Oğlum ygs ye çalışmıyor,eşim kafahı yemek üzere

Ygs de yine bir klasik yanlış soru cevap. Adamlar aylarca uzman ekip olarak soruyu doğru hazırlayamayıp sonra o sorulara kısacık zamanda doğru cevap bekleyip tasnif ediyorlaröğrencileri. Yazık yemin ederim. Içler acısı bir durum.

Ben çok üzülüyorum yeni nesil gençlere. O sınav stresi yüzunden hiç olmaması gereken okullarda okuyan hatta bir liseye yerleştirilemeyip açıktan okuyan gençler var. Bukadar yetişkinin ceremesini de bu zavallıçocuklarçekiyor.

Bizim zamanımızda bir seçme bir yerleştirme sınavı vardı. Seçmeyi geçen yerlestirmede takılırsa bütün emekler çöpe. Sonra bu hata duzeltildi diye sevinirken yine başladı.

Çok üstüne gitmeyin. Belliki maddi durumunuz iyi. Eşiniz ile bir uzmana gidip ne yapıp nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenin. Ve bir süre bol bol ders dışında sohbet edin. Ben pek anlamıyorum ama bilen arkadaşlar 60000 kötü değil diyor. Tepe taklak bir durum olsa panik yapılır belki ama öylede değil.

Hem siz hemde çocuk için en iyisi uzman desteği. Bu arada sonuçlar yüzünden rehberliköğretmeni sizi görüşmeyeçağırdımı. Çağırması gerekçünkü

anne-baba olarak endişelerinizi anlıyorum.
ama sınav çocuğunuzun sınavı, bu kadar hayatın odağı olmamalı.
hem siz gerginsiniz, hem eşiniz, hem çocuk,
o ortamda çalışsa da ne kadar verimli olabilir ki.

bakın bu iş çok hassas, ailesini üzdüğünü düşündüğü için sınavdan kötü not alıp intahar eden öğrenciler var.
biraz çocuğu rahat bırakın, bir hafta ders çalışmadı diye ölmeyecek.
ama baskı ve stresin çocuğunuzda ne tür bir soruna yol açacağını bilemeyebilirsiniz.

konunun başında dediğim gibi sizi anlıyorum, ama hepimiz o yollardan geçtik, burada kimse üniversite sınavı için kolay bir süreç diyemez. Sınav birincisi bile hayvan gibi çalıştım diye açıklama yaptı yeni, ona bile zorsa hepimize zor değil mi.

Kafaya taktiği bir şey olabilir,bu sene yapamayacağıni düşünüyor olabilir
Bende geçen sene ygs de 50 bindim ve sınav sonucuyla moralim çok bozulmuştu
Okulum çok iyi dereceler çıkarmıştı ve kendimi tabiri caizse salak gibi görüyordum
Okul döneminde basarili olan insanlar kotu yapınca hakli olarak dumura ugruyorlar
Ve lys bilgiyi ölçen bir sınav olduğu için stres yapmış olabilir
Aşık bile olmuş olabilir.Rahatlıktan olmuş olabilir
Kısacası her şey olabilir:)
Tabi ki onun için endişelenmeniz normal
Ama bunu ona hissettirmemeye çalışın
Sınava girmiş biri olarak söylüyorum ki bu sınav virgüllerin on binleri oynattığı bir sınav oldu.Lys çalışsın her şeyden önemlisi o:)

sbsye giren aday sayısıyla ygsye giren aday sayısı aynı değil arada en az 500 bin kişi fark vardır sbsde 4 bin okey ama 500 bin kişiden 54 binciği önüne geçebilir yani

+ 60 bin fen alanında kötü değil o bi 35 bine filan yukselir herhalde
ama tmde 60 binse evet baya kötü olmuş demekki çalışmıyor

Biktirmis babasi oglunu bu ne ya ben darlandim burdan.butun hayallerini oglu uzerine kurarken oglununda hayalleri oldugunu unutmusa benziyo.calisinca basarabilen bi cocuk bu sene olmazsa seneye basaracaktir Allahin izniyle.Rabbim yardimciniz olsun

Bak ben size ne diyecegim esine de okut bunu

Oglunuzun canı sagolsun

Benim ablam icin annemler sayısız özel dersler aldırdı bir çok masraf yapıldı ama ablam karnesinde bir sürü bir getirirdi :)

Üniversiteye de özel üniv.e gönderdiler artık iyi puan alamamıştı çünkü

Benim ailem çok dert edinmezdi ablam da öyleydi işte ben de çalışkan olan çocuktum ama ablam sevmezdi çalişmayi

Sizin çocuk sonradan böyle olmuş ama ömür boyu başarılı olacak değil ya

Benim ablam üniv.deyken rahmetli oldu

Şimdi bi önemi kaldı mı puanların, yapılan masrafların, sınavların?

Diyorum ya çocuğunuzun canı sağolsun

Cocugunuzun basari sirasi gayet iyi. belki onun istedigi bolume de yetiyor. Ne okumak istedigini biliyor musunuz yoksa kendi planiniz mi var?

