Oğluma çok üzülüyorum 😢

Keşke çok iyi durumum olsa evladım için yaparım tabi görüşmedim değil gittim dil terapistine her gitmede 800 TL ödemem lazım ve haftada iki gün gitmeliyim elimde olsa zaten direkt giderim haydi yine alay konusu yapın lütfen
Bu konularda çok bilgim yok ama rapor çıkarıp terapi aldirabilirsiniz.Devlet bu imkanı veriyor

Dil terapisti aşırı pahalı olduğu için kreşe gönderiyorum, ama devlet hastanelerinde öyle bir imkan var mı acaba bugün aradım çocuk ergen psikolojisi için randevu alıcam en azından yol gösterirler
Bizimde aynı canım dil terapisti pahalı
Şehir hastanelerinde var sanırsam ama öncelikle dil terapisti bulunan hastanenin muayene etmesi gerekiyor
Bulunduğumuz yerde yok bizim mesela çok uzak kalıyor
Tıp fakültelerindede olabilir

O halde yorumlardaki gibi " dil eğitmeni " fiyatlarını araştırıp, belki grup şeklinde çalışanlar varsa göndermeniz. Daha uygun olabilir fiyat olarak. Yahut bir çocuk psikologuna götürseniz, belki heyecanına bir çare bulur. Pskiatris zaten ilaçlı tedavi uygular, yaşı daha çok küçük ilaç erken olabilir. Ama psikolog sözel terapi yapar.
Birde öyle araştırayım, ama devletede götürsem çocuk ergen sağlığı birimine gidicem, konuşma ile ilgili olduğu için ilaç önermezler bence teşekkür ederim yorumunuz için

Benim oğlumda da özgün konuşma bozukluğu var hastaneden rapor aldık, ayda 12 saat ücretsiz dersi var. Bir de eğitim ve araştırma hastanelerinde terapist oluyor en azından burada var ama 10 günde bir randevu verebilirim diye bizi kabul etmedi. (Onun için kbbden randevu almanız gerekiyor.) Çok geçmiş olsun sıkmayın canınızı sıkı bir çalışmayla çabuk toparlarsınız inşallah. :)
Şuan çok mutlu oldum çok çok teşekkür ederim Rabbim razı olsun. İnşallah çabucak ilerleme olur 🤲🏻☺️

Bizimde aynı canım dil terapisti pahalı
Şehir hastanelerinde var sanırsam ama öncelikle dil terapisti bulunan hastanenin muayene etmesi gerekiyor
Bulunduğumuz yerde yok bizim mesela çok uzak kalıyor
Tıp fakültelerindede olabilir
Araştırma var bugün aradım ergen ve çocuk sağlığı birimine doluydu alamadım ilk diyorum orayla bir görüşeyim yönlendirme yaparlar

Birde öyle araştırayım, ama devletede götürsem çocuk ergen sağlığı birimine gidicem, konuşma ile ilgili olduğu için ilaç önermezler bence teşekkür ederim yorumunuz için
Konuşma ile ilgili ilaç yok ama dikkat ile ilgili ya da sedetatif yani sakinleştirici özelliği olan, heyecan bastıran ilaçlar mevcut. Tabi en iyisini ilgili doktor bilir ama ilaçlı tedavi bence son çare olsun. Çocuk uzmanları ( pedagog, çocuk psikologu vs. ) bizden daha etkin öneriler verecektir.

Maddi yönden sıkıntınız varsa ve konuşma terapistini karşılayacak durumunuz yoksa Çocuk psikiyatristi uygun görürse dil konuşmadan çözger kararı çıkartıyor (özel eğitim gereksinimi vardır diye) bazen kulak burun boğaz bölümüne sevkedip oradan gelecek rapora göre de çıkartabiliyorlar. Rehberlik araştırma merkezine bu çözger raporu (2 fotoğraf,kimlik foto ve varsa istenen başka evrak) ile randevu alıyorsunuz..özel eğitim raporu çıkartılıyor ..bununla konuşma terapisi alabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için çok sağolun

Konuşma ile ilgili ilaç yok ama dikkat ile ilgili ya da sedetatif yani sakinleştirici özelliği olan, heyecan bastıran ilaçlar mevcut. Tabi en iyisini ilgili doktor bilir ama ilaçlı tedavi bence son çare olsun. Çocuk uzmanları ( pedagog, çocuk psikologu vs. ) bizden daha etkin öneriler verecektir.
Haklısınız çok teşekkürler

