- 14 Mart 2011
- 1.036
- 787
- 123
Mama veya süt verin. Gece emzirmeyi kesin. Ayrıca uykuyu engelleyen sebeplere odaklanın. Açlık, sıcak gibi. Biraz değişiklikle uyanma miktarını azaltabilirsiniz.
Bebeklerin istahlari birden kesilebiliyo cok sevdigi seyden birden tiksinebiliyo malesef ama ben istahsiz zamanlarinda hic zorlamiyorm cunku iyilesince tiksiniyo bu sefer hastayken yediklerinden bide hergun menulerini degistrerek veriyorm tiksinmesn diye10 aylik. Henüz sut içemiyor malesef. 15 gün öncesine kadar az da olsa yumurta zeytin peynir domates yiyordu ne oldu bir yerde mi hata yaptım bilmiyorum ağzına dahi surmuyor. Tatlıya bayılır incir üzüm kayısı doğrayıp eline vereyim. Bıldırcın yumurtasıni da denedim yemedi kokusundan galiba. Esime dün dedim ki tatlıyi seviyor tatlı tuzlu karıştırsam mi acaba mesela yumurta peynir pekmez gibi. Eşim de daha çok nefret ettireceksin diyor. Bu arada Yogurda bayılır di.onu da yemiyor. Yogurdun içine yumurta katarak yedirmistim bir ara ondan mi böyle oldu. .
Böyle tavsiyeler beni çok üzüyor. Bebek o daha oyuncak etmeyi kullanmayı bilmez. Sadece ilgiye sevgiye ihtiyacı var. Ağlamasına yalvarmasına tepkisiz kalmak çok acımasızca bir tavsiye. 1 yaşında çocuk memeden niye tiksinsin yapmayın lütfen bu vebalin altına girmeyin.
Yumurta ve peynir bizim için çok mükemmel bir kahvaltı olur. Bulamactan nefret ediyor ki yapmıyorum
Önüne tabak koyuyorum peynir domates salatalık dilimliyorum kendi yesin diye. Etrafa saçıyor ki olabilir yeni yeni tanıyor yiye çekleri. Ama yemiyor ben de yediremiyorum.
Bayanlar 1 yasinda oglum var ve bana asiri yapisik surekli emmek istiyo aksam uyuttugumda bile 4 defa 5 defa uyaniyor sabah 6 bucuk 7 de uyaniyor uyuyamiyorm bu yuzden sinirlerim cok bozuk elimde olmadan agliyorm tum gunum bas agrisiyla geciyor dogdugundan beri boyle ilk 5 ay koligiyle ugrastim. Gun icinde uyudugunda ben uyuyamiyorm uyursam iyice hasta oluyorm midem bulaniyo uykusuzluktan artik ya oyuncaklarini veriyorm sen oyna ben koltukta gozlerimi dinlendirim diyorm onada izin vermiyo. Zaten gece de surekli uyandigi icin benimle yatiyo. BUTUN ANNELER MI BOYLE bayanlar bi cozumu yok mu bunun ya uykusuzluktan öluyorum bu sefer de sinirli oluyorm oglumada istemeden yansitiyorm. Gec yatirsamda ayni erken yatirsamda ayni. Bende tum gun boyunca oglumla ugrastigim icin yoruluyorum erkenden de yatamiyorm esim oluyo onunla kendime anca aksam oglum uyuyunca vakit ayirabiliyorm. Napcam ben napcam
Sizin köy mü? İşte o yüzden günümüz psikopat dolu zaten. Bir araştırın tavsiye ettiğiniz şekilde sütten kesmek nelere sebep oluyor. Ben kendi yetiştiğim gibi çocuk yetiştirmeyeceğim.Annem de kendi yetiştiği gibi yetiştirmedi bizi. Dünya değişiyor siz de güncelleyin kendinizi. O dedikleriniz sizin tavsiyelerinizle olmaz maalesef. Ayrıca ben bir hayvanı terbiye etmiyorum bir bireyi dünyaya hazırlıyorum.Hepiniz nerde yetiştiniz ya :)
Bizim köyle tüm anneler çocuklarına salça ile bıraktırdılar memeyi.
