Oğluma çok üzülüyorum 😢

Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar

Aklıma ilk gelen dil terapisti ama çok pahalı olduğunu biliyorum
Umarım devlet hastanesinde bir çözüm bulunur
Bence konuşuyorsa hızlı çözülür sorun

Sesleri çıkarabiliyor mu, hatalar kelime bazindaysa düzeltilmesi daha kolay, bir de anne olarak sakın kalıp sohbet etmek çok önemli, uzman değilim ama eğitim fakültesi mezunuyum,çocuklarıma katı gıdaya geçtiğimizde beri meyveleri kabuklu,çiğneyerek yedirmeye çalışırım ,sakız da cignenetebilirsiniz dil kaslarını geliştirir, dünyanın en iyi Hatibi Cicero bile ileri derecede kekemeymis, iyi bir eğitimle üstesinden gelirsiniz inşallah

Keşke çok iyi durumum olsa evladım için yaparım tabi görüşmedim değil gittim dil terapistine her gitmede 800 TL ödemem lazım ve haftada iki gün gitmeliyim elimde olsa zaten direkt giderim haydi yine alay konusu yapın lütfen
Ben kizimi terapiste goturdum.. konusma geriligi yuzunden…buarada kizim 4,5 yasinda suan derdini daha iyi anlatiyor ama ana okulunun oncesinde kresin vs faydasi oldu.

Terapistin yaptigi sey, sirayla oyun oynamak ve yeni kelimeler ogretmek.. ama senin cocugunda konusma geriligi yok sanirim, sadece telaffuz sorunu var gibi.. sanirim baska bir teknik kullanirlar ona..

Dil terapisti aşırı pahalı olduğu için kreşe gönderiyorum, ama devlet hastanelerinde öyle bir imkan var mı acaba bugün aradım çocuk ergen psikolojisi için randevu alıcam en azından yol gösterirler
Bazı üniversite hastanelerinde var. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bir araştırın.

Dil terapisti aşırı pahalı olduğu için kreşe gönderiyorum, ama devlet hastanelerinde öyle bir imkan var mı acaba bugün aradım çocuk ergen psikolojisi için randevu alıcam en azından yol gösterirler
Devlet hastanelerinde var merak etmeyin. Yaşadığınız yere sorun, olmazsa civar ilçeleri araştırın. Büyük kartonlar veriyor üstünde resim var. Mesela eeellllmaaa diye vurgulayarak hangi harfi ödev verdiyse yazdığım şekilde çalıştırmanızı istiyor. Evde de yaptırabilirsiniz kendiniz

Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Zeki çocuklar hızlı düşündüğü için konuşurken bu şekilde bocaladıklarını duymuştum. Eski eşimin kızı da bu şekildeydi. İlkokul çağında hatta. Şimdi üniversitede okuyur 🤗 zamanla düzelecektir allahın izniyle

Zeki çocuklar hızlı düşündüğü için konuşurken bu şekilde bocaladıklarını duymuştum. Eski eşimin kızı da bu şekildeydi. İlkokul çağında hatta. Şimdi üniversitede okuyur 🤗 zamanla düzelecektir allahın izniyle
Çoğu kişi bu şekilde söylüyor inşallah düzelir çok sağolun ☺️🤲🏻

Devlet hastanelerinde var merak etmeyin. Yaşadığınız yere sorun, olmazsa civar ilçeleri araştırın. Büyük kartonlar veriyor üstünde resim var. Mesela eeellllmaaa diye vurgulayarak hangi harfi ödev verdiyse yazdığım şekilde çalıştırmanızı istiyor. Evde de yaptırabilirsiniz kendiniz
Araştırıcam çok teşekkür ederim

Ben kizimi terapiste goturdum.. konusma geriligi yuzunden…buarada kizim 4,5 yasinda suan derdini daha iyi anlatiyor ama ana okulunun oncesinde kresin vs faydasi oldu.

