• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum yandı ondan mı konuşamıyor?

dilosssssss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2022
269
73
48
27
Merhaba hanımlar. Bilirsiniz ki oğlum 25 aylık daha önce konusamadıgı yönünde açtığım bir çok konum var. Bugün bir farkındalık yaşadık eşimle. Eşim iş yerindeyken bir müşteri gelmiş ve oda personelinin arkadaşıymış ve doktormuş. Arkadaşımız doktora çocugumuzdan bahsetmiş eşimde oradayken. Benim bu konuşamama durumuna çok üzüldüğümü biliyor. Neyse doktor psikiyatri gördümü demiş evet demişler eğer çocugun nörolojik yönünden bir sıkıntısı yoksa yaşadığı bir travma tetiklemiş olabilir içine kapanmış olabilir demiş. Benim oğlum 15 aylıkken masada ki çaydanlığı kendine doğru cekip gögüs kısmı yanmıştı Allahtan 3 4 günlük tedaviyle kurtulduk🙏cocukların en güvenli yanı anne babasının yanıdır evde de böyle bir şey olduğu için travma kalmış olabilir demiş gece çocuk uyuduğunda kulagına o bizim hatamızdı senin suçun yoktu gibisinden konuşun ve fil süresi okumamız gerektiğini söyledi çocukların gece bilinç altı acık olurmuş bizde yaptık haliyle. Böyle bu sebepten olmuş olabilir mi😞

Merhaba hanımlar. Bilirsiniz ki oğlum 25 aylık daha önce konusamadıgı yönünde açtığım bir çok konum var. Bugün bir farkındalık yaşadık eşimle. Eşim iş yerindeyken bir müşteri gelmiş ve oda personelinin arkadaşıymış ve doktormuş. Arkadaşımız doktora çocugumuzdan bahsetmiş eşimde oradayken. Benim bu konuşamama durumuna çok üzüldüğümü biliyor. Neyse doktor psikiyatri gördümü demiş evet demişler eğer çocugun nörolojik yönünden bir sıkıntısı yoksa yaşadığı bir travma tetiklemiş olabilir içine kapanmış olabilir demiş. Benim oğlum 15 aylıkken masada ki çaydanlığı kendine doğru cekip gögüs kısmı yanmıştı Allahtan 3 4 günlük tedaviyle kurtulduk🙏cocukların en güvenli yanı anne babasının yanıdır evde de böyle bir şey olduğu için travma kalmış olabilir demiş gece çocuk uyuduğunda kulagına o bizim hatamızdı senin suçun yoktu gibisinden konuşun ve fil süresi okumamız gerektiğini söyledi çocukların gece bilinç altı acık olurmuş bizde yaptık haliyle. Böyle bu sebepten olmuş olabilir mi😞
psikolog fil suresi mi oluyun dedi?

olabilir benzer bir durum yasayan bildiğim bir cocuk var ama ona sürekli baba tarafından travma yaratıldı. 8 yasında hala konusamıyor. konusma terapisine falan gittiniz mi hiç?

olabilir benzer bir durum yasayan bildiğim bir cocuk var ama ona sürekli baba tarafından travma yaratıldı. 8 yasında hala konusamıyor. konusma terapisine falan gittiniz mi hiç?
Ben de fil suresine takıldım. Lehebi ebabillerin ezişi filan 😶‍🌫️

olabilir benzer bir durum yasayan bildiğim bir cocuk var ama ona sürekli baba tarafından travma yaratıldı. 8 yasında hala konusamıyor. konusma terapisine falan gittiniz mi hiçinanı
Valla ne doktoru oldunu eşim soramamış markette müşteri cokmuş şuan 1 haftadır kreşe gidiyor bende el mecbur söylediklerini yaptım valla

Valla ne doktoru oldunu eşim soramamış markette müşteri cokmuş şuan 1 haftadır kreşe gidiyor bende el mecbur söylediklerini yaptım valla
bi konusma terapistiyle görüsüm bence. biraz dandik bi doktor gibi geldi 😂 tabii ki travmalar cocugun gelisimini etkiliyor ama fil suresi falan ne biliyim 🙄 benim bahsettiğim cocugu her gören doktor konusma terapisti veya ergoterapi gibi seyler önerdi 🙄 ki bahsettiğim çocuk ağır travmalı.

