- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
çok geçmiş olsun.Ogluma sütüm gelmemiş ben üstümde çok yoruluyor diye mama istiyordum ama ameliyatlı halimle itilip kakilarak emzirmeye zorlandığım 1 cocuktun sen oğlum. Aç kalmış. 1 yudum da olsa anne sütü yeter koca bir yalanmis. 16.49 la hastanede yatıyor şuan. O da benim can havliyle oglumu doktora goturmemle oldu. Yoksa anneme eşime kalsa bugün ki randevuyu bekliyorduk. Neden daha erken davranamadim. Benim teyzem ms ten yatalak oldu geride 4 evlat bırakarak 2 sine çok az 1 ine hiç sarilamayarak. Hep onun gibi olmaktan korktum. Dişlerim iyilesmez sandım. Oğluma hasret kalırım sandım. Tipi tuhaf gözü tuhaf diyordum meğer sarılık gozundeymis zaten. Bu konuyu önceki konumda evladın kaybedip ben yanlış anlayıp ah edenler icin açıyorum. Ben yandım. Yüreğim yanıyor. Geceden beri kosturuyorum ama hissediyorum boşuna. İyi ki sezeryan olmusum izi kalacak diyorum ömür boyu. Birde sezeryan olmayıp oğluma bakabilmek vardı. Ben şuan ne yapayım bilmiyorim süleymaniye ye götüruyorum tahlilleri 1 saate. Allah aşkına bu değerlerde olup çocuğu kurtulan var mı nereye gotureyim verirler mi?
Sakin ol , sen lohusa psikolojisi ile çok normal davranamadın, diğer konularından hatırlıyorum. Kendine yüklenme, biz 18 le toparladık, Allah'ın izniyle 1-2 güne tedaviyle hiçbirşeyi kalmaz inşallah. Sen dik durmaya çalış, bol su iç ve sütünü sağ, en iyisi anne sütü şimdi onun içinOgluma sütüm gelmemiş ben üstümde çok yoruluyor diye mama istiyordum ama ameliyatlı halimle itilip kakilarak emzirmeye zorlandığım 1 cocuktun sen oğlum. Aç kalmış. 1 yudum da olsa anne sütü yeter koca bir yalanmis. 16.49 la hastanede yatıyor şuan. O da benim can havliyle oglumu doktora goturmemle oldu. Yoksa anneme eşime kalsa bugün ki randevuyu bekliyorduk. Neden daha erken davranamadim. Benim teyzem ms ten yatalak oldu geride 4 evlat bırakarak 2 sine çok az 1 ine hiç sarilamayarak. Hep onun gibi olmaktan korktum. Dişlerim iyilesmez sandım. Oğluma hasret kalırım sandım. Tipi tuhaf gözü tuhaf diyordum meğer sarılık gozundeymis zaten. Bu konuyu önceki konumda evladın kaybedip ben yanlış anlayıp ah edenler icin açıyorum. Ben yandım. Yüreğim yanıyor. Geceden beri kosturuyorum ama hissediyorum boşuna. İyi ki sezeryan olmusum izi kalacak diyorum ömür boyu. Birde sezeryan olmayıp oğluma bakabilmek vardı. Ben şuan ne yapayım bilmiyorim süleymaniye ye götüruyorum tahlilleri 1 saate. Allah aşkına bu değerlerde olup çocuğu kurtulan var mı nereye gotureyim verirler mi?
Bu tip konuları görünce uzun uzun yorum yapıyorum hatta bundan önceki konunuza yorum yapacaktim çocuğa 15 dk anne memesi sonra mama verin diye yeni doğan bebeklerde bunu yapmak gerek ben çocuk hemşiresiyim ama bunu söyleyince herkes diyor aman anne sütü azalır bilmem ne öyle bir şey yok arkadaşlar dediğim gibi 15 dk bir göğsü ense yeter o yorulur zaten ve ilk zamanlar az süt gelir sonra artar...artıncada zaten bebek mamayi red eder kendi bebeğime boyle yaptım gözlerini koruyup sadece bezle sıcak ortamda ışık altında tuttum sarılığı geçti yavrumun bu konuda aileleri bilinclendirilirse hic bir bebek açlıktan sarılık olup hastanelere düşmez eğer polis olamazsam hemşirelik yaparsam bununla ilgili proje hazırlayıp halka konferans vermek istiyorum gerçekten yazık günah yavrucuklara
aynen zaten sadece mama demiyoruz takviye mesela 2 saatte bir bebeği besliyoruz en az oda bir saatinde sadece mama diğer saatte önce 15 dk bir göğsü 15 dk diğer göğsü sonra mama zaten anne sütü yettiyse bebek mama almaz öyle öyle anlıyorsun emzirdigin içinde sütün azalmıyor aksine artıyor bebek doyduğu için rahatca uyuyor sende dinlenmiş oluyorsun sütün daha çok artıyor zaten hastaneye yatınca sarılıktan bebekler yoğun bakımda değilse bu şekilde uygulama yapıyordukDogru soyluyorsunuz. Oglum yeni dogdugunda sutum azdi, ilk baslarda emzirdikten sonra bebek sutu verdik. En ufak bir sarilik durumu olmadi. Tamam oncelikli anne sutu ama mamalar da tu kaka degil yani.
Herkes söylenecek şeyi söylemiş. Tekrarın manası yok. Benim demek istediğim sizin bunun için konu açıp diğer konuda şunu bunu yazanlar için bu konuyu açıyorum demeniz. Belli ki psikolojiniz iyi değil.Bebeğiniz hastaysa şu an doktorun elinde emin güvenli yerde yani. Oturup şükredin. Burda birilerine laf yetiştirmek yerine bebeğinizle ilgilenin. Belki daha kısa sürede farkedecektiniz bebekteki durumu değil mi burda zaman harcayacağınıza. Sizin hayatınız bebeğinizin olduğu dokunduğunuz o gerçek hayat burası değil. Gerçek hayatınızı yaşayın.
Benim bebeğim değil fakat aynı durum arkadaşımın bebeğinin başına geldi. Emzirdiğini sanmış hep ama hiç süt gelmemiş. Çok şükür şu an iyi.
Bu tip konuları görünce uzun uzun yorum yapıyorum hatta bundan önceki konunuza yorum yapacaktim çocuğa 15 dk anne memesi sonra mama verin diye yeni doğan bebeklerde bunu yapmak gerek ben çocuk hemşiresiyim ama bunu söyleyince herkes diyor aman anne sütü azalır bilmem ne öyle bir şey yok arkadaşlar dediğim gibi 15 dk bir göğsü ense yeter o yorulur zaten ve ilk zamanlar az süt gelir sonra artar...artıncada zaten bebek mamayi red eder kendi bebeğime boyle yaptım gözlerini koruyup sadece bezle sıcak ortamda ışık altında tuttum sarılığı geçti yavrumun bu konuda aileleri bilinclendirilirse hic bir bebek açlıktan sarılık olup hastanelere düşmez eğer polis olamazsam hemşirelik yaparsam bununla ilgili proje hazırlayıp halka konferans vermek istiyorum gerçekten yazık günah yavrucuklara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?