Merhaba, benimde temmuz 17 dogumlu kizim var. Gecen yil bu zamanlar gerileme farkettik. Zaten 27 aylikken tekrarlamalari baslamisti, geç konuşmuştu. Geçen yil Mayıs ayinda devlet hastanesi psikologa götürdük. Kreş ya da dil terapisi dediler. Ayni zamanda ergoterapi almaya basladik. 2.5 ay oraya 3 4 seans olarak devam ettik.
Ama ben bu süreçte sosyallesmesi icin surekli disari çıkardım. Cizgi film kisitli izletmeye basladim. Telefona cok düşkündü kesinlikle youtube izlenmedi. Daha sonra Eylül ayinda kreşe başladik ve konuşmamız büyük ölçüde duzeldi. Bana soylenen şu idi, eger şimdi duzeltme saglayamazsaniz okul doneminde utanma duygusu ve kendinde ki eksiklik duygusu başlar, arkadaşlariyla ogretmeniyle anlaşmasi zor olur ve sosyal hayatini etkiler denildi. Sağlık raporu almamistik, kreş fayda sagladigi için. Şuan cok nadir kelimeleri soyleyemiyor ama çoğu harf çıkmaya başladi.
Lutfen bir an evvel devlet hastanesi psikologuna götürün, gerekli egitimlere başlayin. Telefon, tablet, tv yi kaldirin. Bol bol kitap okuyun, tekerleme soyleyin, asla soylemesi için zorlamayın. Bir an evvel sağlık raporu alarak dil terapisine başlayin ki anasinifi ve 1. Sinifta zorluk yaşamasin inşallah. Allah yardımcınız olsun