Bu şaka herhaldeSöylemesi ayıp biran önce uyusun nefes alayım diye ara ara hala ayağımda sallarım.
Söylemesi ayıp dediğine göre 7 yaşındaki oğlundan bahsediyor olmalı, ben öyle anladım.Bu şaka herhaldeküçüğü mü sallıyorsunuz acaba ben mi yanlış anladım...
Sarsılmış bebek sendromunu araştırırsanız ayakta sallayarak bebek-çocuk uyutmanın olası zararları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.Merhabalar
Benim de 7 ve 1,5 yaşında 2 oğlum var. Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız. Yemek konusunda aman aç kalmasın diye annem ve ben sürekli biz yedirdik. Okulda beslenmelerde hep geri kalıyordu. Söylemesi ayıp biran önce uyusun nefes alayım diye ara ara hala ayağımda sallarım. Ama babaannede kendi başına yemeler uyumalar tanıyamıyorum. Eve gelince yine aynı.uyku ve yemek dışında diğer dediklerimi yapar.
Sanırım biz çocuklarımıza kıyamıyoruz ama onlar bizi çok güzel kullanıyor.
Elimizde olmadan kendimize bağımlı bireyler yetiştiriyoruz.
Artık biraz sert yüzünüzü gösterseniz mi sizde? Ben pek başaramıyorum. Ama otoriter annelere de çok özeniyorum.
Kardeşini kıskanıyor olabilir miİnanin nerdeyse hergun konusuyorum daha az once oglum ben odani toplarim ama ben boyle cocuk yetirtirmek istemiyorum. Ben sana yeterli bir anne olamiyorum ne yapsam olmuyor dedim. Diyorki benle yapamiyorsan gideyim bu evden. Birde cok duygusal. Boyalari hep yerde az once ustune bastim pastel boyanin ayakkabi dolabindan bile pastel boya cikti. Kitabini biz vermesek kendi alip. Odev yapamiyor.
Biraz geç kalmissiniz sanırım keşke daha önceden baslasaydiniz çocuklarda alışkanlıklar daha bebek iken başlar Allah yardımcınız olsunHerkese merhaba benim 8 yasinda oglum 3 aylikda yeni bebegim var. Ogluma hergun neredeyse kiziyorum sonra kendime kiziyorum neden kizdim diye ama tutamiyorum kendimi. Belki oncedende boyleydi fakat o zaman bebek yoktu gozume batmiyordu. Odasi resmen cop kalemi acar copunu yere atar cikolata yer copunu yere atar yemek kendi yemez illaki sen yediricen yoksa ac. Bende artik buyudu boyle bir cocuk yetistirmeyeyim diyorum ama hergun evde huzursuzluk harici bir durum yok. Sabahlari bebekle uyuyorum bazem bugun kalktim daha kazagini giymemis babasina kizdim bu cocuk hasta olur niye giydirmedin diye oda diyorki koskoca cocuk giyin dedim giymedi napayim. Yani yataktan kalkinca giyinmesi icin bile en az 3 4 kere ikaz etmeniz gerekir. Bazen diyorum bosvereyom.gunah uzuluyor duygusal cocuk ama bazende boyle cocuk yetistirmeyeyim diyorum. Ne yapmaliyim
Kendi uyuyor demişsiniz ya nasıl başardınız? Uyku eğitimine karşıydınız yanlış hatırlamıyorsam. Bana da söyler misiniz nasıl kendi başına uyuyor? Bebeğim 9 aylık olacak haftaya erken mi acaba?İradesiz olan, yapamayan yetişkinler. Em öğretmiyorsunuz hem de öğrensin bekliyorsunuz. Bu genel ebeveyn problemi. Büyüyünce yer, büyüyünce uyur, büyüyünce büyüyünce... vahiy yoluyla öğrenmeyecek ya bu çocuklar. Böyle saldım çayıra mevlam kayıra, anı kurtarmak adına kullanılan bütün teknikler işte böyle uzun vadede insanı çıkmaza sokuyor.
Gerçekten küçük çocuklar kendi başına yemek yiyebilir, oğlumun 9 aylık kendi başına yeme videoları var ya. Evet günde 3 kere ev temizliyorum o kendi yiyebilsin diye. Kendim de yediririm mis gibi tertemiz kalır her yer mesela. Ya da bir işi 2 saatte bitiriyorum ona da öğretebileyim diye. Kendisi daha 22 aylık. Kendi yer, kendi uyur. Kirlileri kirli sepetine, çöpü çöpe ayakkabılarını ayakkabılığa koyar. Ben mükemmelim demeye çalışmıyorum; bu becerilerin çok erken yaşta kazanılabileceğini göstermeye çalışıyorum sadece.