Ben bile bu sene 65 bininci olmuşum. Kitap açmayalı seneler oldu seneler. Tantiscim, bu arada bırakma sakın okulu, anladım sanırım o okulu ben. Metrobüse yakın mı cınım o okul?? Böyle yaparak çocukları uzaklaştırıyoruz ne yazık ki. Konu sahibi necasetten taharet, agnostisizm, tasdik ne demek biliyor musunuz. Bakın bunlar din sorularıydı? Çok ilgimi çekmişti. Bunlara çalışmak aklınıza gelir mi?
Nereden anladın ya dur bi dakka :KK70:

60 bininci olmak kötü mü? 2.5 milyon kişi girdi sınava. Çocuğa bu baskı neden? Önemli olan lys'dir ayrıca, anlamıyorum böyle ebeveynleri..

Bi kere ilgili olmanız güzel ama bunun çalışmada gözü yok, adam olmaz filan dediğiniz anda çocuğun çalışası varsa da çalışmaz. Onun ihtiyacı olan birilerinin ona güvendiğini ve yapacağına inandığını bilmesi. Sonuç ne olursa olsun ailesinin yanında olacağını hissetmesi.

Mesela okuldan gelince gidin yanına sorun

bugün neler yaptın ,

akşam neleri çalışmayı planlıyorsun,

aa öyle ben hiç anlamıyorum bunların hepsini öğrendin mi şimdi ,

yaparsın sen daha iyisini de yaparsın,

elinden gelenin en iyisini yapıp vicdanını rahat ettiriyorsan sorun yok,

daha çok vaktin var hadi birlikte plan yapalım ,

bir yıl sonra hiç birini hatırlamayacaksın ha gayret

diyin. Size sert çıksa da tartışmaya girmeyin zaten streslidir biraz alttan alıverin.Ama daima pozitif ve destekleyici olun. Bi de tm ise çok rahat yukarı çeker. Mf ise de lys bilgi sınavı iyi öğrenirse kolayca yapar.

Ama tabi bunları çalışmaya çabalayan bir öğrenci için yazdım. Tüm gün sokakta geziyorsa biraz kulağını çekin.

60.000 ygs için gayet umut vaat eden bir sıralama diye düşünüyorum
Hedefleri realist tutar biraz çalışırsa

Bu kadar kolay değil bı işler çocuğunuza anlayış gösteriiinnn

En deli çağlarında alın size test soru mantık hadi hayatınızın 30 40 yılını belirleyin diyen sistemin ta....

Şu an oğlumun ateşi var başını bekliyorum hızlı hızlı nefes alıyo falan,daha önemli birşey olabilir mi, hepsi iyi olsunlar öncelikle

Sizin esinizin bu baskisi beni bunaltti. Cocugu rahat birakin. Bu yaslarda ne kadar yap et dersen bi o kadar ters tepecek. Bu kadar basarili iken basarisinin dusmesinin altinda bi sorun olup olmadigini guzel bir dille veya bi psikolog yardimiyla sorarsaniz daha iyi olur. Benim ailem bize oku veya okuma diye baski yapmadi mesela 2 tanemiz uni okuduk digeri birakti zeki olmasina ragmen. Dogruyu ve yanlisi kendisinin gormesini saglayin ama baski yapmadan.

Eşim oğluma bişey demiyor,bunların hepsini bana söylüyor.Ama biz oğlumla muhabbet ediyoruz,birlikte maç seyrediyoruz.Eşim sohbete dahil olmuyor,sürekli surat asıyor.Dünden beri mideme kramplar giriyor.Eşim afedersiniz yatakta bile oğlumun yeterince çalışmadığından,lise 1,2,3ü boş geçirdiğinden,oğlumun başarısızlığını kabullenemediğinden bahsediyor.O konuştukça ben daralıyorum.Evet üniversite sınavı önemli,ama hayatımızdaki en önemli şey değil.Bence eşim psikolojik destek almalı.Oğlumu da Bi psikoloğa götürmek istiyorum,sizce bu doğru bir davranış olur mu?

Bana asıl sorun babasında gibi geldi

Yazık çocuğa acıdım
Benzer bir ailede yetiştim hatta daha beter sınav kötü geçince dayak yedim vs
Sonuç ortaya iyi bir kariyer eninde sonunda çıkıyor da toplum içinde kendine güven sorunu yaşayan bir de aile ilişkileri sıkıntılı çocuklar çıkıyor.hala naparsam yapayım annemle babamla iyi geçinemem mesela.geçinmek de istemem içimde hala biraz nefret var.

eşiniz haklı sonuçta karşınızdaki çocuk bişey bildiği yok ergen rahatlığı var kendisinde azıcık sirkeleyin kendisine gelsin, pazarda hamal mı olmakmış niyeti ağır konuşun hayatın gerçeklerinden bahsedin çıkarsın pembe gözlüklerini.

Ankara hukuk istiyor ama yeterince çalışmıyor.Netten baktım lys de oğlumla aynı neti yapanlar girmiş ama oğlum umudu yokmuş gibi davranıyor.Allah bütün öğrencilerin ve ailelerin yardımcısı olsun,çok zor.Psikoloğa götürsem yanlış mı olur acaba ne dersiniz hanımlar,faydası olur mu sizce?Eşim bir taraftan oğlum bir taraftan,o kadar üzülüyorum ki iki gündür midem ağrıyor

Back
X