Ogluma karsi haksizmiyim

Neden cocugun bir gunde ksrakteri değişmişte sok olmussun gibi konusuyorsun ki? Bu yasa kadar zaten boyleydi. Cocuga baski yapip ben kotu anneyim yetemiyrum tabi sana bilmem ne diyerek üzüyorsun. Sonra bana ego yapiyosun djyorsun
Ya bilip bilmeden ne konusuyorsun. Senin gibi bircok kisi var ornek icin seni soyledim her islerini dort dortluk yapiyorlar ya sabah uyuyacagina cocukla ilgilen demis biri hayret kisilik gercekten. Tabiki insanim gece uyumadigimda sabah uyuyabilirimki esim ilgilendi. Sende benzer bir kisiliksin herseyin dort dortluk olmuştur eminim. Bu yasa kadar cabaladim ben zaten uc aylik surec degil. Sadece 4 senedir net biliyorum sorumluluklarini ogretmeye calistim pedogoga bile gittim ve uyguladim ama sinirli oldugum bir an buraya yazayim dertleseyim dedim pisman eden kisiler var

Sonra istedgi hayvanin sorumlulugunu almadgi icin o hayvanda geri verilecek oyle mi?
Hayvanlarda çocuklarımızın alışkanlık dartiydi. Yazik gunah hayvanciklara yapmayın ya.

derin sularda ablanin isi bu yahu kadina bile laf soylemissiniz
Bana onerende pedogog dogruyu soyledim ters soylemis olabilirm oda bayanin uslubuyla ilgiliydi ayni sizin gibi. Pardon hakkini yemiyeyim sen gibi olan az kisi var sen hadsizsinde yazma diyorum yaziyorsub

Son düzenleme:
Kimse 4-4luk degildir onemli olan elestirileri degerlendirip yol cizmek. Sana hak verenlerle sadece yola devam edip neden boe olduğunu sordgun halde söyleyenlere sirtini donersen bir sey degismez.

Kimse 4-4luk degildir onemli olan elestirileri degerlendirip yol cizmek. Sana hak verenlerle sadece yola devam edip neden boe olduğunu sordgun halde söyleyenlere sirtini donersen bir sey degismez.
Hayir benim teşekkür ettiklerim uslubu kirici olmayan ama haksizsin diyenler simdiye kadar bir insan bile haklisin demediki. Ben sadece yikici olmak yerine yapici olmayi denemelisiniz bin pisman oldum yazdigima. Ben bastan hata bende dedim zaten

Bana onerende pedogog dogruyu soyledim ters soylemis olabilirm oda bayanin uslubuyla ilgiliydi ayni sizin gibi. Pardon hakkini yemiyeyim sen gibi olan az kisi var sen hadsizsinde yazma diyorum yaziyorsub
Boyle bir hakkin yok çünkü konu acmissin konunu kapatabilirsin ama istersen

Boyle bir hakkin yok çünkü konu acmissin konunu kapatabilirsin ama istersen
Konuyu kapatmiyacam ama burasi insanin duzgun pskolojisini daha cok bozacagi icin okumayacam bu saaten sonra. Zaten oneri veren yok elestiren kotu niyetlerini ileten insanlar var. Ama buda ders oldu bana rahatlamak dertlesmek imkansiz yabanci insanlarla.

Haklisin. Hamileymissinde aslinda sen kotu yorum yazsan bile yikici olmamaliydim. Sana soyledim ama bende aynisini yaptim
Aslinda ben kotu yorum yapmadim sadece cocugunuza yuklenmeyin diye soyledim. Cunku simdi lohusalik bilmem ne karismis cocukta gelen kardesle şok icinde esinde belli ki cok alakali degil ya da yardimci degil sana. Otur dinlen cocugunda arama sucu dedim. Sonra sonra duzelir zaten o da bebege alisir sen isini kolaylarsin. Ama ilk cocuk bazen cok eziliyor malesef

Hayir sadece realist yaklas. Oyle yorum yaptıgmizi dusun duygusal algilama

Sonra istedgi hayvanin sorumlulugunu almadgi icin o hayvanda geri verilecek oyle mi?
Hayvanlarda çocuklarımızın alışkanlık dartiydi. Yazik gunah hayvanciklara yapmayın ya.
Balık geri verildiği için üzülmezdi. Ama çocuk sorumluluğun ne demek olduğunu öğrenirdi. Sonunda kaybetme ihtimali olduğunun dank etmesi için bunu yaşaması gerek.
Sonra başka hayvan al olmazsa onu da verin demedim. Bir daha hayvan beslemek yok çünkü balığına bakmadın denecek.

