Oglum :(

Mama veya süt verin. Gece emzirmeyi kesin. Ayrıca uykuyu engelleyen sebeplere odaklanın. Açlık, sıcak gibi. Biraz değişiklikle uyanma miktarını azaltabilirsiniz.

Gece emzirmeyi keseyi neredeyse tüm uzmanlar söylüyor tmm mantıklı geliyor. Ama ben 2 gün gece meme vermedim su verdim . Çığlık çığlığa ağlıyor. Gece saat 3 durmadan ağlayan bir bebek. .. Bu durumda memeden nasıl keseceksiniz ki?

Bebeklerin istahlari birden kesilebiliyo cok sevdigi seyden birden tiksinebiliyo malesef ama ben istahsiz zamanlarinda hic zorlamiyorm cunku iyilesince tiksiniyo bu sefer hastayken yediklerinden bide hergun menulerini degistrerek veriyorm tiksinmesn diye

Hepiniz nerde yetiştiniz ya :)
Bizim köyle tüm anneler çocuklarına salça ile bıraktırdılar memeyi.
Çocuğa kural koymak demek onu sevmemek anlamına gelmiyor :)
Çocukları hafife almayın onlar o yaşta zekiler ve sizi nasıl yöneteceklerini biliyorlar.
Çocuğun düzene, rutine ve kurala ihtiyacı vardır.
Ben sevmeyin, bir kenara atın, bırakın ağlasın demiyorum ki...
Türk çocukları ianılmaz problemlı bu konuda.
Bir çok ülke gezdim, havuzda denizde yabancı çocuklar, bebekler olurdu, inanır mısın varlıklarını zor bilirdin.
O kadar az sesleri çıkar ki..
Ağlamak yerine oyun oynarlar ve eğlenirler.
Ama türk çocuklarının olduğu bir yerde tatil yapmak aman aman...
Gürültü, ağlama, şiddet, rahatsız etme hepsi var. Zaten anne evden çıkamaz o yaşta çocukla rezil olmayın diye ama cesaretli anneler de var.
Bu yüzden çocuksuz oteller açılmaya başladı yavaş yavaş.
Demek istediğimi anlatamıyorum bir işe de yaramayacak biliyorum.
Ama çocuk yetiştirme yöntemlerimizde inanılmaz kötü uygulamalar var.
İster kabul edelim ister etmeyelim.

Eğer yumurtaya kas göz yapmanıza rağmen yemiyorsa, krep yapın öyleyse, peynirle canlandırın. Yanına da zeytin, ceviz, salatalık ile güçlü bir kahvaltı olur.
Omlette olabilir.
Aklıma şuan alternatifler gelmiyor ama bu şekilde kahvaltı türevleri bulabilirsiniz.
Kahvaltı gerçekten önemli bir öğün, alışması gerekiyor.
Meyveyle güne başlamamanızı öneriyorum.

Yok herseye rağmen yemiyorsa , mücver , yumurtalı peynirli makarna , ya da bir yumurta kırdığınız çorbalar..

aynı benim oğlum diyebilirim...
ben çalışıyprum fark bu aklam eve giderdim yarım saate emerdi..gece desen yarım saate uyanırdı uyut uyuderken sabah olurdu ben hiç uyuyamadan..
sinir stres o kadar fazla oluyorki seni çok iyi anlıyorum..
bu durumu memeden kesinceye kadar yaşayacaksın ne yazıkki emme refleksine uyanıyor..
oğlum yine uyanıyor arada ama sadece suya ve korktığunda buna çok şükür..
meme bitince daha az uyanıyorlar ve 2 yaş sonrası uyku biraz daha düzene giriyor..
eğerki çok zorlanıyorsan memeden kes canım annenin psikolojik sağülığı bence herseyden önemli

Sizin köy mü? İşte o yüzden günümüz psikopat dolu zaten. Bir araştırın tavsiye ettiğiniz şekilde sütten kesmek nelere sebep oluyor. Ben kendi yetiştiğim gibi çocuk yetiştirmeyeceğim.Annem de kendi yetiştiği gibi yetiştirmedi bizi. Dünya değişiyor siz de güncelleyin kendinizi. O dedikleriniz sizin tavsiyelerinizle olmaz maalesef. Ayrıca ben bir hayvanı terbiye etmiyorum bir bireyi dünyaya hazırlıyorum.

