sınıf öğretmeni ve rehberlik ile deniyeceğim. bi ara bi psikiyatriste danışmaya gitmiştim, çocuk o istemezse yapmaz demişti :) sonuçta oda bir birey. o arada arkadaşın önerisiyle servis videoları bulursam onu göstereceğimçocuk öyle stres yaşamış ki canım benim
önce çocuğunuzla konuşup onu rahatlatın hem gördüğü haber ile ilgili hem babanızın sert tepkisi tuvalet durumuyla ilgili . babanıza bence çocuk emanet edilmez tüm bunlar çocuğunuz babanızda olduğu için oldu servis sorununu çocuğunuzla gerekirse destek alarak çözüp servisle gönderin derim sizinkiler çocuğunuzun psikolojisini bozacak
Kendinizi goturebiliyosaniz cocugu da koltuguna sabitler goturursunuz. Ben olsam cekmem bunca tavri. Insanlar da mecbur degiller ama.yok demek yerine yaptiklari hos degilMerhaba arkadaşlar, okul başlayınca oğlumu servise verip kendimde servisle gidecektim. oğlum servisten korkuyor. serviste inip binerken kaçırırlar diye çok ağladı. sebebi de dedesiyle(babam) haber bakarken çocuğun servisten kaçırıldığını görmüş (çalıştığım için onlar bakıyordu, dedesi tv kısıtlaması hiç yapmadı sağolsun. bizim evde tv açılmaz) . dedesi de çocuğun yanında ay ben güvenmiyorum servise, küçücük çocuk nasıl gidecekki vs dedi. akşamına oğlum çok ağlayınca madem sen götürürmüsün dedim. tamam dedi o götürüp getirdi.
o süre içinde iş yerinde yer değişikliği oldu. ben oğluma yakın sayılabilecek binaya geçtim. ben götürüp getirmek isterdim ama şoförlüğüm iyi değil. direksiyon çalışmak için izin alacağım, eşimin izin alması için bekliyorum. bayadır bekliyorum çok sinir bozucu.... para durumları sıkışık olduğu için de ücretli kurs alamadım. benimde korkularım var araçla, astım hastasıyım astımı kontrol altına almaya çalışıyoruz, ilaç deniyoruz.
babam benide oğlanla birlikte getirip götürüyor. kendi arabamızla. bu gün oğlanın duş almasını söyledi wcde sorun yaşadı, babam böyle götüremem diyor. oğlum inat böyle gidecem diyor. ev savaş alanına döndü... üzerini ıslak mendille silip ikna ettim. öyle böyle ıslak mendil kullanmadım, paket bitti neredeyse. babam bağırıyor bir çözüm bulsunlar eşi gelsin naparsa yapsın diye. eşim tayin istiyor gelemiyor, ilçede çalışıyor.
düşün düşün yol bulamadım. çocuk servise alışsa ben kendimi iş yerine götürebilirim... nasıl alışır çocuk servise
güncelleme yapayım; annemlerle aynı evde yaşamıyoruz. sabah getirmek için yarım saat, akşam götürürken 15 dk görüyoruz sadece. onun dışında oturmaya vs de gitmiyoz. hoşlanmadıkları için
başta o servis çıkışını çocuğun yanında yapmasaydı, böyle olmayacaktı...Kendinizi goturebiliyosaniz cocugu da koltuguna sabitler goturursunuz. Ben olsam cekmem bunca tavri. Insanlar da mecbur degiller ama.yok demek yerine yaptiklari hos degil
özgüvensizlik sadece araba kullanımında var, yoksa oğlumu alıp trenle il dışına çıkartırım, onda sorun yok. zaten onlar bakmıyor sadece ulaşımda yardımcı oluyordu sağolsun ama onda da sorun çıkartıyor. yaşlılık diyelim...Kendinizi ve cocugunuzu babanizdan uzak tutun. Sizi ozguvensiz yetistirmis, aynisini oglunuza yapmasina izin vermeyin.
