Bana çok abes bir durum gibi gelmedi açıkçası. Konuşabiliyor ama paytak paytak konuşuyor anladığim kadarıyla. O yaşlarda ben de öyle konuşuyormuşum mesela. Kolonyaya dolonya diyordum. Kolonya dedirtmeye çalışırken " ko ko kolonya" de diyorlardı ben de "ko ko dolonya" diyordum. Muhtemelen o sekilde söylemek daha kolayıma geliyordu. Yani ko yu soyleyebilen kolonyayı da söyleyebilir ama yok işime o şekilde konuşmak geliyordu. Misal hala konuşulan bir diyaloğum vardır benim; bi keresinde denizdeyken tanıdık birisine dönüp "den de bidimle denize delden mi" yani "sen de bizimle denize gelecek misin?" Demişim.

biraz zorlayın bakalım harfleri söyleyebiliyor mu? Harfleri söyleyebildigi halde kelime şeklini o sekilde söylüyorsa muhtemelen kendini zorlamak istemediginden tembellikten dolayı yapıyor olabilir. Bu durum sizi çok endişe ediyorsa ve uzamana goturmek icin param yeterli degil diyorsanız kendi kendinize çabalayabilirsiniz kelimeleri doğru söyletme konusunda. Atıyorum "su" söyletmeye çalışırken tıslayarak 'sssssssssssuuuuu" dedirtmeye çalışın bakalım 'ccccccuuuu" diyemeyeceği için muhtemelen 'sssss' harfini cikartabilecektir.