Oğluma çok üzülüyorum 😢

Merhaba, benimde temmuz 17 dogumlu kizim var. Gecen yil bu zamanlar gerileme farkettik. Zaten 27 aylikken tekrarlamalari baslamisti, geç konuşmuştu. Geçen yil Mayıs ayinda devlet hastanesi psikologa götürdük. Kreş ya da dil terapisi dediler. Ayni zamanda ergoterapi almaya basladik. 2.5 ay oraya 3 4 seans olarak devam ettik.
Ama ben bu süreçte sosyallesmesi icin surekli disari çıkardım. Cizgi film kisitli izletmeye basladim. Telefona cok düşkündü kesinlikle youtube izlenmedi. Daha sonra Eylül ayinda kreşe başladik ve konuşmamız büyük ölçüde duzeldi. Bana soylenen şu idi, eger şimdi duzeltme saglayamazsaniz okul doneminde utanma duygusu ve kendinde ki eksiklik duygusu başlar, arkadaşlariyla ogretmeniyle anlaşmasi zor olur ve sosyal hayatini etkiler denildi. Sağlık raporu almamistik, kreş fayda sagladigi için. Şuan cok nadir kelimeleri soyleyemiyor ama çoğu harf çıkmaya başladi.

Lutfen bir an evvel devlet hastanesi psikologuna götürün, gerekli egitimlere başlayin. Telefon, tablet, tv yi kaldirin. Bol bol kitap okuyun, tekerleme soyleyin, asla soylemesi için zorlamayın. Bir an evvel sağlık raporu alarak dil terapisine başlayin ki anasinifi ve 1. Sinifta zorluk yaşamasin inşallah. Allah yardımcınız olsun ❤️
Çok güzel açıklamışsınız az önce yine aradım randevu düşmedi bizzat gidip ayaktan randevu alıcam çok teşekkür ederim açıklama için sizin içinde çok sevindim maşallah ❤️

Çok güzel açıklamışsınız az önce yine aradım randevu düşmedi bizzat gidip ayaktan randevu alıcam çok teşekkür ederim açıklama için sizin içinde çok sevindim maşallah ❤️
Ben İstanbul'dayım eğer sizde burdaysaniz başakşehir şehir hastanesini tavsiye ederim. Konuşma dışında cok fazla takintimiz vardı orda ergoterapi ile çözdük cok şükür. Allah bütün yavrulara saglik sihhat versin. Ben ilk duydugumda cok agladim, kabullenmek elbette cok zor. Ama bu bir süreç bizim elimizden geleni yapmamiz gerek ki onlar iyi olsun

Benim oğlum aldı dil terapisi. Hem bazı harfler çıkmıyordu hem de konuşurken çok takılıyordu. İstersen bizim uzmanın yaptırdıklarını atabilirim yarın sana. Eğer yaptırmak istersen evde faydası olur. Nefes egzersizleri mum üfleme balon şişirme pipetle çeşitli oyunlar gibi basit şeyleri kendin de yaptırabilirsin. İnternette bunla ilgili baya yöntem var. Bir de çok kafaya takmayın hepsini söyler yakında. Siz üzüldüğünüz için çocuk da üzülür. Yüzünüzdeki o korkuyu gerginliği hemen anlıyordur daha çok geriliyordur.

Ben İstanbul'dayım eğer sizde burdaysaniz başakşehir şehir hastanesini tavsiye ederim. Konuşma dışında cok fazla takintimiz vardı orda ergoterapi ile çözdük cok şükür. Allah bütün yavrulara saglik sihhat versin. Ben ilk duydugumda cok agladim, kabullenmek elbette cok zor. Ama bu bir süreç bizim elimizden geleni yapmamiz gerek ki onlar iyi olsun
Başakşehir uzak ama gerekirse burdan randevu düşmezse orayı da araştırıcam. Gerçekten ne yapacağımı şaşırıyorum Rabbim çocuklarımızın ayağına taş değdirmesin gerçekten çok zor ama sabır lazım

Benim oğlum aldı dil terapisi. Hem bazı harfler çıkmıyordu hem de konuşurken çok takılıyordu. İstersen bizim uzmanın yaptırdıklarını atabilirim yarın sana. Eğer yaptırmak istersen evde faydası olur. Nefes egzersizleri mum üfleme balon şişirme pipetle çeşitli oyunlar gibi basit şeyleri kendin de yaptırabilirsin. İnternette bunla ilgili baya yöntem var. Bir de çok kafaya takmayın hepsini söyler yakında. Siz üzüldüğünüz için çocuk da üzülür. Yüzünüzdeki o korkuyu gerginliği hemen anlıyordur daha çok geriliyordur.
Lütfen atabilir misiniz çok mutlu oldum çok sağolun evde yaptırırım gönderdiklerinizi araştırma sürecimde hemde Allah razı olsun 🤲🏻

Ben size özelden atamadım profilini kapalı siz mesaj atarsanız notları göndereyim çektim fotolarını. İsterseniz telde anlatabilirim yarın bana öğretildiği gibi.

