o fılmı hıc ızlemedım canım
acıkcası benım babam b ızı cok severek buyuttu
benım oglum 19 ayllıkken sunnet oldu
bı klınıkt eo zaman esımlede sevgılıyız ama cok sevıyodu 13-14 aylıktan berı hayatımızda esım
oo zaman tabı aıle bılıyor ama tutupta sunnete gelecek halı yokya
kapıda bı sagı yukarı bı asagı bı yukarı bı paket sıgarayı ıcmıs sıkıntıdan kuzenlerım fılan gormusler sunnet basladıgı esnada tel acık bıraktım oda duyacakmıs ılla
cok kotu oldum bende gelıcem dıyormus tabı ben cocugu ne tutabıldım ne bısey bende sureklı agladım
arkada
bilmiyırum ya
oglum olsun dıye cok gozyası doktum dogdu o agladı ben agladım
hala onun dudagını buze buze agladıgını gorsem aglarım bende
vurmam vurarsam olurum
bagırsam bıle aglarım ne bıcım ıs anlamadım
cocuk yasta anne olunursa boyle olunuyor galıba
ikrarcım ben bılıyorum olan bıten surecı yazdıklarındanya yenidendogum nasıl aglıyorum suan biliyomusun.. allahım seni evladından ayırmasın hep eleel dizdize olun..
ogluma ilk teşhis hacettepede konuldu yaklasık 5 doktor tarafından.. ilk gören doktor zaten cok net dedi, ama annesın ya konduramıyosun işte cocukta bı farklılık var ama diyorum otizm degildir belkı belkı baska bişeydir, ama içimde nasıl acıyo biliyomusun sanki cigerlerimi parcalıyolar..
hastanenin kolonları varya büyük, babam görmesin diye arkalarına saklanıp hüngür hüngür aglıyodum..
en son nöröloji ve cocuk ruh saglıgı doktorları muaneden sonra beni içeri aldılar, aglamaktan kafa göz şişmiş, prof dediki sen zaten ne oldugunu biliyosun, güçlü olucaksın yardım alıcaksın.. ne yani dedim rapor cıkp egitime baslıycaak zor gunler sizi beklıyor,
ali herzaman diger cocuklardan biraz farklı olucak, zamanla cocugunla basa cıkmayı ögrenceksin vs vs konustuda anlattıda anlattı.. benim beynımde yankılanan tek sey.
OGLUM. OTİZM, NEDEN,
o aksamın gecesini hiç unutamıyorum işte, ÇARESİZLİK.. kendimi oglumu o kadar çaresiz hissettimki sanki dünya yıkıldı altında bi tek ben kaldım, çigerlerim sızlıyodu resmen.. marttın kuru sogugunda gece 4 balkonda kac saat agladım bılmıyorum bile.. annem duymus kalmıs titriyomusum ama ben hiç üşüme hissetmedim..
ben hayatımı ikiye ayırdım alişimden önce ondan sonra.. allah kimseyi evladıyla sınamasın.. genede cok şükür yeterki topragın üstünde olsun diyorum..
zaman zaman aglama krizleri geçiriyorum ama ne çare..
neyse alişimle bi duş alıp gelelim..
İkrar ve Yeniden Doğdum siz ikiniz beni perişan ettiniz ya offf
Allah hiç bir anneyi evladından ayırmasın,onlarn acısnı yaşatmasın bizlere..
tüm anne olmak isteyenlere de hayırlı evlatlar nasip etsin.
Amin.
