Ya bilip bilmeden ne konusuyorsun. Senin gibi bircok kisi var ornek icin seni soyledim her islerini dort dortluk yapiyorlar ya sabah uyuyacagina cocukla ilgilen demis biri hayret kisilik gercekten. Tabiki insanim gece uyumadigimda sabah uyuyabilirimki esim ilgilendi. Sende benzer bir kisiliksin herseyin dort dortluk olmuştur eminim. Bu yasa kadar cabaladim ben zaten uc aylik surec degil. Sadece 4 senedir net biliyorum sorumluluklarini ogretmeye calistim pedogoga bile gittim ve uyguladim ama sinirli oldugum bir an buraya yazayim dertleseyim dedim pisman eden kisiler varNeden cocugun bir gunde ksrakteri değişmişte sok olmussun gibi konusuyorsun ki? Bu yasa kadar zaten boyleydi. Cocuga baski yapip ben kotu anneyim yetemiyrum tabi sana bilmem ne diyerek üzüyorsun. Sonra bana ego yapiyosun djyorsun
Sonra istedgi hayvanin sorumlulugunu almadgi icin o hayvanda geri verilecek oyle mi?O başlığına yem vermiyor diye dayanamayıp sizin vermeniz olmaz. Çünkü sorumluluk onundu.
Yem vermiyorsa, sen bu balığa bakamıyorsun deyip başlığı geri vermeniz gerekirdi.
Yani sahip olduğu şeyin gereğini yapmaz, sorumluluğunu üstlenmezse onu kaybedeceğini görmeli hatta yaşamalıydı.
Ama siz, sen yapmazsan biz yaparız arkanı toplarız mesajını vermişsiniz.
ayrıca neden balık? Kendi mi istedi? Belki kendi istediği bağ kurabileceği bir hayvanla daha ilgili olabilirdi.
Bana onerende pedogog dogruyu soyledim ters soylemis olabilirm oda bayanin uslubuyla ilgiliydi ayni sizin gibi. Pardon hakkini yemiyeyim sen gibi olan az kisi var sen hadsizsinde yazma diyorum yaziyorsub
Kimse 4-4luk degildir onemli olan elestirileri degerlendirip yol cizmek. Sana hak verenlerle sadece yola devam edip neden boe olduğunu sordgun halde söyleyenlere sirtini donersen bir sey degismez.Ya bilip bilmeden ne konusuyorsun. Senin gibi bircok kisi var ornek icin seni soyledim her islerini dort dortluk yapiyorlar ya sabah uyuyacagina cocukla ilgilen demis biri hayret kisilik gercekten. Tabiki insanim gece uyumadigimda sabah uyuyabilirimki esim ilgilendi. Sende benzer bir kisiliksin herseyin dort dortluk olmuştur eminim. Bu yasa kadar cabaladim ben zaten uc aylik surec degil. Sadece 4 senedir net biliyorum sorumluluklarini ogretmeye calistim pedogoga bile gittim ve uyguladim ama sinirli oldugum bir an buraya yazayim dertleseyim dedim pisman eden kisiler var
Hayir benim teşekkür ettiklerim uslubu kirici olmayan ama haksizsin diyenler simdiye kadar bir insan bile haklisin demediki. Ben sadece yikici olmak yerine yapici olmayi denemelisiniz bin pisman oldum yazdigima. Ben bastan hata bende dedim zatenKimse 4-4luk degildir onemli olan elestirileri degerlendirip yol cizmek. Sana hak verenlerle sadece yola devam edip neden boe olduğunu sordgun halde söyleyenlere sirtini donersen bir sey degismez.
