Çocuk Hastalıkları Oglum yenidogan bakıma alindi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
çok geçmiş olsun.
neden bu kadar umutsuzsun sen?
yenidoğan sarılığı çok yaygındır.
evet değeriniz yüksek ama düşürürler merak etme.
bu ruh halinden çık lütfen.
böyle ne kendine ne bebeğine faydan olmaz.
dr lar ne diyor?

Bu konudan bağımsız olarak konu sahibi,bence sen lohusa depresyonundasın.bazı cümlelerin söyleyiş tarzın önceki konun çok garip.lütfen bebeğinle yalnız kalma.iyi değilsin sen

Sakin ol , sen lohusa psikolojisi ile çok normal davranamadın, diğer konularından hatırlıyorum. Kendine yüklenme, biz 18 le toparladık, Allah'ın izniyle 1-2 güne tedaviyle hiçbirşeyi kalmaz inşallah. Sen dik durmaya çalış, bol su iç ve sütünü sağ, en iyisi anne sütü şimdi onun için

Bebeklerde sarılık sık görülüyor, iyileşir Allah'ın izniyle çabucak

yenidoğan sarılığı oldu diye nerdeyse öldürmüşsünüz çocuğu, allah korusun,
tanıdığım bebeklerin nerdeyse yarısı bir yenidoğan sarılığı geçiriyor bunun açlıkla da çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü ne meme ne biberon almayıp ilk haftasında 500 gr kaybeden bebekte sarılık çıkmazken hem mama hem anne sütüyle beslenen bebekte çıkabiliyor.
geçmiş olsun şimdiden,
bu kadar olumsuz düşünüp de kötüyü çağırmayın ya içim karardı okurken, sanki çocuk dermansız dertle doğmuş...

Dogru soyluyorsunuz. Oglum yeni dogdugunda sutum azdi, ilk baslarda emzirdikten sonra bebek sutu verdik. En ufak bir sarilik durumu olmadi. Tamam oncelikli anne sutu ama mamalar da tu kaka degil yani.

Herkes söylenecek şeyi söylemiş. Tekrarın manası yok. Benim demek istediğim sizin bunun için konu açıp diğer konuda şunu bunu yazanlar için bu konuyu açıyorum demeniz. Belli ki psikolojiniz iyi değil.Bebeğiniz hastaysa şu an doktorun elinde emin güvenli yerde yani. Oturup şükredin. Burda birilerine laf yetiştirmek yerine bebeğinizle ilgilenin. Belki daha kısa sürede farkedecektiniz bebekteki durumu değil mi burda zaman harcayacağınıza. Sizin hayatınız bebeğinizin olduğu dokunduğunuz o gerçek hayat burası değil. Gerçek hayatınızı yaşayın.

Benim bebeğim değil fakat aynı durum arkadaşımın bebeğinin başına geldi. Emzirdiğini sanmış hep ama hiç süt gelmemiş. Çok şükür şu an iyi.

Dogru soyluyorsunuz. Oglum yeni dogdugunda sutum azdi, ilk baslarda emzirdikten sonra bebek sutu verdik. En ufak bir sarilik durumu olmadi. Tamam oncelikli anne sutu ama mamalar da tu kaka degil yani.
aynen zaten sadece mama demiyoruz takviye mesela 2 saatte bir bebeği besliyoruz en az oda bir saatinde sadece mama diğer saatte önce 15 dk bir göğsü 15 dk diğer göğsü sonra mama zaten anne sütü yettiyse bebek mama almaz öyle öyle anlıyorsun emzirdigin içinde sütün azalmıyor aksine artıyor bebek doyduğu için rahatca uyuyor sende dinlenmiş oluyorsun sütün daha çok artıyor zaten hastaneye yatınca sarılıktan bebekler yoğun bakımda değilse bu şekilde uygulama yapıyorduk

bu benim arkadaşımın başına da geldi, emzirirken bebeğin ağzını kontrol etmiyormuş, emiyor sanıyormuş ama bebek emememiyormuş. Hemşire güzelce anlattıktan sonra memeyi tam kavrayabilmiş bebek. Bizimki de o yüzden 2 gün hastanede kalmıştı. Oluyor işte.

sezeryan bebegine kendin bakmana engel degil. oncelikle bu sacma salak dusunceyi kafandan at, artik annesin guclu olmalisin ama hem onceki konularinda hem de simdi goruyorum ki cevrenden ailenden cok etkileniyorsun. bir an once kendini toparlaman lazim. bir de daha onceki konukarina istinaden lutfen bebeginle gecirecegin vakitlerde yaninda birileri olsun.

yeni doğum yapmış bir anneye belki böyle dememeliyim ama resmen saçmalamışsın! Allah muhafaza çocuğu kaybetmek üzeresin sandım. sarılık birçok bebekte oluyor. 17lerle gezen çocuklar duydum. sen biraz güçlü ol ki sütün gelsin sağ ver. şifa olsun çocuğa. inş çabucak toparlar çıkar.