Bebeğinize bakarken destek alabileceğiniz birileri varsa mutlaka alın ki oğlunuza da zaman kalsın. Onunla da mutlaka ilgilenin ve lütfen girdide yazdığınız gibi konuşmalar yapmayın. Cidden kendi ellerinizle çocuğunuzun psikolojisini bozacaksınız.
İnsan boş bir levha olarak doğar. Siz onu işlersiniz. Kalemini açınca çöpü kullanması gerektiğini öğrenmezse nerden bilecek? Kızmak çözüm mü? Zamanında almadığı eğitimi şimdi kızarak mı vereceksiniz. Benim 19 aylık yeğenim annesi altını değiştirince bezi götürüp çöpe atıyor bazen. Hatta kendisi yapmak istiyor. Çok uğraştım olmadı diyorsanız da bunun çözümü yine kızmak değilHerkese merhaba benim 8 yasinda oglum 3 aylikda yeni bebegim var. Ogluma hergun neredeyse kiziyorum sonra kendime kiziyorum neden kizdim diye ama tutamiyorum kendimi. Belki oncedende boyleydi fakat o zaman bebek yoktu gozume batmiyordu. Odasi resmen cop kalemi acar copunu yere atar cikolata yer copunu yere atar yemek kendi yemez illaki sen yediricen yoksa ac. Bende artik buyudu boyle bir cocuk yetistirmeyeyim diyorum ama hergun evde huzursuzluk harici bir durum yok. Sabahlari bebekle uyuyorum bazem bugun kalktim daha kazagini giymemis babasina kizdim bu cocuk hasta olur niye giydirmedin diye oda diyorki koskoca cocuk giyin dedim giymedi napayim. Yani yataktan kalkinca giyinmesi icin bile en az 3 4 kere ikaz etmeniz gerekir. Bazen diyorum bosvereyom.gunah uzuluyor duygusal cocuk ama bazende boyle cocuk yetistirmeyeyim diyorum. Ne yapmaliyim
Yahu pes. Cidden bunları nasıl söylersiniz 8 yaşındaki çocuğa. Omzuna neler yüklediğinizin farkında mısınız?İnanin nerdeyse hergun konusuyorum daha az once oglum ben odani toplarim ama ben boyle cocuk yetirtirmek istemiyorum. Ben sana yeterli bir anne olamiyorum ne yapsam olmuyor dedim. Diyorki benle yapamiyorsan gideyim bu evden. Birde cok duygusal. Boyalari hep yerde az once ustune bastim pastel boyanin ayakkabi dolabindan bile pastel boya cikti. Kitabini biz vermesek kendi alip. Odev yapamiyor.
Belki bebek var diye ilgi görmek için böyle davranıyodur canım bi doktora sorun psikolojik olarak sebebi nedir diyeHerkese merhaba benim 8 yasinda oglum 3 aylikda yeni bebegim var. Ogluma hergun neredeyse kiziyorum sonra kendime kiziyorum neden kizdim diye ama tutamiyorum kendimi. Belki oncedende boyleydi fakat o zaman bebek yoktu gozume batmiyordu. Odasi resmen cop kalemi acar copunu yere atar cikolata yer copunu yere atar yemek kendi yemez illaki sen yediricen yoksa ac. Bende artik buyudu boyle bir cocuk yetistirmeyeyim diyorum ama hergun evde huzursuzluk harici bir durum yok. Sabahlari bebekle uyuyorum bazem bugun kalktim daha kazagini giymemis babasina kizdim bu cocuk hasta olur niye giydirmedin diye oda diyorki koskoca cocuk giyin dedim giymedi napayim. Yani yataktan kalkinca giyinmesi icin bile en az 3 4 kere ikaz etmeniz gerekir. Bazen diyorum bosvereyom.gunah uzuluyor duygusal cocuk ama bazende boyle cocuk yetistirmeyeyim diyorum. Ne yapmaliyim
