Herkese merhaba benim 8 yasinda oglum 3 aylikda yeni bebegim var. Ogluma hergun neredeyse kiziyorum sonra kendime kiziyorum neden kizdim diye ama tutamiyorum kendimi. Belki oncedende boyleydi fakat o zaman bebek yoktu gozume batmiyordu. Odasi resmen cop kalemi acar copunu yere atar cikolata yer copunu yere atar yemek kendi yemez illaki sen yediricen yoksa ac. Bende artik buyudu boyle bir cocuk yetistirmeyeyim diyorum ama hergun evde huzursuzluk harici bir durum yok. Sabahlari bebekle uyuyorum bazem bugun kalktim daha kazagini giymemis babasina kizdim bu cocuk hasta olur niye giydirmedin diye oda diyorki koskoca cocuk giyin dedim giymedi napayim. Yani yataktan kalkinca giyinmesi icin bile en az 3 4 kere ikaz etmeniz gerekir. Bazen diyorum bosvereyom.gunah uzuluyor duygusal cocuk ama bazende boyle cocuk yetistirmeyeyim diyorum. Ne yapmaliyim
İnanin nerdeyse hergun konusuyorum daha az once oglum ben odani toplarim ama ben boyle cocuk yetirtirmek istemiyorum. Ben sana yeterli bir anne olamiyorum ne yapsam olmuyor dedim. Diyorki benle yapamiyorsan gideyim bu evden. Birde cok duygusal. Boyalari hep yerde az once ustune bastim pastel boyanin ayakkabi dolabindan bile pastel boya cikti. Kitabini biz vermesek kendi alip. Odev yapamiyor.Anneler böyledir önce kızar sonra vicdan azabı çekerler ama haklısınız artık kocaman çocuk ve ilgilnilmesi gereken küçük bir kardeşi var kızmak yerine oğlunuz karşınıza alıp ciddi bi şekilde konuşsanız oğlum sen artık büyüdün bak bize muhtaç küçük bir kardeşin var bana destek olup yardımcı olman gerek gibi sanki bir yetişkinle konuşuyor gibi ona abiliğin ne kadar güzel ve sorumluluk gerektirdiğini anlatsanız kendisi sizden ilgi bekliyor kçük kardeşini kıskanıyor çübkü belli:)
Oğlunuza bazı şeyleri öğretmek için fazlaca geç kalmışsınız.Herkese merhaba benim 8 yasinda oglum 3 aylikda yeni bebegim var. Ogluma hergun neredeyse kiziyorum sonra kendime kiziyorum neden kizdim diye ama tutamiyorum kendimi. Belki oncedende boyleydi fakat o zaman bebek yoktu gozume batmiyordu. Odasi resmen cop kalemi acar copunu yere atar cikolata yer copunu yere atar yemek kendi yemez illaki sen yediricen yoksa ac. Bende artik buyudu boyle bir cocuk yetistirmeyeyim diyorum ama hergun evde huzursuzluk harici bir durum yok. Sabahlari bebekle uyuyorum bazem bugun kalktim daha kazagini giymemis babasina kizdim bu cocuk hasta olur niye giydirmedin diye oda diyorki koskoca cocuk giyin dedim giymedi napayim. Yani yataktan kalkinca giyinmesi icin bile en az 3 4 kere ikaz etmeniz gerekir. Bazen diyorum bosvereyom.gunah uzuluyor duygusal cocuk ama bazende boyle cocuk yetistirmeyeyim diyorum. Ne yapmaliyim
İnanin nerdeyse hergun konusuyorum daha az once oglum ben odani toplarim ama ben boyle cocuk yetirtirmek istemiyorum. Ben sana yeterli bir anne olamiyorum ne yapsam olmuyor dedim. Diyorki benle yapamiyorsan gideyim bu evden. Birde cok duygusal. Boyalari hep yerde az once ustune bastim pastel boyanin ayakkabi dolabindan bile pastel boya cikti. Kitabini biz vermesek kendi alip. Odev yapamiyor
Haklisiniz birde ben calisiyorum annem bakiyordu carsida gezerken bile esime babasi cocugu al kucagina yoruldu diyordu bende anneme hak veriyordum simdi anliyorum ne kadar yanlis oldugunu. Yani boyle yetistirdik biz. Yemegini kendin ye diyince yemeyince ac kalmasin diye yedirdim ama calistigim icin saatlerce ugrasamadim. Dislerini fircala yatalim derim o bile yarim saat surer gelir sorular sorar gider oyuncaklari ile oynar yani oglumla ugrasmak icin sanirim gun 48 saat olmaliBöyle yetiştirmeyeyim diyorsunuz ama öyle yetiştirmişsini zaten
Bebek olunca iş yükü artınca gözünüze batmış
Yani 8 yaşına kadar farklıydı 3 ay önce değişmediğine göre zaten öyle alışmış bu zamana kadar