Terapistin yaptigi sey, sirayla oyun oynamak ve yeni kelimeler ogretmek.. ama senin cocugunda konusma geriligi yok sanirim, sadece telaffuz sorunu var gibi.. sanirim baska bir teknik kullanirlar ona..
Aynen her kelimeyi söylüyor ama yuvarlanarak çoğunu

Sesleri çıkarabiliyor mu, hatalar kelime bazindaysa düzeltilmesi daha kolay, bir de anne olarak sakın kalıp sohbet etmek çok önemli, uzman değilim ama eğitim fakültesi mezunuyum,çocuklarıma katı gıdaya geçtiğimizde beri meyveleri kabuklu,çiğneyerek yedirmeye çalışırım ,sakız da cignenetebilirsiniz dil kaslarını geliştirir, dünyanın en iyi Hatibi Cicero bile ileri derecede kekemeymis, iyi bir eğitimle üstesinden gelirsiniz inşallah
Seslerin bazılarında sıkıntımız var. Kelimelerdede öyle ama çoğu zamanda çok iyi beni şaşırtıyor inşallah çok teşekkür ediyorum

Vallahi zor bizde başka sebepten sürekli doktora gitmek zorunda kalmıştır her hafta 1,200tl bayılıp geldik ama olsun kurtuldu şükür. Bileziğim vardı bozdurdum. Mecbur kalınca insna her şeyi yapıyor umarım bulursunuz da çok masraf olmaz
Keşke kıyıda köşede olsa ama elimden geleni tabi yapıyorum evladım için

Dil terapisti demeye geldim bende.
. kizim da vardi bu sorun. 5 yasinda yolladik ,3hafta gitti (haftada 2 gun) sonra koronadan heryer kapandi. Terapi yarim kaldi. O Kisa süre bile fayda ettim 1ay sonra sorun kalmadi.

Halledilecek bir durum, okula baslamadan cozmek en mantiklisi

Üniversite hastanesi konuşma terapisti kesinlikle gidin. İhmal etmeyin.
Kızımdan biliyorum bana göre çok tatlıydı ama bıdık buduk konuşuyordu ve kimse anlamıyordi. Verdiği ödevleri yaptık bir kaç ayda cozduk ❤️🥰
Birinci sınıfta süper konuşurdu. R az çık sıkıntılı kalmıştı. Şimdi çok düzgün akıcı temiz konuşuyor.
İçim rahatladı götürcem çok teşekkür ediyorum 🌼

Dil terapisti demeye geldim bende.
. kizim da vardi bu sorun. 5 yasinda yolladik ,3hafta gitti (haftada 2 gun) sonra koronadan heryer kapandi. Terapi yarim kaldi. O Kisa süre bile fayda ettim 1ay sonra sorun kalmadi.

Halledilecek bir durum, okula baslamadan cozmek en mantiklisi
Bende götürcem Allahın izniyle

İmkanlar zorlanır zorlanır da bir kerelik değil ki. Ben de bebeğimi özele götüreyim dedim rutin kontroller için. Ayda iki kere, 400 tl olan muayene ücretini istiyorlar. Bi şekilde seni ayda iki sefer oraya gitmene mecbur bırakıyolar. Ultrasonu vs saymıyorum bile.
Maalesef bazen şartlar zorlanacak kadar esnek olmayabiliyor.
Ki eşim memur ve ben işi bebekten dolayı yeni bıraktım. Buna rağmen. Düşünün durumu
Kesinlikle öyle elimizde olsa en iyisine zaten götürü her anne ve baba ister

Bizde Bir kitap var baktım şimdi nettede satılıyormuş
Kitapta aynı terapistler ne yapıyorsa açık açık anlatıyor
Tabi bunu bir anne olarak yapmak zor
Artikülasyon bozukluğu kitapları var
Bu kitaplarla düzelen çocuklarda var
İnternettende bakabilirsin
Artikülasyonuda araştırdım oğlumla aynı belirtiler

Yardimi olur mu bilmiyorum. Terapist ,sen degilde dilin bazi seyleri soyliyemiyor diyordu. Biz evde asla duzeltmiyorduk,dogrusunu soyluyorduk kelimelerin. Bazen bende anlamiyordum,tekrarlatiyordum. Abisi anliyordu neyseki.
Fakat baska cocuklar acimasiz olabiliyor. Niye kediye dedi diyorsun demeye baslamislardi.

Back
X