Cok gecmis olsun ins sagligina kavusur oglunuz
Benim oglumun degeri 18 idi hastaneye yatirmadim evde isin tedavisi ile cok sukur atlattik bu kadar kendinizi yipratmayin.

Çok yazılmış ama içinizi ferahlatsin diye ben de yazayım benim bebeğim de sarılık olmuştu. 5.gün belirti verdi ve ben farkedemedim esim farketti sadece ikimiz bakıyorduk bebeğe ama allahtan o farketti doktora gittim 12 cıktı değeri. Ondan sonra sürekli kontrol ettik geçti. Yenidoğan sarılığı hemen hemen her bebekte olur ve geçer stres yapmayın geçmiş olsun

Ben bebegimi bilüribini 17 de yatirdim hastaneye ve meme de emiyordu mama da veriyorduk buna rağmen yatti olacak olanin önüne gecilmiyor... aksam saat 19.00 gibi hastaneye yattik ve 27. Saatte taburcu ettik bebeğimi 8 e düşmüştü değeri. Sana simdi yaptığım şeyi söyleyeyim hastaneden hic ama hic ayrilmadim saatimi 2 saate ayarlarin aciksa da acikmasa da koştum meme vericem diye emzirip arkasina 30 ml mama verdim bu 27 saat boyunca böyle oldu ustelik hastane de anne oteli de doluydu koridorda sandalyede pinekledim asla eve gitmedim hemsireler hepsingit biz seni arariz dedi ama gitmedim ust katta bos bi koridorda eşimle birlikte sabahladik emegimin karşılığını da aldim hamd olsun. Saatini ayarla 2 saatte bir besle bebegini zaten fototerapi aliyor beslenmeside duzene girerse cok kısa surede toparlayacaktir kendine guven basarabilirsin. Ayrica bende sezeryanliydim bi kat inip cikmak nasil zordu ama evlat icin cig tavuk bile yenir... cok gecmis olsun.

Hemşire iseniz bağlı olduğunuz bakanlığa sadık kalmalısınız.
İlk 6 ay sadece anne sütü. Memenin üzerini tamamlamak gibi bir şey söz konusu değil.
Ancak şöyle bir tavsiye verebilirsiniz,sütünüz olup olmadığını anlamak için sağın derseniz, eger yoksa çocuğa ölçüm yaptırın derseniz, ona varım.
Yapmayı düşündüğünüz proje yerine hastanelerde doğru düzgün emzirme eğitim verecek personel yetiştirme projesi yapsanız daha saglıklı olur. Zira çoğu zaman lohusa kafası ile ilk çocuğu olan anneler çocugun emip emmediğini bile anlamıyor. Nasıl destek verecegi öğretilmiyor.

Ve sevgili konu sahibi Oglusumubekliyorum ,
Sarılık yenidoğanlarda çok sık görülür, merak etmeyin, uygun tedavi ile geçecek zaten.
Lohusalık sebebi ile dünyanın sonu gibi davranıyorsunuz. Öyle bir şey yok. Kendinizi toparlayın, çocugu emzirmeye devam edin.
Doktorunuz uygun görürse mama desteği verirsiniz. Bu kadar kendinizi hırpalamayın.

Yenidogan sariliği genelde bebeklerde oluyor, şuanda bu konularda yenisiniz aşırı üzülmeniz normal ama her bebekte olabilecek birsey, yalniz ac kalmayala ne kadar alakali bilemiyorum benim oğlum doğdu ilk gun emziremedm uyandırmadik çünkü cok az emdi ki sezeryandim gelen sit cok degildi ama hic sarilik olmadı.. eve cikincasa memede 5 dk bile kalmadi 5 dk emdi birakti daha emziremedim ama hic sarilik vs olmadi..
Benim kuzenimin kizi iyi emdi dogunca ve sonrasida ama oda 3 ay sarilik oldu süt sariligiymis... sezeryan evet ilk zamanlar ağrılı ama 1 hafta sonra daha rahat heraket ediliyor biraz kendinize güvenin bırakmayın hemen

Allahın izniyle bir şey olmaz çok yüksek bir değer değil.

İlk konunuza çok sinirlenmiş yorum bile yazmamıştım, inşallah kısa sürede şifa bulur minik melek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…