Haksızsınız.Herkese merhaba benim 8 yasinda oglum 3 aylikda yeni bebegim var. Ogluma hergun neredeyse kiziyorum sonra kendime kiziyorum neden kizdim diye ama tutamiyorum kendimi. Belki oncedende boyleydi fakat o zaman bebek yoktu gozume batmiyordu. Odasi resmen cop kalemi acar copunu yere atar cikolata yer copunu yere atar yemek kendi yemez illaki sen yediricen yoksa ac. Bende artik buyudu boyle bir cocuk yetistirmeyeyim diyorum ama hergun evde huzursuzluk harici bir durum yok. Sabahlari bebekle uyuyorum bazem bugun kalktim daha kazagini giymemis babasina kizdim bu cocuk hasta olur niye giydirmedin diye oda diyorki koskoca cocuk giyin dedim giymedi napayim. Yani yataktan kalkinca giyinmesi icin bile en az 3 4 kere ikaz etmeniz gerekir. Bazen diyorum bosvereyom.gunah uzuluyor duygusal cocuk ama bazende boyle cocuk yetistirmeyeyim diyorum. Ne yapmaliyim
Aslinda 3 senedir onune koyuyoruz ama yemeyince yediriyorum birde annem ablamin cocugunuda bakiyor oda ayni yasta onada annem kendi yediriyor hatta tv acmadan yemiyor o. Yani çabalıyorum ama olmuyor ben gecen sene boyunca oyuncak almadim odani toplamadan yeni oyuncak yok heryer oyuncak diye ama faydasi olmadi hatta bir donem oynamadiki oyuncaklari dokulmesin diyeOğlunuza bazı şeyleri öğretmek için fazlaca geç kalmışsınız.
8 yaşındaki çocuğa kendiniz yemek yedirirken kimse ikaz etmedi mi sizi?
Böyle yetişmesin diyorsunuzda zaten yetişmiş
Muhakkak bir yerlerde hata ediyorum. Uc sene evvel ogretmeni ile beraber bu konuda birseyler yapayim dedim balik aldim ogretmeni canli hayvan beslesin ufak sorumlulugu olsun dedi. Ama baliklari ill bir hafta besledi sonra beslemeyince biz besledik. Mesela diyordumki oglum yemini ver dur birazdan verririm diyor ama vermiyor tekrar ayni durum. En sonunda bir daha canli hayvan almadim cunku onlarada gunahHaksızsınız.
Çünkü oğlunuzun bu durumda olmasının sebebi anne ve baba olarak sizlersiniz. Ailede eğitim çok küçük yaşta başlamalı, küçük sorumluluklar verilmeliydi.
Şuan çocuk bunları yapmıyor diye ona değil ebeveynleri olarak kendinize kızın.
Biranda değişim beklemeyinHaklisiniz birde ben calisiyorum annem bakiyordu carsida gezerken bile esime babasi cocugu al kucagina yoruldu diyordu bende anneme hak veriyordum simdi anliyorum ne kadar yanlis oldugunu. Yani boyle yetistirdik biz. Yemegini kendin ye diyince yemeyince ac kalmasin diye yedirdim ama calistigim icin saatlerce ugrasamadim. Dislerini fircala yatalim derim o bile yarim saat surer gelir sorular sorar gider oyuncaklari ile oynar yani oglumla ugrasmak icin sanirim gun 48 saat olmali
Aslinda simdiye kadar hep cabaladim ama artik bebek olunca tahamulum kalmadi sanirim en az uc senedir cabaliyorum kendi yerse telefon odulu veriyor dum balik aldim beslesin sorumlulugu olsun diye uc sene evvel ama artik bir yerden sonra ne odul istiyor nede is yapmak. Bazen belki yanlis yapiyorum ama oglum bak evimizde huzursuzluk cikiyor neden yap hem odulun olsun hem huzurlu olalim diyorum ama değişen hicbirsey yok. Gecen yaz babasi odev yapmadan disari birakmiyordu. Aksam oluyor yapmiyor cikamiyor agliyordu ama ertesi gun ayni yine odev yapmiyor8 yaş yediği kendi başına yemek yememek, üstünü değiştirmemek icin geç bir yaş ve bunun asıl suçlusu oğlunuz değil.
Bu yaşa kadar edinilmemis alışkanlıkta bir anda olmaz. Siz şimdi bebeğiniz olduğu için işleriniz kolaylaşsin istiyorsunuz ama sabırlı davranmanız lazım.
Zaten kardeşi olduğundan onun için de duygusal olarak zor bir dönem üstüne aceleci davranarak bir sonuç elde edemezsiniz.
Bir konu üzerinden gidin mesela, üst değiştirme, sonra yemek etrafı toplama gibi. Hepsini bir anda yapsın diye beklemeyin bir süre.
8 yaşındaki çocuğa mı yapıyorsunuz bunlarıannem ablamin cocugunuda bakiyor oda ayni yasta onada annem kendi yediriyor hatta tv acmadan yemiyor o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?