- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.770
- 358
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
Hemşire iseniz bağlı olduğunuz bakanlığa sadık kalmalısınız.
İlk 6 ay sadece anne sütü. Memenin üzerini tamamlamak gibi bir şey söz konusu değil.
Ancak şöyle bir tavsiye verebilirsiniz,sütünüz olup olmadığını anlamak için sağın derseniz, eger yoksa çocuğa ölçüm yaptırın derseniz, ona varım.
Yapmayı düşündüğünüz proje yerine hastanelerde doğru düzgün emzirme eğitim verecek personel yetiştirme projesi yapsanız daha saglıklı olur. Zira çoğu zaman lohusa kafası ile ilk çocuğu olan anneler çocugun emip emmediğini bile anlamıyor. Nasıl destek verecegi öğretilmiyor.
Ve sevgili konu sahibiOglusumubekliyorum ,
Sarılık yenidoğanlarda çok sık görülür, merak etmeyin, uygun tedavi ile geçecek zaten.
Lohusalık sebebi ile dünyanın sonu gibi davranıyorsunuz. Öyle bir şey yok. Kendinizi toparlayın, çocugu emzirmeye devam edin.
Doktorunuz uygun görürse mama desteği verirsiniz. Bu kadar kendinizi hırpalamayın.
Canım 21 den dönenler var. Kuzenimin bebeği öyleydi iyileşti çık şükürOgluma sütüm gelmemiş ben üstümde çok yoruluyor diye mama istiyordum ama ameliyatlı halimle itilip kakilarak emzirmeye zorlandığım 1 cocuktun sen oğlum. Aç kalmış. 1 yudum da olsa anne sütü yeter koca bir yalanmis. 16.49 la hastanede yatıyor şuan. O da benim can havliyle oglumu doktora goturmemle oldu. Yoksa anneme eşime kalsa bugün ki randevuyu bekliyorduk. Neden daha erken davranamadim. Benim teyzem ms ten yatalak oldu geride 4 evlat bırakarak 2 sine çok az 1 ine hiç sarilamayarak. Hep onun gibi olmaktan korktum. Dişlerim iyilesmez sandım. Oğluma hasret kalırım sandım. Tipi tuhaf gözü tuhaf diyordum meğer sarılık gozundeymis zaten. Bu konuyu önceki konumda evladın kaybedip ben yanlış anlayıp ah edenler icin açıyorum. Ben yandım. Yüreğim yanıyor. Geceden beri kosturuyorum ama hissediyorum boşuna. İyi ki sezeryan olmusum izi kalacak diyorum ömür boyu. Birde sezeryan olmayıp oğluma bakabilmek vardı. Ben şuan ne yapayım bilmiyorim süleymaniye ye götüruyorum tahlilleri 1 saate. Allah aşkına bu değerlerde olup çocuğu kurtulan var mı nereye gotureyim verirler mi?
Konu sahibi hiç mi bebek görmedi,hiç mi akraba çevresinde yoktu,ya da hiç mi bir kitaba göz gezdirmedi,gerçekten şaşkınım.sezeryan bebegine kendin bakmana engel degil. oncelikle bu sacma salak dusunceyi kafandan at, artik annesin guclu olmalisin ama hem onceki konularinda hem de simdi goruyorum ki cevrenden ailenden cok etkileniyorsun. bir an once kendini toparlaman lazim. bir de daha onceki konukarina istinaden lutfen bebeginle gecirecegin vakitlerde yaninda birileri olsun.
Ya demeyeyim demeyeyim diyorum ama hala gozunun garipligi bundanmis diyor.
Canım benim oğlum 18 le yattı. . Zaten sarışın diye sarılığını anlamadım. Çok uyuyordu ben kaldırıp emziriyordum sevindim bide uslu bi bebek diye.. Meğer sarılıktan uyuyormuş. Sezeryandan dolayı sütüm geç ve az geldi. Mama verseydim keşke.. 24 saat kaldı ve 24 saat ağladım. Gittim hastaneye süt götürdüm. Şükür 10 aylık oldu iyi.. ama hastaneden çıkınca gece bile alarm kurup emzirdim. Bende sütüm olsun diye ne bılduysam yedim içtim.Ogluma sütüm gelmemiş ben üstümde çok yoruluyor diye mama istiyordum ama ameliyatlı halimle itilip kakilarak emzirmeye zorlandığım 1 cocuktun sen oğlum. Aç kalmış. 1 yudum da olsa anne sütü yeter koca bir yalanmis. 16.49 la hastanede yatıyor şuan. O da benim can havliyle oglumu doktora goturmemle oldu. Yoksa anneme eşime kalsa bugün ki randevuyu bekliyorduk. Neden daha erken davranamadim. Benim teyzem ms ten yatalak oldu geride 4 evlat bırakarak 2 sine çok az 1 ine hiç sarilamayarak. Hep onun gibi olmaktan korktum. Dişlerim iyilesmez sandım. Oğluma hasret kalırım sandım. Tipi tuhaf gözü tuhaf diyordum meğer sarılık gozundeymis zaten. Bu konuyu önceki konumda evladın kaybedip ben yanlış anlayıp ah edenler icin açıyorum. Ben yandım. Yüreğim yanıyor. Geceden beri kosturuyorum ama hissediyorum boşuna. İyi ki sezeryan olmusum izi kalacak diyorum ömür boyu. Birde sezeryan olmayıp oğluma bakabilmek vardı. Ben şuan ne yapayım bilmiyorim süleymaniye ye götüruyorum tahlilleri 1 saate. Allah aşkına bu değerlerde olup çocuğu kurtulan var mı nereye gotureyim verirler mi?