Çocuğa kural koymak demek onu sevmemek anlamına gelmiyor :)
Çocukları hafife almayın onlar o yaşta zekiler ve sizi nasıl yöneteceklerini biliyorlar.
Çocuğun düzene, rutine ve kurala ihtiyacı vardır.
Ben sevmeyin, bir kenara atın, bırakın ağlasın demiyorum ki...
Türk çocukları ianılmaz problemlı bu konuda.
Bir çok ülke gezdim, havuzda denizde yabancı çocuklar, bebekler olurdu, inanır mısın varlıklarını zor bilirdin.
O kadar az sesleri çıkar ki..
Ağlamak yerine oyun oynarlar ve eğlenirler.
Ama türk çocuklarının olduğu bir yerde tatil yapmak aman aman...
Gürültü, ağlama, şiddet, rahatsız etme hepsi var. Zaten anne evden çıkamaz o yaşta çocukla rezil olmayın diye ama cesaretli anneler de var.
Bu yüzden çocuksuz oteller açılmaya başladı yavaş yavaş.
Demek istediğimi anlatamıyorum bir işe de yaramayacak biliyorum.
Ama çocuk yetiştirme yöntemlerimizde inanılmaz kötü uygulamalar var.
İster kabul edelim ister etmeyelim.
Bebeklerin istahlari birden kesilebiliyo cok sevdigi seyden birden tiksinebiliyo malesef ama ben istahsiz zamanlarinda hic zorlamiyorm cunku iyilesince tiksiniyo bu sefer hastayken yediklerinden bide hergun menulerini degistrerek veriyorm tiksinmesn diye
Kural ayri birşey saatlerce ağlayan çocuğu yatakta izlemek ayrı birşey.Sadece Dadı yapmıyor bunu.
Buna karşı olan uzmanlar olduğu gibi öneren de, yerden göğe çıkaran da bir çok uzman var.
Bana da mantıklı gelen o.
Bu uygulamayı uygulayanlar gördüm etrafımda disiplin ve huzur vardı evde.
Kural ve saat vardı çünkü.
1 yaşında da olsa ağlayarak her şeyi elde edeceğini bilen çocuk kuraldan da anlar zaten.
Sonuçta çocuğu dövmüyorsunuz, hayatına düzen kazandırıp kaliteli zaman geçirtiyorsunuz.
Çocuk ne kadar özgür olduğunu algılayamaz. Oyun oynuyor mu, duygusal açlığı gideriliyor mu çocuk onunla mutlu olur.
Çocuk düzen sever ve düzen ister. Hatta bu onun evrensel hakkıdır.
Türk çocuklarının zaten en büyük problemi bu.
Kuralsızlık.
Sizin köy mü? İşte o yüzden günümüz psikopat dolu zaten. Bir araştırın tavsiye ettiğiniz şekilde sütten kesmek nelere sebep oluyor. Ben kendi yetiştiğim gibi çocuk yetiştirmeyeceğim.Annem de kendi yetiştiği gibi yetiştirmedi bizi. Dünya değişiyor siz de güncelleyin kendinizi. O dedikleriniz sizin tavsiyelerinizle olmaz maalesef. Ayrıca ben bir hayvanı terbiye etmiyorum bir bireyi dünyaya hazırlıyorum.
Kural ayri birşey saatlerce ağlayan çocuğu yatakta izlemek ayrı birşey.
Gece ağlamalarının altinda yatan neden bir araştirilsin önce bak ben buraya yazdıktan sonra kızımı hastahaneye kaldırdık kusmaya başladı diş çıkariyormuş ,ayni şekilde gece Zirt pirt uyanıyor. ve diş çıkarma süreci tamamlanana kadarda böyle devam edecek. Ben o acı çekerken kural falan düşünemem ama söylediklerinin bazılarına da katilyorum
Sizi oyuncak etmiş ve hassas noktalarınızı çok iyi kullanıyor.
