- 25 Nisan 2018
- 5.181
- 10.046
- 248
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
-
Çok geçmiş olsun kuzuya. İnşallah önemli bir şeyi yoktur. Size özelden bir Doktor ismi vereyim ona mutlaka yazın. Tahlillerin fotoğrafını da atın. Mutlaka destek olur.Merhaba arkadaşlar, konum taşınmazsa çok sevinirim
İşitme engelli bir çocuğum var yedi yaşında iki ay önce sol ayağı bilekten aşağısı şişti ve hiç inmedi o günden beri ödem var inmiyor.
Kaç kez çocuk doktoruna gittim testler yapıldı, kalp damar cerrahisine , çocuk kalp doktoruna , romatolojiye, ortopediye gittik. Bütün testler de sorun yok ama ayakta ödem var ve su görünüyor orda yani ultrason da. Kemikte veya kemiğe yakın değil diye ilaca da başlatmadı doktor hiçbir şey çıkmıyor en başta böbrek denildiği icin çocuk doktoru üç kez idrar tahlili yaptırdı ama protein kaçağı görünmüyor böbrek de değil dedi. İnanın ne yapacağım bilmiyorum en son Akdeniz ateşi testi yapıldı Ankara'ya yollandı belki dedi doktor. Şu ayak şiş öyle duruyor kuzum. Bazen yürürken zorlanıyor zaten çok yürütmüyorum bu halde ama çok üzülüyorum belki yaşayan bilen denk gelir diye sormak istedim . Şimdiden teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim tabi atarsanız yaparım çok incesiniz sağolunÇok geçmiş olsun kuzuya. İnşallah önemli bir şeyi yoktur. Size özelden bir Doktor ismi vereyim ona mutlaka yazın. Tahlillerin fotoğrafını da atın. Mutlaka destek olur.
Amin inşallah çok teşekkür ederimGeçmiş olsun, bir bilgim yok.
gidebileceginiz bütün bölümlere de gitmişsiniz ama bazen aynı branştaki bir hekimin teşhis koyamadığı hastalığa diğeri teşhis koyabiliyor.
İnşallah teşhis ve tedavinize ulaşıp, güzel sonuclar alirsiniz.
Evet biraz araştırdım en fazla 96 saat sürermiş o hastalık. Genetik testde yaptırdık temiz çıktı.neden bu kadar uzun sürdü bilmiyorumÇok geçmiş olsun. Herediter anjioödem olabilir mi acaba diyeceğim ama onda da şişlik iki ay sürmez ki.
Tetkikleri nasıl? Wbc crp sedimentasyon değerleri yüksek mi normal mi?Merhaba arkadaşlar, konum taşınmazsa çok sevinirim
İşitme engelli bir çocuğum var yedi yaşında iki ay önce sol ayağı bilekten aşağısı şişti ve hiç inmedi o günden beri ödem var inmiyor.
Kaç kez çocuk doktoruna gittim testler yapıldı, kalp damar cerrahisine , çocuk kalp doktoruna , romatolojiye, ortopediye gittik. Bütün testler de sorun yok ama ayakta ödem var ve su görünüyor orda yani ultrason da. Kemikte veya kemiğe yakın değil diye ilaca da başlatmadı doktor hiçbir şey çıkmıyor en başta böbrek denildiği icin çocuk doktoru üç kez idrar tahlili yaptırdı ama protein kaçağı görünmüyor böbrek de değil dedi. İnanın ne yapacağım bilmiyorum en son Akdeniz ateşi testi yapıldı Ankara'ya yollandı belki dedi doktor. Şu ayak şiş öyle duruyor kuzum. Bazen yürürken zorlanıyor zaten çok yürütmüyorum bu halde ama çok üzülüyorum belki yaşayan bilen denk gelir diye sormak istedim . Şimdiden teşekkür ederim
İnşallah değildir sizin de mi uzun süre inmedi ?Akdeniz ateşi olabilir. Benim 17 yaşımda aynı dediğin gibi şişmisti ödem deyip gönderdiler 28 yaşımda akdeniz ateşi olduğunu öğrendim. İnşallah değildir akdeniz ateşi de zor bi hastalik maalesef.
Özür dilerim sorduğunuz terimlerin hepsini bilmiyorum bakıp demem lazım sanırım. Ama işitme engeli beyin kanaması geçirdiği için oldu denildi erken doğan bir çocuk oğlum daha sonra da üç ay İstanbul da haberlere çıkan yeni doğan vakalarının olduğu hastanelerden birinde kaldı o sırada iki kez beyin kanaması geçirdi ona bağlandı işitme kaybı. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Romatoloji hiçbir şey bulamadım dedi hastanede çocuk romatoloji bir tane doktordu başka doktora gitmedik ama çok ilgili ve baya uğraştı kendisi.Tetkikleri nasıl? Wbc crp sedimentasyon değerleri yüksek mi normal mi?
Bunu yapabilecek onlarca hastalık var, ancak işitme engeli kısmına takıldım ben sendromik bir durum olabilir belki ya da adı konmamış bir sekans olabilir
İşitme kaybı ile sıklıkla görülen hastalıklardan biri de JIA imiş şimdi birkaç makale gördüm. Ama JIA sık görülen bir artrit sebebi. Öyle olsaydı romatoloji tanıyı koymuş olurdu diye düşünüyorum.
Çok zaman geçti üstünden ama bi hafta sürmüştü diye hatırlıyorum.İnşallah değildir sizin de mi uzun süre inmedi ?
Anladım WES testi var tüm genoma bakılan öyle bir tetkik yapıldı mı?Özür dilerim sorduğunuz terimlerin hepsini bilmiyorum bakıp demem lazım sanırım. Ama işitme engeli beyin kanaması geçirdiği için oldu denildi erken doğan bir çocuk oğlum daha sonra da üç ay İstanbul da haberlere çıkan yeni doğan vakalarının olduğu hastanelerden birinde kaldı o sırada iki kez beyin kanaması geçirdi ona bağlandı işitme kaybı. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Romatoloji hiçbir şey bulamadım dedi hastanede çocuk romatoloji bir tane doktordu başka doktora gitmedik ama çok ilgili ve baya uğraştı kendisi.
Geçmiş olsun ailevi Akdeniz Ateşi ve gut hastalığına bakıldı mi?Merhaba arkadaşlar, konum taşınmazsa çok sevinirim
Ne kadar iyi ve ilgili de olsa başka bir gözün gormesinde fayda var, insanlık hali sonuçta bazen gözünün önündekini göremiyor insan, bu kötü Dr demek değil ama bakış açısı değişikliği önemliÖzür dilerim sorduğunuz terimlerin hepsini bilmiyorum bakıp demem lazım sanırım. Ama işitme engeli beyin kanaması geçirdiği için oldu denildi erken doğan bir çocuk oğlum daha sonra da üç ay İstanbul da haberlere çıkan yeni doğan vakalarının olduğu hastanelerden birinde kaldı o sırada iki kez beyin kanaması geçirdi ona bağlandı işitme kaybı. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Romatoloji hiçbir şey bulamadım dedi hastanede çocuk romatoloji bir tane doktordu başka doktora gitmedik ama çok ilgili ve baya uğraştı kendisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?