Oglum :(

Her uyandığında mi emziriyorsunuz , eğer böyle yapıyorsanız yanlış tabii.
Bebeğiniz sizi emzik olarak kullanıyor.
Uyandığında sakinlestirerek tekrar uyutmaya çalışın emzirmeden.

Ne kadardır böyle yapıyorsunuz , şimdiden sonra alışır mı ya da siz dayanabilir misiniz ağlamasına bilemiyorum ama denemelisiniz.

Sinirli oluyorum bunuda oğluma yansıtıyorun demişsiniz. Sinirlerim bozuk sürekli ağlıyorum oğlumada bu ruh hali yansıyor demek başka. Hangi çocuk kolay büyüyor? Bende sabahlara kadar uyumadığımı bilirim.. ocak ayında 2 yaşına girecek kızım,şuanda bile gecede 2-3 kere kalkarsa bu gece iyi uyudu diyorum düşün artık.. işim,gücüm,stresimde cabası.. bende ağladım,bende çok bitkin düştüm ama kızıma hiç yansıtmadım,elimden geldiğince yansıtmamda..

Gece beslenmesini 6. aydan sonra bırakmak gerekiyor ki, çocuğun uykuya da en az beslenme kadar ihtiyacı var

Bunun içinde gece uyandığında önce pışpışlayıp uyutmayı deneyin.

Olmuyorsa su teklif edin. Çok çaresiz kalmadıkça meme vermeyin.

Eğer aynı yatağı paylaşıyorsanız önce yatağı ayırın, sadece aynı oda ise odayı ayırın zamanla.

Gece beslenmesini bitirmenin ve oda ayırmanın zibilyon tane yolu var, internetten araştırıp size ve bebeğinize uygun olanı seçip yapın.

Akşam geç yatırma yoluna gitmeyin sakın. Çocuk için uygun olan 8 de uyumuş olmak.
Eğer erken uyuyan bir bebekse çok şanslısınız, hiç düzen bozmayın.

Kndi kizimi gordum malesef ablattiklarinjzda benim kizimda boyleydi suan 3 yasa gircek hala ayni hala duzenli bi uykusu yok geceleri bi kac kez kalkiyo su ister cise gidrr bazen sebep yokken kalkar aglar yanima yatmak ister demem o ki ben hic bi cozum bulamadim umarim siz bulursunz bulursaniz bnada anlatin cunku kafayi yicem 5 aylik bi kizim daha var artik hic uyuyamiyorum gece 2 de falan yatiyorum sabah 7 de kucuk kizim kalkiyo artik yorgunluktan uyuyamiyorum

Mümkün olduğunca dinlenmeye çalışın.arada eşiniz annenize bırakıp biraz ayrı odada kendinizi dinleyin. Siz ne hissediyorsun o da hissediyor.siz huzursuzsanız o da huzursuz.benin kızım 3 yaşında hala benim hislerimden etkileniyor.ben kötü olursam o da kötü oluyor.

Kardeş,yeğen ayrı evlat ayrı.
Bende yeğenime baktım ama kendi evladım bambaşka.
Evet bir kaçtanesi yapılsa iyi olur ama inan öyle olmuyor.Ben asla sallamam derdim kızım bir doğdu kolik sürekli ağlama krizleri gaz çarşafta sallıyorduk artik, emzikte asla vermem derdim şu an emzik emiyor.Birçok yapmayacağım dediğim şeyi yaptım.Bir arkadaşım avukattır kendisi okumuş diye belirtiyorım çocuğuna tablet veriyor yemek yesin diye:) kendiside çok eleştirirdi başkalarını.

Ha birde şunu söyliyeyim kendi kızımdan örnek vererek gündüz fazla süt içmez gece oyüzden sık sık uyandiğini düşünüyorum,birde diş çıkıyor.Belki konu sahibinin bebeğide öyledir bilemeyiz kural koyulacak yer vardır koyulmayacak yer vardır. Allah nasip ederde evlat sahibi olursanız bu dediğimi hatirlarsınız

Son düzenleme:
Erken pes etmissiniz.benimki 8 yaşında.ben de hala uykusuzum.gece surekli kalkip bakiyorum.hastalandiginda beraber yatıyoruz.hsonlari bazen bizimle yatiyor vs.ben hala uykusuzum,bitmedi...

