- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.695
- 798
- Konu Sahibi Kova hatunu
-
Suyu kendi iciyor mu peki?Benimki de 21 aylik ama ben onca cesaretli degilim elle yiyebileceklerini yemesine izin veriyorum ama kasik olmaz,dokup saciyor zaten yemiyor ki. Kasikla yenen herseyi ben yediriyorum su anda. Konunuzu takipteyim kovacan
Evet bu da 5 ogun duşun altinda tutucam demek :) feci batiriyorKaşıkla yesin bıraktığı yerde sen devam et, bugün 3 kaşık yiyebilir yarın 5 olur bir bakmışsın kendisi yiyo eliyle de yesin yolunu buluyo bir düzen gelişiyo zamanla,ben ne zaman ki öyle mi yapsam böyle mi yapsam telaşını bıraktım o zaman oğlum da rahat etti ben de döktü saçtı kendini batırdı ama sonunda oldu
Evet normal bardaktan iciyorSuyu kendi iciyor mu peki?
Hmmm yani fazla kasmaya gerek yok diyorsun...yediği kadar yesin sonra sen yedir. oyy en güzel çağları. içir suyunu zaten kaç yaşına kadar içireceksin ki. ben 3 yaşında akadar herşeyi kendim yaptım. 3,5 yaşında her işini hallediyor yetiyor kendine.
bnm kızım da 18 aylık bnm yedirmemi istemiyor doke saça kendi yiyor bnde kocaman bı sofrabezi seriyorum altına etrafına dağılmasın diye suyuda bardaktan içiyor kendi istiyor bazen de oyuna döndürüyor aldığı suyu mutfağın yada odanın ortasına döküyor sinirleniyorum ama yapacak bişey yok17 aylik oğluma bugun kasik ile yemek yemesini alistirmaya basladim
Kaşığın mantığını çözmüş tabi kendince :) 4-5 kasiktan sonra sıkıldı ama benim yedirmemi istedi kaşığı firlatti...peki ben simdi ne yapmaliyim?
Her öğün eline kaşık vericem
Sıkıldığı yerde kendim beslemeye devam mi edeyim yoksa yediği kadarıyla mi birakip ellememeli mi ?
Ayrica su konusunda cok sinirli bana kendi icmezmis dokermis o suyu
Birde eliyle isaret etmiyor hic
Gerci pek ogretmedim de....nasil yapacagimi bilmiyorum
Ayy cok karisik oldu biliyorum ama bilginize cok ihtiyacim var
kışın altına kullan at örtü seriyorum havalar isindigindan beri balkonda yiyor bugün çorbasını kasiklarken yoruldu kedi gibi ağzını tabağa daldirdi içti :)Ben 8 ayda eline verip benim gozetimimde serbest biraktim. Cokta isime yaradi. Simdi bizde 17 ayligiz. Mama sandalyesinin altina sofra bezi seriyorum. Corbasini ana yemegini sirayla onune koyuyorum. 2 kasik 2 catal hazirliyorum. Kendi yiyor. Ozellikle corbada kasigi egik tututugu icin dokuuor biraz ama onemsemiyorum. Ben bendeki kasikla arada agzina veriyorum oda kendi kasigiyla devam ediyor. Ben cok memnunum onceden ben verirken daha az yiyen cocuk ozellikle ana yemekleri daha cok yemeye basladi. Catalla yemeyi iyi ogrendi. Yemek olayinida hep bizimle yiyor asla once yada sonra yedirmiyorum ki sofra duzeni olussun. Ayrica bu sayede yemek annenin yemekten koptugu bir savasa donmedi o kendinin kini yiyor bizde kendi yemegimizi. Arada bende diger kasik cataliyla veriyorum. Ogun aralarindada meyveleri soyup elma dilimi seklinde dogruyorum tabagina koyup eline veriyorum. Kanepede yerine alisti tabagini alir gider oturur kucagina koyar yer. Ha dokmuyo mu cogu zaman doyunca meyvelerini oyun zannedip atiyo yemegini mama sandalyesine dokuyo. Kafasina pilav dokmuslugu bile var. Biraz temizligi oluyo yaz mevsimi diye usenmiyorum her aksam yikiyorum. Ama guzel tarafi ben bunlari yaptikca daha hizli ogreniyo. Mesela annem meyveleri rendeden gecirip vermem konusunda israr eder ama ben yine cignemeyi ogrensin diye hic yapmadim. Kucukken sert sebzeleri haslayip butun verirdim. Simdi alisveris cantasindan elma cikarir yikarm eline veririm yer tek basina.. cokta seviyor bu dururmu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?