Keşke çok iyi durumum olsa evladım için yaparım tabi görüşmedim değil gittim dil terapistine her gitmede 800 TL ödemem lazım ve haftada iki gün gitmeliyim elimde olsa zaten direkt giderim haydi yine alay konusu yapın lütfen
4 yıl önce 40 dakikası 140 tl diyorlardı.. artar da 800 de tek seans için cok

Geçmiş olsun

Benım kardeşimin oğlu ve kızı da dil terapisti ile çok güzel konuşmaya başladı

Aynı oğlunuz gibi hasta yerine hatta kal yerine dal gibi konuşuyordu

Devlet hastanesınden rapor alıp götürebılırsiniz onlar öyle yaptı
Baya uzun bir süreç
Oğlu ortaokula kadar devam etti
Kızının da 2. Senesi
Anasınıfından berı devam edıyor
Onlar Eskişehir de
Bulunduğunuz ilde araştırma yapabılırsınız mutlaka vardır
Tekrar geçmiş olsun☺️
Allah razı olsun hemen zaman kaybetmeden başlicam inşallah

Araştırma var bugün aradım ergen ve çocuk sağlığı birimine doluydu alamadım ilk diyorum orayla bir görüşeyim yönlendirme yaparlar
Mhrsde randevu talep edebiliyorsun
Açık olduğunda mesaj geliyor alabilirsiniz diye işini kolaylaştırabilir

Bizde Bir kitap var baktım şimdi nettede satılıyormuş
Kitapta aynı terapistler ne yapıyorsa açık açık anlatıyor
Tabi bunu bir anne olarak yapmak zor
Artikülasyon bozukluğu kitapları var
Bu kitaplarla düzelen çocuklarda var
İnternettende bakabilirsin

Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Bir arkadaşımın oglunda vardı bu kadar olmasa da o bazı harfleri cikaramiyordu dil terapisyle halloldu birkaç seansta evet çok uygun değil ücretler ama bu durumda şartları zorlamak gerekebilir sanirim

İmkanlar zorlanır zorlanır da bir kerelik değil ki. Ben de bebeğimi özele götüreyim dedim rutin kontroller için. Ayda iki kere, 400 tl olan muayene ücretini istiyorlar. Bi şekilde seni ayda iki sefer oraya gitmene mecbur bırakıyolar. Ultrasonu vs saymıyorum bile.
Maalesef bazen şartlar zorlanacak kadar esnek olmayabiliyor.
Ki eşim memur ve ben işi bebekten dolayı yeni bıraktım. Buna rağmen. Düşünün durumu

Her ilde var mı bilmiyorum. Benim çocuğumda aynı durumdaydı ücretsiz merkezler oluyor oraya götürmüştüm. Sıkıntı yok normal demişti uzman, güvenmeyip özele goturmustum oda aynısını söylemişti. Büyüdükçe de düzeldi gerçekten. Özeller pahalı geliyorsa dediğim gibi belediyelerin ücretsiz merkezleri oluyor araştırın bulunduğunuz yeri.

Siz iyi misiniz neyin alayı? Mesajımda bir tane alaylı kelime bile yok. Daha uygun terapistler var bence siz işin ucuz yollusuna kaçıyorsunuz.

Konunun uzmanı değilim, fikrim yanlış olabilir ama okuması için ( biliyorsa ) eline kitap verseniz ve yavaş yavaş okusa, belki konuşmasına da etki edecektir.
Çocuğun ihtiyacı olan dil terapisti. Kelimeleri düzgün söyleyemiyor ya da yuvarlıyor. Bunu kitap okuyarak ya da konuşarak aşamaz. Aşmış olsaydı iki yıldır çocuk kreşe gidiyormuş kreşin faydası olurdu

Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Üniversite hastanesi konuşma terapisti kesinlikle gidin. İhmal etmeyin.
Kızımdan biliyorum bana göre çok tatlıydı ama bıdık buduk konuşuyordu ve kimse anlamıyordi. Verdiği ödevleri yaptık bir kaç ayda cozduk ❤️🥰
Birinci sınıfta süper konuşurdu. R az çık sıkıntılı kalmıştı. Şimdi çok düzgün akıcı temiz konuşuyor.

Nasıl bir ücret o öyle, benim de kızım bir sene dil terapistine gitti, 350 liraydı seansı, 800 ne yahu

Vallahi zor bizde başka sebepten sürekli doktora gitmek zorunda kalmıştır her hafta 1,200tl bayılıp geldik ama olsun kurtuldu şükür. Bileziğim vardı bozdurdum. Mecbur kalınca insna her şeyi yapıyor umarım bulursunuz da çok masraf olmaz

Back
X