Ne demek sizden de Allah razı olsun. Ama hiç telaş yapmayın. Emin olun geçer. Biraz çabalamak gerekiyor sadece.

Heceleyerek kitap okuma da çok faydalı. Her kelimeyi heceliyorsunuz, son heceleri uzatıyorsunuz. Mesela bugün hava çok güzel. Bu-güüün ha-vaaa çoook gü-zeeel gibi. Çok iyi geliyor. Nefes çalışması vs de standart olanlar.

Ben size özelden atamadım profilini kapalı siz mesaj atarsanız notları göndereyim çektim fotolarını. İsterseniz telde anlatabilirim yarın bana öğretildiği gibi.

Ne demek sizden de Allah razı olsun. Ama hiç telaş yapmayın. Emin olun geçer. Biraz çabalamak gerekiyor sadece.
Yanlış anlamayın iyi niyetinizden şüphe yok ama egzersizleri yollamak ve sizin anlatmanız nekadar doğru? Bu işin eğitimini aldınızmı? Ben kızımı 1,5 sene getirdim konuşma terapisine, evde koca bi klasör egzersiz var her hafta en azından 6-7 yaprak veriyordu terapist. Kızıma çok faydası oldu çünkü çok çalıştık ama tutupda başkasına veremem. Youtube da binlerce video vardır ama önemli olan kişiye özel terapi olması.
Çocuk mesela s harfini çıkaramiyorsa terapist ona göre dil hareketleri öğretiyor. Abeslong ile egzersizler veriyor, ayna karşısında hareketler öğretiyor, çalışma kağıtları veriyor. Bunlar telefonda öğrenilecek şeyler değil. Online terapi bile çok faydalı olmaz.

Yanlış anlamayın iyi niyetinizden şüphe yok ama egzersizleri yollamak ve sizin anlatmanız nekadar doğru? Bu işin eğitimini aldınızmı? Ben kızımı 1,5 sene getirdim konuşma terapisine, evde koca bi klasör egzersiz var her hafta en azından 6-7 yaprak veriyordu terapist. Kızıma çok faydası oldu çünkü çok çalıştık ama tutupda başkasına veremem. Youtube da binlerce video vardır ama önemli olan kişiye özel terapi olması.
Çocuk mesela s harfini çıkaramiyorsa terapist ona göre dil hareketleri öğretiyor. Abeslong ile egzersizler veriyor, ayna karşısında hareketler öğretiyor, çalışma kağıtları veriyor. Bunlar telefonda öğrenilecek şeyler değil. Online terapi bile çok faydalı olmaz.
Yani bununla sınırlı kalacağını zannetmiyorum annenin, zaten baya yol gösteren olmuş. Ben terapiye başlayana kadar evde desteklemesi adına yardımcı olmak istedim. Eğitimini almadım tabi ama terapist bize ödev olarak vermişti bunları. Kelime tekrar ettirmek gibi ya da nefes çalışması gibi hani terapist de bana Bi kere anlatıp evde ödev olarak verdi bunları. Tabi ki uzmanın desteği şart o konuda haklısınız.

En azından zararı olmaz diye düşündüm ama olur mu ki? 🙄

İstanbul da iseniz çapa Hastanesi'nde dil terapisti var.
Konuyu okurken gözlerim doldu oğlum da konuşamıyor hiçbir şey söylemiyor duymadığını düşünüyor dil terapisti. Çok üzgün hissediyorum sadece.
Oğlunuz bence bir süre sonra diyemediği harfleri de söyler. Yaşı o kadar da büyük değil ki . Yine dediğim gibi çapa hastanesi çocuk bölümü yönlendirdi bizi sizde bakın isterseniz umarım faydası olur. Tez zamanda rahat konuşur inşallah 💚

Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Merhabalar ben anasınıfı öğretmeniyim.Devlet hastanesinden KBB a randevu alıp orada tüm tetkikler yapılıp gerekirse diğer bölüme yönlendirebiliyor. Sonrasında oradan alacağınız rapor ile ilçenizdeki rehberlik araştırma merkezinden rapor alırsanız konuşma terapisine ücretsiz gönderebilirsiniz.haftalık 12 saat yanılmıyorsam.Hiçbir şey için geç değil.Benim sınıfımda da her yıl bir kaç öğrenci bu sıkıntıyı yaşıyor.Özel eğitim alıp tamamen düzelme gösteren öğrencilerim var.yüreğinizi ferah tutun.Ama harekete geçmekte geç kalmayın lütfen.