Sanki sokağa atın demişim gibi yorum yapmışsınız. Ben hayvan düşmanı mıyım sizce?

Balik hafizasi az diyorlar hadi belki o uzulmez ama evet yazmışsınız bag kuracağı kendi istedigi hayvan olmaliydi neden balik aldiniz diye sormuşsunuz.

Onun oncesinde de beslemeyip geri vermeliydiniz ki sorumluluk almadığında kaybettigini anlamali dediniz.
Hayvan sorumluluk icin aldiklarina göre ilgilenmezse geri verin denklemi ortada ben ekleme cikarma yapmadim ki. Ve cok üzüldüm. Cogu cocuk zaten iki gün bakar 3 gun unutur vs. Birde cok goruyorum cocuklar ogrensin diye boyle hayvan alip sonra bakilmayip atıldığını , geri yollandigini cok kotu bir durum

Bana onerende pedogog dogruyu soyledim ters soylemis olabilirm oda bayanin uslubuyla ilgiliydi ayni sizin gibi.
Arkadaşım sizi eleştirdim, haksızsınız, hatalısınız dedim doğru ama üslubumda nasıl bir sıkıntı var anlayamadım?
Bunu doğrudan değil de yumuşatarak mı söylemeliydim?
Niyetim sizi kırmak değil sadece biraz sarsmaktı.
Ben 20 küsur yıldır, 2-7 yaş arasındaki çocuklarla çalışan bir uzmanım.
Çocuğunuzla yaptığınızı söylediğiniz konuşma çok sıkıntılı.
Bizim üslubumuza takılana kadar buna takılın derim.
Sonuçta biz tanımadığınız, hayatınızda yeri ve etkisi olmayan insanlarız.
Evlatlarımız ise herkesten önemli-değerli.
Çoçuğunuzla yaşadığınız sorun buradan verilecek tavsiyelerle çözülemeyecek kadar çok katmanlı ve grift.
Uzman bir çocuk-ergen psikoloğundan ailece destek almanızı tavsiye ederim.

8 yaşindaki cocuk artik kendi öz yükümlülüklerini yapabilmeli. Benim oğlum 6 yaşında. 4 yaşindan beri her sabah kendi yatagini toplar ,kahvaltiyi birlikte hazirlariz .kahvaltisi veya yemeği bitince kendi tabağı ve bardagini makinaya koyar.haftada 2 sefer kendi odasını süpürür.kıyafetlerini ben yikar kuruturum o katlar ve dolaplarina yerleştirir. elbette bu işleri bende yapabilirim ama kendini kurtarmasi lazim. Hasta oldugumda bana hic yük olmaz kendi karnini doyurur kendini idame ettirir. Hatta tepsiye kahvaltilik koyar getirir benidd doyurur ilaclarimi verir.anneyiz ama malesef süper güclerimiz yok.yavaş yavaş alistirirsan ilerde kardesinede örnek olur

Ya kimsenin anneliğini sorgulamak istemiyorum ama yetiştirememişsiniz ki zaten. Benim 2,5 yaşında yeğenim her sabah yatağını topluyor, gece yatmadan oyuncaklarınıı topluyor.

Ben de sizin gibiydim ilk başta. 2. Bebek gelince baktım iş kötüye gidiyor öncelikle gittik odasına çöp kovası aldık bunlar sonra çöplerini buraya atacaksın dedim. Oyuncaklarını mi toplamiyor penceren aşağıya, kalemlerini mi toplamiyor balkondan aşağı atıyorum. 4.5 yaşında nasıl alistirirsaniz öyle gidiyor asla geç değil

Sevgili konu sahibi, öncelikle konu başlığınızı yanıtlamak istiyorum. İçeriğe sonra değineceğim.