ay aman insallah sonuc alın da neyden fayda gördüğünüz önemsiz 🥰

bi konusma terapistiyle görüsüm bence. biraz dandik bi doktor gibi geldi 😂 tabii ki travmalar cocugun gelisimini etkiliyor ama fil suresi falan ne biliyim 🙄 benim bahsettiğim cocugu her gören doktor konusma terapisti veya ergoterapi gibi seyler önerdi 🙄 ki bahsettiğim çocuk ağır travmalı.

ay aman insallah sonuc alın da neyden fayda gördüğünüz önemsiz 🥰
Siz söyleyemeyese kadar hiç takılmamıştım cidden 😂 Şuan kreşe gidiyor 2 3 ay da bir gelişme olmazsa tekrardan götürücez vallahi 🥰🥰

Bence o kişi doktor değil.
Uyurken kulağına fısıldama yöntemi belki denenebilir, şifalama çalışmalarında falan kullanılıyor bu yöntem daha önce başka sebeplerden deneyenler olmuştu etrafımda duymuştum. Bilinçaltında çözülmeyen şeyler için faydası oluyormuş.

Çocuğunuzun hiç kelimesi yok mu anne baba dede al gel ver vs

Bence o kişi doktor değil.
Uyurken kulağına fısıldama yöntemi belki denenebilir, şifalama çalışmalarında falan kullanılıyor bu yöntem daha önce başka sebeplerden deneyenler olmuştu etrafımda duymuştum. Bilinçaltında çözülmeyen şeyler için faydası oluyormuş.
Yaptım valla ben de senin suçun değildi o bizim sucumuzdu gibisinden hem ben ayrı yaptım ayrıyetten eşimde konuştu umarım faydasını görürüz bizde ya 😒

Çocuğunuzun hiç kelimesi yok mu anne baba dede al gel ver vs
Aslında 4 5 aylıkken babbabaa dedede gibisinden babıldıyordu 9 10 aylık civarında anne teyze mama falan çok diyordu bu böyle devam etti 15 aylıkken yandı çay döküldü üstüne 😒 sonra bi anda durdu 18. Ay da birden farkındalık geldi direk çocuk gelişim uzmanına götürdüm o da otizm değil her hangi bir sorun görmüyorum daha erken filan demişti 2 yasında tekrar götürdüm aynı doktora yine normal diyince 1 ay sonralarda psikiyatriye götürdük oda göz teması var otizm olamaz dedi dikkat eksikliği var ve hareketli bir çocuk dikkatini veremediği için öğrenemiyor demişti

hiç kelimesi yok mu? 25 ay endişelenmek için erken gibi geldi bana
Aslında 4 5 aylıkken babbabaa dedede gibisinden babıldıyordu 9 10 aylık civarında anne teyze mama falan çok diyordu bu böyle devam etti 15 aylıkken yandı çay döküldü üstüne 😒 sonra bi anda durdu 18. Ay da birden farkındalık geldi direk çocuk gelişim uzmanına götürdüm o da otizm değil her hangi bir sorun görmüyorum daha erken filan demişti 2 yasında tekrar götürdüm aynı doktora yine normal diyince 1 ay sonralarda psikiyatriye götürdük oda göz teması var otizm olamaz dedi dikkat eksikliği var ve hareketli bir çocuk dikkatini veremediği için öğrenemiyor demişti

hiç kelimesi yok mu? 25 ay endişelenmek için erken gibi geldi bana
Bi de eşimin 4 yaşinda ki yeğeni otizimli. 1 5 yasından beri uyarıyorum aileyi kendi kuzenim otizimli ve eşimin yegeninden çok emindim her belirtiyi tasıyordu 4 yasında hastaneye götürdüler ve özel eğitime basladılar. Geç kalındı anlıcagınız. Geç kalmaktan korkuyorum sanırım.

Ne doktoru bu? Fil suresi ne alaka onu hiç çözemedim? Anlamında bile böyle bi şey yok.
Ekranı sıfırlayın konuşur

Ne doktoru bu? Fil suresi ne alaka onu hiç çözemedim? Anlamında bile böyle bi şey yok.
Ekranı sıfırlayın konuşur
1 haftadır ekran sıfır artı kreş ve cırt cırtlı dikkat setleri aldım ama öğrenmemeye yeminli gibi 2 sn yerinde durmuyor kitabı görünce direk kaçıyor ne yapacagımı anlamadım 😒

