Çocuk Hastalıkları Oglum yenidogan bakıma alindi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bir çok bebek yenidogan sarılıği olur. Lohusalikta anne normalden fazla endiselenir, normal. Ama siz logusaligin da üstünde endiselenmissiniz. Sarılık olduğunu yazmasanız çocuk ölüm döşeğinde sanacagiz. Biraz sakin olmaya çalışın. Allah korusun daha büyük hastalıklarla karşılaşabilirsiniz, o zaman ne yapacaksınız? Belki biraz psikolojik destek almak size iyi gelebilir.

iste alsana çok biliyormuş gibi konuşan biri yazdıklarını bir daha okuyun belki anlarsınız

Canım 21 den dönenler var. Kuzenimin bebeği öyleydi iyileşti çık şükür

Konu sahibi hiç mi bebek görmedi,hiç mi akraba çevresinde yoktu,ya da hiç mi bir kitaba göz gezdirmedi,gerçekten şaşkınım.
Arkadaşın teyzesi dermişki evlendiğinde,bir bebeğim olsa ama beni yormasa,ağzı olsa yemese,poposu olsa kaka yapmasa.Yine Allah acıdı da sağlıklı evlatlar verdi ona.Bebek bu,bir canlı yani,oyuncak değilki hiç sorunsuz varlığını sürdürsün.
Sezaryen zordur tamam ama,olağanüstü durumlarda annelik galip geliyor.Bir şekilde bu süreç atlatılıyor,atlatılmalı.Kuzenin bebeği premature doğdu.Annenin sezaryeni de başka sorunlar yüzünden içerdende ameliyatli geçti.Bebek 3 ay kuvözde kaldığı için kuzenim ilk günden itibaren o 1 saati aşkın yolu katedip hem bebeğini gördü,hem sağdığı sütünü bıraktı.Kolay mı oldu,elbette hayır,ama o zaman kendi ağrılarımı hissetmiyordum sanki,önemsemiyordum,şimdi şaşırıyorum,iyi dayanmışım diyor.Herkes bir olmaz evet,ama konu sahibi eğer okuyorsan,herşey iyi olacak,bu normal bir süreç diye kendine telkin et.Sen oğluşunu beklediğin gibi o da seni bekledi,ama hazırlıksız bir anneyle karşılaştı.Lütfen biraz güçlü dur.

Hayatım geçmiş olsun da konunda hala "Bakın ben haklıyım çocuğu yaratık gibi görmekte" mesajı var. Sen de bir ruh sağlığı uzmanından destek almalısın bence; yenidoğan sarılığını neredeyse her çocuk geçirir ama hepsinin annesi çocuklarını bu yüzden yaratık gibi görmez anlatabildim mi? Milyonlarca kadın sezeryan doğum yapıyor, hiçbiri ölmedi. Senin iyi bir psikolojik yardım alman gerekiyor.

Ya demeyeyim demeyeyim diyorum ama hala gozunun garipligi bundanmis diyor.

Evet lohusa depresyonundan gelen kuruntularını bir günde atlatamaz zaten. Çok söyledim psikolojik destek alması gerektiğini önceki konusunda; umarım bir ruh sağlığı uzmanına başvurur.

Oglusumubekliyorum seni yargılamak benim haddime değil böyle bir şey de yapmıyorum, seni yermiyorum. Ben de psikolojik rahatsızlık geçirdim dışarıdan kendini göremezsin, sana söylense de kendine normal gelirsin sen. Yolunda gitmeyen birşeyler olabilir sende. Lütfen bir psikologa görün. Bu acizlik değil sağlık. Diğer insanlardan farklı tepki vermiş olabilir vücudun ve beynin. Sadece git anlat her şeyi, bir şey kaybetmezsin. Sorun yoksa bile rahatlamış olursun, içini dökersin.

Çok geçmiş olsun
Allah bebeğinize tez zamanda şifalar versin
Benim oğlumda sarılık oldu çok şükür atlattık Rabbim verir şifanızı bol bol dua edin
Dualarım sizinle

Canım benim oğlum 18 le yattı. . Zaten sarışın diye sarılığını anlamadım. Çok uyuyordu ben kaldırıp emziriyordum sevindim bide uslu bi bebek diye.. Meğer sarılıktan uyuyormuş. Sezeryandan dolayı sütüm geç ve az geldi. Mama verseydim keşke.. 24 saat kaldı ve 24 saat ağladım. Gittim hastaneye süt götürdüm. Şükür 10 aylık oldu iyi.. ama hastaneden çıkınca gece bile alarm kurup emzirdim. Bende sütüm olsun diye ne bılduysam yedim içtim.

Çok geçmiş olsun.. üzülme geçecek..