Evet haksızsınız, hem de sonuna kadar. Neden haksızsınız peki? Çünkü kendinizi ifade etme şekliniz yanlış. Kendinizi düzgün ifade etmeyi bilmiyorsunuz (alınmayın lütfen, suçlama yapmıyorum. Toplumumuzun yüksek oranı böyle.). Kendinizi ifade edemediğiniz için de oğlunuza kendisini yetersiz, önemsiz, sevgiye layık olmayan, değersiz biri gibi hissettiriyorsunuz. Neden bunu dedim? Yazdıklarınızda bu mesaj var çünkü. Mesela demişsiniz ki seni iyi biri olarak yetiştirmek istiyorum. Çocuk yetiştirilir mi? Yoksa bir çocuk içerisinde bulunduğu ortamdan da faydalanarak büyür mü? Yani onu siz mi büyütüyorsunuz? Yoksa o mu büyüyor? Tabii ki o büyüyor. Çocuğunuza seni iyi biri olarak yetiştirmek istiyorum dediğiniz zaman "sen iyi biri değilsin, seni ancak ben iyi biri yapabilirim, sen bensiz iyi olma kapasitesine sahip değilsin" tarzında bilinçaltı/örtülü mesajlar vermiş oluyorsunuz. Bu durumda çocuğunuzun kendisini değersiz hissetmesine, özgüvenini kaybetmesine neden olacak, iş hayatında da aşk hayatında da kendisini değersiz hissettiği için gerçekten mutlu olamayacak. Lütfen söyleme tarzınızı biraz daha yumuşatın, biraz daha değiştirin.

Biraz önce son mesajlara baktım polemikler polemikler. Umarım okuyorsunuzdur. İnsanlar sizi eleştiriyor diye kötü hissetmeyin, ben bu eleştiriden nasıl faydalanabilirim diye düşünün. Kendinize bir fayda çıkarmaya çalışın.

İlk mesajlarınızda sürekli balık aldım umursamadı şeklinde mesajlarınız var. Size bu öneriyi kim verdiyse yanlış bir öneri sunmuş. Hiçbir sorumluluğu yok, sorumluluk alamıyor bari bunu alsın gibi bir düşünceyle hareket edilmiş (pedagog diye bir meslek tanımı yok, önceden vardı. Ancak şu anda öyle bir meslek dalı bulunmamakta, yeni mezun olmamakta.). Çocuk belki balık beslemek istemedi? Belki heves etti ama bu hevesi geçiciydi? Bunu algılamak size düşüyordu, algılayamamışsınız. İşe ufak sorumluluklar vererek başlamalıydınız."8 yaş sorumlulukları" vb diye google a yazdığınızda uygun sorumlulukları bulabilir, işe buradan başlayabilirsiniz.

3 yıldır uğraşıyorum olmuyor demişsiniz, demek ki bir yerde yanlış yapıyorsunuz. Ortalama 8 haftalık bir süreçte bazı sorumlulukları kazandırabilmeliydiniz oysa ki. 3 yıldır olmuyorsa hata sizdedir, çocukta değil. Sürekli söylemekten yoruldum demişsiniz, demek ki bir yaptırımınız yok. Oğlunuz belki "aman konuşur konuşur susar ve yapar" diye düşünüyor. Böyle bir düşünce ile sorumluluk alır mı sizce? Almaz. Yetiştirme tarzınız çok eksik, çok kolaycı. Çocuğu giydirmek, yemeğini yedirmek, sorumlulukları onun yerine yapmak çok kolay şeyler. Bunları yaparken şunu unutuyorsunuz ama: onun yerine yaptığınız sürece asla öğrenemeyecek, tek başına ayakta kalamayacak ve kendi başına bir şey başarmanın verdiği o tatmin duygusunu asla tadamayacak. Oğlunuza çok büyük kötülük yapıyorsunuz, lütfen yapmayın.

Yalnız ben bu yorumu konu sahibine "değil" başka yorum yapan bir arkadaşa yazdım. Ama dikkatli okumamışsınız.
Konu sahibine yaptığım yorumlar farklı ama onları da okumamışsınız.
Birine akıl vermeden önce yazılanları "dikkatli" okumanızı öneririm(!)

Merhabalar
Benim de 7 ve 1,5 yaşında 2 oğlum var. Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız. Yemek konusunda aman aç kalmasın diye annem ve ben sürekli biz yedirdik. Okulda beslenmelerde hep geri kalıyordu. Söylemesi ayıp biran önce uyusun nefes alayım diye ara ara hala ayağımda sallarım. Ama babaannede kendi başına yemeler uyumalar tanıyamıyorum. Eve gelince yine aynı.uyku ve yemek dışında diğer dediklerimi yapar.
Sanırım biz çocuklarımıza kıyamıyoruz ama onlar bizi çok güzel kullanıyor.
Elimizde olmadan kendimize bağımlı bireyler yetiştiriyoruz.
Artık biraz sert yüzünüzü gösterseniz mi sizde? Ben pek başaramıyorum. Ama otoriter annelere de çok özeniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…