Benim yeğenim de konuşma bozukluğu vardı.
Toplam 7 harfi söyleyemedi.
Rapor alındı özel eğitim kurumunda hafta da 2 gün ders aldı.
Yaklaşık 1.5 sene kadar sürdü.
2,3 harf kalmıştı okula başladı.
Okulda ilk sene zorlandı ozel ders aldı öğrenci arkadaşlardan.
Hem uygun fiyata ders verdiler hem okul dışında da çalışmış oldu
Şuan 12 yaşında yeğenim hiç problem kalmadı
Ortaokula geçince de o eğitim kurumundan iyileşti raporu alındı okula verildi.ileride sorun çıkmasın diye isteniyor iyileşti raporu.

Özgül dil bozuklugu olabilir. Hastanelerin çocuk gelişimi uzmanlarina götürebilirsiniz.

Merhabalar. Ben özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde dil konuşma terapisti olarak çalışıyorum. Çocuğunuzun artikulasyon bozukluğu var. Acilen çocuk psikiyatrisine gidip oradan rapor alıp daha sonra RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) rapor alıp terapi seanslarına başlaması gerekiyor.

Konuyu okurken gözlerim doldu oğlum da konuşamıyor hiçbir şey söylemiyor duymadığını düşünüyor dil terapisti. Çok üzgün hissediyorum sadece.
Oğlunuz bence bir süre sonra diyemediği harfleri de söyler. Yaşı o kadar da büyük değil ki . Yine dediğim gibi çapa hastanesi çocuk bölümü yönlendirdi bizi sizde bakın isterseniz umarım faydası olur. Tez zamanda rahat konuşur inşallah 💚
Yakın bil il de oturuyuruz gerekirse giderim çok teşekkür ederim Allah razı olsun Rabbim sizinde yardımcınız olsun en kısa zamanda güldürsün yüzünüzü inşallah 🤲🏻

Merhabalar. Ben özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde dil konuşma terapisti olarak çalışıyorum. Çocuğunuzun artikulasyon bozukluğu var. Acilen çocuk psikiyatrisine gidip oradan rapor alıp daha sonra RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) rapor alıp terapi seanslarına başlaması gerekiyor.
Çok teşekkür ederim bilgi için Allah razı olsun götürücem rapor çıkarıcam inşallah

Benim yeğenim de konuşma bozukluğu vardı.
Toplam 7 harfi söyleyemedi.
Rapor alındı özel eğitim kurumunda hafta da 2 gün ders aldı.
Yaklaşık 1.5 sene kadar sürdü.
2,3 harf kalmıştı okula başladı.
Okulda ilk sene zorlandı ozel ders aldı öğrenci arkadaşlardan.
Hem uygun fiyata ders verdiler hem okul dışında da çalışmış oldu
Şuan 12 yaşında yeğenim hiç problem kalmadı
Ortaokula geçince de o eğitim kurumundan iyileşti raporu alındı okula verildi.ileride sorun çıkmasın diye isteniyor iyileşti raporu.
Bende çıkartıcam o raporu yeterli inşallah bizdede fayda sağlar, çok teşekkür ediyorum yorum için Allah razı olsun 🤲🏻

Merhabalar ben anasınıfı öğretmeniyim.Devlet hastanesinden KBB a randevu alıp orada tüm tetkikler yapılıp gerekirse diğer bölüme yönlendirebiliyor. Sonrasında oradan alacağınız rapor ile ilçenizdeki rehberlik araştırma merkezinden rapor alırsanız konuşma terapisine ücretsiz gönderebilirsiniz.haftalık 12 saat yanılmıyorsam.Hiçbir şey için geç değil.Benim sınıfımda da her yıl bir kaç öğrenci bu sıkıntıyı yaşıyor.Özel eğitim alıp tamamen düzelme gösteren öğrencilerim var.yüreğinizi ferah tutun.Ama harekete geçmekte geç kalmayın lütfen.
Kulak burun boğaz birimi ile oluyorsa çok iyi hemen hallederim inşallah çok sağolun hocam, Allah razı olsun 🤲🏻

İşitme testi yapılmadı mı, duyup duymadığını çok basit öğrenebilirsiniz. Hiç bir şey derken ses de mi çıkmıyor oğlunuzdan? Mutlaka ne olduğu anlaşılır, terapistin düşünüyor olması yeter mi? Çok soru sordum ama sorunun kaynağını bilmek gerekir. En kısa zamanda çözülür umarım sorununuz, üzüldüm açıkçası.

Back
X