oğluma neler oluyo :( yardım lütfen kızlar

lotus87

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
203
121
323
meraba kızlar oğlum 4 yaşında ve biraz içine kapanık bir çocuk. 3 gecedir uyuması için yatırıyorum yatağından kalkıp salondaki kapının önünde yatıyo ve nedenini söylemiyor.defalarca sordum ama yanıt alamadım başına böyle bişey gelen var mı ne yapmalıyım sizce?

hayır uyurgezerliği yok uyumadan önce kalkıp gidiyo :( uyuması için yatırıyorum ben uyuduktan sonra kalkıp kapının önüne yatıyo

yatağının olduğu oda ve ya direkt yatak çok sıcak olabilir mi?
kapının önüne yattığı yerde halı yoksa direkt bu geldi aklıma; serinlik arıyor olabilir.
benim 2 yaşındaki danam da yapıyor arada, odasının camı açık şekilde uyutuyorum sonra kapatıyorum ben de.

meraba kızlar oğlum 4 yaşında ve biraz içine kapanık bir çocuk. 3 gecedir uyuması için yatırıyorum yatağından kalkıp salondaki kapının önünde yatıyo ve nedenini söylemiyor.defalarca sordum ama yanıt alamadım başına böyle bişey gelen var mı ne yapmalıyım sizce?
benim oğlanı da yere yatırırsam yataktan çıkıp gidip parkenin üstüne yatıyor bence çocuklarda genel olarak var böyle bir şey çok duydum

Beraber yatsanız yine kalkıp gider mi acaba

İlk yattığı zaman kapının önü serin gelmiş olabilir. Sonrası da alışkanlık olmuş bence :emir_bebek:

Odasından korkuyor olabilir mi?
Benim oğlum her şeyden korkar. Yorganı bırakıp pikeye geçince, ki pikesini kendi seçti üzerinde ejderha var, gece korktu, neyse değiştirdik, tek renk bir şey aldık. İlk zamanlar onun duruşundan korktu, düzeltti hep, hani katlanır bazı yerleri de gölgeli bir şekil olur, uyku sersemiyken ondan çok korktu, bir ara tamamen pikesiz yattı, şimdi alıştı gibi.

Korku değil bence nedeni.korkmis olsa bir şeyin altına girerdi yatak yorgan gibi.cocuk kapının önüne yere yatıyor.
Kızım 3 yaşındayken yapardı bunu.yaz aylarında her gece dış kapının önünde yere yatardı.yataginda uyisa bile gece kalkıp yere yatardı.sicaktan oluyor bence yer daha serin sonuçta.

Korkmanizi gerektirecek bir durum yok çocuk sıcaktan bunalmış tır havalar isindigindan beri var sanirim bu durum. Eğer çocuk herhangi bir şeyden korkmuş olsa kapının eşiğine yatmaz ağlayarak sizin yanınıza gelirdi.

Uyuduktan sonramı kalkıp oraya gıdıyor , yoksa daha uyumadan mı?
Abımın cocukları cıddı sekılde uyur gezer , ve bır caresınede bakmadılar 2-3 senedır gezıyorlar kapıları yokluyorlar ınsanın odunu patlatıyor ve tehlıkelı bısey bu aslında

korkuyor olabilir, size ulaşabileceği en yakın yer kapı çünkü...

bir de geçenlerde yattığım yerde çok korkunç bir hal yaşadım. orada yatamadım, iki gün önce geçebildim yatağıma...

ben küçükken soğuk diye yerde yatardım nefret ederdim sıcaktan.

hasta olmayayım diye klima açmazdı annem ya da pencereyi kapatırdı sıcaktan ağladığımı biliyorum

hala da nefret ederim sıcaktan buz gibi yaparım olduğum ortamı hasta falan da olmuyorum

çocuğa eziyet etmeyin açın bi klima odasına kadar gelsin serinlik ince giydirin.

tam anlamsız şeyleri bir şeye benzetip korkma zamanları
kızımın odasının ışığı kapalıyken koridorun ışığını açtığımızda duvara ışık yansıyor kalın bir 1 rakamı şeklinde.
"1'i kapaaat!" diye bağırıyor bizimki uyku sersemi :)
belki bir şeyden rahatsız oluyor dillendiremiyor bir ağzını arasanız?
sıcak da olabilir açıkçası kızımı kışın bile yorganla yatıramıyordum onlar bizden daha hararetli.

arkadaşlar yanında yatın demiş ama eğer kendi kendine uyuma huyu varsa hiç bulaşmayın derim hemen alışkanlık ediyorlar çünkü.

not: bir de sıcak olunca bu yerlerde özellikle parkede fayansta yatma alışkanlığı hem kızımda var hem de eşimin küçüklüğünde

Back
X