tatlım ilk 2-3 gün ne yazıkki ağlıyorlar...ama sonra alışıyorlar..
sabretmek lazım..
ben azaltarak kestim gece yarım saate emerdi 2 saatte verdim inan o 3 gün çok zordu..
sonra gece 2 defa verdim ve sonra kestim direk..
18 ayda kestim çünkü bitmiştim artık uykusuzluktan

Kural ayri birşey saatlerce ağlayan çocuğu yatakta izlemek ayrı birşey.
Gece ağlamalarının altinda yatan neden bir araştirilsin önce bak ben buraya yazdıktan sonra kızımı hastahaneye kaldırdık kusmaya başladı diş çıkariyormuş ,ayni şekilde gece Zirt pirt uyanıyor. ve diş çıkarma süreci tamamlanana kadarda böyle devam edecek. Ben o acı çekerken kural falan düşünemem ama söylediklerinin bazılarına da katilyorum

Ya offf ya :)
Ne hayvanı terbiye etmesi :)
Ben katı bir albay olunmalı demiyorum.
Kural olmalı evde kural!
Elinde kaşık çocuğun peşinde koşmamalı anne. Çocuk yemek yeme sorumluluğunu almalı.
Kendi yatağında uyumalı.
Kendi kıyafetlerini kendi seçmeli.
Kadın-erkek ayrımı yapmadan, pembe, mavi prenses vs dayatması yapılmadan büyümeli.
Baba her gün hikaye okumalı, okuma saati olmalı.
Sarılmalı, öpmeli, film izlemeli
Nasılsın, neler yaptın, senin fikrin ne diye sorulmalı!
Anne-baba okumalı
Yemek saatinde yenmeli, mutlaka doğaya çıkılmalı. Çocuk çiçek yetiştirmeli.
Ailece kampa gitmeli, hayvan sevmeli.
Eline telefonu verdirip yemek yedirilmemeli.
Uyku saatinde olmalı.
Çocuk bu alışkanlıkları edinmeli.
Ağladığında her şeye sahip olmamalı, gerekirse ağlamalı ama istediği olmamalı.
Birey bu şekilde yetiştirilir. Sorumluluk sahibi ve rutin ile, kaliteli zaman ile.

Bunları yapmak hayvan yetiştirmek mi oluyor şimdi?

O meme bırakma meselesinin de köyle möyle alakası yok. İstanbulda da Ankara da yaparlar.
Çocuğa da bişey olduğu yok. Şımartmak daha kötü. Anadoluda çoğu insan yapar bunu. Bize de öyle yapmışlar. Doğru yada yanlış konu o değil.

ya tabiki her zaman bu böyle olacak asker gibi kat kalk yapacak demiyorum öyle bişey mümkün olabilir mi?
insan elinden geldiğince kural koyabilir zaten.
sadece çocuğun rutini olmalı ve kaliteli zamanla büyümeli diyorum bu yani.

Katılıyorum , aileler kuralcı olmalı.
O yaştakiler kuraldan ne anlar diyenlere şaşırıyorum, en çokta bu yastakiler anlıyor kuraldan.

Yeni doğan bebeği sallarsaniz sallamadan asla uyumaz. Kısmi kundaklama yapıp yatağına yatirirsaniz ve her ağladığında kucağınıza almak yerine yatağında sırtına pış pış yaparsanız ağlayıp ağlayıp uyur ve alışır.
Sessiz yerde uyutursaniz hep buna alışır.

Evet kurallarla şekillenir bebekler. Aile ne verirse neye alıştırırsa onu verir bebek.

Uyku konusunda çok inatçı bebekler var, hormonlarla ilgili ancak bu da zamanla düzelir.

Bebeklerin her anı birbirini tutmaz bu yüzden elbette her zaman kurulmuş robot gibi davranamayiz davranmalarını bekleyemeyiz ama aman sevgi ile büyüsün, kokumu alsın, istekleri olsun, az ağlasın diye diye büyüdükçe kural tanımaz , hırçın , anneye yapışkan çocuklar büyüyor.

3 ,4 yaşında hala anne babasının yatak odasında uyuyan çocuklar var. Ve hatta baba başka yerde anne çocuk aynı yerde uyuyan evler var.
Hayat bu değil.

Unutmamamız gereken bir durumda kurallar olmadıkça ailelerin kendilerine ayiracaklari kişisel zamanlar azalır ve mutsuzluk başlar. Aile içi huzursuzluk gösterir kendini.
Ve bu çocuğa yansır. Öfkeli , hırçın,söz dinlemez çocuklarla gezmeye bile gidemeyecek hale gelir anneler.