Boyle bir hakkin yok çünkü konu acmissinBana onerende pedogog dogruyu soyledim ters soylemis olabilirm oda bayanin uslubuyla ilgiliydi ayni sizin gibi. Pardon hakkini yemiyeyim sen gibi olan az kisi var sen hadsizsinde yazma diyorum yaziyorsub
Haklisin. Hamileymissinde aslinda sen kotu yorum yazsan bile yikici olmamaliydim. Sana soyledim ama bende aynisini yaptimBoyle bir hakkin yok çünkü konu acmissinkonunu kapatabilirsin ama istersen
Konuyu kapatmiyacam ama burasi insanin duzgun pskolojisini daha cok bozacagi icin okumayacam bu saaten sonra. Zaten oneri veren yok elestiren kotu niyetlerini ileten insanlar var. Ama buda ders oldu bana rahatlamak dertlesmek imkansiz yabanci insanlarla.Boyle bir hakkin yok çünkü konu acmissinkonunu kapatabilirsin ama istersen
Aslinda ben kotu yorum yapmadim sadece cocugunuza yuklenmeyin diye soyledim. Cunku simdi lohusalik bilmem ne karismis cocukta gelen kardesle şok icinde esinde belli ki cok alakali degil ya da yardimci degil sana. Otur dinlen cocugunda arama sucu dedim. Sonra sonra duzelir zaten o da bebege alisir sen isini kolaylarsin. Ama ilk cocuk bazen cok eziliyor malesefHaklisin. Hamileymissinde aslinda sen kotu yorum yazsan bile yikici olmamaliydim. Sana soyledim ama bende aynisini yaptim
Hayir sadece realist yaklas. Oyle yorum yaptıgmizi dusun duygusal algilamaKonuyu kapatmiyacam ama burasi insanin duzgun pskolojisini daha cok bozacagi icin okumayacam bu saaten sonra. Zaten oneri veren yok elestiren kotu niyetlerini ileten insanlar var. Ama buda ders oldu bana rahatlamak dertlesmek imkansiz yabanci insanlarla.
Balık geri verildiği için üzülmezdi. Ama çocuk sorumluluğun ne demek olduğunu öğrenirdi. Sonunda kaybetme ihtimali olduğunun dank etmesi için bunu yaşaması gerek.Sonra istedgi hayvanin sorumlulugunu almadgi icin o hayvanda geri verilecek oyle mi?
Hayvanlarda çocuklarımızın alışkanlık dartiydi. Yazik gunah hayvanciklara yapmayın ya.
Balik hafizasi az diyorlar hadi belki o uzulmez ama evet yazmışsınız bag kuracağı kendi istedigi hayvan olmaliydi neden balik aldiniz diye sormuşsunuz.Balık geri verildiği için üzülmezdi. Ama çocuk sorumluluğun ne demek olduğunu öğrenirdi. Sonunda kaybetme ihtimali olduğunun dank etmesi için bunu yaşaması gerek.
Sonra başka hayvan al olmazsa onu da verin demedim. Bir daha hayvan beslemek yok çünkü balığına bakmadın denecek.
Sanki sokağa atın demişim gibi yorum yapmışsınız. Ben hayvan düşmanı mıyım sizce?
Arkadaşım sizi eleştirdim, haksızsınız, hatalısınız dedim doğru ama üslubumda nasıl bir sıkıntı var anlayamadım?Bana onerende pedogog dogruyu soyledim ters soylemis olabilirm oda bayanin uslubuyla ilgiliydi ayni sizin gibi.
Yalnız ben bu yorumu konu sahibine "değil" başka yorum yapan bir arkadaşa yazdım. Ama dikkatli okumamışsınız.Yahu cocuk kendisi için bile sorumluluk tasiyamiyor, birak baska bir canliya. Bu nasil bir öneri? Cocuk odasini toplamiyor, hamsterin yemini, herseyi ilemi ilgilenecek?
Kiz kardesin zaten farkli yetismistir, sorumluluk sahibidir felan. Hiç sorumluluk alamayan birine canli emanet edilmez!
Önce cocugun rutini olmali, baze fix sorumluluklari olmali (özbakim, okul,..), özgüveni yerine gelmeli, sevildigini fakat kurallar oldugu bilincinde olmali,... Yani birsürü is. Bu evcil hayvan ile çözülecek birsey kesinlikle degil. Hatta hayvana yazik olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?