza birkaç tur atsanız yeterli olur gibi geldi.
İnsan yalnızken daha rahat kullanıyor zaten.

Sanki tek çare araba kullanmak. Giriş çıkış saatleri de uyuyorsa oturun koltuğa kullanın. Arkadaşınız varsa hafta sonu için ondan rica edin olmadı. Bir kere sürdü mu devamı gelir.

Bende sırf çocuklar icin ehliyet alacağım. Yoksa kimse beni şoför koltuğuna oturamazdı.

Benim annemde teyzem de kırklı yaşlarda araba kullanmaya başladı.

Servisten önce evde otorite problemi var kusura bakmayın ama siz bir birey olamamışsınız ki çocuğunuzun bir birey olmasını istiyorsunuz.Herşeye babam da babam ne demek sizin kontrolünüz altında olabilecek bir olaya müdahale ediyor, temizlik konusu babanıza gelmeden sizin hal etmeniz gerekirdi, servis olayı tamamen sizin ve çocuğunuz kontrolünde olmalı,çocukla konuşmayı deneyin, okula servisle gidilmesi hem senin için hem benim için daha uygun ya servisle gidicez yada bir süre okula gidemeye bilirsin? Çünkü diye nedenleri sıralayın, alıp karşınıza anlatmanız gerekir, deden beni çok yoruyor bu sürede senden yardım istiyorum beraber bu olayın üstesinden gelebiliriz deyip ana problemi anlatsanız çocuklar anlar, ben senin annenim senin zarar görecek bir ortamda tutmam bana güveniyorsun biliyorum bende sana güveniyorum diye tedbirli, güven verici, hatta bir kaç gün alışıncaya kadar servisten inince onu izlediğiniz izlenimi verirseniz ne güzel indin öle, servis ablası ne kadar güler yüzlü gb çocuğu güvende hissettirirseniz, çocuk kendini sizin kararlarınıza emanet eder, siz kendiniz arabanızla ilğili bahane bulurken problem yok, çocuk bahane bulunca problem yapmayın söyle ya birşeyleri bir yerden başlayın, kurs alabilirsiniz, ark eş dost rica edip önce akşam sakin sonra gündüz kullanabilirsiniz, hiç yapamadınız kendiniz yavaş yavaş deneyin, babanızın sizin aile içi kurallarına uymaması bakın ufacık gb görünen ama hayatınıza kocaman bomba etkisi olabilecek yansımaları çıkıyor, her ebeveyin herkese iyi gelecek diye bir kanun yok demekki görüşleri yaşam bicimi size zarar veriyor, bu süreci biraz uzak mesafeli kendiniz çözmeye çalışın

sizi babamla trafiğe çıkartayım. şoförlüğünüz varsa onu unutursunuz

özgüven eksikliği var, kabul. onun sebebi çok farklı, ben alerjik astım hastasıyım. gıda ve diğer şeylerden bağlı bir sürü alerjilerim var. hal böyle olunca anne babam bana güvenemiyor. her an her yerde atak geçirip başıma birşey gelmesinden korkuyorlar. ama nereye kadar böyle, bende onu kıracak, motive edecek sözler arıyorum belki... o nedenle buradayım.

temizlik konusu farklı bi olay. oğlum onların yanında uyandı... büyük wc sorunu değil.

ama diğer konuda haklısınız. özgüven sorunum olduğunu biliyorum... onun sebebi çok farklı, ben alerjik astım hastasıyım. gıda ve diğer şeylerden bağlı bir sürü alerjilerim var. hal böyle olunca anne babam bana güvenemiyor. her an her yerde atak geçirip başıma birşey gelmesinden korkuyorlar. ama nereye kadar böyle, bende onu kıracak, motive edecek sözler arıyorum belki... o nedenle buradayım.

haftaya eşim izin alamazsa kurs alacağım, kendisiyle de görüştüm. o süre içinde çocuğun servisle gidip gelmesi gerekecek.

babam yada annemle sürekli iç içe değiliz. sabah gelirler çocuğu okula bırakır, akşam çıkışta eve getirirler o kadar, başka görüşmüyoruz. birde rahatsızlanıp acile gidersem anemlere bırakırız. onun dışında dip dibe değiliz.