Evet lohusa depresyonundan gelen kuruntularını bir günde atlatamaz zaten. Çok söyledim psikolojik destek alması gerektiğini önceki konusunda; umarım bir ruh sağlığı uzmanına başvurur.
22 yıl önce sezeryanla doğdu kızım, özellikle yazıyorum Oglusumubekliyorum daha fazla kuruntu yapmasın diye, 22 yılda sezeryan teknikleri belki de çok gelişti, beni 5 gün yatırdılar hastanede, o zamanlar öyleydi, kızım 2-3 hafta erken doğdu, 2.700 gram olarak, ciğerlerinde su varmış, nefes almakta zorlanıyormuş, Ambulansla başka bir hastaneye sevk edilmiş kuvöze almışlar, ben kendimde olmadığım için kuvöze alındığını bile saatler sonra öğrendim, kucağıma geldiğinde akşam olmak üzereydi, bebeğim morla kırmızı renk arası birşeydi, kuvözde üşümüştü belki de, koynumda ısıttım, haftalarca ağlamadı, gününü tamamlamadan ağlamaz dediler, bilmiyorum doğru muydu, cahildim
inanırdım söylenen şeylere, sarılık oldu, değerleri yükselmiş, eksik kiloyla doğan bebeklerde uzun sürer dediler, doktoru bebeğim için ne dediyse yaptım, 35 günlüktü sarılıktan kurtulduğunda.

Her bebek yenidoğan sarılığı oluyor, değerleri yükseldiyse ki birkaç günlük bebekte bu normal olabilir bilemiyorum, iyi bir bakımla düzelecektir.

Oglusumubekliyorum, lütfen ama lütfen panik yapma rica ediyorum bir uzman yardımı almayı da ihmal etme.

Guzel arkadasim hamileyken insan hic mi bebeklerle ilgili kitap okumaz? Ne yaptiniz 9 ay cok buyuk saskinlik icindeyim. Boyle de olmaz ki ne cehalet.
Ya evet daha bu başlangıç,bunun ateşli geceleri var,diş çıkarması var, ek gıdaya geçişi var,yürümeye çalışırken köşelere çarpması var,çiş eğitimi var,var da var yani...Sanırım çocuk bu aşamaları geçmiş,çişi öğrenmiş,kol dügmeli, kravatlı gelmeliydi dünyaya.1ci sınıf sıkıntısını saymadım bile.Nerede büyüdü konu sahibi,vallahi meraktayım..

Harika bir anne olmak gerekmez ama insan birkac satir bir sey okur yani degil mi?

Canim sen cidden bi doktora gorunmelisin artik.lohusa depresyonundasin cidden ...sarilik bnm oglumda gecirdi ve seninkiyle ayni degere yakindi 1 hafta her saat uyumayip süt sagdim toparladi cogu bebek yenidogan sariligi geciriyor korkma ..bebisin iyi olacak bu kdr yipratma kendini

Konu sahibi eski yazılarınızdan da az çok ne zorluklar çektiğinizi biliyoruz,şimdi de lohusalık eklenince sizin için dünya tepe taklak oldu. Fakat inanın sizden çok daha ağır şeyler yaşayan insanlar var,yeni doğan sarılığı birçok bebeğin başına gelen ve atlatılan bir hadise merak etmeyin. 4-5 sezaryen olup da bebeğine tek bakanlar var,ben her iki doğumumda bir gün bile yatmadım ve iki kere üst üste sezaryen oldum,bir yandan küçük çocuğum diğer yandan bebeğim ve ilk 2-3 gün dışında bütün işlerimi kendim yaptım yani sezaryen ağrısı sizin çocuğunuza bakmanız için bir engel değil. Lütfen artık bazı şeyleri abartmayın,anlıyorum zor bir dönem fakat bazı şeyleri atlatmak da sizin elinizde anladığım kadarıyla siz bu şekilde devam edeceksiniz çünkü kendinizi buna programlamış gibisiniz,artık uzman bir yardım almanız lazım.

Kesinlikle katılıyorum. Bebek besleme konusunda en doğru kararları almak için en son yabancı kaynakları takip etmek şart. Türkiye de diyetisyenler bebek beslenmesi konusunda güncel uzman değil gazetelerdeki köşe yazılarını çevirip çevirip uyguluyorlar. On yıl önce ne diyorlarsa bugün de aynısını diyorlar yada ortası yok. Tahıllı gıdalardan olabildiğince uzak tutun diyorlar çocukları mesela oysa tam tersi kısa boylu olmanın esas sebebi çocuklukta tajıllı gıdalar tüketmemektenmiş.

Geçen konuna yazmıştım benim oğlumda çok çirkindi sarılık olmuştu bide daha çirkinleşmişti diye onun için yazmıştım tahmin etmiştim geçmiş olsun bizim değerler 15 ten sonra düşmeye başladı düzelir inşallah.

Hatta diğer oğlum da Yenidoğan sarılığı oldu şükür onun değerleri daha düşüktü bol emzirdim ve mama takviyesi yaptım ikisinde de patolojik bi sebeb yoksa geçiyor üzmeyin kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…