Servisten rica edin birkac gun beraber gidin. Bir sey olmadigini gorunce korkusunu yenecektirnMerhaba arkadaşlar, okul başlayınca oğlumu servise verip kendimde servisle gidecektim. oğlum servisten korkuyor. serviste inip binerken kaçırırlar diye çok ağladı. sebebi de dedesiyle(babam) haber bakarken çocuğun servisten kaçırıldığını görmüş (çalıştığım için onlar bakıyordu, dedesi tv kısıtlaması hiç yapmadı sağolsun. bizim evde tv açılmaz) . dedesi de çocuğun yanında ay ben güvenmiyorum servise, küçücük çocuk nasıl gidecekki vs dedi. akşamına oğlum çok ağlayınca madem sen götürürmüsün dedim. tamam dedi o götürüp getirdi.
o süre içinde iş yerinde yer değişikliği oldu. ben oğluma yakın sayılabilecek binaya geçtim. ben götürüp getirmek isterdim ama şoförlüğüm iyi değil. direksiyon çalışmak için izin alacağım, eşimin izin alması için bekliyorum. bayadır bekliyorum çok sinir bozucu.... para durumları sıkışık olduğu için de ücretli kurs alamadım. benimde korkularım var araçla, astım hastasıyım astımı kontrol altına almaya çalışıyoruz, ilaç deniyoruz.
babam benide oğlanla birlikte getirip götürüyor. kendi arabamızla. bu gün oğlanın duş almasını söyledi wcde sorun yaşadı, babam böyle götüremem diyor. oğlum inat böyle gidecem diyor. ev savaş alanına döndü... üzerini ıslak mendille silip ikna ettim. öyle böyle ıslak mendil kullanmadım, paket bitti neredeyse. babam bağırıyor bir çözüm bulsunlar eşi gelsin naparsa yapsın diye. eşim tayin istiyor gelemiyor, ilçede çalışıyor.
düşün düşün yol bulamadım. çocuk servise alışsa ben kendimi iş yerine götürebilirim... nasıl alışır çocuk servise
güncelleme yapayım; annemlerle aynı evde yaşamıyoruz. sabah getirmek için yarım saat, akşam götürürken 15 dk görüyoruz sadece. onun dışında oturmaya vs de gitmiyoz. hoşlanmadıkları için
Aile büyüklerini aradan çıkarmakla başlayın işe. Akşam konuşun oğlunuzla,yarın servise binmen gerek deden gelemez,benimde işe gitmem gerekiyor biliyorsun ama çıkışta istersen parka vs gideriz vb şekilde. Çocuğunuz binmem korkuyorum vs derse konuşun anlatın çocukların servise bindiğini ,arkadaşlarının olacağinı.hayır ailemle yaşamıyorum. sadece sabah geldiler götürmek için, akşamda bırakırlar sonra herkez evlerine... ben 8,30-17,30 işteyim, oğlum 8.30-17.00 okulda. hepi topu sabah yarım saat görüyoruz, akşam 15 dkika. babamın korkutması oğlanın doğum gününde oldu.
Merhaba ben sizi araba konusunda cesaretlendirmek için yazicam.agustosta ehliyet aldim.ve trafiğe çıkmadan önce çok korkuyordum tek başıma nasıl yapicam diye.fakat ilk denemede korkudan ölüyordum. Ama yapmak zorunda ve bir yerden başlamak zorundaydım.sadece 2 ayda en zor trafikte istanbulda araba kullanabilir duruma geldim.cesaret etmeseydim asla olmazdı her geçen gün daha da iyi olduğumu hissediyorum. Korkmaniz normal.ama cesur olun eğer araba kullanmamda sorun yok sadece korkuyorum diyorsanız çıkın trafiğe dikkatle. Bu sene bende çocuğu servise vermedim kendim alıyorum.bunu yapabileceğimi söyleseydi biri eskiden asla der ve gülerdim.olur yani cesur olun.bir ogretmen arkadaşım 40 yaşında ehliyet aldı ve dediği şuydu,arabaları en aptal insanların bile surebilecegi şekilde tasarlıyorlar.kendine güvenen kurallara uyan herkes yapar demişti.belki beni cesaretlendirmek için söyledi ama işe yaradı.hafta sonu pratik yapın bence.olk etapta babanız yanınızda otursun.soylenirsede duymayın siz onu bence bosverin.iyi sanlar
Aile büyüklerini aradan çıkarmakla başlayın işe. Akşam konuşun oğlunuzla,yarın servise binmen gerek deden gelemez,benimde işe gitmem gerekiyor biliyorsun ama çıkışta istersen parka vs gideriz vb şekilde. Çocuğunuz binmem korkuyorum vs derse konuşun anlatın çocukların servise bindiğini ,arkadaşlarının olacağinı.