Başlarda korku olur zamanla alışacaktır benim oğlumda korkuyordu sende gel diyordu zamanla geçti

Bakin turk erkeklerinin cogu sizin babaniz gibi araba kullanirken demoralize ediyor bende esimle babamla kullana kullana ogrendim babam cok rahatti esim surekli olumsuzdu hic takmadim ve ogrendim sizin babaniz tek degil yani bu yine sizle alakali bir durum. Astim hastaligi bilmiyorum ama cogu insanda var bukadar hayatinizi etkilememeli araba kullanamayacak kadar? Ozguven sorununuzun oldugunu kabul etmissiniz sizde otorite kurma sorunuda var cocuk uzerinde ya ben 4 yasindaki ogluma bir hafta masal anlatarak sonrada karsima alip guzelce konusarak asiya ikna ettim benimki asidan inanilmaz korkuyordu ve benimkide cok inatci yani demek istedigim cocuga soz gecirmek sizin elinizde ve anne babanizi herseye karistirmamakda sizin elinizde

normal astımlılar gibi değilim, kontrol altına alamadık. bir çok şeye alerjim var, gıda ve kimyasallar. daha önce de çıktım yola yolda astımım tuttu. kesemedim. acile gitmek zorunda kaldım. covid aşısında bile ambulansla hastaneye kaldırdılar aşı alerji yaptı. ilaç deneme aşamasındayız. doktorum kontrol altına almaya çalışıyor. korkumu yenmem lazım... oğlum olmadan kullanmak istiyorum başta. alışırsam oğlumu öyle yanıma alırım. başta servise binmesi gerek

eşimi isteme nedenim o rahat, babam gibi değil. onunla kullanabilirim.

birde şey var, oğlum gördüğünden korkuyor. yoksa dişçiden yada iğneden korkan bir çocuk değil. dişçiye geçen kendisi içeri girip kolduğuna oturdu.. görmüş bir kere servisteki çocuğu kaçırmışlar. dedesi de korku sözcükleri söyleyince değiştiremedik. ama değişmesi lazım. olmadı rehberlikten yardım alacağım.

Sizin kendi eviniz yok mu? Neden ailenizle yaşıyorsunuz?
hayır ailemle yaşamıyorum. sadece sabah geldiler götürmek için, akşamda bırakırlar sonra herkez evlerine... ben 8,30-17,30 işteyim, oğlum 8.30-17.00 okulda. hepi topu sabah yarım saat görüyoruz, akşam 15 dkika. babamın korkutması oğlanın doğum gününde oldu.

O zaman servısle giden çocukların eğlendiği mutlu olduğu bir video açabılırsınız tv den
Özellikle dede yorum yapsın

Sonra servıs kullanan bir arkadası ve annesı mutluluğunu dıle getırsın belki fikri değişir

hafta sonraları yada akşamları onlara gitmiyoruz. hoşlanmıyorlar.

video mantıklıymış hoşuma gitti, teşekkür ederim.

birde sadece bir konudan çocukta otorite problemi var gibi durdu ama değil. ben oğlumla trenle 2 saatlik yolculuğa gittim misal hiç sorun yaşamadık. gezdik, eğlendik, yedik, içtik. rahat rahat gidip geldik. servis konusunda onu anlıyorum. haksız sayılmaz. görünce haliyle korktu çocuk.

Yetişkin bir yurdum erkeğinin sadece yüzde 5 lik kısmı ile araba kullanmayı öğrenebilirsiniz.

Ben 5 senedir kullanıyorum. Ve araba kullanmayı öğrenmenin yolu risk almaktır.

Halen daha iki arac arasına park edemiyorum mesela. Ya da uzun uzun geri vitesle gidemiyorum. Ama korkup geri çekilemem.

Siz de yavaş yavaş kullanın. Şu an korkuyorsunuz ya. O korku bin saatlik özel dersten sonra da olacak. Çünkü mesele özel ders almak değil. Mesele tecrübesizlik.

Kullandıkça pratikleseceksiniz. Babam ya da eşim illaki de yanimda olsun diyorsanız arka koltuğa oturtun onu. Ordan daha az mudahale ederler belki. Bir sürücünün yanında sürücülük öğrenilmez.

5 senedir araba kullanıyorum. Şehir içi şehir dışı fark etmiyor. üstelik trabzon gibi daracık ve dimdik yolları olan bir şehirdeyim. Buna rağmen araba kullanamayan babam yanında otururken "kırmızı yanıyor, soldan araba geçiyor, ilerde polis bekliyor" gibi bana direktif veriyor. Ki benim babam dünyanın en uysal ve sakin adamıdır.

çocuk öyle stres yaşamış ki canım benim
önce çocuğunuzla konuşup onu rahatlatın hem gördüğü haber ile ilgili hem babanızın sert tepkisi tuvalet durumuyla ilgili . babanıza bence çocuk emanet edilmez tüm bunlar çocuğunuz babanızda olduğu için oldu servis sorununu çocuğunuzla gerekirse destek alarak çözüp servisle gönderin derim sizinkiler çocuğunuzun psikolojisini bozacak

çocuğu servise verince oda olacak, araba bana kalacak. işe gidiş gelişte rahat kullanırım. çocuğun okulu çevre yolu gibi de tır kamyon çok. alışınca çocuğu da servisten alırım ozamn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…