Arkadaslar bu konulara çocuksuz bayanlar mumkunse yazmasa

Sana mi soracağım istediğim konuya yazarım diyorsunuz eminim ama Allah aşkına yaşamamis insanlar nolur yazmasın ya nolur diyorum

Hayir daha önceden böyle değildi kolikti ama yine de bu kadar degildi tesaduf mu bilmiyorum diş cikarma moduna girdigimizden beri bu sekilde. Emzirmeden tekrar uykuya gecmesi icin her yolu yontemi denedim ama bu iyice uykusunun acilmasindan baska bi ise yaramadi illaha emecek inatla vazgecmiyor ve uyumuyor.
Psikolojim ciddi anlamda bozulmaya basladi ister istemez esimle ve diger insanlarla olan iletisimim de bozuldu ama yapacak bi sey yok sanirim bu bi surec ve sonuna kadar yasayacagiz

Cocugu kendinizden ayirmaya calissaniz biraz babasina birakip gezmeye diye ciksaniz 1-2 saat yada kv veya annenize bir aglar iki aglar alisir sonucta daha kucuk cocuklarini birakip calisanlar var.

2 yasina kadar genelde böyle
Yuruyorsa biraz yorsaniz mi?
Yani havalarda guzel gidiyor park sokak falan.
Enerjisini bi atsa yorulsa sonra banyo yaptirsaniz boyle anlatinca suan benim bile uykum geldi

Evet diş dönemlerinde hep böyle oluyorlar.

Biliyorum önerilen bir şey değil ama emzik denediniz mi ? Ya da şu file içinde soğutucu meyveler varya diş için onlardan ?

Ben herkesin bir cocugun 2 yasina kadar uyumamasinin normal bulmasini anlayamiyorum.
Hayir efendim, normal degil ve uyku egitimi verilmeli. Bir cocuk icin uyku neredeyse yemekten bile daha önemlidir. Uykuda cocuklar gün boyu yasadiklarini bir nevi beyinde depoliyorlar.

Ha elbette istisnalar vardir. Cok hareketli bir cocuktur, az uykuya ihtiyaci vardir,... Fakat burda cogu okudugum seyler resmen uyku egitimini vermemek.

Mesela cocuk gece uyandiginda ne yapiyorsunuz? Hemen yaninami gidiyorsunuz? Ben biraz bekliyorum mesela ve sonrada kendisi uykuya daliyor zaten. Uyudugunda telsizden calan muzigi tekrar aciyorum ve uykuya daliyor muzigi uyku ile eslestirdigi icin.

Bu yazinin altinda imzami atarim iste! Türk annesi cefakar anne rolünü oynamak adina, yalnis anlasilmis güvenli baglanma adina cok yalnis bir sekilde cocuklari büyütüyor. Bende mesela üste yazdigin kundak ile ilgili seyleri yapmistim. Agladiginda en fazla pispislayip tekrar oda'dan cikardim.

Simdi kizim masallah geceleri asla uyanmaz, uyudugunda güle oynaya uykuya daliyor.

Evet diş dönemlerinde hep böyle oluyorlar.

Biliyorum önerilen bir şey değil ama emzik denediniz mi ? Ya da şu file içinde soğutucu meyveler varya diş için onlardan ?
Emzik istemiyor ilk 2 ay uyku arasinda arada bir aliyordu sonrasinda onu da yapmadi ben de pek israrci olmadim. Fileyi doktorumuz hijyen acisindan uygun bulmuyormus bende almadim.
Aslina bakarsan 1sen bizimki uyumayi sevmiyor yani dusunuyorum da uykusuzluktan ölse dahi aglamadan isteyerek uyudugu vakit sayisi sayilabilecek kadar azdir. Her seferinde uyumak istemeyecek aglayacak cirpinacak krizlere girecek ve sonra uyuyacak ististanasiz her uyku maceramiz bu sekilde.

Şu mesajı okurken acaba ben mi yazdım diyorum aynı şeyleri yaşıyoruz hatta eşimle sürekli kavga ediyoruz ikinizde gerginiz uyku egitimi alıcam bakalım sonuç ne olaxak

allah sabır versin çocuğunuza da selamet versin gerçekten bazı çocuklara ne yapsam boş bugün 7 buçukta kalktı ben isteyken 1 saat uyumus ve bu saat oldu uyutamadik 2 kere süt verip salladik güya oluyordu uykusuzluktan emin ol ben de aklımı yitirmek üzereyim sizlandigimda okuze boynuzu agir gelmez sen nasil annesi diyorlar 18 aydır uykusuzum isim hiç bitmiyor ev iş yemek çocuk dortlusunden olusuyorum .Ne yapalım bacım ben hep ya hasta olsa ya ona bir şey olsa o zaman ne yaparım diye kendimi sakinleştirmeye calisiyorum

Ayni beni anlattin gercekten inatci oglum illa memede olcak

Halbuki yorumlarınıza bakınca o kadar mutsuz duruyorsunuz ki.

Cocugu kendinizden ayirmaya calissaniz biraz babasina birakip gezmeye diye ciksaniz 1-2 saat yada kv veya annenize bir aglar iki aglar alisir sonucta daha kucuk cocuklarini birakip calisanlar var.
Esim malesef bakmiyor hep kaciyo hic anlamiyo halimi hatta aşaliyo beni yetisemiyosan bakici tutalim yok annemi getireyim odaha iyi bakar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…