19 yasında tüp bebek denemelerine basladım 21 yasında basardım 22 de yasındaydım cocuk degıldım elbetet ama kucuk bı yas aslında dusununcekaç yasında anne oldun canım?
dun aksam kendımı ıslere vurdumbilirim o duyguyu, 3 buçuk yaşındaki oğlum kv lerde kalmak isteyince bırakmıştım eve gelince gözlerimden yaşlar boşalmıştıoyuncakları, kıyafetleri,yatağı neye baksam ağlayasım geliyordu. elbette kötü bakılacağından değil ama bilemiyorum çok kötü olmuştum...sizi anlıyorum
yenidendogdum; konunu açtıgın ilk gün yorum yazmak istemedim
şimdi yazmak istiyorum...
oglunu annen ile göndermeni gerektiren durum çok çok önemli bir durum değil
arkadaşındır tamam ama senin çocugun var + çalışan annesin
senin yerinde olsa idim şunu yapardım
gücümün yettiği yere kadar çocugumla beraber yardım ederdim onu asla bırakmazdım kuaföre bile onunla giderdim yani düğünede götürdüm elimden
geldiği kadar dogum günü için yardım da ederdim ama çocugumla beraber
benimde çok yakın arkadaşlarım var elimden gelse herşeylerine ben koşmak isterim ama şartlar...
geçmiş sayfaları okumadım belki sebeplerin vardır sadece açtıgın konudan kaynaklanarak yazdım
beni ilgilendirmez tabiki ben asla göndermezdim zaten gün boyu yokum
ne gerek var ya
hiç kimse kusura bakmasın da arkadaşım eşim dostum için biricik kızımdan ayrı kalmam...
2 gun oldu gıdelı canım ben calısıyorum yanı o ıkı gunde bakacak bırı yoktu hadı dıyelım esım hıc uyumadı gece ıse gıttı benım evden cıkıs ıle onun eve varıs arasında 2-2.30 saat var o arada yanında kalabılecek hıc kımse yok herkez calısıyor cunku
gıttı sımdı arabamız yok gıdıp alsam bu akasam hadı kınaya gıtmıyeyım dugune gıdeyım herseye yardım edeyım ben bu aksam 3 yasında bı cocugu kucagımla getıremem kı ben yesılkoydeyım oglum karı yakada umranıyeye gıttı 19 kılo cocugu vasıtayla nasıl getıreyım dıye dusunuyorum
o sebebten elbetre uzuluyorum ama sebebım dugun dernek olmasından zıyade hafta ıcı gıtmesı gerekmesıydı annemın cunku ananem yok en buyuk turkıyedekı kardeste annem annelık yapmaya gıttı kardesını umre donusu karsılamaya onun dısında hadı bu aksam aldım geldım yarın bılıyorum karmakarısık bı gun yasanacak oglumu goturemem tum dugun telası ıcınde o sırada amcama bırakabılırım amcam ne kadar bakabılcek yedırecek ıcırecek sımdı en azından orada onunla oynayacak kısıler var karnı tok sıcacık evde duracak belkı amcam babamın ıs yerıne goturecek falan fılan akşamda cok erken uyuyor benım oglum dugundede masa ustunde uyuyacak veyahut uyuyamayacak aglıyacak benım tercıhım her zaman oglumdur cok ıcten soyluyorum ama bu sekilde durum
bıraz kotu hıssettım kendımı detaylı bı acıklama yaptım kusura bakma
Ben çalıştığım için 3 aylıkken bırakıp işe gitti. Oğlum 8,5 aylık. K. validem bakıyor. Yazın memlekete gitmek istiyorlar 3 aylığına..Ne yaparım kara kara şimdiden sancısı düştü. Allah başka ayrılık vermesin bakan olmayınca el mahküm. Sen çok abartmıssın uzun bir süre değilki.
Bu kadar küçük çocuğu bırakın 3 aylığına anneden 1 gece bile ayrı kalmasını uzmanlar onaylamıyor. 3 ay çok uzun bir süre. Gerekiyorsa çok araştırarak, güvenebileceğiniz bir bakıcı bulun veya başka bir yol. Tamam belki bakıcılara güvenemediğiniz için bu yolu düşünüyor olabilirsiniz fakat 3 ay anneden ayrı kalmak inanın bebeğiniz açısından hiç sağlıklı olmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?