Benim kizim da 7 aylik ve abartisiz gece 10 15 kez uyaniyo emziriyorum yerine koyuyorum 10 15 dk sonra tekrardan kalkiyo ve uyumak istemiyor. 4 ay bende kolikti bilmem neydi ugraştim, biraz rahatlar gibi olmustuk ki simdi geceleri eskisinden daha cok kalkiyor. Arkadaslarin bebekleri aksam bi yatiyo sabaha kadar uyuyolar bizde mi bi anormallik var bi seyleri eksik yapiyoruz bilmiyorum artik kendimi sorguluyorum.
Sinirlerim cok bozuldu gunduzleri bile ister istemez ruh halime yansiyor bu durum ne denediysem olmadi. Pes ettim artik
Sinirli oluyorum bunuda oğluma yansıtıyorun demişsiniz. Sinirlerim bozuk sürekli ağlıyorum oğlumada bu ruh hali yansıyor demek başka. Hangi çocuk kolay büyüyor? Bende sabahlara kadar uyumadığımı bilirim.. ocak ayında 2 yaşına girecek kızım,şuanda bile gecede 2-3 kere kalkarsa bu gece iyi uyudu diyorum düşün artık.. işim,gücüm,stresimde cabası.. bende ağladım,bende çok bitkin düştüm ama kızıma hiç yansıtmadım,elimden geldiğince yansıtmamda..Her uyandığında mi emziriyorsunuz , eğer böyle yapıyorsanız yanlış tabii.
Bebeğiniz sizi emzik olarak kullanıyor.
Uyandığında sakinlestirerek tekrar uyutmaya çalışın emzirmeden.
Ne kadardır böyle yapıyorsunuz , şimdiden sonra alışır mı ya da siz dayanabilir misiniz ağlamasına bilemiyorum ama denemelisiniz.
Kardeş,yeğen ayrı evlat ayrı.Bunları bilmek için çocuk doğurmak gerekli değil.
Çocuklu ortamda yaşadım kardeşlerimden ve kendimden biliyorum en başta.
Kabul ediyorum bunları uygulamak zor.
Ama hiç değilse bir kaç tanesi yapılsa aile daha rahat eder.
Çocuk diyip geçmemeli.
Yetiştirme yanlışları olduğu bilinen bir gerçek zaten.
Ne kadar azalırsa o kadar iyi.
Hayir daha önceden böyle değildi kolikti ama yine de bu kadar degildi tesaduf mu bilmiyorum diş cikarma moduna girdigimizden beri bu sekilde. Emzirmeden tekrar uykuya gecmesi icin her yolu yontemi denedim ama bu iyice uykusunun acilmasindan baska bi ise yaramadi illaha emecek inatla vazgecmiyor ve uyumuyor.Her uyandığında mi emziriyorsunuz , eğer böyle yapıyorsanız yanlış tabii.
Bebeğiniz sizi emzik olarak kullanıyor.
Uyandığında sakinlestirerek tekrar uyutmaya çalışın emzirmeden.
Ne kadardır böyle yapıyorsunuz , şimdiden sonra alışır mı ya da siz dayanabilir misiniz ağlamasına bilemiyorum ama denemelisiniz.
Hayir daha önceden böyle değildi kolikti ama yine de bu kadar degildi tesaduf mu bilmiyorum diş cikarma moduna girdigimizden beri bu sekilde. Emzirmeden tekrar uykuya gecmesi icin her yolu yontemi denedim ama bu iyice uykusunun acilmasindan baska bi ise yaramadi illaha emecek inatla vazgecmiyor ve uyumuyor.
Psikolojim ciddi anlamda bozulmaya basladi ister istemez esimle ve diger insanlarla olan iletisimim de bozuldu ama yapacak bi sey yok sanirim bu bi surec ve sonuna kadar yasayacagiz
Katılıyorum , aileler kuralcı olmalı.
O yaştakiler kuraldan ne anlar diyenlere şaşırıyorum, en çokta bu yastakiler anlıyor kuraldan.
Yeni doğan bebeği sallarsaniz sallamadan asla uyumaz. Kısmi kundaklama yapıp yatağına yatirirsaniz ve her ağladığında kucağınıza almak yerine yatağında sırtına pış pış yaparsanız ağlayıp ağlayıp uyur ve alışır.
Sessiz yerde uyutursaniz hep buna alışır.
Evet kurallarla şekillenir bebekler. Aile ne verirse neye alıştırırsa onu verir bebek.
Uyku konusunda çok inatçı bebekler var, hormonlarla ilgili ancak bu da zamanla düzelir.
Bebeklerin her anı birbirini tutmaz bu yüzden elbette her zaman kurulmuş robot gibi davranamayiz davranmalarını bekleyemeyiz ama aman sevgi ile büyüsün, kokumu alsın, istekleri olsun, az ağlasın diye diye büyüdükçe kural tanımaz , hırçın , anneye yapışkan çocuklar büyüyor.
3 ,4 yaşında hala anne babasının yatak odasında uyuyan çocuklar var. Ve hatta baba başka yerde anne çocuk aynı yerde uyuyan evler var.
Hayat bu değil.
Unutmamamız gereken bir durumda kurallar olmadıkça ailelerin kendilerine ayiracaklari kişisel zamanlar azalır ve mutsuzluk başlar. Aile içi huzursuzluk gösterir kendini.
Ve bu çocuğa yansır. Öfkeli , hırçın,söz dinlemez çocuklarla gezmeye bile gidemeyecek hale gelir anneler.
Emzik istemiyor ilk 2 ay uyku arasinda arada bir aliyordu sonrasinda onu da yapmadi ben de pek israrci olmadim. Fileyi doktorumuz hijyen acisindan uygun bulmuyormus bende almadim.Evet diş dönemlerinde hep böyle oluyorlar.
Biliyorum önerilen bir şey değil ama emzik denediniz mi ? Ya da şu file içinde soğutucu meyveler varya diş için onlardan ?
Ayni beni anlattin gercekten inatci oglum illa memede olcakHayir daha önceden böyle değildi kolikti ama yine de bu kadar degildi tesaduf mu bilmiyorum diş cikarma moduna girdigimizden beri bu sekilde. Emzirmeden tekrar uykuya gecmesi icin her yolu yontemi denedim ama bu iyice uykusunun acilmasindan baska bi ise yaramadi illaha emecek inatla vazgecmiyor ve uyumuyor.
Psikolojim ciddi anlamda bozulmaya basladi ister istemez esimle ve diger insanlarla olan iletisimim de bozuldu ama yapacak bi sey yok sanirim bu bi surec ve sonuna kadar yasayacagiz
Halbuki yorumlarınıza bakınca o kadar mutsuz duruyorsunuz ki.Hayır. Aksine.. uykusuzluğumdan,yorgunluğumdan bile mutluyum.. hepsinin sebebi var,çok şükür.. çocuklarına tahammülsüz annelere öfkeliyim,bende onlara tahammül edemiyorum.. çocuk çok başka benim için..
Esim malesef bakmiyor hep kaciyo hic anlamiyo halimi hatta aşaliyo beni yetisemiyosan bakici tutalim yok annemi getireyim odaha iyi bakarCocugu kendinizden ayirmaya calissaniz biraz babasina birakip gezmeye diye ciksaniz 1-2 saat yada kv veya annenize bir aglar iki aglar alisir sonucta daha kucuk cocuklarini birakip calisanlar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?