1 haftadır ekran sıfır artı kreş ve cırt cırtlı dikkat setleri aldım ama öğrenmemeye yeminli gibi 2 sn yerinde durmuyor kitabı görünce direk kaçıyor ne yapacagımı anlamadım 😒
Maalesef ekran verdiğiniz için öyle. Asla ama asla azıcık bile ekran vermeyin. Telefon tv tablet vs. Kreşle parkla akranlarıyla etkileşimle açılacak. Uyaran eksikliği var belli ki. Sorun yanması değil sorun bu kadar küçük çocuğun ekrana maruz kalması maalesef tüm sebep o.
Ama kesmişsiniz süper lütfen böyle devam edin. Çocuğunuz için.

benim de bebekligimden beri doktorum olan cok sevdigim bir aile dostumuz var. ona da ne söylesem dua öneriyor 😅 en son stresten çok çarpıntım vardi, nefes alisim falan bozulmustu, ellerim titriyordu. "güzel kızım sana kim nazar değdirmiş" dedi, hemen okudu. sonra "evde babana da okut kendini" dedi - ertesi gun psikiyatriye gideceğim icin ilac yazmadi - aktardan birkac sey onerdi gönderdi.
yani bana tuhaf gelmedi. cocukken elimi siğil basmişti, "okusun annen" demişti😂😂😂
harika bir doktordur bu arada. sülalede kime ne dediyse cikar. o gün "dogru degil bence" diye reddetseler 3-5 sene sonra cikar :)
o yüzden ben doktorun sahte oldugunu düşünmüyorum.
adamin inanci odur, onu söylemiştir.
krese birkac ay daha gitsin, yine etkisini goremezseniz bir de konusma terapistine gidersiniz. eski isim devlet korumasındaki cocuklarla ilgiliydi. konusma geriligi olan çocukların konusma terapisi sonrası az zamanda güzel gelismelerini kendi kulagimla duydum.
iste bunlarin olmasinda ekranin payi buyuk malesef. her saniye defalarca kez degisen hareketli rengarenk bir sey ekran dedigin. ona alisan cocuk tabii ki odaklanma problemi yasayacak. bir yerde 1 saniyede 24 kere degisen ve muzigi sözü olan sihirli ekran. diger yerde dümdüz cirtcirtli kitap. tabii ki cocuk ona ilgi duymaz ya da ilgilense bile odagi kisa surede kaybolur. zamanla ekran yasagini hic delmezseniz odaklanma suresi de artacaktir

1 haftadır ekran sıfır
bebeğiniz 18 aylikken ayni sorun icin doktora goturmussunuz "ekranı sifirlayin" demis. azaltsaniz da kesmemissiniz.
22 aylikken tekrar doktora gitmissiniz, o da tvyi kesin demis o arada 1 hafta falan sifir tv demissiniz.
e 3 ay gecmis, cocukta duzelme yok. siz tekrar ekrana dönmüşsünuz, yine bir haftadir sifir tv diyorsunuz.
sorun belli, çözüm belli.
tum psikiyatrlar, gelisim uzmanlari cocugunuzda otizm belirtileri yok - tvyi cok acil kesin diyor.
bu kadar kafaya takan insanlarsiniz, bu kadar doktor doktor dolasiyorsunuz konu acip duruyorsunuz neden size önerilen tek bir sey var ona uymuyorsunuz?
zor mu yani tvyi kapatmak?
zaten salak salak dizilerden , patronlarinin istediği disinda haber yapmayan haberlerden, reklamlardan , gelin programlarindan ve kaynına kayan insanlarin oldugi gündüz kusagi insanlarindan baska ne var ki bunca vazgecemiyorsunuz?
yerinizde olsam iki doktor ayni seyi soylemis. tvyi dusman kabul eder kaldirirdim evden. esim bir sey izleyecekse telefondan laptoptan kulaklikla izlesin.

yanmış olması illa ki etkilemiştir ama konuşma ile otizm arasında bir bağ kuramadım otizmin farklı belirtileri var… erkek bebişler daha geç konuşuyor zorlayıp stres altına sokmamak lazımmış bir de ekran varsa ekranı kestiğin gibi mucize beklememelisin zaman alacaktır… benim önerim bol muhabbet bol dışarı çıkarıp sosyalleşmesini sağlamak olur.
2 yaşında hiçbir kelimesi yoksa sıkıntılı bir durum olabilir ama anne baba vs diyorsa ben bu kadar endişelenmezdim

Back
X