Sabırlı ve kararlı olup yatağınızı ayırmalısınız.
O odasında yatağında yatarken siz ilk başta baş ucunda oturmalısınız.
Ağlamasına, yalvarmasına tepkisiz kalmalısınız.
Yataktan çıkarsa yine kararlı bir şekilde ve hiç konuşmadan defalarca yatağına yatırmalısınız.
İletişime geçmeden, oflamadan, bağırmadan, yılmadan her seferinde uyku düzenini bu şekilde ona kazandırmalısınız.
Her meme istediğinde vermemelisiniz. Gerekirse memeden tiksindirin. Salça, limon vs sürün göğsünüze.
Çocuğun düzene ihtiyacı vardır. Siz kuralsız ve düzensiz olduğunuzda veya en ufak taviz verdiğinizde çocuklar bu boşluğu çok iyi değerlendirir.
O yüzden türk çocukları şımarık, çok gürültücü, başına buyruk ve ağlak.
Çünkü kural yok, disiplin yok, bol ve kontrolsüz sevgi var. Her istediklerini ağlama ile bıktırma ile elde edebilir, Sizi elinizde oynatabilirler.
Biliyorum kıyamıyorsunuz ve uğraşmak istemiyorsunuz.
Ama sancılı sürecin sonunda rahat eden yine siz olacaksınız.
Her konuda!
Merak ettim çocuğunuz var mı?Ya offf ya :)
Ne hayvanı terbiye etmesi :)
Ben katı bir albay olunmalı demiyorum.
Kural olmalı evde kural!
Elinde kaşık çocuğun peşinde koşmamalı anne. Çocuk yemek yeme sorumluluğunu almalı.
Kendi yatağında uyumalı.
Kendi kıyafetlerini kendi seçmeli.
Kadın-erkek ayrımı yapmadan, pembe, mavi prenses vs dayatması yapılmadan büyümeli.
Baba her gün hikaye okumalı, okuma saati olmalı.
Sarılmalı, öpmeli, film izlemeli
Nasılsın, neler yaptın, senin fikrin ne diye sorulmalı!
Anne-baba okumalı
Yemek saatinde yenmeli, mutlaka doğaya çıkılmalı. Çocuk çiçek yetiştirmeli.
Ailece kampa gitmeli, hayvan sevmeli.
Eline telefonu verdirip yemek yedirilmemeli.
Uyku saatinde olmalı.
Çocuk bu alışkanlıkları edinmeli.
Ağladığında her şeye sahip olmamalı, gerekirse ağlamalı ama istediği olmamalı.
Birey bu şekilde yetiştirilir. Sorumluluk sahibi ve rutin ile, kaliteli zaman ile.
Bunları yapmak hayvan yetiştirmek mi oluyor şimdi?
O meme bırakma meselesinin de köyle möyle alakası yok. İstanbulda da Ankara da yaparlar.
Çocuğa da bişey olduğu yok. Şımartmak daha kötü. Anadoluda çoğu insan yapar bunu. Bize de öyle yapmışlar. Doğru yada yanlış konu o değil.
Canim cok guzel yazmissin ama iste oyle olmyo hayaller hayatlar gibi ayni seninki hayaller kismi. Ohoo ben hamileyken neler hayal ederdim bebek emer uyur saatlerce bende kendime zaman ayirrim evime esime derkeeennn gel gor ki lavaboya gidemiyorum catliyo ben cikana kadar kendime vakit ayirmayi birak dusumu zor aliyorm. Ama elimizde cocuk bu anlamiyo ki ne yapsan malesefYa offf ya :)
Ne hayvanı terbiye etmesi :)
Ben katı bir albay olunmalı demiyorum.
Kural olmalı evde kural!