Babanız da gelmesin tabi ki sabah zira size destek olmuyor aksine köstek oluyor.
Ehliyetiniz varsa haftasonu yada akşam işten sonra binin arabanıza çıkın,özel ders veren biri varsa çevrenizde anlaşın,olmazsa bilen bir arkadaşınız da olabilir. Trafigin yoğun olmadığı yerlerde dur,kalk çalışın,park denemesi yapın,yokuşta kalkma vb pratikleri yapın. Her gün 1 saat kullansanız halledersiniz zaten. Arkadaşım hiç bilmiyordu kullanmayı,seneler evvel alınmış ehliyeti cüzdanında duruyordu, geçen yıl 1 hafta özel ders aldı,sonra İstanbul trafiginde her gün okula götürüp getiriyor kızını ki okul çıkışı en yoğun saatler.
Her kadın araba kullanabilmeli,ben cidden bunu isterim. 12 senedir kullanıyorum,kimseye minnet etmeden anahtarı alıp çıkmak gereklilik artık.
Kapıda duran arabayı alıp çıkabilmeli her kadın gerektiğinde. Özgürlük bu,en basitinden babanızla uğraşmanız,rica minnet etmeniz gerekmeyecekti kullanabiliyor olsanız. Kocaman kadınsınız sizi bile manipüle ediyor babaniz hala. Yapmayın bunu kendinizde. Kendi arabanızda astım krizinizin tutması,toplu taşıma yada serviste tutmasindan daha zor. İçinin temizliğine,havalandırmasına siz hakim olacaksınız zira. Serviste,toplu tasımada birinin parfümü,sabununun kokusu vs daha çok tetiklenmezmi alerjiniz. Korkmayın bundan.
Kaza da olabilir inanın normal,bakın anlatayım benden bağımsız kac kez kaza atlattım.teşekkürler yorumlarınız için, normalde mahallede kullanabiliyorum, akıcı trafiğe çıkamadım. dur kalk vs sorunum yok araba zaten otomatik. bana göre almıştık başta zorlanırım diye. aman kaza olmasın - para çıkmasın-, aman borç var benzin gitmesin derken kaldım öylece... haklısınız. toplu taşıt kullanmayalı yıllar oldu. bir tren rahat olmuştu. onun dışında mümkün değil binemiyorum.
evet biliyorum, maddi sıkışık bi dönemdeydik. ev aldık, çocuğu koleje gönderdik vs derken kıpırdamakta zorlanıyorduk. ama şükür düzene koymaya başladık artık. bana ufaktan yola çıkmaya başlamak düşüyor....Kaza da olabilir inanın normal,bakın anlatayım benden bağımsız kac kez kaza atlattım.
Benim arabama bir kez arkadan çarptılar benimle asla alakası yoktu önümdekiler durdu zaten sıkışık trafikti bende durdum,arkamdaki duramadı çarpti far kırıldı. Bir kez otoparktan çıkarken önünden çarpacak gibi ani çıkip hızla giden başka bir araç sahibine sinirlenip geri gelip aynama carptı adamin biri,kendi aynası kırıldı,benimki çizildi.
Kapıda dururken geri geri çıkan biri kapima carptı bir başka seferde . 2-3 hafta önce eşimin arabasına otoparkta çarptılar arka sol far kırildi.
Yani araba kapınizda dururkende pekala kaza oluyor,olabiliyor,siz yolunuzda kurallara uygun giderken de olabilir zira trafikte bu risk her zaman var. Hiçbirşey olmaz araba dururken yanınıza parkeden kapısını dikkat etmeden açar kapı çarpar göcer yada çizilir aracınız.
Trafik sigortası,kasko bu gibi durumlar için var zaten. Olabilir insanız ,Allah ölümlü,ağır yaralanmalı kaza vermesin yeter ki,hepsi bir şekilde halloluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?