22 yıl önce sezeryanla doğdu kızım, özellikle yazıyorum Oglusumubekliyorum daha fazla kuruntu yapmasın diye, 22 yılda sezeryan teknikleri belki de çok gelişti, beni 5 gün yatırdılar hastanede, o zamanlar öyleydi, kızım 2-3 hafta erken doğdu, 2.700 gram olarak, ciğerlerinde su varmış, nefes almakta zorlanıyormuş, Ambulansla başka bir hastaneye sevk edilmiş kuvöze almışlar, ben kendimde olmadığım için kuvöze alındığını bile saatler sonra öğrendim, kucağıma geldiğinde akşam olmak üzereydi, bebeğim morla kırmızı renk arası birşeydi, kuvözde üşümüştü belki de, koynumda ısıttım, haftalarca ağlamadı, gününü tamamlamadan ağlamaz dediler, bilmiyorum doğru muydu, cahildimEvet lohusa depresyonundan gelen kuruntularını bir günde atlatamaz zaten. Çok söyledim psikolojik destek alması gerektiğini önceki konusunda; umarım bir ruh sağlığı uzmanına başvurur.
Ya evet daha bu başlangıç,bunun ateşli geceleri var,diş çıkarması var, ek gıdaya geçişi var,yürümeye çalışırken köşelere çarpması var,çiş eğitimi var,var da var yani...Sanırım çocuk bu aşamaları geçmiş,çişi öğrenmiş,kol dügmeli, kravatlı gelmeliydi dünyaya.1ci sınıf sıkıntısını saymadım bile.Nerede büyüdü konu sahibi,vallahi meraktayım..Guzel arkadasim hamileyken insan hic mi bebeklerle ilgili kitap okumaz? Ne yaptiniz 9 ay cok buyuk saskinlik icindeyim. Boyle de olmaz ki ne cehalet.
Harika bir anne olmak gerekmez ama insan birkac satir bir sey okur yani degil mi?Ya evet daha bu başlangıç,bunun ateşli geceleri var,diş çıkarması var, ek gıdaya geçişi var,yürümeye çalışırken köşelere çarpması var,çiş eğitimi var,var da var yani...Sanırım çocuk bu aşamaları geçmiş,çişi öğrenmiş,kol dügmeli, kravatlı gelmeliydi dünyaya.1ci sınıf sıkıntısını saymadım bile.Nerede büyüdü konu sahibi,vallahi meraktayım..
Kesinlikle katılıyorum. Bebek besleme konusunda en doğru kararları almak için en son yabancı kaynakları takip etmek şart. Türkiye de diyetisyenler bebek beslenmesi konusunda güncel uzman değil gazetelerdeki köşe yazılarını çevirip çevirip uyguluyorlar. On yıl önce ne diyorlarsa bugün de aynısını diyorlar yada ortası yok. Tahıllı gıdalardan olabildiğince uzak tutun diyorlar çocukları mesela oysa tam tersi kısa boylu olmanın esas sebebi çocuklukta tajıllı gıdalar tüketmemektenmiş.Ogluma sütüm gelmemiş ben üstümde çok yoruluyor diye mama istiyordum ama ameliyatlı halimle itilip kakilarak emzirmeye zorlandığım 1 cocuktun sen oğlum. Aç kalmış. 1 yudum da olsa anne sütü yeter koca bir yalanmis. 16.49 la hastanede yatıyor şuan. O da benim can havliyle oglumu doktora goturmemle oldu. Yoksa anneme eşime kalsa bugün ki randevuyu bekliyorduk. Neden daha erken davranamadim. Benim teyzem ms ten yatalak oldu geride 4 evlat bırakarak 2 sine çok az 1 ine hiç sarilamayarak. Hep onun gibi olmaktan korktum. Dişlerim iyilesmez sandım. Oğluma hasret kalırım sandım. Tipi tuhaf gözü tuhaf diyordum meğer sarılık gozundeymis zaten. Bu konuyu önceki konumda evladın kaybedip ben yanlış anlayıp ah edenler icin açıyorum. Ben yandım. Yüreğim yanıyor. Geceden beri kosturuyorum ama hissediyorum boşuna. İyi ki sezeryan olmusum izi kalacak diyorum ömür boyu. Birde sezeryan olmayıp oğluma bakabilmek vardı. Ben şuan ne yapayım bilmiyorim süleymaniye ye götüruyorum tahlilleri 1 saate. Allah aşkına bu değerlerde olup çocuğu kurtulan var mı nereye gotureyim verirler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?