Merak ettim çocuğunuz var mı?
Evet önceden bende atip tutardımda,kızım olduktan sonra çok farklı düşünüyorum, herşey yazildiği gibi teorik bilgiyle olmuyor maalesef

Siz mi çocuğa uyacaksiniz çocuk mu size? Tamam çok zor durum ama gündüz o uyurken uyumaniz lazım. Henüz küçük 2 yasina kadar ancak rayına girer.

Canim cok guzel yazmissin ama iste oyle olmyo hayaller hayatlar gibi ayni seninki hayaller kismi. Ohoo ben hamileyken neler hayal ederdim bebek emer uyur saatlerce bende kendime zaman ayirrim evime esime derkeeennn gel gor ki lavaboya gidemiyorum catliyo ben cikana kadar kendime vakit ayirmayi birak dusumu zor aliyorm. Ama elimizde cocuk bu anlamiyo ki ne yapsan malesef

Merak ettim çocuğunuz var mı?
Evet önceden bende atip tutardımda,kızım olduktan sonra çok farklı düşünüyorum, herşey yazildiği gibi teorik bilgiyle olmuyor maalesef

Bunları bilmek için çocuk doğurmak gerekli değil.
Çocuklu ortamda yaşadım kardeşlerimden ve kendimden biliyorum en başta.
Kabul ediyorum bunları uygulamak zor.
Ama hiç değilse bir kaç tanesi yapılsa aile daha rahat eder.
Çocuk diyip geçmemeli.
Yetiştirme yanlışları olduğu bilinen bir gerçek zaten.
Ne kadar azalırsa o kadar iyi.

Öyle tabi fakat ne kadarı yapılsa o kadar iyi.
Çocuğun hizmetkarı değil yol arkadaşı olmalı anne baba.
Otorite ve kural olmalı.
Çoğu evde çocuklar aile reisi ve dünya onların çevresinde dönüyor.
Sizi de anlıyorum ama bu böyle.

Yukarda bir yorumda şöyle yazdım size de yazıyorum
'Türk çocukları inanılmaz problemlı bu konuda.
Bir çok ülke gezdim, havuzda denizde yabancı çocuklar, bebekler olurdu, inanır mısın varlıklarını zor bilirdin.
O kadar az sesleri çıkar ki..
Ağlamak yerine oyun oynarlar ve eğlenirler.
Ama türk çocuklarının olduğu bir yerde tatil yapmak aman aman...
Gürültü, ağlama, şiddet, rahatsız etme hepsi var. Zaten anne evden çıkamaz o yaşta çocukla rezil olmayım diye ama cesaretli anneler de var.
Bu yüzden çocuksuz oteller açılmaya başladı yavaş yavaş.
Demek istediğimi anlatamıyorum bir işe de yaramayacak biliyorum.
Ama çocuk yetiştirme yöntemlerimizde inanılmaz kötü uygulamalar var.
İster kabul edelim ister etmeyelim.'

Benim kizim da 7 aylik ve abartisiz gece 10 15 kez uyaniyo emziriyorum yerine koyuyorum 10 15 dk sonra tekrardan kalkiyo ve uyumak istemiyor. 4 ay bende kolikti bilmem neydi ugraştim, biraz rahatlar gibi olmustuk ki simdi geceleri eskisinden daha cok kalkiyor. Arkadaslarin bebekleri aksam bi yatiyo sabaha kadar uyuyolar bizde mi bi anormallik var bi seyleri eksik yapiyoruz bilmiyorum artik kendimi sorguluyorum.
Sinirlerim cok bozuldu gunduzleri bile ister istemez ruh halime yansiyor bu durum ne denediysem olmadi. Pes ettim artik

Bayanlar inanirmisnz esim bu saate kadar yatti ben sabahin 6 sndan beri ayaktaym bugun nedense sinirlerim uzerimde esime biseyler hazirladim o yemegi begenmedigi icin ac degilim yemicem dedi istedi tisort makinadaymis diye beyfendi sinirleniyo bide diyo hizmetci tutalim bari yok bilmem ne yok annem gelsin yani yardim edeyim demeyi birak aşaladi beni resmen ya sinirimden catlicam

Oglum hasta bu aralar asi vuruldu surekli beni istiyo yapisti iyice bide cok biliyomus cok bakiyomus cok ilgileniyomus gibi atesin bakiyo bana tembih ediyo ates surubu ver diye sanki ben bilmiyom vermesini gibi suan sinirlerim alt ust

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…