Ogluma karsi haksizmiyim

8 yaşındaki çocuğa mı yapıyorsunuz bunları
Kızmayın hiç yazdıklarıma sizin çevrenizde aklı başında kimse yok mu? Öğretmenleride mi uyarmadı hiç sizi?
Uyardi diyorum ya ben uc yildir cabaliyorum balik aldim sorumlulugu alsin diye kendi yerse odul veriyorum yemezse ceza odev yapmazsa yazin disari cikamiyordu ama degisen hicbirsey yok

Ben yazacaktım aynısını

Çocuğun açısından bakınca da " bu zamana kadar hep böyleydim şimdi neden kızıyor ki? Kardeşim doğunca kızmaya başladı. O zaman her şey kardeşim yüzünden" diye düşünecek. Evladını olduğu gibi kabul edersen o da bunu görüp değişmeye başlayacaktır.

çocuğunuzun kendi işini görmemesi bebek olduktan sonra gözünüze batmaya başlamış. Ve sizdeki bu bir anlık değişim şu an çocuğun kafasını karıştırıyor. Onunla daha önce böyle konuşmadığınız için şu an bi sıkıntı var demek ki ben fazlalık oldum bu evde gibi şeylere kapılmış. Lütfen şimdi bir durun. Sakinleşin. Pedagogdan destek alın. Kardeşine alışana kadar üstüne gitmeyin lütfen.

8 yaşındaki çocuğa mı yapıyorsunuz bunları
Kızmayın hiç yazdıklarıma sizin çevrenizde aklı başında kimse yok mu? Öğretmenleride mi uyarmadı hiç sizi?
Bu arada sevdigi yemek olsun kendi yer ama sevmediğin i yemez ama odasindaki durum kalici copldr hep yerde giysiler ayni ben iki senedir giydirmiyorum ama iki senedir yataktan kalkinca giymez hergun on kez solerim ustune giy diye yatagini toplamasini hergun solerim giderim bakarim odasina oyuncaklari ile oynuyor tekrar solerim tuvaletim geldi der gider tuvalete. Birde herkonuda boyle olunca yoruldum uyumasi bile hergun saatlerce surer yataga girer konusurda konusur. Hergun oglum uyumazsan buyuyemezsin derim ama bos. Bunda sanirim en buyuk kotuluk ablamlarin ve anneminde yanlislari cocuk onlarla buyuyor onlarin cocugu cayi alip yere bile bile doksa bile kizmazlar yaramazlik yapar kufreder buyuklerine vurur ama cabalamazlar. Hatta ben kizinca ben sinirli tahammül suz olurun

İste acaba karismasammi diyorum cocuk oldu ama hergun dayanamiyorrum dislerini fircala yatalim derim gelir muhabbet eder karsima onu sorar bunu sorar gider mutfaga biseylerle ilgilenir. Hani yatmak icin bile bir saat onceden hazirlanmak gerek sanırım

Bir uzmandan yardım alsaniz, çocuk bir şeylere direnç gösteriyor, birşeyler eksik kalmış

3 yıldır kendi başına çözemiyorsaniz destek almanız gerekir, çocuk içinde sürekli uyarılıp, kendisine problemmis gibi davranılması yıpratıcı olur.

Siz annenizi ve kardeşinizi boşverin. Öyle insanların yetiştirdiği erkekler tembelliği ve sorumsuzluğuyla başka bir anne kuzusunun başını yakıyor çünkü.
Bence bir uzmana danışın. O size oğlunuzla nasıl düzgün iletişim kurabileceğiniz konusunda yardımcı olacaktır. İllaki düzelir

Evet belki tahammül sinirim azaldi ama anasinifina hergun gec giderdim inanin iki saat evvel kalkardim o yuzden isede gecikirdim ogretmene soyledim birseyler beraber yaptik ama yol katedemiyorum

Diyorki benle yapamiyorsan gideyim bu evden.
Bu cumleye oturur ağlarım. Ben bu hissi yetişkin yaşımda yaşadım. Psikologlara gittim terapiler hipnozlar aldim. Oyle toparladim kendimi. Cocuk bu fazlalik hissini 8 yasinda yasiyor. Küçücük omuzlarinda dunyadan agir bir yük bu. Derhal bir çözüm bulmalisiniz.

Evet bunu yapmaliyim sanirim en buyuk sorunda sanirim cocugu sadece ben yetistiremiyorum annene teyze herkes isin icinde

Hem söyleyip hem ardından yaparsanız olmaz o iş.
Çocuğa kızmak için kardeşinin doğmasını beklemeniz enteresan olmuş.
Kınamıyorum asla, başımda var insanı çileden çıkaran türden.
Ama şuan ne yaparsanız yapın, oğlunuz kardeşi geldiği için ona kızdığınızı hatta istemediğinizi düşünecek.

Siz onun yerine beslemeyeceksiniz.
Siz onun yerine toplamayacaksınız.
Siz onu yedirmeyeceksiniz.
Bağırmayacaksınız.
Kızmayacaksınız.
"Aman ben yapayım ne olacak" demeyeceksiniz.
"Ama onun çocuğunda işe yarıyor" diye düşünmeyeceksiniz.
O an yapmıyor mu?
Alacaksınız karşınıza neden şu anda yapmadığını soracaksınız.
Balığı beslemezse hasta olacağını anlatacaksınız.
Anlattınız unuttu mu? Yine anlatacaksınız.
Ama siz beslemeyeceksiniz.
Bin kere unutsa bin kere anlatacaksınız
İllaki sonunda öğrenecek.

Dağıttıklarını toplamaya direnmek, uyumadan önce saatler harcamak, hiç sorumluluk yerine getirmemek falan benim kızımda da vardı 7 yaşında şu an. Okul öncesi eğitimi almadı mı... orada bu konulara eğiliyorlar, tablo falan dağıtmıştı öğretmeni

Yani dedimki ben sensiz nefes alamamki olurum. Ben toplarim sikinti degil ama seni iyi insan olarak yetistirmek istiyorum. Aslinda sorun ona karsi duskunlugumu biliyor. Ne isterse yapiyorum disari ciksa bile korkarim pesindeyim surekli. Oda bunu biliyor sanirim birde cok asiri duygusal mesela ortamda bir cocuk birsey dese biri sakadan yemekde sana yok dese oturur aglar ve yemez ben yigenime soyleyince donup oda bana kizar. Arkadas ortamindada oyle anasinifinda kiz okulun ortak malini kullanma diyordu oda birakip agliyordu.

Evde kurallar belirleyeceksiniz birlikte.
Herkes o kurallara uyacak.
Anneanne "boşver" demeyecek. Teyze karışmayacak.
Kardeşine sarılırken çocuğa kızarsanız artık onu sevmediğinizi düşünecek
Yapmayın.
Çocuk gelişiminde çok önemli adımları kaçırmışsınız.
Lütfen toparlanın

Aldi iki sene ogretmeniyle sorumluluk alsin diye balik aldik. Ev islerinde yardim ettirdim ama yok degismiyor

Peki ama buyukleri bile ben egitememki anneme defalarca anne yigenime izin verme sana kufur etmesin saygi olsun diyorum yok kadin degismiyor ustelik kadin o kadar iyiki birsey soyleyince kiriliyor bu sefer onu kirdigim icin ben uzuluyorum. Evinde cocuklar duvarlari boyar ses cikarmaz tencere tava ne varsa. Ben zamaninda size kizdim pismanim der. Ama bu cocuklarada asiri iyi bu kadarda olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…