Kusura bakmayın ama yanlışı burda yapıyorsunuz. Çocuk eğitimde ceza ödül olayı tarih oldu bunun yanlış bir eğitim olduğunu bangır bangır bağırıyorlar bir süre günü kurtarır sonra böyle yarı yolda bırakır. Çözüm ceza değil sorumluluk alması ve almazsa bedelini ödemeyi öğrenmeli. Mesela ödevini yapmak istemedi mi yapmasın yarın okula gittiğinde sonucuna kendi katlanacak, örneğin odasını toplamadı mı toplamasın oyuncağını bulamadığında siz bulmayarak. Annem beni kitaplarını topla kızım diye hep uyarırdı dinlemezdim bir kez iki kez üç kez dinlemedim salonun her yerinde kitaplarım vardı bi gün Türkçe kitabımı alıp sakladı bir hafta aradım üstelik o dersten ödevin vardı yapamadım düşük not aldım ama annemin sakladığını bilmiyorum tabi ki ve bu süreçte de yardımcı olmadı “bu senin sorumluluğun kendin bulmalısın böylece eşyalarını yerine koymayı öğrenirsin” dedi bir hafta sonra kitabımı bulmamı sağladı çaktırmadan o bana ders oldu bir daha kitaplarımı hiç ortada bırakmadım. Bahsettiğim bunun gibi şeyler ama biz ne yapıyoruz kıyamıyoruz yalandan ceza ödül veriyoruz buna rağmen yapmayınca ya biz yapıyoruz ya da inatlaşıyoruz çocukla ne gerek var 8 yaşında çocuk yapmıyorsa öğretmenine versin cevabını.Uyardi diyorum ya ben uc yildir cabaliyorum balik aldim sorumlulugu alsin diye kendi yerse odul veriyorum yemezse ceza odev yapmazsa yazin disari cikamiyordu ama degisen hicbirsey yok
Bu konuyu ögretmenine danistim. Ögretmeni okul acik olsa ise yarardi fakat su anda boyle yapmayın dedi. Odasini toplamiyorum yada toplamazsa supurmeyecegimi soyluyorum ama pek yapmiyor. Gecensene oyuncaklari dagilmasin diye oynamiyordu bile. Cogu kisi okumadan yorum yapmış kardesi olunca degil onceden beri ben cabaliyorum ama degismiyor 4 sene evvel anasinifinda ogretmeni topla oyuncaklari diyince bile ben dokmedimki demis. Ama sanirim covidden dolayi biz bunaldik cocuklarda evde sikilmasi laf anlamamalari normalKusura bakmayın ama yanlışı burda yapıyorsunuz. Çocuk eğitimde ceza ödül olayı tarih oldu bunun yanlış bir eğitim olduğunu bangır bangır bağırıyorlar bir süre günü kurtarır sonra böyle yarı yolda bırakır. Çözüm ceza değil sorumluluk alması ve almazsa bedelini ödemeyi öğrenmeli. Mesela ödevini yapmak istemedi mi yapmasın yarın okula gittiğinde sonucuna kendi katlanacak, örneğin odasını toplamadı mı toplamasın oyuncağını bulamadığında siz bulmayarak. Annem beni kitaplarını topla kızım diye hep uyarırdı dinlemezdim bir kez iki kez üç kez dinlemedim salonun her yerinde kitaplarım vardı bi gün Türkçe kitabımı alıp sakladı bir hafta aradım üstelik o dersten ödevin vardı yapamadım düşük not aldım ama annemin sakladığını bilmiyorum tabi ki ve bu süreçte de yardımcı olmadı “bu senin sorumluluğun kendin bulmalısın böylece eşyalarını yerine koymayı öğrenirsin” dedi bir hafta sonra kitabımı bulmamı sağladı çaktırmadan o bana ders oldu bir daha kitaplarımı hiç ortada bırakmadım. Bahsettiğim bunun gibi şeyler ama biz ne yapıyoruz kıyamıyoruz yalandan ceza ödül veriyoruz buna rağmen yapmayınca ya biz yapıyoruz ya da inatlaşıyoruz çocukla ne gerek var 8 yaşında çocuk yapmıyorsa öğretmenine versin cevabını.
Yani şu fikre o kadar karsıyız ki.Muhakkak bir yerlerde hata ediyorum. Uc sene evvel ogretmeni ile beraber bu konuda birseyler yapayim dedim balik aldim ogretmeni canli hayvan beslesin ufak sorumlulugu olsun dedi. Ama baliklari ill bir hafta besledi sonra beslemeyince biz besledik. Mesela diyordumki oglum yemini ver dur birazdan verririm diyor ama vermiyor tekrar ayni durum. En sonunda bir daha canli hayvan almadim cunku onlarada gunah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?