Elinde kaşık çocuğun peşinde koşmamalı anne. Çocuk yemek yeme sorumluluğunu almalı.
Kendi yatağında uyumalı.
Kendi kıyafetlerini kendi seçmeli.
Kadın-erkek ayrımı yapmadan, pembe, mavi prenses vs dayatması yapılmadan büyümeli.
Baba her gün hikaye okumalı, okuma saati olmalı.
Sarılmalı, öpmeli, film izlemeli
Nasılsın, neler yaptın, senin fikrin ne diye sorulmalı!
Anne-baba okumalı
Yemek saatinde yenmeli, mutlaka doğaya çıkılmalı. Çocuk çiçek yetiştirmeli.
Ailece kampa gitmeli, hayvan sevmeli.
Eline telefonu verdirip yemek yedirilmemeli.
Uyku saatinde olmalı.
Çocuk bu alışkanlıkları edinmeli.
Ağladığında her şeye sahip olmamalı, gerekirse ağlamalı ama istediği olmamalı.
Birey bu şekilde yetiştirilir. Sorumluluk sahibi ve rutin ile, kaliteli zaman ile.
Bunları yapmak hayvan yetiştirmek mi oluyor şimdi?
O meme bırakma meselesinin de köyle möyle alakası yok. İstanbulda da Ankara da yaparlar.
Çocuğa da bişey olduğu yok. Şımartmak daha kötü. Anadoluda çoğu insan yapar bunu. Bize de öyle yapmışlar. Doğru yada yanlış konu o değil.
Merak ettim çocuğunuz var mı?
Evet önceden bende atip tutardımda,kızım olduktan sonra çok farklı düşünüyorum, herşey yazildiği gibi teorik bilgiyle olmuyor maalesef
Canim cok guzel yazmissin ama iste oyle olmyo hayaller hayatlar gibi ayni seninki hayaller kismi. Ohoo ben hamileyken neler hayal ederdim bebek emer uyur saatlerce bende kendime zaman ayirrim evime esime derkeeennn gel gor ki lavaboya gidemiyorum catliyo ben cikana kadar kendime vakit ayirmayi birak dusumu zor aliyorm. Ama elimizde cocuk bu anlamiyo ki ne yapsan malesef
Katılıyorum , aileler kuralcı olmalı.
O yaştakiler kuraldan ne anlar diyenlere şaşırıyorum, en çokta bu yastakiler anlıyor kuraldan.
Yeni doğan bebeği sallarsaniz sallamadan asla uyumaz. Kısmi kundaklama yapıp yatağına yatirirsaniz ve her ağladığında kucağınıza almak yerine yatağında sırtına pış pış yaparsanız ağlayıp ağlayıp uyur ve alışır.
Sessiz yerde uyutursaniz hep buna alışır.
Evet kurallarla şekillenir bebekler. Aile ne verirse neye alıştırırsa onu verir bebek.
Uyku konusunda çok inatçı bebekler var, hormonlarla ilgili ancak bu da zamanla düzelir.
Bebeklerin her anı birbirini tutmaz bu yüzden elbette her zaman kurulmuş robot gibi davranamayiz davranmalarını bekleyemeyiz ama aman sevgi ile büyüsün, kokumu alsın, istekleri olsun, az ağlasın diye diye büyüdükçe kural tanımaz , hırçın , anneye yapışkan çocuklar büyüyor.
3 ,4 yaşında hala anne babasının yatak odasında uyuyan çocuklar var. Ve hatta baba başka yerde anne çocuk aynı yerde uyuyan evler var.
Hayat bu değil.
Unutmamamız gereken bir durumda kurallar olmadıkça ailelerin kendilerine ayiracaklari kişisel zamanlar azalır ve mutsuzluk başlar. Aile içi huzursuzluk gösterir kendini.
Ve bu çocuğa yansır. Öfkeli , hırçın,söz dinlemez çocuklarla gezmeye bile gidemeyecek hale gelir anneler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?